Jaunāko auto testa brauciens Turaidā, sācies konkurss “Latvijas Gada auto 2018” (+ video) 1

 
Latvijas Gada Auto | 16.jūnijs 2017 20:17

Sestdien norisinājās pirmais konkursa “Latvijas Gada auto 2018” mediju testa brauciens. Tā laikā konkursa žūrija, mediju pārstāvji un citi dalībnieki varēja iepazīties ar pirmajiem konkursā pieteiktajiem dalībniekiem – astoņiem ļoti atšķirīgiem jaunākajiem auto modeļiem, kas pieejami Latvijā.

Konkursam pieteikti jau 11 paši jaunākie auto modeļi, no kuriem daži vēl pat nav pieejami Latvijā, kā “Jeep Compass” un “Volvo XC60”. Braucienā piedalījās “Nissan Micra”, “BMW 5. sērija”, divas dažādas “Honda Civic” komplektācijas, “Hyundai i30”, “Land Rover Discovery”, “Citroen C3”, “Mazda CX-5”, “Audi Q5”, bet atjauninātais “Volkswagen Golf 7” nevarēja ierasties. Šogad prognozējam ap 30 automobiļu lielu dalību un tos var pieteikt līdz 2. novembrim.

Dalībnieku vidū ierasts, ka šo braucienu dēvē par pavasara testu dienu, jo ikgadēji tas notiek pavasara noslēgumā. Arī šogad laikā, kad pavasari nomaina vasara, ar jaunākajiem auto modeļiem sestdien iepazinās kompetentā konkursa žūrija. Tās sastāvā ir Latvijas auto nozares eksperti – autožurnālisti, lielāko autoparku vadītāji, satiksmes drošības eksperti un inženieri, autosportisti un nozares asociāciju vadītāji.

Rīts sākas ar oficiālo foto sesiju pie tirdzniecības centra “Mols”, kur top arī visu dalībnieku kopbilde. Testa brauciena maršruts šoreiz veda pa Turaidas apkaimi ar bāzes vietu restorānā “Kungu Rija”, no kurienes sasniedzami dažādu segumu un reljefu ceļi. Tādējādi iespējams iepazīties ar automobiļu uzvedību dažādos apstākļos un novērtēt to piemērotību pircējiem Latvijā. Tāds ir arī konkursa mērķis – pievērst sabiedrības uzmanību jaunākajiem autoražotāju sasniegumiem Latvijā pieejamajos automobiļos.

Jau pirmie pretendenti izsauca dažādas emocijas un viedokļus žūrijas vidū - it īpaši mazākie testa dalībnieki, kas izdevušies spilgti un ir ambīciju pilni iekarot pircēju sirdis Latvijā. Arīdzan sīva cīņa gaidāma kompaktklases un premium segmenta dalībnieku vidū, jo arī par šiem automobiļiem pēc testa brauciena vienaldzīgo nebija un viedokļi atšķīrās.

Žūrijas pārstāvis, Latvijas Auto Inženieru asociācijas prezidents Raitis Mazjānis pauž atzinību par pārdomāti noorganizēto pasākumu. Lielāko interesi šoreiz radīja tieši mazās klases automobiļi, kas savstarpēji ir ļoti atšķirīgi.

Uz mazās klases automobiļiem pozitīvi raugās arī žūrijas biedrs, rallija “Kurzeme” organizators Uldis Hmieļevskis, taču piebilst, ka jau pirmajā “Latvijas Gada auto 2018” braucienā piedalās ļoti spēcīgi dalībnieki, tādēļ noteikt uzvarētājus nebūs viegli. Jāņem vērā, ka rudens testa braucienā pretendentu skaits jau būs krietni lielāks.

Žūrijas priekšsēdētājs, autožurnālists Atis Jansons norāda, ka šogad salīdzinoši maz pārstāvēta populārākā spēkratu grupa Latvijā – tie ir mazie un kompaktie krosoveri – vienīgais no tiem ir “Mazda CX-5”. Jansons gan cer, ka nākamajā braucienā būs pieteikti vairāk tieši šī segmenta automobiļi un starp tiem būs gaidāma sīva cīņa.

Nākamie “Latvijas Gada auto 2018” pasākumi gaidāmi septembra beigās, kad norisināsies Rudens mediju testa brauciens, un oktobrī – klientu testu dienas pie t/c Mols, kurās ar konkursa pretendentiem varēs izbraukt ikviens interesents. Savukārt žūrijai vissaspringtākais darbs būs novembra pirmajā nedēļā, kad četru dienu garumā Lielajā testa braucienā tiks vērtēti pilnīgi visi “Latvijas Gada auto 2018” pretendenti, lai noteiktu uzvarētāju. Tos paziņos apbalvošanas ceremonijā 1. decembrī TV un interneta tiešraidē.

Reizē ar šī gada pretendentu izmēģināšanu sestdien notika arī žurnāla-kataloga “Latvijas Gada auto 2017” prezentācija, kurā apkopota būtiskākā informācija un žūrijas viedokļi par pērn vērtētajiem automobiļiem, kā arī noderīga un autovadītājiem interesanta informācija par satiksmes drošību, autovadītāju ētiku, un tehnoloģijām.

“Latvijas Gada auto” žūrijas priekšsēdētājs Atis Jansons uzstājoties pauda, ka konkursa rezultātā tapušais žurnāls ir uzskatāms par vienīgo nopietno drukāto auto izdevumu Latvijā: “Tik biezs, nopietns un bagāts žurnāls. Kopš tā rašanās citi izdevumi vai nu viens pēc otra aiziet , vai kļūst ļoti plāni. Ja citos izdevumos liela daļa ir tulkojumi, tad mums ir absolūti oriģināls materiāls uz vairāk nekā 120 lappusēm. Ir nolemts, ka šis žurnāls kļūs par tradīciju un pavisam noteikti tas tiks izdots arī nākamgad.”

Žurnālā-katalogā “Latvijas Gada auto 2017” ir lasāms 100% oriģināls saturs, ko veidojuši ne vien Latvijas vadošie autožurnālisti, bet arī tādi nozares profesionāļi kā Juris Kreicbergs, Oskars Irbītis, Raitis Mazjānis, Juris Zvirbulis un Edgars Utāns, piedāvājot lasīt par to, kādēļ bremzējot mēs patērējam vairāk degvielas, par izvēli starp benzīna un dīzeļdzinējiem, satiksmes infrastruktūru, autovadītāju ētiku u.c.

Žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017” nopērkams lielākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Papildus informācija par konkursu atrodama www.gadaauto.lv

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, garaza.lv, dzivoklis.lv. Atbalsta: t/c Mols, Viesnīca „Avalon Hotel”, LAMB, KPMS & Partneri, Skrivanek, V4 motors.

 
Visi komentāri
 
AL 16.jūnijs 2017 23:42
0 0 Atbildēt

Kas teica, ka jauni auto ir neizteiksmīgi? BMW ar Audi ir tādi klasiski, bet pārējie auto ir pat ļoti izteiksmīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti