No 1.novembra plāno atļaut Latvijā reģistrēt automašīnas ar stūri labajā pusē 35

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 20.marts 2018 15:50

Plānots, ka no šī gada 1.novembra Latvijā būs atļauts reģistrēt automašīnas, kurām stūre atrodas labajā pusē, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Tāpat kā līdz šim šādām automašīnām būs jāīsteno virkne tehnisko prasību, taču stūres atrašanās puse nebūs jāmaina, to paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā šodien galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Šādu priekšlikumu komisijas deputāti atbalstīja, atsaucoties uz Eiropas Savienības tiesas spriedumu. Tajā pēc būtības norādīts, ka prasība mainīt stūres atrašanās pusi šādām automašīnām ierobežo personu brīvu pārvietošanos, informēja komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

Atbilstoši jaunajām likuma normām tiks precizēti Ministru kabineta noteikumi, kas noteiks, ka automašīnas stūres atrašanās puse nebūs jāmaina, bet mašīnai būs jāatbilst tehniskajām prasībām, lai braukšana uz ceļa būtu droša, šodien sēdē deputātus informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijas pārstāvji.

Ceļu satiksmes likums patlaban noteic, ka Latvijā ir aizliegts reģistrēt mehāniskos transportlīdzekļus, kas pēc konstrukcijas ir paredzēti braukšanai pa ceļa kreiso pusi, izņemot atsevišķas specializētās automašīnas, vēsturiskos spēkratus un automašīnas, kas ievestas no ārzemēm uz laiku.

Likuma izmaiņas trešajā lasījumā vēl jāskata Saeimai.

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 20.marts 2018 21:32
55 16 Atbildēt

Šādu automašīnu atrašanās satiksmē savukārt pārkāpj manas tiesības uz brīvu un drošu pārvietošanos.

iciks 20.marts 2018 22:13
24 3 Atbildēt

"Šādu priekšlikumu komisijas deputāti atbalstīja, atsaucoties uz Eiropas Savienības tiesas spriedumu. Tajā pēc būtības norādīts, ka prasība mainīt stūres atrašanās pusi šādām automašīnām ierobežo personu brīvu pārvietošanos, informēja komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK)." - nu pag, pārvietoties jau drīkst. Aizbrauc anglis uz Franciju vai otrādi, pavizinās un brauc mājās. Brīva pārvietošanās un nekas to neliedz, taču tas nav reģistrācija.

Šumba 20.marts 2018 21:49
20 9 Atbildēt

Drīzāk jau būs vairāk avāriju un lūžņi tepat krāsies! Nu nav draugos ar galviņu tie 100 ''gudrie''...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti