Mūsu ceļmalas pārvēršas par atkritumu izgāztuvēm; taču tos varētu savākt (+ FOTO) 58

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.septembris 2018 10:32

Kamēr valdība nevar izšķirties par to, vai ieviest depozīta sistēmu vai nē, mūsu autoceļu nomales pakāpeniski pārvēršas par mēslu izgāztuvēm.

Kāds lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti divus kilometrus garā pastaigā pa vietējo autoceļu, kas savieno divus, nu jau visai patukšus Latvijas ciematus Vidzemes pusē. Viņš ir pārsteigts par atkritumu daudzumu, kas mētājas mūsu ceļmalās un norādot, ka lielo vairumu veido tukšas plastmasa pudeles un skārdenes, vaicā, vai tiešām valdību tas neinteresē?

Visticamāk, jau nē, jo zemkopības ministrs Dūklavs reiz bija izteicies, ka viņš jau tās (plastmasas pudeles) pa savu logu neredzot, bet tieši ZZS ir viskaismīgākie pretinieki depozīta sistēmas ieviešanai mūsu valstī. Dūklavs uzskata, ka tāds projekts būtu nesamērīgi dārgs un citas valstis, kas to ieviesušas, cīnās ar zaudējumiem un nožēlo, ka to darījušas.

Bet tikmēr mūsu ceļmalās krājas atkritumi, tostarp tādi, kurus vairums autobraucēju nemestu ārā, ja vien būtu pietiekoša motivācija. Pirmkārt, PET pudeles, alus un limonādes bundžiņas varētu nodot un saņemt depozīta summu atpakaļ, otrkārt, tos paceltu un nodotu "vietējais dzērājiņš", kuram pietrūks kārtējai alus plastmasenei.

Interesanti, ka depozīta sistēma Igaunijā darbojas jau no 2005.gada, bet Lietuvā to ieviesa 2016.gadā un tur šādi skati ceļmalās nav novēroti.

Foto: iAuto.lv

 
58 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
autobraucējs 2.septembris 2018 11:00
22 1 Atbildēt

Es arī esmu autobraucējs un arī dzeru kafiju, bet man ir pretīga doma, ka izdzerto trauciņu varētu mest ārā pa logu - vai tad tik grūti to paglabāt līdz veikala vai cita benzīntanka atkritumu urnai?

s 2.septembris 2018 19:55
20 3 Atbildēt

Tu esi morāls kroplis.

Bravo 2.septembris 2018 10:57
13 2 Atbildēt

jā, esmu dzirdējis, ka tā tagad runā skolās - bērni met zemē atkritumus un saka - apkopēja pacels - viņai par to maksā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti