Jau 20 reizi notiek konkurss “Latvijas Gada auto”; dalībnieku vidū arī “Lamborghini Urus” (+ VIDEO) 17

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 21.septembris 2018 17:44

Pirmo reizi “Latvijas Gada auto” tituls tika pasniegts 1998. gadā, un šogad ir konkursa 20 gadu jubileja. Šo gadu laikā konkursam ir gājis dažādi. Ir bijusi gan augšupeja, gan krīzes laikā nācās samazināt konkursa apmērus.

Šobrīd konkursā “Latvijas Gada auto 2019” ir jau pieteikti 20 automobiļi, taču pieteikšanās turpinās līdz pat novembrim, kad kopējais dalībnieku skaits sasniegs ap 30 jaunāko auto modeļu. Uzreiz jāuzsver, ka konkursā drīkst pieteikt tikai jaunākos automobiļus tirgū, kas būtiski ierobežo dalībnieku skaitu.

Māris Ozoliņš, “Latvijas Gada auto” organizators: “Katrs jaunais automobilis ir interesants, taču arī katram auto var atrast savus mīnusus. Tāpēc ļoti interesants ir šī brīža konkursa jaunākais dalībnieks “Lamborghini Urus”, kurš vienlaicīgi ir arī pats dārgākais jebkad pieteiktais konkursa dalībnieks. Braukt ar Urus varēsim tikai novembrī, bet pat nebraucot ir jāatzīmē, ka šāds ekskluzīvs auto nenozīmē uzreiz automātisku uzvaru konkursā, jo vērtēšanas kritērijos veseli 30% veido izmaksas un 10% atbilstība Latvijas tirgum.”

Sestdien 22. septembrī norisināsies konkursa “Latvijas Gada auto 2019” rudens testa brauciens, ar mērķi žūrijai un mediju pārstāvjiem dot iespēju iepazīties ar šī gada konkursa dalībniekiem. Braucienā piedalīsies 15 jaunākie Latvijā pieejamie auto.

Pirmo reizi piedalīsies jaunās paaudzes “Peugeot 508, Peugeot Rifter” un “KIA CEED”.

Starta vieta ir t/c “Mols” Rīgā. Maršruts vedīs pa Iecavas un Bauskas apkārtnes ceļiem, ar pieturas punktu atpūtas kompleksā “Rožmalas” Ceraukstē. Tur no plkst. 13:00 līdz 14:00 ikvienam interesentam būs iespēja skatīt konkursa “Latvijas Gada auto 2019” pretendentus. No plkst. 14:30 – 15:00 automobiļi būs apskatāmi Rundāles pils parkā. Tālāk auto kolonna turpinās testa braucienus Auces un Tukuma virzienos.

Visu jaunu auto interesentiem iesakām kalendārā ierakstīt 13. oktobrī , kad notiks “Latvijas Gada auto testa dienā Molā”. Šis ir vērienīgs pasākums, kas jau ir kļuvis par ikgadēju tradīciju. Tajā jebkurš interesents ar autovadīšanas tiesībām var veikt izmēģinājuma braucienus ar konkursa pretendentiem un jaunākajiem automobiļiem Latvijas tirgū. Turklāt katram automobilim būs īpašie piedāvājumi tā iegādei vai servisā.

Papildus izbraucieniem ar auto, piedāvāsim arī vērtīgus, interaktīvus bezmaksas satiksmes drošības seminārus ekspertu Ata Jansona un Ivara Caunes vadībā. Šī gada tēma ir distances un braukšanas trajektorijas ievērošana.

Veiklības brauciena uzvarētājam balvā jauns auto un nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni. Bet tas viss vēl priekšā 13. oktobrī t/c Mols autostāvvietā.

Konkursā ir pieteikti: “BMW X3”, “Škoda Fabia”, “Hyundai Kona”, “Seat Arona”, “Ssangyong Rexton”, “Mitsubishi Eclipse Cross”, “Nissan Leaf”, “Mercedes-Benz A-klase”, “Mercedes-Benz CLS”, “Citroën C3 Aircross”, “Citroën C4 Cactus” “Jaguar E-Pace”, “Volkswagen T-Roc”, “Dacia Duster”, “Subaru XV”, “Peugeot 508”, “Peugeot Rifter”, “KIA Ceed”, KIA Sportage” un “Lamborghini Urus”.

 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 21.septembris 2018 20:59
9 5 Atbildēt

Spriežot pēc žūrijas sajūsmas, uzvarēs urus.

Tā teikt - vw iedeva urusu latviešu strādniekiem pasiekaloties.

X 22.septembris 2018 9:58
8 3 Atbildēt

Pats smieklīgākais ir tas, ka tas x1 ir vienādā cenā ar tavu f150to, tikai x1 protams mazāks, toties aptuveni 4x kvalitatīvāks un nav tik škībs. Turklāt, ko sieviete darīs ar f150, brauc viena un ved bernus uz darzinu/skolu un tam tev nepieciešams 150? Zin, kā šītā lielummānija ir īpaši izteikta tiem, kuriem biksēs īsais, mazais sauc, kā gribi.

P.s.

Neaizmirsti pieslēgties, kā bumeris un arī kaut, ko tik pat trulu ievemt...

usaexperc 21.septembris 2018 18:35
6 11 Atbildēt

Neviena amerikāņu šrota, pat forda nav. Uz ko tagad viencexperc ar dibendraugiem dročīs?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti