No 69 900 eiro - jaunais BMW X5 sasniedz Latviju (+ VIDEO) 23

 
iAuto | 16.novembris 2018 15:49

Jaunās ceturtās paaudzes BMW X5 ieradies Latvijā un jau nopērkams pie BMW dīlera. Cena ir no 69 900 eiro par bāzes versiju.

Tieši X5 modelis veido 25% no visiem pārdotajiem jaunajiem BMW Latvijā.

Ceturtās paaudzes modelis pieaudzis izmēros, turklāt visās dimensijās. Tagad tas ir 4,93 m garš (+36 mm), 1,75 m augsts (+19 mm) un 2,04 m plats (+66 m), bet riteņu bāze sasniedz teju trīs metrus (2,98 m). Bagāžas nodalījumā ietilpst 650 litri, ar nolaistām aizmugures sēdekļu atzveltnēm – 1860 litri.

Komfortu nodrošinās jaunie multifunkcionālie sēdekļi, panorāmas jumts, glāžu turētāji ar apsildes un atdzesēšanas funkciju, komforta apgaismojums, 1500 vatu Bowers & Wilkins Diamond Surround audio sistēma, aizmugures pasažieru izklaides sistēma ar 10,2 collu skārienjutīgu ekrānu, caurspīdīgie “stikla” dekori, kas īpaši efektīgi izskatās viduskonsoles un režīmu izvēles sviras noformējumā. Par papildu maksu var pasūtīt trešo sēdekļu rindu, kas X5 pārvērš par septiņvietīgu transportlīdzekli.  

Vadītājam priekšā 12,3 collu ciparu mērinstrumenti, kas savienojas ar tāda paša izmēra multimediju sistēmas ekrānu. Funkciju pārvaldīšanai var izmantot stūres taustiņus, iDrive kontrolieri, skārienjutīgo ekrānu, balss un žestu vadības funkcijas.

X5 pieejami LED starmeši,  pneimatiskā piekare (par piemaksu), kas ļauj pacelt virsbūvi par 30 mm, piestūrējošie aizmugures riteņi, Driving Assistant Professional ar parkošanās palīgu un sistēmu, kas brīdina par šķēršļiem, kas tuvojas no aizmugures un sāniem, aktīvā kruīzkontrole ar Stop&Go funkciju, aktīvais joslas uzturēšanas asistents ar izvairīšanās funkciju potenciālās sadursmes gadījumā, automātiskās bremzes, kā arī sistēma, kas vadītāja rīcībspējas zuduma gadījumā (bezsamaņas stāvoklis, sirdslēkme utt) automātiski samazinās ātrumu un novietos automašīnu brauktuves malā.

Motoru piedāvājumā tikai sešcilindru agregāti. Versijā BMWX5 xDrive40i krosovers tiks aprīkots ar 340 Zs (450 Nm) benzīna motoru, bet versija BMW X5 xDrive30d saņem dīzeļdzinēju, kas ar četru turbīnu palīdzību attīsta 265 Zs (620 Nm). Abi motori atbilst Euro 6 atgāzu normatīviem, abus komplektē ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

ASV tirgū X5 pieejams V8 benzīna motors ar 462 Zs (650 Nm) jaudu.

Foto: iAuto.lv

BMW X5 Foto: iAuto.lv

BMW X5

Elektroniski atveras un aizveras abas daļas Foto: iAuto.lv

Ātruma pārslēgs ar Swarowski kristālu Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 17.novembris 2018 7:55
11 0 Atbildēt

Kuzavu? Tad jau Tev pašam jāgriežas pie Ušakova. Es to saucu par virsbūvi.

iAuto 17.novembris 2018 8:59
11 5 Atbildēt

Izbrauc un tad runāsim

msh 17.novembris 2018 13:04
9 5 Atbildēt

Ar ko man jābrauc, "iespēju atjaunināt "pa gaisu" programmatūru"? Jā, tā ir viena no lietām, kas man šausmīgi patīk astoņdesmito un deviņdesmito gadu mašīnās - fīča, kas saucas "programmatūra, kas izstrādāta līdz mašīnas izlaišanas brīdim" - iedomājies tikai - kādu vadības bloku ieliekot mašīnā, tas jau ir gatavs darbam, un nevis kā tagad - cilvēks nopērk jaunu prēmiumu, a nopircis gļukainu, pusuzceptu produktu... Acīmredzot te tā fīča ir ieviesta jo paliek vēl bēdīgāk, un tāpēc vajag atsvabināt dīlerus no bembiju rindām, kam vajag atjaunināt programmatūru...

Pirmo reizi ekrāns spidometra vietā - kāpēc vajag jūsmot par lētumu? Jā, tagad šitā mode ir panesusies jo ekrānu uzražot ir lētāk nekā spidometru ar ciparnīcām, un tas ir stilīgi. Mani interesē kā tie ekrāni uzvedas aukstumā vai spožā saulē, un jā, kas ar viņiem būs pēc 10 gadiem, vai nebūs kā deviņdesmito gadu audī spidometriem borta kompja/autočeka ekrānos, strīpas pa visu ekrānu...

Bezceļu režīmi - nu kādi vēl nah bezceļu režīmi X5? Tā mašīna ir domāta lai biedētu citus vadītājus pa dižo pilsētu un uz to vedošajiem ceļiem, nevis bezceļiem. Kaut kā neredzu ne lielus poliuretāna buferus, ne bleķa diskus ar augstām riepām - klīrenss arī tāds so so, var gadīties ka šito wannabedžipu ar visiem tā bezceļa režīmiem bezceļos izcērt kāda 30 gadus veca kvatra.

Kamera kas analizē vadītāja uzmanību - nu nah tas ir vajadzīgs? Vadītājam pašam ir sava uzmanība jāanalizē, nevis mašīnai. Vēl viens pīkstulis kam pīkstēt un mirkšķināt lampiņas - vai arī pievienotā vērtība bez pielietojuma.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti