Unikāli pašbūvētie un jaunākie motociklu modeļi t/c “Mols” (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Mols | 12.aprīlis 2017 12:01

No 11. līdz 29. aprīlim tirdzniecības centrā “Mols” norisināsies izstāde “Latvijas Gada motocikls 2017”, kur šogad būs iespēja apskatīties gan konkursa pretendentus, gan jaunākos 2017. gada motociklu modeļus, kā arī unikālus, latviešu radītus pašbūvētus motociklus, kuri ir ieguvuši vairākus apbalvojumus un augstu profesionāļu novērtējumus vairākās valstīs.

Kā katru gadu, tradicionāli t/c “Mols”, par godu pavasara sezonas atklāšanai, ir apskatāmi visjaunākie moto spēkrati, kuri līdz jūnija beigām cīnīsies par godpilnu “Latvijas gada motocikls 2017” titulu. Šogad tie ir vienpadsmit motociklu modeļi – SWM RS650R, BMW G 310 R, BMW RnineT Scrambler, BMW R 1200 GS, Yamaha MT-07 Tracer, MASH TT40, Harley Davidson Sportster 1200CX Roadster, KTM 1290 Adventure S, Can Am – Spyder RT, Honda- X-ADV 750 un Honda-Rebel 500.

Arnis Blodons, “Latvijas Gada Motocikls 2017” organizētājs: “Šogad izstādē apskatāmi motocikli katrs no savas nišas, tāpēc arī konkursā “Latvijas gada motocikls 2017” varēs balsot par sev tīkamāko, neizdalot tos pēc kāda noteikta segmenta, kā tas bija citus gadus. Šogad konkursa “Latvijas Gada Motocikls” žūrija nav mainījusies, jo tā kā žūrijas izvēlētie motociklu laureāti sakrīt ar starptautiskos medijos atzītajiem gada motocikliem, uzskatu, ka mūsu speciālisti ir pietiekoši profesionāli un ļoti veiksmīgi tiek galā ar uzdevumu izvērtēt konkursa laureātus. Pēc izstādes t/c “Mols”, motocikli Biķernieku kompleksā sporta bāzē 25.maijā tiks vērtēti un testēti, lai noskaidrotu, kurš iegūst titulu “Latvijas gada motocikls 2017”.”

Papildus tam, tirdzniecības centrā “Mols” ikvienam būs iespēja apskatīt piecus unikālus latviešu pašbūvētos motociklus. Motociklu īpašnieki savus spēkratus ir izveidojuši vai pārbūvējuši paši, un katrs no tiem ir pieejams tikai vienā eksemplārā.

Uģis Spēlmanis, Latvijas Motoklubu asociācijas pārstāvis: “Mēs būvējam motociklus, tos izskaistinot un pārveidojot vienkārša iemesla dēļ – lai dzīve liktos krāsaināka. Izstādē var apskatīt augstāko motociklu Eiropā, kura augstums pārsniedz divus metrus un kurš ir piedalījies arī izstādēs ārpus Latvijas, kā, piemēram, Somijā, kur tas ieguva augsto 2. vietu. Vēl izstādē ir apskatāmi divi motocikli, kuri uzbūvēti vien šogad un nav piedalījušies nevienā konkursā Latvijā, kā arī motocikls, kurš atceļojis no ASV un pārbūvēts Latvijā. Izstādē redzams arī sporta motocikls, kurš ir pārbūvēts, izmantojot interesantus tehnoloģiskos risinājumus.”

“Mums ir patiess prieks par ilggadējo sadarbību ar “Latvijas Gada Motocikls” komandu, jo izstādes ietvaros ir iespējams apskatīt pašus jaunākos motociklu modeļus. Savukārt izstādes noslēgumā, 29. aprīlī norisināsies motosezonas atklāšana, pulcējot visus motociklu entuziastus – gan motobraucējus, gan fanus, tāpēc mēs aicinām visus pievienoties vērienīgās motosezonas startam un kopā vērot vairāku tūkstošu motociklu parādi no t/c “Mols”,” stāsta tirdzniecības centra “Mols” vadītāja Irīna Toropova.

Katru gadu izstāde tiek veidota dažādās interpretācijās, lai apmeklētājiem katru gadu no jauna būtu interesanti to apmeklēt. 2015. gadā izstādē tika demonstrēti motocikli un motobraucēju tērpi, piemēram, dodoties tālākos braucienos, sporta sacensībās u.tml. Aizvadītajā gadā apmeklētāji varēja iepazīties ar dažādiem sportistiem motokrosā, moto šosejā u.tml. Šogad akcents tiek likts uz talantīgajiem latviešiem, kuri paši uzbūvē, pārbūvē un apglezno motociklus, ar kuriem arī ir iespējams pārvietoties un piedalīties satiksmē.

Jau kuru gadu izstāde “Art&Moto” apvieno dzelzs zirgus un mākslu. Šogad t/c “Mols” ir apskatāmi gan jau pazīstamo mākslinieku darbi, gan debitantu darbi – Allas Dzevaltovskas, Rahmera Radžepova, Saidas Mehtievas, kā arī speciāli priekš šīs izstādes tika piegādāts darbs gleznotājas Jane Stix no Čehijas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti