"BMW" autopilots līdz 2020.gadam 3

 
iAuto | 19.marts 2015 8:05

Pirmie "BMW" sērijveida modeļi ar autopilota tehnoloģiju klientus sasniegs līdz 2020.gadam, gadskārtējā atskaites konferencē, kas 18.martā notika Minhenē, pavēstījis viens no vācu kompānijas vadošajiem darbiniekiem, Klauss Frolihs.

Frolihs uzsvēris, ka tehnoloģijas ieviešanu kavē juridiskās nianses,  tajā skaitā jautājumi, kas skar apdrošināšanas un atbildības jomas.

Šobrīd oficiālas atļaujas ar autopilota tehnoloģiju apgādātu automobiļu izmantošanai no attiecīgo valstu valdībām ieguvušas kompānijas "Google" un "Mercedes-Benz" ASV, "Volvo" Zviedrijā un "Nissan" Lielbritānijā, savukārt Vācija paziņojusi, ka atbalstīs ražotājus, atvēlot autonomās braukšanas izmēģinājumiem pielāgotu A9 (Berlīne-Minhene) automaģistrāles posmu.

"BMW" savu autopilota sistēmu izstrādā sadarbībā ar "Continental." 2009.gadā pirmais ar autopilotu aprīkotais automobilis patstāvīgi nobrauca Nirburgringas trases apli, 2011.gadā – veiksmīgi tika galā ar ASV autodroma Laguna Seca virāžām. Vēlāk 5.sērijas sedans bez vadītāja palīdzības pārvarēja distanci no Minhenes līdz Nirnbergai, bet 2.sērijas kupeja iemācījās braukt kontrolētā sānslīdē.

Par līdzīgu laika termiņu saviem ražojumiem paziņojusi arī "Honda," bet "Nissan" vadītājs Karloss Gosns prognozē, ka pirmās automašīnas, kas noteiktu ceļa posmu pratīs veikt bez vadītāja palīdzības, tiks laistas pārdošanā jau līdz 2018.gadam.  

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Alex 19.marts 2015 19:50
4 4 Atbildēt

Tad tas jau vairāk nebūs bembis, lai brauka tad ar audi ja nemāk braukt!

njam 19.marts 2015 21:30
2 2 Atbildēt

Klausies tu, parko savu bembi ar automātu garāžā un brauc ar autobusu, braukt mācētājs.

LMT 19.marts 2015 8:48
2 1 Atbildēt

Pēc pāris gadiem visi pustrakie bembisti varēs teikt - ne jau es podrezal, bet tas autopilots.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti