iAuto.lv iemēģina Ford Mustang - pasaulē pārdotāko sporta automobili pirmajā pusgadā (+ video) 8

 

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

16.septembris 2015 7:59

iAuto.lv piedalījās Ford Mustang testos Vācijā, kuros bija pieejami 2,3 litru EcoBoost dzinēji ar 317 ZS un 5,0 litru V8 dzinēji ar 421 ZS.

Saskaņā ar IHS automobiļu reģistrēšanas informāciju šī gada pirmajā pusē par pārdotāko sporta automobili kļuvis Ford Mustang.Pirmajos sešos 2015.gada mēnešos visā pasaulē reģistrēti 76 124 šie automobiļi, kas ir par 56% vairāk, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā. Augsti automobiļa pārdošanas rezultāti uzrādīti arī Eiropā.

Pieraksties uz mūsu jaunumiem iAuto YouTube kanālā un abonē to šeit >>>

„Eiropas pircēji ir gaidījuši vairāk nekā pusi gadsimta, lai beidzot varētu izdzīvot oriģinālā Mustang sniegto pieredzi. Nav pārsteigums, ka šajos reģionos ir novērojams būtisks Mustang automobiļu pārdošanas pieaugums,“ skaidro uzņēmuma Ford Starptautiskā mārketinga, pārdošanas un pakalpojumu nodaļas viceprezidents Stīvens Odels. „Tieši pircēju atbalsts visā pasaulē ļāvis Mustang kļūt par pārdotāko sporta automobili.“

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Sākotnējā pārdošanas informācijā redzams, ka Eiropā iecienītākās krāsas gan slīpā jumta, gan kabrioleta versijai ir Race Red un Magnetic Grey. Eiropā lielākā daļa slīpā jumta versijas pircēju izvēlas Race Red krāsu (24%), bet 32% kabrioleta versijas pircēju izvēlas tieši Magnetic Grey krāsu. Līdz šim slīpā jumta versija Eiropā ir vispopulārākā un veido trīs ceturtdaļas no visa pārdošanas apjoma (72%), bet divi no trīs pircējiem izvēlas Ford 5,0 litru V8 dzinēju ar 421 ZS lielu jaudu (64%).

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Transmisiju ziņā Eiropas pircēji iedalās divās gandrīz vienādās grupās: 51% pircēju izvēlas sešu pakāpju manuālo transmisiju, bet 49% – sešu pakāpju automātisko transmisiju. Tomēr 5,0 litru V8 dzinēja piekritēju vidū automātiskā transmisija izrādījusies populārāka (57%), savukārt 65% 2,3 litru EcoBoost dzinēja (317 ZS) pircēji komplektācijā izvēlas manuālo transmisiju.

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Ford Mustang ir pieejams pircējiem vairāk nekā 100 tirgos visā pasaulē. Pateicoties jaunajai Mustang versijai ar stūri labajā pusē, uzņēmums Ford sāciseksportu uz papildu 25 tirgiem visā pasaulē, tostarp Apvienoto Karalisti, Dienvidāfriku, Austrāliju, Jaunzēlandi un Japānu, kā arī Kipru, Maltu un mazajām Karību salām.

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Ford Mustang Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 16.septembris 2015 14:50
4 1 Atbildēt

Ford Mustang gadījumā šī būtu pareizā izvēle ar 5,0 litru V8 dzinēju un 421 Zs

Kriksīte 17.septembris 2015 11:36
4 0 Atbildēt

Nu skaistulis, bez liekiem komentāriem.

Ar piecīti braukt --- tā ir vienkārši neaprakstāma bauda.

BMW ar cieņu paiet maliņā, kaut arī tas nebūt nav slikts auto.

Crankshaft 20.septembris 2015 10:38
1 0 Atbildēt

Bils

ASV smuka cena no nepilniem 24$ par V6. Interesanti cik cena būs pie mums, gan jau no 30eur. Un kāda izskatīsies Eiropas versija, kas notiks ar LED gaismām

==============

Redzi, dēliņ:

1) Atved viņu šurp:

2) Apmaksā adaptāciju ES normām un noteikumiem;

3) Organizē šā auto pārdošanu, reklāmas kampaņu utt..

Garantēju, ka 30 000 vēl kā sapnis liksies! :-)))))))))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti