"Uber" sāk piedāvāt autonomo automašīnu pakalpojumus (+ video)

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 16.septembris 2016 9:19

ASV kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmums "Uber" trešdien paziņoja, ka sāks piedāvāt pakalpojumus, ko veiks automašīnas ar autonomās vadīšanas tehnoloģiju, tādējādi apsteidzot Detroitas autobūves gigantus un Silīcija ielejas konkurentus ar tehnoloģiju, kas var revolucionizēt transporta nozari.

Ambiciozā eksperimentā automašīnas, kas aprīkotas ar lāzeriem, kamerām un citiem sensoriem, taču bez šofera pie stūres, nodrošinās pakalpojumus ASV pilsētas Pitsburgas ielās, tām pašām sevi aizvedot pie regulārajiem "Uber" pasažieriem, kuri pieraduši braukt ar automobiļiem, kurus vada cilvēki.

Četri "Ford Fusion" hibrīda automobiļi cilvēku transportēšanu sāks trešdien, uzņēmumam norādot, ka gatavs doties ielās ir vēl vismaz ducis šādu automašīnu.

Automašīnas un to atbalstošās tehnoloģijas pilsētas sarežģītajās ielās tikušas izmēģinātas mazāk nekā divus gadus, taču demonstrācijas braucieni parādījuši, ka tās ļoti labi spēj tikt galā ar vairumu situāciju.

Pirmajos braucienos automašīnas gan pavadīs arī divi kompānijas tehniķi, lai pārliecinātos, ka viss norit veiksmīgi, vienam sēžot pie stūres gatavībā pārņemt automašīnas vadību, bet otram uzraugot automobiļa uzvedību.

Tādējādi "Uber" apsteidzis pārējo autonozari, nodrošinot šādas automašīnas sabiedrībai. Lielākajiem autoražotājiem jau ir autonomo automašīnu izstrādes programmas.

Šādu iespēju "Uber" nodrošinājusi nevis inženierzinātne, bet gan spēja uzkrāt apjomīgus datus par ceļiem un braukšanas apstākļiem, ko nodrošinājuši "Uber" autovadītāju nobrauktie vairāki miljardi kilometru.

"Uber" sadarbojas ar šoferiem, kuru pakalpojumus klienti var pasūtīt, izmantojot viedtālruņa lietotni. Tajā var apskatīt pasūtītās automašīnas vadītāja vārdu, fotogrāfiju un automašīnas reģistrācijas numuru. Brauciena laikā pasažierim ir pieejama globālās pozicionēšanas sistēma un iespēja paziņot savu atrašanās vietu tuviniekiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti