Range Rover Sport - pirmais Plug-in tipa auto no Land Rover (+ video; foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Jaguar Land Rover | 4.oktobris 2017 13:54

Jaunais Range Rover Sport ir tehnoloģiski pārveidots – tagad papildināts ar plug-in tipa hibrīdelektrisko piedziņu, kas nodrošina labāku efektivitāti, jaudu un veiktspēju kā līdz šim.

Šis solis seko paziņojumam, ka no 2020. gada visi jaunie Jaguar un Land Rover automobiļi tiks piedāvāti ar elektromotoriem, un iezīmē nākamo soli Lielbritānijas uzņēmuma ceļā pretī elektrifikācijai.

Papildus efektīvajai PHEV piedziņai katram Range Rover Sport automobilim ir uzlabots dizains un jaunas tehnoloģijas. Flagmanis SVR tagad piedāvā 575 ZS jaudu, kas to padara par līdz šim ātrāko Range Rover automobili. Šis ir jauna dinamikas līmeņa apvidus automobilis, ar tādu pievilcību un eleganci, kas nepiemīt nevienam citam.

„Kad sākām jaunā Range Rover Sport projektēšanu, bija svarīgi saglabāt tā sportisko raksturu, vienlaikus attīstot eksterjera dizainu. Turklāt tehnoloģijas, ko jaunais dizains ļāva uzstādīt, piemēram, mūsu jaunā informācijas un izklaides sistēma, kā arī LED priekšējie lukturi, demonstrē mūsu vēlmi sasniegt vēl lielāku pievilcību klientu acīs.”
Gerijs Makgoverns (Gerry McGovern), Land Rover galvenais dizaineris

Britu projektētais, izstrādātais un būvētais Range Rover Sport kopš tā laišanas tirdzniecībā 2004. gadā ir pārdots vairāk nekā 732 000 eksemplāru. Tā nepārspējamā izsmalcinātības un aizraujošas veiktspējas kombinācija ļāvusi tam filmēties TV raidījumos un kino visā pasaulē.

Jaunākais Range Rover Sport modelis ir Jaguar Land Rover pirmais plug-in tipa hibrīdelektromobilis. Pateicoties 300 ZS (221 kW) 2,0 l četru cilindru Ingenium benzīna dzinēja un 116 ZS (85 kW) elektromotora kombinācijai, ar P400e nosaukumu apzīmētais jaunais modelis nodrošina uzticamu veiktspēju. Kopējā 404 ZS (297 kW) jauda , ko piedāvā pastāvīgā četru riteņu piedziņas sistēma, ļauj tam uzņemt ātrumu no 0 līdz 100 km/h vien 6,7 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir 220 km/h. Pateicoties iespaidīgam 640 Nm griezes momentam, jaunā piedziņas daļa apvieno dinamiku un uzticamu veiktspēju ar tradicionālajām Land Rover spējām, komfortu un izsmalcinātību.

Range Rover Sport P400e elektromotors ļauj tam NEDC kombinētajā ciklā radīt vien 64 g CO2 izmešu uz kilometru, ar vienu uzlādes reizi ļaujot nobraukt līdz pat 51 km bez nepieciešamības izmantot benzīna dzinēju. Pirmo reizi Land Rover pircēji var baudīt greznu bezceļu braukšanas komfortu gandrīz pilnīgā klusumā un neradot izmešus, kā arī nesalīdzināmās visurgājēja spējas, turklāt ar to drīkst braukt arī vietās, kur noteikti gaisa kvalitātes ierobežojumi, piemēram lielu pilsētu centra rajoni.

Autovadītāji var izvēlēties no diviem braukšanas režīmiem savām vajadzībām vispiemērotāko:
1. Paralēlās hibrīdpiedziņas režīms (standarta režīms) – apvieno benzīna dzinēju un elektromotoru. Autovadītājs var optimizēt akumulatora izmantošanu vai degvielas patēriņu, izvēloties kādu no divām uzlādes pārvaldības funkcijām:
o TAUPĪŠANAS funkcija – neļauj akumulatora uzlādes līmenim nokristies zemāk par iepriekš uzstādītu līmeni.
o Prognozējošā elektroenerģijas optimizēšanas funkcija – navigācijas sistēmā ievadot galamērķi, tiek aktivizēta sistēma, kas izvēlētajam maršrutam izmanto GPS datus, lai inteliģenti kombinētu elektromotora un benzīna dzinēja darbību, tādējādi uzlabojot degvielas ekonomiju.
2. EV (elektromobiļa) režīms – darbina automobili tikai ar elektromotoru, izmantojot akumulatorā uzkrāto elektroenerģiju – ideāls risinājums klusiem bezizmešu pārbraucieniem.

Land Rover tehnoloģijai Terrain Response 2 ir unikāla kalibrācija, kas ļauj inteliģenti un precīzi sadalīt elektromotora, kam nav lēnas kustības režīma un maksimālā griezes momenta pie nulle apgriezieniem minūtē, nodrošināto griezes momentu uz visiem četriem riteņiem. Tādējādi lēnu bezceļu manevru laikā tiek nodrošināta labāka kontrole, kārtējo reizi apliecinot Range Rover Sport izcilās spējas.

„Jaunais Range Rover Sport pārsteidz ar neatvairāmu līdzsvaru starp dinamiskām braukšanas spējām, pasažieru komfortu un efektivitāti. Mūsu modernās plug-in tipa hibrīdelektriskās piedziņas ieviešana ir pagrieziena punkts mūsu sporta apvidus automobiļu vēsturē.”
Niks Kolins (Nick Collins), Jaguar Land Rover Automobiļu nodaļas vadītājs

Elektromotoru darbina 13,1 kWh augstsprieguma litija jonu akumulators. Land Rover inženieri izstrādāja izkārtojumu, kas ļauj palielināt salona telpu un nodrošina ideālu svara sadalījumu. 2,0 l Ingenium benzīna dzinējs ir novietots gareniski, savukārt 85 kW elektromotors atrodas ZF automātiskās astoņpakāpju transmisijas korpusā automobiļa centrā līdzās 7 kW borta lādētājam. Piekļuve kabeļu pieslēgšanai iespējama no automobiļa priekšpuses, bet prizmas formas šūnu litija jomu akumulators ir novietots aizmugurē zem bagāžas nodalījuma grīdas.

Lādējot ātrajā režīmā ar speciālu 32 amp lādētāju, akumulatoru mājas apstākļos pilnībā iespējams uzlādēt vien 2 stundās un 45 minūtēs. Izmantojot 10 amp lādēšanas kabeli, kas iekļauts standarta komplektācijā, akumulatoru pilnībā var uzlādēt 7 stundās un 30 minūtēs.

Range Rover Sport eksterjers zem sevis slēpj ievērojamas pārmaiņas, turklāt tas ir attīstījies, padarot automobiļa dizainu harmoniskāku un modernāku un liekot tam izskatīties dinamiskākam, nemainot raksturu.

Priekšpusē jauno iespaidīgo dizainu izceļ inteliģentie Pixel lāzeru LED priekšējie lukturi, kas novietoti līdzās pārveidotai radiatora restei. Tos papildina jauni bamperi ar izteiksmīgāku profilu. Jaunajā PHEV modelī 7 kW borta lādētāja kontaktligzda ir apslēpta zem Land Rover emblēmas radiatora restes labajā pusē.

Salonā atrodas līdz šim modernākā Jaguar Land Rover inženieru radītā informācijas un izklaides sistēma – jaunā Touch Pro Duo, ko paši izstrādātāji sauc par ‘Blade latviski Asmeni’ un kas ir patiešām progresīva. Minimālistiskā stilā ieturētā salona centrālo daļu veido divi augstas izšķirtspējas 10 collu skārienekrāni, apvienojot futūristisku, elegantu izskatu ar intuitīvu, aizraujošu saskarni un nepārspējamu funkcionalitāti.

Savienojamību salonā vairo līdz pat 14 kontaktligzdas, tai skaitā parastā ligzda klēpjdatoru un citu ierīču lādēšanai. Jaunu komforta līmeni Range Rover Sport automobilī rada jaunā Jaguar Land Rover Activity Key atslēga, kas ļauj to atslēgt un aizslēgt bez atslēgas – ideāli pasākumiem brīvā dabā.

Jaunais Range Rover Sport ir uzlabots arī ar citām komforta un ērtības tehnoloģijām:
• Ar kustībām kontrolēts saulessargs: to atver un aizver moderna žestu kontroles sistēma, kas uztver pasažieru roku kustības. Lai atvēru saulessargu, atpakaļskata spoguļa priekšā vien jāpavirza roka uz aizmuguri, bet, lai aizvērtu – roka jāvirza uz priekšu
• Moderna piekabes vilkšanas palīgsistēma: palīdz sarežģītās stūrēšanas situācijās, lai precīzi novietotu piekabi stāvvietā, braucot atpakaļgaitā. Autovadītājs var vienkārši iestūrēt piekabi vēlamajā vietā, izmantojot Terrain Response 2 sistēmas griežamo vadības pogu
• Pixel lāzeru LED priekšējie lukturi: moderna tehnoloģija, kas labāk izgaismo ceļu un viedi aptumšo noteiktas LED lukturu zonas, lai neapžilbinātu pretī braucošos autovadītājus

Tie, kas meklē izcilu sporta apvidus automobili, novērtēs iespaidīgo jauno SVR modeli, kas paceļ Range Rover Sport jaunā līmenī. Tā jauda ir līdz pat 575 ZS, ātruma uzņemšana no 0-100 km/h vien 4,5 sekundēs, savukārt izteiksmīgie dizaina pārveidojumi un plašāks oglekļa šķiedras pielietojums konstrukcijā padara jauno SVR iespaidīgāku, ātrāku un izveicīgāku kā līdz šim.

Jaguar Land Rover projektēja un izstrādāja jauno Range Rover Sport Lielbritānijā, un ražots tas tiks uzņēmuma Solihullas ražotnē.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti