EP: EK gada laikā būtu jānāk klajā ar likumdošanas priekšlikumu, lai cīnītos ar auto odometru rādījumu sagrozīšanu

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 1.jūnijs 2018 8:07

Lai cīnītos ar krāpšanos ar lietotu automašīnu odometru rādījumiem, Eiropas Komisijai (EK) gada laikā būtu jānāk klajā ar likumdošanas priekšlikumu, ceturtdien pieņemtā rezolūcijā norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

Kā aģentūru LETA informēja EP Informācijas birojā Latvijā, deputāti vēlas, lai tiktu izveidoti "nacionāli nobraukuma reģistri", kuru informācijai varētu piekļūt arī no ārzemēm. Lietota auto pircējam būtu jāspēj pārliecināties par odometra rādījumu neatkarīgi no valsts, kurā mašīna pirms tam bijusi reģistrēta.

Odometra rādījums būtu obligāti jāfiksē jebkuru remontdarbu un servisa apmeklējuma laikā. Deputāti norāda, ka Nīderlandē un Beļģijā, kur odometra rādījumi tiek nolasīti biežāk nekā citur, krāpšana ir teju izskausta.

EP deputāti arī aicina EK izvērtēt, kā autoražotāji pilda jau tagad Eiropas Savienības (ES) noteikumos paredzētās odometru tehnoloģiskās drošības prasības, kā arī noteikt skaidrus odometru drošuma kritērijus.

Kaut gan odometru rādījumu viltošanai ir negatīva ietekme uz ceļu satiksmes drošību, tikai sešās ES valstīs par to noteikta kriminālatbildība. Deputāti aicina visas ES valstis rīkoties tāpat.

Ņemot vērā ceturtdien pieņemto likumdošanas iniciatīvas rezolūciju, EK būs jānāk klajā ar likumdošanas priekšlikumu vai jāskaidro, kāpēc tas netiks darīts.

Eiroparlamentārieši jau uzsvēruši - ja EK aicinājumu iekļaus likumdošanas priekšlikumā, gada ieguvumi būs lēšami uz sešiem līdz deviņiem miljardiem eiro, tāpat varētu uzlaboties patērētāju uzticēšanās lietoto auto tirgum un situācija satiksmes drošības jomā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti