Šogad bruģēs Kr.Barona ielu un būs jaunas velo joslas 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.maijs 2015 10:31

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien akceptēja Rīgas pilsētas velosatiksmes attīstības koncepciju 2015.-2030.gadam.

Kā sēdē informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis Jānis Andiņš, koncepcijā apskatītas trīs pamattēmas - velo infrastruktūra, tās plānošana un vadība, kā arī sabiedrības izglītošana un velo popularizēšana.

Tās mērķis ir veicināt velosipēdu izmantošanu gan lietišķiem braucieniem, gan atpūtas braucieniem.

Koncepcijā ietverts velo infrastruktūras izbūves plāns 2016.-2018.gadam. Tā kā visvairāk riteņbraucēju sastopami tieši Rīgas centrā, šeit pašlaik ir visattīstītākā velo infrastruktūra. Rīgā vēlas centra infrastruktūru savienot ar jau esošajiem veloceliņiem uz apkaimēm - Mežaparku, Daugavgrīvu, tāpat sākta veloceliņa uz Ziepniekkalnu projektēšana, kā arī plānots pabeigt veloceliņu Centrs-Dārziņi.

Andiņš uzsvēra, ka liela uzmanība koncepcijā pievērsta velo novietošanas jautājumam. Departaments strādājot pie pilotprojekta - atsevišķas velonovietnes varētu izvietot pie dzīvojamām mājām Rīgā, kā arī pie dzelzceļa stacijas. Domāts arī par velo infrastruktūras savienošanas iespējām ar sabiedriskā transporta sistēmu. Pašlaik ir jau atļauta velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā - iedzīvotāji to labprāt izmantojot.

Esot domāts arī par velobraukšanas popularizēšanas pasākumiem. Tā, piemēram, rudenī plānota Eiropas mobilitātes nedēļa ar dažādiem riteņbraucēju pasākumiem, 22.septembrī plānota "diena bez auto".

Andiņš pastāstīja, ka darbs pie koncepcijas sākts jau 2014.gadā. Tās izstrādē satiksmes speciālisti sadarbojušies ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību. Viņu viedoklis "ievērojami ņemts vērā", sacīja Andiņš.

Andiņš arī minēja biežākās velobraucēju sūdzības - tās bijušas par nekvalitatīvu ielu segumu. Tāpat Rīgas iedzīvotāji nereti pauduši neapmierinātību par riteņbraucēju pārvietošanos pa ietvēm.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments šajā būvniecības sezonā pilnā apjomā mainīs ceļa segumu Krišjāņa Barona ielā, posmā no Vecrīgas līdz VEF tiltam.

Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs pastāstīja, ka Barona iela tiks bruģēta. Abās ceļa malās plānots izvietot rekomendējošās velojoslas, tajās izbūvējot speciālu bruģi, kas nesarežģīs velobraucēju pārvietošanos. Šo ielu pašvaldības pārstāvji vēlas "atdzīvināt", samazinot tranzīta transporta plūsmu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 28.maijs 2015 14:53
15 7 Atbildēt

Velobraucējiem nav vietas uz gājēju celiņiem, priekštam tiltam ir braucamā daļa!

hex 28.maijs 2015 14:37
8 14 Atbildēt

Salīdzināsim Dienvidu tiltu ar PSRS būvēto Salu tiltu:

Salu tiltam apakšā ir gājējiem/velosipēdistiem draudzīgās "joslas" - Dienvidu tilts, ko būvēja MŪSDIENĪGI - velosipēdistiem nav paredzēts NEKAS (nedomāju, ka kāpnes ir velosipēdistam kaut kādā veidā lietojamas, vienīgi gājējiem). Pat trotuāru asfaltējums uz Dienvidu tilta ir tik draņķīgs, ka velobraucējam visas iekšas var izkratīt (derētu būvētājus aiz kājām vai rokām piesiet pie TL un pavalkāt "kovboju stilā" pa tiem trotuāriem šurpu-turpu, lai novērtē cik "līdzens" asfalts). Atbildīgos vajadzētu par to sodīt.

viesis 31.maijs 2015 15:14
1 5 Atbildēt

Man kā nerīdziniekam būtu svarīgāk, lai Rīgas dome attīstītu savu sabiedrisko transportu. Bet ne veloceļu ierīkošanu, kas traucē ne tikai sabiedriskajam transportam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti