Vai CSN 113. punkts ļauj turpināt kustību pa labo joslu ārpus apdzīvotām vietām? Jā vs Nē 2.DAĻA (+ VIDEO) 49

 
iAuto | 5.maijs 2024 7:22

iAutolv skaidro noteikumus, kas attiecas uz braukšanas kārtību joslās un apsteigšanu apdzīvotās vietās un ārpus tām. Ir arī jautājumi, tādēļ skatāmies video un rakstām savus komentārus.

 
Visi komentāri
 
ZZ-tops 5.maijs 2024 8:04
0 1 Atbildēt
ZZZZ 5.maijs 2024 8:24
1 1 Atbildēt

Kas šo te visu ne zinA!? Pag atnāks experti un sakausies atkalā. Tikmēr nezin pat elementāru krustojumu izbraukšanu kur galvenais ceļš maina virzienu, aprīkotu ar visām zīmēm. Jā būsim spiesti pieņemt US sistēmu, kad visur STOP zīmes 🙈

z 5.maijs 2024 9:04
5 0 Atbildēt

ar CSN pārzināšanu āutovadītājiem uz Latvijas ceļiem ir lielas problēmas, īpaši jau tiem, kas tiesības sasūkājuši uz salām, bet atgriežoties kontinentā uz tās pašas Jūrmalas šosejas velkoties pa labo joslu, kad aiz muguras ierauga operatīvo transportu, šie rauj pa kreisi un met pa mēmajiem operatīvajam degungalā...

0pis 5.maijs 2024 10:27
4 10 Atbildēt

Vispār jau CSN ir baigi sadirsti ar to, pa kuru pusi jāapdzen. Kāda starpība? Ja kāds brauc ātrāk, lai iet garām, bet ja apdzenamais neskatās spoguļos - tad tur neko nevar padarīt. Reku Azijas valstīs uz ceļa ir šķietams haoss rietumnieka acīm, bet visi ir uzmanīgi, lieku reizi uztaurē un rezultāts nu ne par matu nav sliktāks kā ar mūsu super regulētajiem CSN. Viss efektīvais ir vienkāršs 😊

Os 5.maijs 2024 10:35
3 1 Atbildēt

Pirmkārt šis pants attiecas un būtu lieliski, ja LV šo ievērotu!

85. Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

Pēc tam:

113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Līdzīgi ir apdzīvotās vietās.

86. Apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:

86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;

86.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;

86.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

Tātad, pa labo pusi, ja pilsētās apsteigt ir atļauts, tad ārpus pilsētām kategoriski aizliegts.

Vācijā, uz ātrgaitas šosejas, par apsteigšanu pa labo pusi uzreiz tiks ziņots un būs ļooti liels sods

anonimikis 5.maijs 2024 12:04
11 3 Atbildēt

Pirmkārt, beidzam piesaukt Vāciju un tās ātrgaitas ceļus šī jautājuma kontekstā. 

Otrkārt, kategoriski aizliegts ir apsteigt pa labo pusi ārpus pilsētas, tikai ja šādai apsteigšanai tiek mainīta josla. Viss, punkts, te vairāk nav ko diskutēt. 

Ja Tu, zinādams noteikumus, ārpus pilsētas brauc pa savu labo joslu un kāds kūņojas kreisajā, Tev tas nekādi netraucē turpināt kustību savā joslā. Ja vien tam otram braucējam nav nolūzis ritenis, tās galīgi nav Tavas problēmas kāpēc viņš tur pārvietojas lēni.

Vernons 5.maijs 2024 17:40
0 8 Atbildēt

Tam punkta redakcija ir aplama! Ne vis "tajā pašā joslā", bet tajā pašā virzienā!

Kanibaals 6.maijs 2024 8:26
0 0 Atbildēt

Tas punkts attiecas uz močiem.

W12 7.maijs 2024 18:33
0 0 Atbildēt

Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Izlasi vēlreiz kārtīgi šo punktu un atslābsti. Nevienam, kas brauc malējā labajā joslā ar atļautajiem 90 km/h, neinteresē, ka kāda tante čubina pa vidējo vai malējo kreiso joslu ar 60 km/h.

uupis 7.maijs 2024 9:31
0 0 Atbildēt

Viss pareizi!

Izņemot divus momentus - praktiski nepierādāms fakts (ja nav video) un otrkārt sods par šādu manevru nav paredzēts 56. pantā!

Tā kā noteikumu punkts ar rekomendēošu raksturu vai arī kā vainu pastiprinošs apstāklis pēc CSNg!

imzz 5.maijs 2024 12:17
3 11 Atbildēt

113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Šis punkts ir kā definē ( pēc apraksta ) ka apsteigšana ir joslas maiņa. Tomēr:

2.5. apsteigšana – braukšana garām vienam vai vairākiem braucošiem transportlīdzekļiem, neiebraucot pretējā braukšanas joslā (brauktuves pusē);

Tātad, pēc 2.5 apsteigšana ietver braukšanu garām gan ar joslas maiņu, gan bez tās.

650 5.maijs 2024 14:13
19 0 Atbildēt

Visi rakstītie gan nerakstītie noteikumi ir labi līdz tam brīdim, kamēr notikumu gaitā iesaistās kāds lohs vai kamēr kāds "zinātājs" tīši izveido kādu jezgu.Tad uzreiz ir vajadzīgs Jurists, jo viss tas rakstītais izrādās uzrakstīts divdomīgi vai nepietiekoši škaidri (iespējams, daudzos gadījumos pat Apzināti).

Ņemam virzienā uz/rīgu.Apvedceļa "piekļaušanās" vietā uzreiz aiz Jūrmalas robežas mēs vairumā gadījumu braucam pa vidējo joslu (dodam "tiemturlohiem" iespēju pilnvērtīgi "iekļauties").Pēc tam uzreiz ieņemam labējo un... pēc 450m noķeram kādu (iespējams, nesen "iekļāvušos") Lohu, kurš pa vidējo lepni jāj uz 89.

Diennakts gaišajā laikā gan 450, gan pat visi 650 m ir samērā "pārskatāms" ceļa fragments, vidējajā joslā priekšā atrodošos objektu var (vajadzētu varēt) itin skaidri saredzēt. TĀTAD, formāli tomēr esam atradušies vienā joslā ar šo objektu (lohu) un teorētiski mainījuši joslas PIRMS tā.

Jautājumu par to, cik metru "pirms" būtu uzskatāms par "tiešām pirms" un ciki tie suudametri būtu jau virskategorijā "ne/pirms"- nu to visdrīzāk ka pateiks tikai kvalificēts Advokāts vai tobrīd nejauši tuvumā pagadījies Policists (kuram vairumā gadijumu mēdz būt tā dēvētā "Taisnība").

Un ja "godīgi" runājot- ierastā maukšana visiem garām pa to pirmo/labējo ir tāds tīri cilvēciski riskants pasākums.Kuru nevajadzētu bez īpašas vajadzības ikdienā izpildīt.Jo,lai gan Veiksme ir samērā staipāms jēdziens, tā nav ne bezgalīga ne arī ilgtermiņā  garantēta.Ja reiz tā nedara Vācijā un tur par to pienākas sods- nu tātad tur tie likumu sastādītāji ir bijuši par pakāpi godprātīgāki un ierakstījuši tekstā dažus "liekus" vārdus.No kuriem viss neskaidrais pēkšņi ir kļuvis skaidrs un gandrīz katram loham iztulkojams bez jurista piesaistes.

Sergejs 7.maijs 2024 11:10
0 0 Atbildēt

Iepriekšējā topikā par šo tēmu arī uzdevu jautājumu kad josla uzskatāma par "to pašu", ja pārkārtojās 50,150 vai 500 m no tajā esošā sēņotāja. Atbildes zem tā nav, varbūt šeit mums kāds experds to sniegs🤔

Spararats 5.maijs 2024 14:14
4 0 Atbildēt

Gari neanalizēšu un neintrpretēšu, bet īsumā tā; attiecīgajā aizliegumā ietverta situācija, kad apsteidzējs ievietojas apsteidzamajam priekšā viņa joslā. Tur, kur visi brauc ātri, tas patiešām ir bīstami. Braukšana kādam garām, neizbraucot no joslas, nav ne apbraukšana, ne apsteigšana, ne apdzīšana vai kas tur vēl, vienkārši braukšana.

imzz 5.maijs 2024 14:52
9 7 Atbildēt

Ne gluži. Drošākai braukšanai neviens, kas ir joslā pa labi no tavējās, nedrīkst braukt ātrāk par tevi. ( Saprotams, izņemot ieskriešanās joslas un apdzīvotas vietas ) Tā sistēma pastāv, lai varētu ātri pārkārtoties pa labi bez avārijas riska, dodot ceļu kādam, kurš brauc ātrāk par tevi pa to pašu joslu.

Spararats 5.maijs 2024 19:29
13 2 Atbildēt

Pēc šādas loģikas, labajai joslai būtu jāstājas nost, tiklīdz kāds sāk tupīt vidējā joslā.

Romietis 6.maijs 2024 11:30
1 0 Atbildēt

Pirmkārt, aizliegts atrasties otrajā joslā, ja pirmā ir brīva. Punkts.

Vernons 5.maijs 2024 14:31
8 13 Atbildēt

Krievi ir spējuši sadirst visu ko vien var! Apdzīt un apsteigt ir tikai krievu un latviešu valodās! Angļu un vācu ir tikai jēdziens "Abdzīt"! 

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants: "Pienākumi un tiesības"! Vajag pildīt savu pienākumu, tad radīsies arī tiesības! Pants noteic, kā darbosies CSN un kā katrs uz ceļa rīkosies!

anoagask 5.maijs 2024 16:02
1 0 Atbildēt

Tieši tā - bezjēdzīgi gari CSN, kas nepārprotami nenosaka elementāras lietas. Ārpilsētā kustība pa labo joslu, apdzīt pa labo pusi var tikai lohu, kurš brauc neadekvāti

Spararats 5.maijs 2024 19:35
2 0 Atbildēt

Piekritīšu Vernona pirmajai tēzei - arhaiskā “apsteigšana” sen ir jāizmet laukā. Mulsinošs bezjēdzīgs termins.

650 5.maijs 2024 20:12
3 0 Atbildēt

Atrašanās trešajā/kreisajā joslā, ja neizpildās apstāklis par "pārējo" joslu aizņemtību būtu krietni svarīgāks un plašāk diskutējamāks jautājums.Nekad nevienos laikos te neviens par to nav tapis sodīts.Sodītāji nevēlas lohus audzināt, tie vēlas galvenokārt tos tikai Slaukt.Tas acīmredzami ir tāds viņu glumo priekšnieku iestatījums.Praktiski neviena godīga vārda visu šo gadu garumā, viena vienīga demagoģija un interpretēšana.No e-krāna viņš sludina 1km/h, aber uz publiskā staba viņam karājas savulaik vip-lēmēju aizkadrā "nolemtie" 13km/h. Kā viņiem "kaunanav"- nu to taču mēs neiesim jautāt, nevaig lieki kaitināt. 

Un ja apsteigšanas jomā uz 3joslu j-šosejas līdz šim kāds (iespējams, Ārzemēs pabijušais) likum paklausīgais lohs  vēl kaut ko "pildīja", nu tad uzreiz aiz rīgas robežas (principā uz šīs pašas 3joslu brauktuves tiešā turpinājuma) viņš oficiāli "drīkstēja" nepildīt neko.Kaut kas te nav, tos Csn taču ir sarakstījuši acīmredzami Lohi (vai vienkārši pirms kādiem 30g no kaut kurienes to visu pa tupo nokapīpistojuši).

Artūrs 5.maijs 2024 21:26
0 0 Atbildēt

Jā, viss ir pareizi un tas, ka neievēro šos noteikumus, tā ir liela problēma. Iesaku izmēģināt Siguldas šoseju, tur kreisā josla ir vairāk aizņemta nekā labā, tātad labā josla ļoti bieži ir brīva, kad visi brauc pa kreiso. Šo ļoti viegli novērot, kad mēģini apgriezties braukšanai pretējā virzienā.

Conqueror 5.maijs 2024 21:32
0 2 Atbildēt

nuja, tas ir sindroms, kreisās puses sindroms

Sergejs 7.maijs 2024 10:54
0 0 Atbildēt

Šim sindromam varētu būt diezgan vienkāršs skaidrojums - piekļaušanas ceļi kā tik ne ik pēc kilometra un ja ir jābrauc līdz Valmierai tad kamdēļ nepārtraukti mētāties labā-kreisā lai dotu iespēju citiem normāli iekļauties plūsmā? Jo mazāk manevru uz ceļa un jo vienmērīgāka plūsma jo tas ir drošāk.

Ep 6.maijs 2024 1:57
1 7 Atbildēt

Apsteigšanai (nevis apdzīšanai) nav nekāda sakara ar joslu maiņu. Tātad, ja pabrauci garām pa labo pusi (ārpus apdzīvotām vietām), esi pārkāpis noteikumus. ....Video dzirdamā interpretācija ir kaut kas jauns. 🙃

Janka 6.maijs 2024 7:40
0 0 Atbildēt

Te gan viens nav skolā mācījies...😄

ZZZZ 6.maijs 2024 8:18
0 0 Atbildēt

Apsteigt, apdzīt - klusināt, mierināt garajā nedēļas nogalē. Kas, nevar stūri pagrozīt vai pedāļus paspaidīt? Gadījumā ja visas joslas aizņemtas, vai nav tā saucamā intensīvā satiksme? Un tad jau darbojās citi noteikumi!?

Sergejs 7.maijs 2024 10:57
0 0 Atbildēt

Nē, ja visas joslas aizņemtas tad tā ir iespēja uzspēlēt "dambreti" pa 3 joslām (sarkasms).

Haris 6.maijs 2024 8:59
1 1 Atbildēt

Tie,kas dzīvo Jūrmalā un brauc mājās no Rīgas virzienā uz jūrmalu,ar Lexus,Mercedes,BMW.brauc pa malējo kreiso joslu un iedomājās,kā tā ir paredzēta tikai viņiem!! Tu piebraucot aizmugurē viņi ceļu Tev nedot pārkāpi likumu un brauc garām pa labo pusi!!! Tādā sajūta,kā Tu laucinieki, mūs nemāci, mēs dzīvojam Jūrmalā priviliģētie cilvēki!

650 6.maijs 2024 14:28
0 0 Atbildēt

Šis "viņu laiks" beidzamajos gados gan ir tāds kā "pagājis".Bet vienalga ir jautājums- vai (kādam, tādam Drosmīgākam) būtu jācenšas viņus "pārmācīt", vai kā tad īsti te darīt.

Pļurkt 6.maijs 2024 11:55
2 0 Atbildēt

Nesaprotu, kādas tur problēmas????

===============113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi=============

Lasīt nemākat, jeb nespējat saprast izboksterēto!!!

Kaut gan pēdājo te ir tā ka biezs.

650 6.maijs 2024 14:34
2 0 Atbildēt

Esam aptuveni turpat, kur bijām jau pirms 12g (un drošvien arī 3x12g vēl pirms/tam) : iauto.lv/zinas/14562-n...mi-vai-dzungli

Pļurkt 7.maijs 2024 7:52
0 0 Atbildēt

Mani arī mācīja tas instruktors, kas apmācīja citus instruktorus un miličus!

Viņa skaidrojums bija elementārs - aizliegts izbraukt no savas joslas un IEBRAUKT ATPAKAĻ apsteidzot kādu citu kas brauca tev priekšā!! Viss pārējais atļauts!

= izbrauci no savas (teiksim) 2. joslas, apsteidzi lēnāko pa brīvo labo joslu un TURPINI braukt pa šo labo joslu..... un viss būs noteikumu robežās!! Jo braukt ātrāk par to kas mīņājas kreisajā joslā no tevis nav aizliegts.

Pļurkt 7.maijs 2024 7:54
0 0 Atbildēt

Labojums...

===

Viņa skaidrojums bija elementārs - aizliegts izbraukt no savas joslas un IEBRAUKT ATPAKAĻ apsteidzot PA LABO JOSLU kādu citu kas brauca tev priekšā!! Viss pārējais atļauts!

... PA LABO JOSLU...

W12 7.maijs 2024 18:41
0 0 Atbildēt

Tas viss ir pareizi. Un tā tam arī būtu jābūt pēc visiem drošības standartiem. Diemžēl ne reti ir pāris murmuļi. Kuri brauc pa vidējo un malējo kreiso joslu viens otram blakus neskatoties uz to, ka priekšā viss ceļš ir brīvs. Un nekas cits neatliek kā pārkāpt noteikumus.

Skatītājs un komentētājs 6.maijs 2024 12:56
37 0 Atbildēt

Viss jau tā ir pareizi, bet ļoti daudzās vietās tās pirmās joslas ir bedrainas, sabojātas un salāpītas un tās vietas, kur viss ir labi, cilvēki liekas apjūk un brīžiem nezina, kura tad īsti ir tā labākā vieta, kur braukt. Un tie posmi nav pārāk gari un ik pa pāris kilometriem kāds vēlēsies pieslēgties no ieskrējiena joslām, tāpēc laikam jau lielākā daļa izvēlas vidējo joslu. Te jau arī to posmu no Jūrmalas tā varētu izbraukt pēc noteikumiem, bet tiklīdz iebrauc Rīgā, tā pirmā josla salāpīta un trešā arī neko īsti laba nav no Jūrmalas puses. Līdzigi tas pats otrā virzienā. Atliek vidējā josla vai arī trešā. Tā diemžēl daudzās vietās ir, pārsvarā Rīgā, jo tur tās joslas aiziet vairāk par divām un pirmajās viss ir slikti. Gan jau kaut kad sariktēs ceļa segumus arī pārējās joslās, bet tad kāds brīdis varētu paiet, kamēr cilvēki sapratīs, ka tajās nebojās automašīnas no pēkšņās bedres un to arī izvēlēsies. Bet nu, izskatās, ka pieradumam pārāk liels spēks un daudzi spītīgi turpina braukt pa savam.

Sencis 6.maijs 2024 13:27
1 1 Atbildēt

"Otmazka" ļoti slidena, par to apsteigšanu/atbraukšanas, man tā šķiet.

650 6.maijs 2024 14:16
16 0 Atbildēt

Uz J-šosejas konkrēti Piņķu apkaimē labējā josla ir bīstama.Īpaši virzienā uz/rigu.Jo diplohmētie dalbaēbi tur nav izprojektējuši pilnvērtīgu nogriesanās/ieskriešanās joslu.

Labticīgais labējās joslas lietotājs tur saskaras ar trīskāršu bīstamību- priekšābraucējs var beidzamajā brīdī izdomāt raut uz/piņķiem un likt pa mēmajiem,vai uz LN benzīntanku un nolikt pa mēmajiem dēl kāda no piņķiem izbraucošā Loha.Kurš domāja, ka visi labajā joslā esoši nogriezīsies uz puņkiem un neviens neraus viņam gar purnu taisni vai uz to LN tanku. 

Tikko kāds ir izgriezies no Piņķa, viņam uzreiz ir dilemma- vai fiksi ieskrieties un ierakstīties (uz 110 maucošajā) vidējajā, vai nu vilkties pa labējo- riskējot tūliņ mijiedarboties ar Liepājas virziena nobraucējiem UN,IESPĒJAMS, ar tiem lohiem, kuri tajā pašā nieka simtmetru fragmentā vilksies ārā no tā LN tanka (MĒĢINĀS IESKRIETIES NO NULLES PA 110km/h ATĻAUTO JOSLU..).

Neviens tas diplohmētais inženiermaita nav pacenties tur tajā suudatankā nedz stopzīmi ieskrūvēt, ne kur nu vēl kādu papildu joslu uzbērt.Nee, cien.Lohi, nav vietas un nav naudas,jums pietiek jau ar zīmi 1.10. 

Atliek vēl piefantazēt klāt- kas notiek, ja tur pa to (formāli 110 atļauto) labējo joslu tagad mauc kāds pārītis tādu "labāsjoslas gudrinieku" tā uz kādi 130...

ZZZZ 7.maijs 2024 11:44
0 0 Atbildēt

Bet dzīvē viss ir kā teici 650 reizes. Tas hitijsdimitrijs pats tur neko nezin. Salasās ko pirms un caps ciet. Vienu reizi velku ar 3ass piekabi un šis mani aptur un tā un tā, šitā nevar. Es tur viņam nedaudz piespēlēju, zinot kā var. Tak aizgaja un 20min zvanījās savam cāll atbalsta centram lai precizētu. Nu ok, atvainojās un man jau nekāda cemme nebij. Tik tas dārgais laiks viņiem tur notērējās...p.

650 7.maijs 2024 12:27
0 0 Atbildēt

Nejaušs Piekabes vilcējs- nu tas taču viņiem visos laikos bijis visgardākais kumoss.

Gordijs 6.maijs 2024 22:41
0 0 Atbildēt

113. jāsvītro. Problēma atrisināta.

Taisnība 6.maijs 2024 23:55
1 2 Atbildēt

Ko te var pīkstēt un dirst, aizbrauciet uz Āziju vai Āfriku un pavērojiet tur satiksmi - haoss milzīgs, bet nevienam neviens netraucē un pie stūres nepsiho un nepukst. Stulbie bāleliņi!

JautãJUMS 7.maijs 2024 3:09
5 0 Atbildēt

Labā malējā sastāv no bedrēm un citādi nelietojzma.

Janka 7.maijs 2024 14:19
0 1 Atbildēt

Mārim iesaku pamācīties terminoloģiju, ko nozīmē APSTEIGT un ko nozīmē APDZĪT. 😉 Tad arī dumji jautājumi skatoties uz sauso likuma pantu neradīsies.

Nezinu kā un kur diez Latvijā varētu kadu apdzīt pa labo pusi ja mūsu valstī tiek organizeta kreisās puses auto kustība? 😂

Tajā pašā grāmatā ir punkts, ka ĀAV ir jābrauc pēc iespējas tuvāk labajai malai! Nu un vai vēl ir jautajumi, kā uz jūrmalenes jābrauc?!???

 

 Mūsu ceļu inženierijas nespēja diemžēl pienācīgi neļauj šo punktu likumpaklausīgi pildīt, savādāk nāksies 2x ātrāk būt servisā... Tādejadi arī policija neko nedara šajā jautājumā jo negrib smērēties ar papīriem un mierīgi pa jūrmaleni arī vasarā vari vālēt uz 90 pat pa labo joslu un likumīgi neviens tev neko neizdarīs! 😉 

 Bet Eiropā gan uz to skatās un vari iedzīvoties bargos sodos!

W12 7.maijs 2024 16:39
0 0 Atbildēt

Nu nezinu, arī tai pašā Vācijā, ja Tu brauc vienmērīgi bez raustīšanās pa malējo labo joslu un dažkārt nākas apsteigt kādu mietpilsoni, kas čakarējas pa vidējo joslu, tad neviens tevi tur neaiztiks. Pie mums tā jau ir izveidojusies par tādu kā sērgu. Uz Jūrmalas šosejas pirmā josla absolūti brīva. Visa stīvēšanās un mīcīšanās notiek vidējā un malējā kreisajā joslā. Nu un, protams, klasika. Braucot pa trešo joslu nekad nevari būt drošs par to, ko darīs priekšā lēnāk braucošais. Nedaudz uzmirkšināsi ar tālajām, gaidi - tūlīt liks priekšā pa bremzēm. Nekur Eiropā šādus paraugdemonstrējumus neviens neatļaujas. Uzmirkšķināja - max ātri cenšas pārkārtoties blakus joslā pa labi. Viens otru respektē.

Ābols 8.maijs 2024 10:59
31 0 Atbildēt

Nekur eiropā tev neviens uz šosejas nelīdīs agresīvi pie bampera! 😉 (protams ar izņēmumiem)

 Bāņzemē cik braukts fiksais parasti atstāj SEV 150-200m attālumu. JĀ SEV, jo viņš jau būs vainīgs ja pēkšņi viss sabremzēsies un nespēs droši nobremzēt...

 Ja turpini būt l.hs, tad sāk midžināt un pietuvojas tuvāk uz kādiem 80m... Ja joprojām ignorē tad sāk taurēt kamēr tad arī parasti uzfilmē materiālu un nosūta polizei, kur pēcāk ja poliči gribēs kādas kvotes pildīt, atsūtīs brangu štrāfen, ka pa šosi brauci pa kreiso, ja labā(pat abas) bija brīvas. Nav jau kā pie mums, ka no skaidri redzama video materiāla juridiski neko nevarot iesākt, jo.....(tīnužu ganzteri)

 Reti kad tevi kāds apsteigs pa labo pusi(lielāka aklā zona, lielāka iespējamība iekļūt avārijā) ja nu vienīgi galīgi nokaitināsi...

Bet LV varoņi pielien pie bampera, pat ja skaidri un gaisi redz, ka tu jau brauc ātrak ne kā atļauts un apsteidz tos kas tev ir labajā joslā, bet tāpat ir jāpielien dažus metrus no bampera, ķip tas kaut kāds krievu ievazatais ponts?

Sergejs 8.maijs 2024 11:14
0 0 Atbildēt

"Bet LV varoņi pielien pie bampera, pat ja skaidri un gaisi redz, ka tu jau brauc ātrak ne kā atļauts un apsteidz tos kas tev ir labajā joslā, bet tāpat ir jāpielien dažus metrus no bampera, ķip tas kaut kāds krievu ievazatais ponts?"

 Drīzāk tas ir "no brain - no fear", ir zināmi gadijumi kad tas rezultējies ar genofonda uzlabošanu, kad tāds no brain zem fūres ielido.

Klanis 7.maijs 2024 16:41
0 1 Atbildēt

650: pa lielam nekādi metri nav jāskaita, lai to punktu pārkāptu, tev ir jābūt jau blakus otrai mašīnai, bet ar kreisajiem riteņiem tajā pašā joslā. Sanāk, ka vai nu reāli tikai ar moci, vai nu ļoti cūcīgs manevrs, par ko tiešām jāsoda.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 23

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti