Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

 
Valsts Policija | 3.maijs 2024 10:13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā.

1. maijā ap pulksten 22.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonu uzmanību, patrulējot Liepājā, Flotes ielā, piesaistīja automašīna “Audi”, kuras vadītājs Oskara Kalpaka ielā pārvietojās ātri nu agresīvi.

Likumsargi pieņēma lēmumu automašīnas vadītāju apturēt un ieslēdza dienesta transportlīdzeklim gaismas un skaņas signālus. Likumsargi deva norādījumus transportlīdzekļa vadītājam apstāties, taču viņš paātrinājās un ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasībās. Automašīnas vadītājs ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 136 kilometrus stundā, kā arī automašīnas vadītājs pārkāpa vairākus ceļu satiksmes noteikumus.

Automašīnas “Audi” vadītājs veica transportlīdzekļa apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, šķērsoja tramvaja sliežu ceļa klātni šim nolūkam neparedzētā vietā, veica priekšā braucoša transportlīdzekļa apdzīšanu un šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu “nepārtraukta līnija”. Automašīnas vadītājs apstājās Liepājā, Rīgas ielā, kur konstatēts, ka viņš atradies alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi viņa izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,29 promiļu reibumā. Vīrietis nogādāts policijas iecirknī, kura bija agresīvs, ignorēja amatpersonas likumīgās prasības, kā arī centās uzbrukt policijas darbiniekam.

Vīrietis nepatraukti lamājās ar rupjiem, necenzētiem vārdiem un uz aizrādījumu pārtraukt pretlikumīgās darbības, nereaģēja. Valsts policijas amatpersonas pret vīrieti uzsāka administratīvo pārkāpumu procesus par apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuvi, par tramvaja sliežu ceļa klātnes šķērsošanu šim nolūkam neparedzētā vietā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu un par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu).

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, ir uzsākts kriminālprocess. Šāds brauciens vīrietim izmaksās 2000 eiro un tiesību atņemšanu. Valsts policija atgādina, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas – šāda rīcība apdraud gan savu, gan līdzcilvēku drošību. Tādēļ aicinām arī līdzcilvēkus būt atbildīgiem un atturēt draugus, radus un paziņas no sēšanās pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

 
Visi komentāri
 
uupis 3.maijs 2024 11:18
0 2 Atbildēt

Kārtējais sētas vīna kondīcijas braucējs!

ZZZZ 3.maijs 2024 11:34
0 0 Atbildēt

Jā Rekordists!

Jūrmalnieks 3.maijs 2024 11:38
8 8 Atbildēt

Tā ir.. totālakais regress notiek uz šosejām, kur aiz fotoradara ir vidējā ātruma kontrole aiz kuras vēl stāv ekipāža.... tad atliek izlādēt savu dusmu pilsētā.... 😉

Nesaku, ka pareiza rīcība, bet tuvākās un talakās kaimiņvalstīs poličus uz platajām ātrajām šosejām īsti neredzēsi(ja vien netaisi agresīvus sūdus un pa tevi nepaziņo) bet pie mums taisns gluds un parredzams ceļš ir valsts kases papildināšanas mērķis.

Visu noraksta ka izlādēties vajag trasē, bet asfalta seguma trases pēc kuras savs autiņš vēl būs dzīvs ta īsti nav! 😉 Tās dažas kas ir, īre maksā pāris simtus stundā, nerunājot ka līdz viņām jātiek.... Nu ta protams, ka visa agresija un dzīves neapmierinātība notiek publiski uz ielas!

imzz 3.maijs 2024 13:30
5 0 Atbildēt

Pēc tava komentāra, kontekstā ar publicēto video,  var saprast, ka "poliču uz plašajām ātrajām šosejām" un vidējā ātruma kontroles dēļ aiz dusmām pirms iztrakošanās pilsētā arī jāpiedzeras :-/

Jūrmalnieks 3.maijs 2024 14:54
0 2 Atbildēt

Latvijā jau grādīgā pudelīte mīļa un svēta. 😉

Nedo dies to vai ap to aiztiek, uzreiz visi pilnā balsī kviec cik vien var, parasti atsaucoties uz 100gadus vecu pagātni. 😂

P.S. Nē es alko jau 1.5 gadus neesmu patērējis, ir daudz kvalitatīvaki un veselīgaki veidi, kā izklaidēties! 

Pat ne mutīti alus jāņos vai šapāniešu glāzi jaunajā gadā! (Svētkos ir garšīgas 0% alternatīvas)

 GALĪGI NEPIETRŪKST TUPA APREIBINĀTIES!

Spararats 3.maijs 2024 20:46
2 0 Atbildēt

Šeit 5 gadi 2 mēneši.

CiemaDžeks 6.maijs 2024 17:15
2 0 Atbildēt

15gadi ka nejūt to sūdu

JanJan 3.maijs 2024 22:37
2 0 Atbildēt

Tas, ka kādam pajolim krāns īss vai erekcijas nav, nav pārējo problēma. Ja ir tāda problēma un dusma, tad jāiet ārstēties.

Krotow 5.maijs 2024 15:02
1 0 Atbildēt

Viņš taču ārstējās ar 140 pa pilsētu 😄

Krotow 4.maijs 2024 19:36
1 0 Atbildēt

Nu labi, šoseja zem kontroles. Taču vai tāpēc jābrauc lopā?

650 4.maijs 2024 2:50
2 2 Atbildēt

(c)..vadītājs veica transportlīdzekļa apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, šķērsoja tramvaja sliežu ceļa klātni šim nolūkam neparedzētā vietā, veica priekšā braucoša transportlīdzekļa apdzīšanu un šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu “nepārtraukta līnija”... 

Nu kurš gan tāds "daudzmaz zinošs" autovadītājs savas autovadītāja karjeras laikā nav izpildījis šādas visnotaļ klasiskas darbības.

John 5.maijs 2024 7:50
0 0 Atbildēt

Galvenais, ka vismaz pagriezienus ieslēdz pie katra manevra.

Latvietis 5.maijs 2024 8:49
0 0 Atbildēt

Lohiem Lohu Problēmas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 23

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti