Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 35

 
LTV Ziņu dienests | 7.maijs 2024 9:55

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas?

 
Visi komentāri
 
Sergejs 7.maijs 2024 10:23
2 1 Atbildēt

Atkarīgs no konkrētas riepas īpašībām un stāvokļa. Domāju ka ar knapi iebrauktām Nokian R5 pie +30 diez ko stabili nebūs, kaut vai protektora augstuma dēļ. Citādi ir arī modeļi kuri pie 5-4 mm tīri labi arī vasarā turēsies (ja Šumaheru netēlot), tai skaitā uz slapja asfalta. Ir reiz iebraukts maijā ar Dunlop DS2 (protektora zīmējums līdzīgs x-ice 3) - peldēja katrā peļķītē stipri zem 90km/h, turpretīm Nokian WR D3, kas bija radīta slapjam asfaltam uzvedās labi un bija arī klusāka par vairums vasaras riepu.

 Kopumā, protams, labāk vasarai vasaras bet ziemai ziemas, pie tā arī pieturos pats (jā, zinu, ir maģiskās vissezonenes).

650 7.maijs 2024 12:23
1 0 Atbildēt

Sasspringtais glumais laiciņš (kad Lohiem tik ļoti gribējās saņemt kādu tā dēvēto "padomu") veiksmīgi pārdzīvots.Glumi izmanīgie "padomdevēji" pamazām (atkal) atgūstas no pārdzīvotā (elektro)šoka.

Ta kādu tur Šumaheru- vienkārši ja būtu godīga saruna.Pat TO viņi nav "atzinuši", ka šodien vairums vasaras riepu tiešām ir skaļākas par vairumu ziemas riepu.

ZZZZ 7.maijs 2024 10:25
6 1 Atbildēt

Uzradās DBS un aizmirsa pateikt, kādas riepas vajag pa putekļainajiem ceļiem braukt? 🙈 Man ir ziemas, dubļu, vasaras, naglu, šosejasS utt. Bet pa granteni arī vajag kādas grantenes vai zemenes riepas īpašas?

0pis 7.maijs 2024 11:26
0 0 Atbildēt

Ir tak gravel riepas ar mērenu prottektoru 😊

Sergejs 7.maijs 2024 12:44
0 0 Atbildēt

Grantenei un tā lai gaita ir raita un nekrata... Hmm, ir risinājums:

 www.youtube.com/watch?v=c0rwcl3Iw0c

😊

Tiešām ? 7.maijs 2024 10:59
12 1 Atbildēt

Lai experts pavēro auto uz ielas.  It sevišķi LV premium 10-20 gadīgo SUV.  90%   cauru gadu braukā ar vienām un tām pašām ms un ziemas riepām.

Sergejs 7.maijs 2024 14:27
1 0 Atbildēt

Jā, 740d ar ziemas Sailun jūlija vidū man arī liek uzsmaidīt

Nu 7.maijs 2024 11:02
1 1 Atbildēt

Skandināvijas tipa riepas,  jā,  tas pat pat ziemā pa tīru asfaltu slīd ka pa sviestu.  Bet labas Eiropas tipa riepas, pie LV ātrumiem,  būs labas arī vasarā.

A 7.maijs 2024 11:17
2 1 Atbildēt

Lai drošās braukšanas speciālisti paskaidro,  kas ir labāk vasarā , 5 mm ziemas riepas vai 2 mm vasaras riepas  ? 

Sergejs 7.maijs 2024 12:01
1 1 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=PXOE1DpjQGg

Te ir atbilde no eksperta tyre reviews uz šo jautājumu. Protams ka nav absolūti izsmeļoša, bet tomēr. Pie viņa youtube kanālā var atrast arī atbildes uz daudziem citiem jautājumiem.

ZZZZ 7.maijs 2024 12:19
0 0 Atbildēt

Neņem ļaunā Sergejs un man neklausi, kā es neklausos te visādus expertus no. Peronīgi šādas CrossC lietoju un biju ļoti vīlies...Ne šis ne tas. Ne sniegā ne sausā ceļā ne pārliecinoša saķere. Braucu ar ziemenēm, rebranding un jūtos drošāk.

Sergejs 7.maijs 2024 12:54
0 0 Atbildēt

Par šīm CrossC kā tādām piekrītu, arī kaut kad biju paskatijies, papētijis (tai skaitā pie ši testētāja) un palicis pie tīrām vasarenēm.

 Bet te čalis stāsta par to kādas ir saķeres īpašības riepām tipa "SuperWinterIceKingPro" ka pat šīs pabrauktās CrossC tām "Pro" iekābina dažās disciplīnās. Kas viņa riepu testos patīk ka tur ir plaša aptvere pa modeļiem un mērijumu tabulas pārsvarā ar cipariem, nevis subjektīvu "baigi laba" un "draņķis".

650 7.maijs 2024 13:21
2 0 Atbildēt

Pareizāk (un godīgāk) būtu nevis grābstīties pa visiem iespējamajiem plauktiem, bet gan izskaidrot konkrētus piemērus.Ar kurām tad "ziemas" riepām būtu daudzmaz droši arī vasarā.Kā ar tām būtu jābrauc, ko jāņem vērā un ar ko jārēķinās. Kādos gadījumos un(!) pie kāda plānotā vasaras NOBRAUKUMA tas būtu attaisnojami un kādos apstākļos šādas rīcības plānotājs riskē palikt par muļķi.

Reiz gandrīz trīs gadus nonstopā nobraucu ar "200eur" vērtām MO homologācijas alpinPA4, tās bija ražotas Hungārijā un vienlīdz labi uzvedās gan ziemā, gan vassarā...

Ziemas riepai (tāpat kā Suudīgai vasaras kalošai..) vieni no kritiskākajiem apstākļiem ir siltā laikā uz mitra asfalta, kuram nav ūdenskārta pa virsu un kurš vizuāli nekādi neliecina par kādām iespējamajām auzām.

Sergejs 7.maijs 2024 14:37
0 0 Atbildēt

Atbalstams priekšlikums, jo katram flomasterim sava garša tomēr😊

 Ko no savas ziemenes var gaidīt vasarā katrs var puslīdz arī pats apjēgt, veicot bremzēšanas testu uz tukšas un taisnas šosejas.

 Ar savu pieredzi ar konkrētiem modeļiem un protektora zīmējumu esmu padalijies pirmajā komentārā.

 Visforšāk gan vasarai varētu derēt daudzi no  "SuperWinterIceKingPro", jo tie ziemas riepu testos bieži vien parāda sniegumus tuvu "reference summer tyre" uz sausa asfalta atstājot aiz muguras Michelin, GY, Bridgestone un pārējos brandus😁

Nu 7.maijs 2024 14:37
1 0 Atbildēt

Tas video gan izskatās pēc Michelin reklāmas

Lai pamēģina labāk gandrīz nodilušu premium vasareni,  ar tās pašas firmas 4-5mm ziemeni salīdzināt.  Tas šobrīd domājams ir tas visu aktuālais jautājums.

650 7.maijs 2024 19:02
1 0 Atbildēt

Te "pietiktu" ar to, ja kaut vai katrs trešais lietotājs uzrakstītu kādu "savu" godīgu pieredzi.Un kuram tad vispār "varētu ticēt".Mums gan parasti sanāk, ka katrs grib vienkārši attaisnot to "savu" izvēli.Cits/citu mēģina nolikt gar zemi- viens esot knauzeris, cits atkal pārāk iztērējies un uttt.Kā nepalikt par muļķi- ta figviņu sazin.

Tie tur krosskontakti un krossklimati- nu tak skaidrs, ka īsti labi nav, tikvien kā dārgi un labi noderīgi labi ja kādā starpsezonā.Mi-Krossklimats ir ievērojami šaurāks par līdzīgu vasaras vai pat tā paša ražotāja ziemas riepu.Turklāt, sniegums uz mitra asfalta nav viennozīmīgs.

Vai kādam "tev" vai "man" tiešām vajadzēs extremāli bremzēt- nu jācer ka izdosies iztikt bez šādiem ekscesiem. Domājams gan, ka "mēs abi" stipri priecātos, ja to iegādāto gumijasgabalu sniegums izrādītos vienkārši "prognozējams".Lai slīdētu saprotami- nevis ka vienā gadijumā baigi labi "tur" un tad pēkšņi noraujas auzās.Vai uz dažādām virsmām pēkšņi izrāda diametrāli pretēju uzvedību.Kāds ir tas protektora atlikums pie tiem 4,5mm- kas tur ir vizuāli PALICIS pāri no tā iepriekšējā visnotaļ skaistā zīmējuma....

Janka 7.maijs 2024 12:11
2 0 Atbildēt

Iesaku speciālistam pabraukt ar vasarenēm pa zeminieku lietus laikā.

Sergejs 7.maijs 2024 12:59
0 0 Atbildēt

Katram pielietojumam sava riepa, kas tika projektēta attiecīgiem apstākļiem, ja bieži sanāk pa tādiem ceļiem braukt tad droši vien ir vajadzīgs 4x4 aprīkots ar dubļu riepām. Parastā ziemene, it īpaši ar x-ice tipa protektoru, tāpat ātri vien aizaugs ciet un daudz labāka par vasareni nebūs (toties izbraucot uz šosejas labu gabalu mētāsies ar visu to kas protektorā iesprūdis)

Bradypus 7.maijs 2024 22:33
0 1 Atbildēt

Tev ir kaut mazākā nojausma, kas ir dubļu riepas? Palietota ziemene uz AWD auto nav tik vienkārša taupība, kā SUV nīdejiem liekas, bet viens no piemērotākajiem risinājumiem auto, ar kuru brauc visādos ceļos. "Katram pielietojumam sava riepa" var pateikt tikai dīvānā pirdējs, kas nav pamēģinājis kā ir ceļa malā pārmontēt riepu komplektu ar pilniem sēņu spaiņiem izbraucot no smilšu stigas uz asfalta

Sergejs 8.maijs 2024 12:54
2 1 Atbildēt

"bieži sanāk braukt" , kas nozīmē ka tā ir praktiski ikdiena uz tāda tipa ceļiem. Pēc sēnēm kaut kā tieku ar Octavia un vasarenēm, bez problēmām. 

 Un palietota ziemene uz SUV vai cita auto var būt virsū dažādu iemeslu dēļ (pašam ir bijis vasarā Nokian WR D3 klusuma dēļ), bet uz 15gadu veca Porshe vai BMW X 99% gadijumu tamdēļ ka cilvēks nopirka to ko nevar uzturēt

Drošas diršanas speciālists 7.maijs 2024 15:18
1 0 Atbildēt

Atgādinu, ka vasara Latvijā oficiāli sākas tikai 21.jūnijā.

Ābols 7.maijs 2024 16:13
0 1 Atbildēt

Diemžēl... Karietes kredītā paņemtas pari saviem līdzekļiem, bet riepiņas plikas un nabadzīgas. Domājot it kā karietes krutās elektroniskās sistēmas visu izdarīs, bet ko viņas var izdarīt ja pats kontakts ar ceļu ir sūdīgs?!????

Personīgais novērojums, katram otrajam glaunajam x5, q7, xc90 u.c. modeļiem, stāv virsū lētākā ķīnas gumija vai ja ir 'brendu' riepa, tad protektoru atlikums ir zem 4mm.(esmu pat paris mērijumus, stavlaukumā veicis)

 Lai arī likums atļauj, tādas riepas pie lieliem(šosejas) ātrumiem pa lielam ir metamas un vairs nav drošas! Tāpēc jau eiropā tādas met ārā, bet pie mums šādu lietoto riepu bizness plaukst!!! 😂

650 7.maijs 2024 19:13
0 0 Atbildēt

Bet pilnīgi VISOS riepu testos (un Lietotāju atsauksmēs) notiek dižošanās ar TO, ka riepa brauks nezcikturtos ntos tūkstošus.4mm riepa nekur nav uzskatāma par metamu- vienkārši ir jautājumi par katra individulā modeļa "atlikušo" izskatu pie "4mm".

Ja GY riepa uz xc maksā jau pāri pa 200e un ja cilvēkam no katra stūra (tie paši Specālisti!) aktīvi ļečī (ārstē), ka lūk reku 2,5x lētākais tas ķiķīnietis ir ļoti labs- nu kāds te brīnums.Mēs par nevaram ticami apgāzt šo teoriju- kamēr paši neesam kko nopirkuši (par Savu naudu).

Lūk,reku, piem, vassaras riepa- hits, Sailun ZSR-2,cena 80eur r19, 90eur r20..,- paskat, visur itin brīnišķi ripo, labi tur dajebkur, degvielu ekakonomē lai.Cik "ilgi" - nu tak būtu jāpaņem pamēģināt, ja?

Paver sludinājumus- dažos 19/20 izmēros vieni vienīgi lietotie pirelli un bridges alenza001- kāpēc ar tiem nebrauc lidz nullei? Jeb reku Vredeštain riepas- daži vnk super modeļi, bet vai tādu kur nopirksi "mazlietotu"??

Jūrmalnieks 8.maijs 2024 8:23
2 0 Atbildēt

Neaizmirsti, ka ķīneitim vasaras riepā jau startā protektors BŪS mazāks (parasti 5.8-7mm) lai mazinatu gumijas izmantošanu, tādejādi riepas razošanas izmaksas, tādejādi var veikala cenu piedavāt bezmaz vai 2x zemāku.

Brendiem jaunai vasaras riepai protektors ir no 7.5-8.5mm.

Šovasar paņēmu jaunas turanza T005 bija 8.2mm, mērīts ar diviem aparātiem (kauč internetā rakstīts dziļums 7.5mm, hz ar ko saistīts, var būt ar kaut kādām paaudžu atšķirībām, ka ir piecinīts, jo T005 modelis nav vairs ļoti jauns)

Savā 10+gv autovadītaju praksē ar visvisādiem vadošajiem ķīniesiem esmu braucis, maksimums 2 vasaras varu nobraukt. Pirmā vasara labi turas uz ceļa, otrajā vasarā jūti ka tā riepas veiktspēja ir krietni sūdīgāka.

 Ar brendu var mierīgi nobraukt četras, kur 2 sezonas tev būs stabila riepa, trešajā sajutīsi veiktspējas kritumu, bet ne tik krasu kā ķīnietim, nu ceturtā sezona ja gribi vēl ar tādu 2.5/3.5mm liseni braukt, ta būs totāli nobraucamā sezona, kur neko ūber nevajag gaidīt vairs no tās riepas, kā tikai ripošanu...

(gadā videji nobraucu 25-30tūkst.)

Tā kā pirkt ķīnieti un domāt ka tagad ietaupīsi, tas ir mīts! Jo ķīnieti jāmaina 2x biežāk, ta galā nekas letak nesanāk.... Protams pie mana nobraukuma...

 Ja nobrauc tur 10tūkstošus gadā, ta neatmaksajas ūber dārgu brendu pirkt utml.... Tad vienkarši nopērc M+S un vālē ar vienu kompletu. 😂

Sergejs 8.maijs 2024 13:04
0 0 Atbildēt

Pie 10-15k nobraukuma arī ir jēga no brenda - vienreiz uzliec, nobalansē un var 5 gadus braukt. Nu, protams ziemenes uz saviem diskiem, uz montāžas rēķina tie pa 4 sezonām atmaksājas.

 Stāsts par to ka katru gadu jāparbalansē ir liels fufelis (kas tur jābalansē ja konstanti šļūcot bez ABS nebremzē?). To ne tikai normāli autoblogeri stāsta bet ir arī uz sevis pārbaudīts - trešajā vasarā sanāca pārbaudīt riepas kas bija auto no rūpnīcas (bija neliela vibrācija uzradusies, pirmais ko skatijos bija riepas), reāli nekādas novirzes.

650 8.maijs 2024 14:30
0 0 Atbildēt

Nu pag, nu kā tas sanāk, lai mazinātu gumijas izmantošanu?? Riepas reālais mūžs ir tikai no tiem 7.2 līdz labi ja 4mm.Starp jaunvērtīgu 7,2 un 8,0 ir diezgan būtiska starpība.Protektora raksta atlikumam "pie 4mm" ir vēl būtiskāka nozīme! Tur gandrīz katrs ražotājs kaut ko haltūrē, izņemot vien atsevišķu ražotāju atsevišķus modeļus.Vairumam tas protektora raksts jau pie 6mm sāk pazaudēt atsevišķus tā elementus.

Ķīnieti pirkt- nu mēs taču neesam visus ķiniešus pārbaudījuši.Tas reku ZSR-2 ir reāli atzīts, ka ekonomē degvielu- tātad rites pretestība ir maza un tam vajadzētu arī lēnāk dilt.Ja vien(!) neizrādītos, ka gumija tiešām ir kādā apslēptā ziņā prasta un tomēr dilst ātri.

Katrai riepai ir nodilum izturības indekss- piem,ASV varianti ar "500" ir reāli kokaini slideni draņķi (kaut gan teorētiski nodilum iztūrīgi), bet tas pats kādreizējais B top modelis P001 bija ja nemaldos pat ar 140.Ja pirkt sev- nu mazāku par 280 nav vērts ņemt, tas ir uzmetiens un būs metams jau pēc nieka mazpacmit kkm (neskaitot TO, ka nekur neviens reāli nepārbauda, vai rakstītais uz leibekļa tiešām atbilst konkrētajai riepai,īpaši ja ķīniešu). 

Vai tu ko ietaupīsi ar ķinieti- to "tu" visdrīzāk redzēsi tikai kādā "nākamajā" sezonā.Vai uz tavu galvu piepildīses teiksma par to, ka "otrajā" gadā visi ķīnieši pārvēršas par cietām kalošām.tas pats par protektora zīmējumu- Mi un GY izskatu tu vari "izvērtēt" ssā (ar 4,5mm) bet kādu jauna modeļa ķīnieti nekad nē. 

Man nekad nav nevienam vieglajam a/m bijusi neviena B riepa.Cik lasīju par to plaši "mazlietoti/pieejamo" A001, tas esot nekāds.Tas T005 ir pakāpi labāks.Un P001 šamiem ir top modelis- arī pretrunīgs.Kādreiz dikti cildināts, bet uzreiz jau nākamajā gadā nolikts gar zemi.

Jānis 7.maijs 2024 16:26
2 0 Atbildēt

Skaties pēc saviem ieskatiem, jo šie spečuki runā kas riepu pārdevējam izdevīgi. Bet ja runa ir par 2mm vasaras riepām un 5 mm ziemas es atbalstu ziemzs variantu jo tomēr drošība ir svarīga.

Haids 8.maijs 2024 1:07
3 0 Atbildēt

Top brendu ziemenes būs ja ne labākas vasarā tad līmenī ar ķīnas malaizijas utt vasaras riepām kuras testos bremzē 3-5 auto korpusus tālàk kā labākās

650 8.maijs 2024 1:41
43 0 Atbildēt

Te reku ir beidzamais tādu salīdzinoši "nesliktu" 54gab (euro)ziemas riepu tests- vērtēta tikai viena disciplīna, bremzēšana uz slapja assfalta: www.tyrereviews.com/Article/2023-...aking-Test.htm

Un te līdzīgs 50gab "plašlietojuma" vasaras riepu tests (kur daži "mādeļi" pamanās atpalikt no vadošajiem par apaļiem 20 metriem...) www.tyrereviews.com/Article/2023-...-Tyre-Test.htm

Sergejs 8.maijs 2024 13:12
1 0 Atbildēt

Gripmax SureGrip Pro Winter -  kaut kas līdzīgs manis izgudrotam brendam SuperWinterIceKingPro😁😁😁

 Godpelnīta 9 vieta, no apakšas

650 8.maijs 2024 14:35
0 0 Atbildēt

Nuja, bet euro-pieejamo ķīniešu "brendu" skaits sen ir pārsniedzis 50gab un ttajā testā ir tikai DAĻA no tā, ko "mums" (oficiāli, Mūsu Europā!) piedāvā izmēģināt tie  (Taisnību/Labprāt/izklāstīt/gatavie) a.god.ļ.cien.Riputirgoņi.Jā ;p

Kanibaals 8.maijs 2024 14:32
0 0 Atbildēt

Uzpumpē 3 atmosfēras un brauc kā ar vasaras.

Paps 8.maijs 2024 19:41
1 0 Atbildēt

Man pārsvarā jābrauc pa zemes un meža ceļiem, un tad lielāku sūdu par vasaras riepām nav.

Pēc 8.maijs 2024 19:57
0 0 Atbildēt

visa augstāk lasāmā,  tirgotāju runas zēniem būtu jābeidz irst.  Tā teikt  uzlabosim valsti, sākot ar sevi

650 8.maijs 2024 20:30
0 0 Atbildēt

Ok, pieņemsim,cilvēks pērk jebkādu Jauna modeļa riepu.Kādu testa rezaltu vai reālu lietotāju atsauksmju pārsvarā tai (pagaidām) nebūs praktiski nekur.Pēc kā pircējs "vadās"- nu taču neba jau visi kko tur ilgi rakņāsies pa visu i-netu.Labākajā gad notic vai nu brendam, vai konkrētā gumijasgabala pārdevējam.Cits pat pasmejas par tādu labticīgo "pētnieku".Kā vispār var ticēt "brendiem", kuri visu laiku nemitīgi katru gadu iznāk ar jaunu nosaukumu vai kuri vispār tikai "šosezon" ir radušies?

Riepu testi- ok, bet tu nekad nezini, cik pabrauktā stāvoklī katrreiz kura tā ripa ir testēta.Retu reizi ir tā atsauce uz atlikumu testēšanas brīdī.Kam bijis visi 8mm, bet kam citreiz tikai vairs "6,8".

Kāpēc dažiem jauna riepa ir 7mm - nu taču visdrīzāk dēļ tā, lai uzreiz "izpaustos" labākās tās īpašības.Un (arī), lai tu pēc iesp ātrrāk to izmestu.

Reku pirms 20 gadiem tie Brabusa 320km/h testeri- viņi laikam toreiz noslīpēja Mich labāko riepu līdz knapiem 4,5mm, jo ar 8mm pie 320 tas tomēr esot "ļumīgs".Neesot īsti droši.Pasūtītājs pasūtīja Taxi plafonu uz jumta- tas sākotnēji jau pie 240 katrreiz krita nost ;p 

Vēl cits- no 8 līdz 6mm pieņemts uzskatīt, ka ir nu tas "labākais" gumijas slānis.Jo mazāks protektora atlikums, jo tas slānis kļūstot pamazām cietāks un(!) skaļāks.Dažiem līdz pat Riebumam.Taisnība vai sazvērestība- ta figviņu sazin..Bet tad Kāpēc tieši dažu zīmolu/modeļu riepas ir kuplā skaitā nopērkamas kā "mazlietotas", taču kādas citas ne ar uguni nesameklēsi, ka kāds lietotājs sev no sirds atraus un no laba prāta tās tev ar "6mm" pārdos?

Reālu lietotāju atsauksmes- vienīgais ceļs kaut ko reāli "izpētīt".Kur tas būtu atrodams- ta gandrīz tikai vai nu kādās krievu lapās (kuri tagad nokijāna vietā ēd/zemi) vai nu tur tajā pašā tyrereview co jukeijā.Uzreiz gan papildu jautājums- nu ja tu varbūt gribi uz ātra auto sev "izvēlēties r20, vai "tu" ticēsi lietotāja atsauksmei par tā paša nosaukuma/modeļa r15 uz kāda "kabluka" vai 300kg smaga mazauto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 6

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti