Ārvalstīs reģistrēta auto vadīšanai Latvijā nepieciešama CSDD atļauja 14

 
24.novembris 2009 14:02

Valdība atbalstījusi noteikumus, kas turpmāk paredzēs pienākumu autovadītājam noteiktos gadījumos saņemt CSDD atļauju, lai ceļu satiksmē Latvijā varētu piedalīties ar ārvalstīs reģistrētu transportlīdzekli.

<seesam>Ministru kabineta noteikumu projekts „Kārtība, kādā piešķir un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē ar ārvalstīs pastāvīgi reģistrētu vieglo automobili” skatīts otrdien, 24. novembrī.

Atļauja nebūs vajadzīga gadījumos, kad autovadītājs nomā spēkratu no ārvalstī reģistrēta komersanta, kas nodarbojas ar auto iznomāšanu. Tāpat CSDD atļauja nebūs nepieciešama, ja persona vada vieglo automobili klātesot transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā norādītajam īpašniekam (turētājam) vai viņa pilnvarotai personai.

CSDD uz trīs gadiem atļauju Latvijā vadīt ārvalstīs reģistrētu vieglo automašīnu piešķirs – personai, kura ārvalstīs strādā algotu darbu, mācās vai veic uzņēmējdarbību, personai, kurai izsniegta uzturēšanās atļauja ārvalstīs. Tiesības vadīt ārvalstīs reģistrētu vieglo automobili būs arī tādām personām, kura ir laulātais, pirmās vai otrās grupas radinieks tādam transportlīdzekļa īpašniekam, kurš atbilstoši noteiktajam regulējumam minēto transportlīdzekli Latvijā varētu vadīt pats.

Personām, kas ieņem vēlētu amatu kādā Eiropas Savienības dalībvalsts pašvaldībā, CSDD piešķirs atļauju uz pilnvaru termiņa laiku.

Pieteikties atļaujai varēs elektroniski CSDD mājaslapā vai personīgi jebkurā CSDD nodaļā. Elektroniski pieteiktā atļauja būs derīga 14 dienas. Tas nozīmē, ka autovadītājs jau varēs pārvietoties ar ārvalstī reģistrētu auto un šajā laikā tam būs jāiesniedz tiesības pamatojošie dokumenti CSDD – iesniegums un attiecīgs dokuments, kas apliecina konkrēto personas statusu.

Tāpat kā atļauju piešķiršanu, arī to anulēšanu veiks CSDD.

Jau esam informējuši, ka saskaņā ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā no šā gada 30. jūnija Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem aizliegts vadīt ārvalstīs reģistrētus vieglos transportlīdzekļus Latvijā, izņemot Ceļu satiksmes likumā minētajos izņēmuma gadījumos.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
272758. viesis 24.novembris 2009 18:43
1 0 Atbildēt

kārtējo reizi izdomāta cilvēku jāšana...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti