Tā kā laiku pa laikam pats esmu smēlies dažādos forumos dažādu info, tad šovakar nupat pārbraucu tepat no neliela līkuma un kā parasti uzreiz tā miegs nenāk utt, tapc jūtu ka vajadzētu padalīties aktuālajos iespaidos. Negativitāte nav mans mērķis, bet nu demagoģiju es ienīstu un to vienmēr esmu gatavs kritizēt un likt gar zemi.Piem, pirms nedēļas atbraucu no tālāka līkuma, skatos te iet vaļā viena degvielas lielmagnāta reklāmraksts. Uzrakstīju pāris ironijas pilnu komentāru, vienu ar finansiāliem faktiem.No rīta skatos- tas viens “pazudis”. Acīmredzot, vai nu ironijas bija par daudz,vai,visdrīzāk ka taisnība ir pārāk kodīga.
Degviela.Pats lietoju to izslavināto prodieseli,tā teikt, drīz Kosmonautikas diena utt.Pofig ,ka 6 sant dārgāks par parasto, devīgi sponsorēju tā izgudrotāju un izplatītāju.Tālāk spriediet paši, ja kādam interesē utt.Rīgā LielajāPiektdienā lētākais laikam bija ap 1,19 , bet tikai dažās tajās izredzētajās demagogu vietās.Jelgavā 1,209,bet Ķekavas un Bbauskas oligarhmiljonāriem un lielākajā daļā Rīgas tas tiek izliets jau pa 1,239.Ok.Tas pats šķidrums un zīmols- iekš Šauļai- 1,069-1,079 (!?).Kaunas- līdzīgi,varbūt 1-2 centi vairāk. Panevežis- 1,109.Plus visur arī tur ja tev ir rimikarte , tad pāris sant nost utt.Plus tas,ka parastā dd ir vēl savus 5 sant lētāka,laikam 1,02 redzēju bet nepievērsu lielāku vērību.Pirms nedēļas ko teicu- regulārā ne-pro ddegviela Polijā pie autostrādes bez kādas meklēšanas 4,52 zloti- ap 1,09eur.Austrijā uz bāņa 1,44-1,19.Bet burtiski 1km nost- tas pats 1,09.Čehijā slinkums bija rēķināt, iespējams pāris santīmi vairāk, bet tas pie lielceļa.Tā ka ja kur šovasar dodaties, neaizmirstiet paņemt līdzi pāris Kkannas un Bauskā tās noteikti piepildīt līdz pat atzīmei kad mutē smeļās.Patriotismam būs būt, nav ko žmiegties.
Vēl kas interesanti- te runājām par dažādiem jaunumiem ātruma mērīšanā un Cp darbībā. Topikā par N.Krapša komentu uz 151km/h jau teicu, ka Lietuvas Cp rīcībā esot jauni rokas radari ar lielu Lcd ekrānu, kur smalki redzams ko kurš rallists savā mašīnā tur rokā vai kas viņam mutē.Turklāt, tas štrunts nepārprotami uzrāda individuāli arīdzan konkrētu katra tā nošautā auto ātrumu. Vai tur ko varēs apelēt, to es nezinu,bet piem Lietuvas Cp jaunie netrafareta Audi ir aprīkoti ar BlackVue650 videoreģistratoriem. Tas gan ir interesanti, acīmredzot tāds jāliek pašam, ja gadījumā ir doma pastrīdēties.Iespējams, ka tie ieraksta garāku un krietni skaidrāku “filmu”, nekā mūsu Cp izslavētais dārgais profikiberaprīkojums.
Tālāk, attiecībā kas te tika draudēts un demagoģēts par vidējā ātruma radariem.Kā jau teicu, piem,priekš Itālijas, kur tie jau sen izplatījušies,jau sen ir izstrādātas vairākas lietojumprogrammas , pat bezmaksas un strādā reāli. Gan uz iOsa, gan androīda.Rāda pat riska pakāpi, jo tur kkur pie 136km/h/vid sākas tas skaitītājs.Tātad, uz katru demagogu tautai atradīsies kādi pretlīdzekļi.Tāteikt, vieta tukša nepaliks.Kāpēc šo ar tādu Sajūsmu aprakstu- tapc ka biju šodien Lietuvā Vāzi ieslēdzis joka pēc. Iepriekš tur lietoju garminu un oem navi.Garmins 18g. versijā gan uzrāda v/vid kontroles zonu, bet neko vairāk.Vāze Lietuvā līdz šim,manuprāt, bija bezjēdzīga- tāpat kā pie mums mežā un naktī uz tukša ceļa vai pat Rīgā ,laikā kad visi godīgie pilsoņi guļ.Lietuvā īsti nav pietiekoši daudz lietotāju un nevienu noslēpušos Cp tā parasti nerāda, drīzāk derēja vienīgi kā pliks navi. Toties šodien viņa korekti un precīzi uzrāda KATRU to jauno vidējā ātruma mērīšanas zonu.Pats interesantākais,ka šo zonu tur ir jau padaudz,posmā Kaunas-Panevežis ir jau vairākas.Ekrāna kreisajā pusē uzlec zaļš stabiņš, pa kuru uz augšu pārvietojas kursors.Tas process uz metra precizitāti sakrīt ar vietām, kur ceļa malā uz staba karājas 2 mazMaziņas konservbundžas izmēra kameras kompakti viena zem otras. Vai tas ekrāna stabiņš mēdz rādīties citā krāsā ,ka ne zaļš- nu to es necentos izmēģināt, par v/vid vēstulēm no turienes arī vēl neko neesmu dzirdējis, bet nu gan jau. Ja kādam izdodas, varbūt pastāstiet;) Kas vēl interesanti, ka daudzi vietējie tur tajās zonās uzspēlēti velkas, tātad kko zin, bet sajēga maza un acīmredzot tas ir tā situācija un tas ir tas Mērķis, kas ar laiku ir sagaidāms arī pie mums.Ja nu kāds jūtas te baigi aizskarts, varbūt bargi nerājiet, jo , iespējams,tomēr Kādam šī pentere varētu noderēt.Ja kas,priecīgas Lieldienas;)