Pirmoreiz 14 gadu laikā Eiropā pieaudzis CSN bojā gājušo skaits 15

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 29.marts 2016 7:28

Kā liecina nesen publicētie statistikas dati, 2015.gadā kopumā Eiropas autoceļos satiksmes negadījumos gājuši bojā aptuveni 26 tūkstoši cilvēku, t.i., par 300 vairāk nekā 2014.gadā.

Bez tam 35 000 pērn CSN guvuši smagas traumas. Lielākā daļa no tiem ir gājēji un riteņbraucēji. Kā teikts ziņojumā, visbīstamākie un no infrastruktūras viedokļa nesakārtotākie ceļi ir Bulgārijā un Rumānijā. Šajās valstīs 2015.gadā uzskaitīti 95 bojā gājušie uz miljons iedzīvotājiem.

Uzmanību! Godpilnā trešajā vietā šajā melnās statistikas sarakstā atrodas Latvija ar 94 bojā gājušajiem (uz miljonu).

Vismazāk CSN ar letālu iznākumu pērn bijis Maltā (26/1milj.), Zviedrijā (27), Nīderlandē (28) un Lielbritānijā (29).

Lielākā daļa, t.i., 55% nāvējošo CSN Eiropā notiek uz lauku ceļiem. Attiecīgi 38% negadījumu ar bojā gājušajiem fiksēti pilsētās, bet relatīvi maz – tikai 7% – uz autostrādēm. 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Konuss 29.marts 2016 12:21
22 1 Atbildēt

Manuprāt, Tu pārāk pieķeries burtiem, nevis būtībai. Protams, ja ir radušās sekas, tad vērtēs pēc CSN un citiem normatīvajiem aktiem, kurš no iesaistītajiem ir atbildīgāks. Taču primāri, lai šīs sekas nepieļautu, cenšos ievērot iepriekš aprakstīto, un uzņemos atbildību par potenciālajām sekām, kādas var iestāties gadījumā, ja rīkojos ārpus aprakstītā.

Konuss 29.marts 2016 12:03
15 1 Atbildēt

Būtībā rīkoties saskaņā ar CSN, kā arī ārkārtas situācijā pieļaut atkāpes no tās, ja tās ir saistītas ar drošības veicināšanu un smagu seku novēršanu.

Taču pats svarīgākais, būt savas situācijas noteicējam un nevienā brīdī 100% nepaļauties uz citiem satiksmes dalībniekiem, jo es nevadu citu dalībnieku transporta līdzekli, nepārzinu to stāvokli, kā arī nevaru paredzēt, kas katram indivīdam darās galvā.

Par savu rīcību atrodoties kādam priekšā:

1.) šajā stāvoklī vēlos izpildīt man atļautos manevrus saskaņā ar CSN, tai skaitā uz šosejas nogriezties pa kreisi, ieņemot kreiso malējo stāvokli u.c.

2.) Protams, savai drošībai ir jāvēro, kas notiek aizmugurē - vai kāds tur nepārkāpj manas tiesības veikt legālu manevru. 3.) ja kāds tomēr pārkāpj iepriekšējā punktā minēto, tad rēķināties ar to un rīkoties tā, lai pēc iespējas mazāk negatīvi tiktu ietekmēta satiksmes drošība.

Par savu rīcību atrodoties kādam aizmugurē:

1.) Ņemt vērā priekšā esošā tiesības veikt CSN atbilstošu manevru un ļaut viņam to izdarīt.

2.) Ņemt vērā to, ka nevaru 100% paredzēt priekšā braucošā rīcību, tādēļ ievērot papildu piesardzību.

3.) Atrodoties aizmugurē, man ir apgrūtināta redzamība, kas arī liek ievērot piesardzību.

4.) Ņemt vērā to, ka es ar savu rīcību garantēju drošas distances ievērošanu. Samazinot to, pārkāpju priekšā braucošā tiesības veikt CSN atbilstošu manevru - tādēļ kļūstu līdzatbildīgs par priekšā braucošā veiktā manevra drošību.

Konuss 29.marts 2016 10:41
11 0 Atbildēt

Tas Tavs pātars "priekšā braucošajam jāgarantē drošība" ir stipri vienpusīgs. Piedaloties satiksmē IKVIENAM ir jāgarantē drošībā, neatkarīgi no tā, kurā pozīcijā tu satiksmē atrodies. Ne velti ir teiciens - sargi sevi pats un Dievs tevi sargās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti