iAuto: Aizbraucām uz Rīgas - Jūrmalas šoseju un pārbaudījām asfalta segumu (+ foto) 49

 

Rīgas - Jūrmalas šoseja 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

iAuto | 6.februāris 2017 16:13

Rakstā: iAuto.lv pārliecinās, ka "āmuru" uz Jūrmalas šosejas vēl gana daudz (+ video) var lasīt daudz interesantu komentāru. Ceļu satiksmes noteikumi var piemirsties un piemirstas, tāpēc atbildīgajām institūcijām ir jāveic atgādināšanas pasākumi.

Daudzi autovadītāji sūdzējās par slikto Rīgas-Jūrmalas šosejas stāvokli, jo īpaši par pirmo joslu, nolēmām braukt skatīties kā ir!

Kāds ir Jūsu vērtējums, kura josla Rīgas virzienā ir vissliktākajā stāvoklī, vai tiešām pirmā?

Rīgas - Jūrmalas šoseja 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Rīgas - Jūrmalas šoseja 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

85. punkts nosaka - Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

86. punkts - Apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:

 

   86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;

   86.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;

   86.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

Rīgas - Jūrmalas šoseja 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Rīgas - Jūrmalas šoseja kopumā ir sliktā stāvoklī, iebraukto risu dēļ. Teiksim tā - lietus laikā pat bīstama. 

 

Rīgas - Jūrmalas šoseja 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Pamanījām interesantu ātruma zīmju atšķirību. Cik droša var būt satiksme, ja transporta līdzekļi brauc ar 20km/h atšķirību par vienu un to pašu ceļu.

6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Pēc mūsu novērojumiem sliktākais segums bija otrajā joslā posmā no Jūrmalas līdz t/c Sky braucot Rīgas virzienā. Pirmās joslas klājums bija sliktāks no nobrauktuves uz Lidostu Rīgas virzienā.

Kārļa Ulmaņa gatve 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Kārļa Ulmaņa gatve 6.02.2017 virzienā uz Rīgu Foto: iAuto.lv

Blakus ceļu nobrauktuves un uzbrauktuves gan izskatās nepietiekoši garas, it sevišķi, no Ventspils šosejas.

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi:

 
49 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 6.februāris 2017 18:04
8 1 Atbildēt

Jums derētu izbraukt Vidzemes šosejas atsevišķus posmus un tad parunātu par asfalta seguma sliktumu uz Jūrmalas šosejas. Es dēļ Vidzemes šosejas stāvokļa braucu caur Valmieru. Vismaz pēc 150km jūtos atpūties, nevis noguris un izkratīts.

BOX 6.februāris 2017 18:44
8 1 Atbildēt

Vidzemes šoseja viskritiskākā ir sākot no Bērzkroga līdz pagriezienam uz Amatu (braucot Rīgas virzienā) un posmā pie Sēnītes. Tie ir viskritiskākie posmi. Protams, ir vēl šur tur tādas ne visai patīkamas vietas, bet tas salīdzinoši maz. Varbūt tagad pēc ziemas ir vairāk sliktu posmu, jo pēdējos 2 mēnešus nav sanācis braukt pa turieni.

ABECEDE95 6.februāris 2017 16:30
7 2 Atbildēt

No Jūrmalas, braucot Rīgas virzienā, vidējā josla ir vissliktākā stāvoklī (baigās špūres), arī pirmā ir so-so. Tāpēc visi mauc pa trešo, kurā, no fizikas viedokļa, auto ir pat grūtāk vadāms, jo ceļam aiz burtiem "RĪGA" ir ieloks pa labi un rodas centrbēdze. Bet ko lai dara, ja trešā ir visdrošākā, ja salīdzina ar pirmajām divām?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti