papildināts ar iAuto komentāru: Vai pieļaujama autostāvvieta uz gājēju pārejas? Rīgā dažas tādas ir 22

 
Pilsēta Cilvēkiem / iAuto.lv | 19.februāris 2017 21:02

Rīgā vairākās vietās ceļa zīmes norāda to, ka autostāvvietas zona sākas uz gājēju pārejas. Vai zīmes ir izvietotas pareizi un kā pareizi novietot automobili stāvēšanai?

Kāds Twitter lietotājs šonedēļ pamanījis kādu interesantu satiksmes infrastruktūras "meistardarbu" Rīgas ielās - gājēju pāreja Lielvārdes ielā apvienota ar autostāvvietu, kā rezultātā autovadītāji novieto savas automašīnas tiešā tuvumā gājēju pārejai, bet neapzinīgākie autovadītāji automašīnas novieto tieši uz gājēju pārejas.

Ekrānšāviņš Foto: Pilsēta cilvēkiem

Jāatzīst, ka šī ne tuvu nav vienīgā vieta Rīgā, kur Rīgas domes Satiksmes departaments ņirgājas par gājējiem un autovadītājiem, ceļa zīmes izvietojot šādā veidā, maldinot autovadītājus.

Līdzīgi autostāvvietas ceļa zīme uzstādīta arī Tallinas ielā, kur šo kļūdu RDSD centušies labot ar dzeltenu horizontālo marķējumu, kurš ziemas apstākļos diemžēl nav redzams un autovadītāji automašīnas novieto tieši pie gājēju pārejas.

Ekrānšāviņš Foto: Pilsēta cilvēkiem

Satiksmes departamenta atbilde par šo problēmu gan ir ierasti ignoranta: "Visas satiksmes infrastruktūras nepilnības nav iespējams labot vienā dienā. Diemžēl."

Šīs "satiksmes infrastruktūras nepilnības" Rīgā ir jau kopš 2004. gada, kad tika mainīti ceļu satiksmes noteikumi, kuri noteica, ka automašīnas aizliegts novietot uz gājēju pārejām un pirms/aiz tām. Skumji, ka RDSD ir vienalga, cik saprotama ir viņu veidotā satiksmes infrastruktūra un vienīgā atbilde, ko viņi spēj sniegt, ir: "autovadītājiem ir jāievēro CSN". Līdzīgi jau kopš pērnā gada 1. janvāra valstī spēkā ir jauni CSN, kas nosaka, ka automašīnas ir aizliegts novietot tuvāk par 5 metriem no krustojuma noapaļojuma. RDSD pagājušogad nav pārvietojis nevienu maksas autostāvvietu Rīgas centrā, lai noteikumu prasības būtu vienādas visā Rīgā, tādējādi pieradinot autovadītājus novietot automašīnas tuvāk par 5 metriem no krustojuma, kas ir pretrunā ar CSN.

Bet universālā atbilde no departamenta, kā jau vienmēr - "Visas satiksmes infrastruktūras nepilnības nav iespējams labot vienā dienā. Diemžēl."

Ekrānšāviņš Foto: Pilsēta cilvēkiem

Raksts papildināts ar portāla iAuto eksperta Ērika Griģa komentāru:

"No CSN:

276.32. 537. zīme "Stāvvieta". Zīmes darbība ir spēkā no tās uzstādīšanas vietas līdz tuvākajam krustojumam aiz zīmes, bet, ja krustojuma nav, – līdz 538., 520., 556., 326., 327., 328. vai 329. zīmei. Zīmes apakšdaļā var tikt norādīts virziens, kādā jābrauc uz stāvvietu, kas atrodas ceļa tiešā tuvumā. Ēkas jumta simbols apzīmē pazemes vai virszemes daudzstāvu stāvvietu. Stāvvietā nav spēkā šo noteikumu 121.6. un 122.1. apakšpunktā minētie aizliegumi;

Skaidrojums par minētajiem aizliegumiem, kas nav spēkā.

121. Aizliegts apstāties un stāvēt:

....

121.6. krustojumā un tuvāk par 5 m no tā, izņemot apstāšanos un stāvēšanu pretim sānceļam trīsvirzienu krustojumā, kur ir nepārtraukta 920. vai 921. ceļa apzīmējuma līnija vai sadalošā josla. Šajā apakšpunktā minētās prasības neattiecas uz vietām, kur uz brauktuves izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u. tml.);

122. Aizliegts stāvēt:

122.1.ārpus apdzīvotām vietām tuvāk par 100 m no dzelzceļa pārbrauk­tuves, bet apdzīvotās vietās – tuvāk par 50 m no tās;

Secinu, ka

1) aizliegums apstāties un stāvēt uzstādītās zīmes darbības zonā uz gājēju pārejas ir spēkā.

2) 537. ceļa zīme ir uzstādīta pareizi."

Iepriekš aplūkojām arī citu strīdīgu situāciju Krišjāņa Barona ielā: Kā pareizi novietot savu automobili stāvēšanai rekonstruētajā Kr. Barona ielā? (+foto)  Vai zini vēl kādu vietu, kur vēl ir mulsinoša satiksmes organizācija? Padalies komentāros!

 

Autostāvvieta ielas malā Rīgā Foto: iAuto

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
scope 20.februāris 2017 11:21
12 0 Atbildēt

Vai grūti to stabu pārcelt par tiem dažiem metriem, tad arī nebūs uz ietves jāzīmē nekas ar dzelteno krāsu.

Te drīzāk RDSD pofigs - tieciet paši galā, mums jau to nevajag...

jaunsgurķis 20.februāris 2017 12:32
11 2 Atbildēt

izskatās , ka liela daļa autovadītāju ir palikuši par likuma burta kalpiem, haha! JA IR AIZLIEGTS STĀVĒT UZ GĀJĒJU PĀREJAS< TD IR VIENALGA KĀDA ZIME TUR IEPRIEKŠ BIJUSI!!!!!!!!!!!

tapat zīme 50, bet visi XZV nesās uz 61 un doma ka likums ir pareizs, AĻŅĪ, kur zīme 70, tāpat degunu urbinot brauc uz 61, CIRVJI

pagriezienu rādītāji un ķīniešu TIEVĀS KRUTĀS NEKOREDZAMĀS led gaitas uguņi ir vel viena suga ar pareeizajiem likumiem

viencexperc 19.februāris 2017 23:18
11 3 Atbildēt

Dažreiz tādus idiotus redzot paliek kauns, ka arī es esmu latvietis. Lai gan, pēc uzvārda - autors ne latvietis.

Viņš nesajēdz, ka ja stāvēs zem ķieģeļa vecmāmiņa ar uzrakstu "apstājies te, nopērc pīrādziņu" - tas nenozīmēs, ka tā ir atļauja iebraukt zem zīmes.

Ko Rīgas domes krievi sajēdz no CSN? Krievijā milič.... policistiem fakus rāda un brauc pirms ātrās palīdzības ar bākugunīm un tas ir normāli. Tāpēc tikai idiots šo krievu rīkojumus pildīs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti