Bauskā lems par prasību izsludināt ārkārtas situāciju saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli (+ video) 16

 
Nozare.lv | 6.marts 2017 14:55

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK) šodien plkst.16 izsludinājis ārkārtas domes sēdi, kurā novada domes deputāti tiks aicināti lemt par pieprasījumu izsludināt ārkārtējo situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli, aģentūru LETA iepriekš informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Šomina.

"Tas, ka pavasaros grantētie zemes ceļi kļūst grūtāk izbraucami, ir ierasta parādība, taču šogad situācija ir katastrofāla. Bauskas novada pašvaldība, apzinoties lauku iedzīvotāju neapskaužamo situāciju, ir gatava rīkoties radikāli un pieprasīt Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju novada lauku teritorijās," skaidroja Ābelnieks.

Bauskas novada pašvaldība ir pateicīga novada aktīvajiem iedzīvotājiem, īpaši Uzņēmējdarbības konsultatīvajai padomei, kuras locekļi veltīja savu laiku, tikās ar iedzīvotājiem visos novada pagastos, apkopoja informāciju par ceļu stāvokli un tā ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi.

Jau vēstīts, ka Bauskas novada uzņēmēji rezolūcijā valdībai un ministrijām pieprasa tūlītēju, saskaņotu valsts un pašvaldību politiku, kas balstīta uz izpratni par valsts vietējo grants autoceļu nozīmes un saglabāšanas nepieciešamību, pretējā gadījumā iedzīvotāju aizbraukšana no valsts turpināsies un apsīks uzņēmējdarbība novadā.

Rezolūcija, kurā norādīts, ka Saeimai un valdībai jābeidz izturēties pret ceļiem kā pret traucējošu sadaļu valsts budžetā, kurai finansējumu var viegli izsvītrot uz vairākām desmitgadēm, nosūtīta Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Finanšu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Satiksmes un Ekonomikas ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai, VAS "Latvijas Valsts ceļi", Bauskas novada domes deputātiem.

Pieņemtajā rezolūcijā uzsvērta nepieciešamība steidzami veidot valstisku mehānismu grants ceļu glābšanai un atjaunošanai, nosakot galvenās prioritātes, tajā skaitā finanšu atbalsta un nodokļu politikas saskaņošanu. Padome, pirms pieņemt rezolūciju, iepriekš organizēja tikšanās ar iedzīvotājiem novada pagastos un uzklausīja viņu viedokli. Pieaicinot ceļu būves speciālistus, pagastos tika veikta ceļu apsekošana, identificējot problemātiskos ceļus, konstatējot būtiskos defektus, ceļu uzturēšanas vājās vietas.

Vēl par šo tēmu lasi portālā iAuto:

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 6.marts 2017 16:33
8 1 Atbildēt

Tāpēc NEFIG par nodokļu maksātāju naudinju pirkt radarus un stādīt mežmalās plakātus ar visādiem pajoliņu aicinājumiem un nefig mistiskas "kārtības" uzraudzīšanai pirkt jaunākā modeļa auto ar benzīna turbopropelleru motoriem un 20l/100 patēriņu maiņas laikā.Rīgas pajoliņiem divānpljūtītājiem vispār nav sajēgas par ko viņi runā un nav sapratnes cik daudzus cilvēkus un cik dramatiskā apjomā šī te ceļu izjukšanas sērga gadiem ilgi ietekmē gan materiāli gan morāli.

gunbox 6.marts 2017 15:33
5 1 Atbildēt

Kas ta grantij vainas... ar buldozeru nobrauc un viss kārtībā. Ņemot vērā, cik asfaltā ir bedres un cik lielas uz šo brīdi, tad es labāk pa kritisku granti braucu, kā situ riepas pret asfalta bedru kantēm. Domāju, ka visā valstī ir jāpasludina visu ceļu kritiskā situācija.

core 6.marts 2017 20:02
4 0 Atbildēt

Kur tad komunistu laikā tā intensitāte radās, ja mašīna bija katrai desmitajai ģimenei, ne kā tagad, pa divām uz ģimeni?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti