Krapsis pieļauj, ka policijas radara rādījumus apšaubījušā autovadītāja videoreģistrators rādījis jūdzes 41

 

Foto: Ilustratīvs attēls/iAuto.lv

Nozare.lv | 2.aprīlis 2018 11:07

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pieļauj, ka policijas radara rādījumus apšaubījušā autovadītājs videoreģistrators rādījis automašīnas ātrumu jūdzēs.

Kā ziņots, autovadītājs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis video, kas rada šaubas par policijas radara rādījumu precizitāti, jo policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Policijas vadība atzīst, ka gadījums tiešām rada pamatīgas šaubas.

Kā redzams video, Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki apturējuši autovadītāju uz Liepājas šosejas, apgalvojot, ka viņa mašīna traukusies ar ātrumu 151 kilometrs stundā, savukārt auto uzstādītais videoreģistrators fiksējis, ka mašīna pārvietojusies vidēji ar ātrumu 93 kilometri stundā.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Krapsis norādīja, ka 93 jūdzes ir aptuveni 150 kilometri. Līdz ar to, pastāvot iespēja, ka videoreģistrators rādījis automašīnas ātrumu jūdzēs.

Viņš arī piebilda, ka autovadītājs joprojām nav iesniedzis iesniegumu, apstrīdot policijas radara datus. "Iespējams viss nav tik vienkārši kā sākumā likās," teica Krapsis.

Internetā pieejamā video, gan ir redzams, ka videoreģistrators uzrāda ātrumu kilometros stundā.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā ārpus apdzīvotām vietām piemēro brīdinājumu, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 kilometriem stundā jau uzliek naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Lasi par šo tēmu iAuto.lv

 
41 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 2.aprīlis 2018 19:26
80 34 Atbildēt

Jā ,papildinu- tātad, šis raksts tapis ar nodomu "priekš Loh-iem".Tas ,ka Nozare.lv tamlīdīgas lietas producē,tā nu nav pirmā reize.Bet,ja reiz iAuto tādu pārpublicējis- tātad, šis Forums ir pozicionēts tieši uz t.s. lohiem.Kuri tagad uz pohām te izbērs savus pa brīvdienām uzkrātos mēeslus, nejēgdami nedz no situacijas, nedz no gps-a, nedz no garmina, nedz no radara, nedz no sabiedriskajām attiecībām un nedz no Krapša "amatposteņa" lomas mūsdienu LV. Tas Krapsis deva tai LTV panorāmai šo interiju jau ceturtdien, tur neko jaunu nepateikdams, taču lohiem tas tiek pasniegts kkā nupat noticis "karsts" fakts.Tieši tāpat kā lohiem domātais raksts par komerctransporta TA- kur virsraksts saka par overall komerctransportu, kamēr textā maziem burtiņiem nojaušams, ka runa tomēr tikai par pasažieru pārvadājumiem paredzēto.Tā ka turpiniet vien šos tamlīdzīgos meeslus publicēt un kultivēt te atejas cienīgus "viedokļus".

650 2.aprīlis 2018 22:12
30 1 Atbildēt

Nē, es vnk viens no nedaudzajiem, kuri te centās problēmā iediļināties un to objektīvi izvērtēt no visām iespējamjām pusēm.Es domāju ja konkrēti Tevi tas Krapsis izsauktu uz kādu "izjādi", Tu drīzāk viņam būtu gatavs aizmuguri nolaizīt,nevis "nocitēt" te šitos varonīgi/daiļrunīgos izteicienus un viņa personas aprakstus.Kopā ar visu to pārējo šeit aizkadrā kastrātu baru.Es tak jau aicināju- aizejiet delegācijā un izdrukājiet sev kaklā pakariet, ko nu katrs te par viņu varonīgi sacīja.Redaktors lai savas "tribīnes" apkopojumu izdrukā, man pilnīgi po-uj.Ja jau īsti nav ko pateikt,ta vismaz būtu drusku godaprāta tās pāris dienas pagaidīt lidz situācijas atrisinājumam.

Bils 2.aprīlis 2018 11:21
29 3 Atbildēt

Un jā, tie stabiņi, pēc kuriem var saskaitīt "lidotāja" ātrumu, bija taupības nolūkos izvietot 2x tālākos attālumos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti