"Tesla" autopilots glābj un saudzē (+ video) 21

 
iAuto | 10.aprīlis 2017 16:40

Video apkopotas vairākas epizodes, kad Tesla autopilots glābj situācijās, kas nepieredzējušam vadītājam, visticamāk, beigtos ar avāriju.

Autopilots spēj pārbaudīt, vai vadītāja rokas ir uz stūres, ja tā nav, atskan skaņas brīdinājumi. Automašīna pakāpeniski sāk bremzēt, ja vadītājs nereaģē.

Sistēma, kas balstās uz vairākām kamerām, radariem, lāzeriem un datoriem, ļauj "Model S" automašīnai pašai braukt pa joslu, mainīt joslas un braukšanas ātrumu, pamatojoties uz apkārt esošo satiksmi vai vadītāja noteiktu ātrumu. Tai arī ir automātiska bremzēšanas sistēma.

Piebildīsim, ka šajā video ietverta arī epizode (skatīt no 1:13), ko internetā savulaik izlika Džošua Brauns – cilvēks, kuram bija lemts ieiet vēsturē, kā pirmajam autovadītājam, kurš gājis bojā, braucot ar Tesla Model S sedanu, kuram aktivizēts autopilots.

Pēc šī gadījuma ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) uzsāka izmeklēšanu, taču automašīnā netika atklāti defekti un lietu 2017.gada sākumā izbeidza.

"Tesla" uzsvēra, ka ar "autopilotu" tās automašīnas ir nobraukušas vairāk nekā 130 miljonus jūdžu (209 miljonus kilometru), un šis ir pirmais zināmais nāves gadījums.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
juris 11.aprīlis 2017 9:38
24 5 Atbildēt

idiots gatavais, kur tev ikdienas satiksmē tādas atšķirības? Pilsētā braucu uz 50, un man ir viss jānoliek uz paplātes pistam lidonim uz sotaka? Vai braucu godīgi pa šoseju uz 90, un man kautkur aiz no apvāršņa uzbrūk vernons ar F1 bolīdu, kas nesās uz 270kmh? Tā tak dzīvē nenotiek, vecais marasmātiķi. Savas ātrumu starpības iebāz ānusā, likums ir viens - kas ātrāk lido, tas arī domā, kā sadzēsties neapdraudot citus. Ja nē - tad tādam vieta cietumā.

viencexperc 11.aprīlis 2017 8:19
11 11 Atbildēt

Jebkurš, izņemot vernonu, nobremzēs. Ir tādas lietas, kā distance un acis pierē.

Autopilots ir sevišķi nepieciešams cilvēkiem, kuri nemāk braukt, piemēram - Vernonam, jo tad varēs aizmirst par visu pārējo.

Pēteris 11.aprīlis 2017 14:39
11 0 Atbildēt

Te saule "iespīdēja", Nordekas šoferīšiem toties mobīlais jāspaida! Un ar visu to Nordeka netiek pat tuvi Ventspils Reisam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti