Sagatavoti priekšlikumi jauniem ierobežojumiem lietoto auto tirdzniecībā 16

 
Nozare.lv | 21.aprīlis 2015 17:45

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju un Auto asociāciju ir sagatavojis priekšlikumus grozījumiem lietoto automašīnu tirdzniecības noteikumos, paredzot jaunus ierobežojumus.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone informēja, ka veikto pārbaužu laikā bieži vien konstatēts, ka lietoto auto tirdzniecības vietās nav norobežota tirdzniecības teritorija, tajās atrodas gan tirdzniecībai pieņemti un reģistrēti auto, gan arī nereģistrēti auto.

Tāpat ir sarežģīti salīdzināt noformētos aktus par pieņemšanu tirdzniecībā ar faktiski teritorijā izvietotajiem transportlīdzekļiem, jo aktos ir norādīta tikai marka, modelis un krāsa.

"Esam konstatējuši, ka šajās tirdzniecības vietās nevar izsekot darījumu norisei, netiek uzrādīti visi darījumi, kases aparātā nav atspoguļota visa darījuma summa, ieņēmumi no auto tirdzniecības tiek uzrādīti salīdzinoši nelieli, līdz ar to arī nodokļu maksājumi budžetā ir nelieli," sacīja Pētersone.

Foto: iAuto.lv

Izstrādātie priekšlikumi paredz, ka tirdzniecības teritorijā drīkstēs atrasties tikai tirdzniecībai paredzēti transportlīdzekļi, bet tirdzniecības teritorijas platība kvadrātmetros būs jādeklarē CSDD, sacīja CSDD vadītājs Andris Lukstiņš.

Tāpat paredzētas izmaiņas akta par pieņemšanu tirdzniecībā noformēšanā, tas ir, būs jānorāda cena, par kādu autoir pieņemts tirdzniecībā.

Paredzēts, ka tirdzniecībā pieņemtam auto aiz priekšējā stikla būs jānovieto lapa ar informāciju par transportlīdzekli, piemēram, pirmās reģistrācijas gads, nobraukums, pārdošanas cena, informācija par tehnisko stāvokli, akta par pieņemšanu tirdzniecībā numurs.

Papildus aktam auto īpašniekam, nododot savu auto tirdzniecībai, ar auto tirgotāju būs jānoslēdz rakstisks līgums, kurā tiek noteikta auto pārdošanas cena.

Par transportlīdzekļa pārdošanu tā ieguvējam būs jāizsniedz attaisnojuma dokuments vai kases čeks, kurā norādīta auto pārdošanas cena un izsniegtās īpašumtiesību apliecības numurs. Numuru paredzēts norādīt ar mērķi, lai kontrolē varētu izsekot darījumam.

Šie noteikumi ļaus sakārtot lietoto auto tirdzniecības vietas darbību, turpmāk varēs izsekot darījumiem un naudas plūsmai, tiks sekmēta ieņēmumu no tirdzniecības uzrādīšana un nodokļu nomaksas budžetā palielināšanās un tiks samazināta negodīga komercprakse.

Priekšlikumi auto tirdzniecības noteikumiem ir sagatavoti un patlaban iesniegti Valsts sekretāru sanāksmei tālākvirzīšanai.

Šeit variet lasīt lietotu auto tirgotāju viedokli par jauno grozījumu priekšlikumu >>>

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sliktais 21.aprīlis 2015 23:16
93 0 Atbildēt

Nekas, tos rumbulistus vajag paņemt priekšā. Citādi tirgo tikai piekrāsotus lūzņus, bet nodokļus nemaksā!

IkdienasViesis 22.aprīlis 2015 13:34
77 1 Atbildēt

Uzskatu, ka lietotos auto plačos vajadzētu atļaut tirgot tikai tādus, kam ir jau pilna reģistrācija un TA. Lai jau nu autotirgoņi šis lietas uzņemas uz sevis. Pēdējā laikā daudz nācies dzirdēt , ka pircēji iegādājušies tik "labus" lietotus auto, ka nav iespējams iziet TA. Protams, tās finanšu lietas arī ir jānoregulē.

rt 23.aprīlis 2015 8:54
55 0 Atbildēt

Labi, labi. Bet tad ir jāņem priekšā arī privātos spekulantus! Tie vispār darbojas pavisam nepieskatīti. Tā jau nav nozares sakārtošana, bet degradēšana. Oficiāli strādājošus, reģistrētus auto tirdzniecības kantorus ņems priekšā, bet privātos vīkendu dzinējus neaiztiks.Varbūt vajag ieviest sistēmu kāda ir nekustamā īpašuma spekulantiem?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti