"Renault" prezentējis krosoveru "Kadjar" (+ foto) 3

 
iAuto | 3.februāris 2015 11:54

"Nissan" tehnika, franču dizains – "Renault" iepazīstina ar "Nissan Qashqai" un "X-Trail" radinieku, krosoveru "Kadjar."

Foto: Publicitātes foto

Automašīnas garums ir 4,45 m, platums 1,84 m, augstums 1,6 m, kas nozīmē, ka tas ir par 7 cm garāks un 4 cm platāks nekā "Qashqai." Augstumā un pēc riteņu bāzes garuma abi modeļi ir pilnīgi vienādi. "Kadjar" klīrenss sasniedz 19 cm, bet bagāžas nodalījumā ietilpst 472 litri, kam var pieskaitīt 30 litrus sīklietu novietnēs. Aizmugures sēdekļa atzveltni var dalīt proporcijās 60/40, bet garāku priekšmetu pārvadāšanu atvieglos nolokāma priekšējā sēdekļa atzveltne.

Foto: Publicitātes foto

Atkarībā no versijas, "Kadjar" aprīkojumā varēs būt LED lukturi ar "Renault" pēdējo modeļu raksturīgajiem „C” veida dienas gaitas diožu elementiem, salonam izvēlēti taustei tīkami, mīksta pārklājuma materiāli. Veidojot salonu "Renault" centies distancēties no "Qashqai," kas izdevies tikai daļēji – abiem joprojām vienādi durvju rokturi, turklāt kokpita iekārtojums ir teju identisks – visādā ziņā slēdžu, pogu un kloķu izvietojums ir identisks. No papildaprīkojuma klāsta varēs izvēlēties arī apjomīga izmēra stikla jumtu (1,4 kvadrātmeri) un multimediju kompleksu R-Link ar septiņu collu ekrānu, kura funkcijas varēs pārvaldīt arī ar balsi.

Foto: Publicitātes foto

"Kadjar" būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Pilnpiedziņas variantam būs trīs, ar spiežamu pogu izvēlami režīmi: 2WD - priekšējo riteņu piedziņai un degvielas ekonomiskākam izlietojumam, AUTO, kas pilnpiedziņu pieslēdz pēc vajadzības un LOCK ar pastāvīgo pilnpiedziņu sniegotām un slidenām ceļa virsmām.

Foto: Publicitātes foto

"Kadjar" priekšpiedziņas versiju rīcībā (atkarībā no versijas) ir "Extended Grip" vilkmes kontrole ar vairākiem režīmiem, kas palīdzēs tikt galā smagākos ceļa apstākļos (smiltis, sniegs, dubļi utt). Palīgasistentu klāstā parkošanās sensori, kameras, kas pārrauga apkārtni 360 grādos un parkošanās palīgsistēma, kas palīdzēs novietot automobili stāvvietā (vadītāja ziņā gāze/bremzes).

Foto: Publicitātes foto

Par motoru piedāvājumu ražotājs vēl nav gatavs runāt, taču eksperti prognozē, ka spēka agregāti tiks aizgūti no "Qashqai," kas nozīmē trīs un četru cilindru motorus ar 1,2 līdz 1,6 litru tilpumu, kā arī manuālo un variatora transmisiju. "Renault Kadjar" plašākas publikas priekšā stāsies Ženēvas autoizstādē martā. Tirgū tas nonāks 2015.gada vasarā, turklāt ne tikai Eiropā, bet arī Ķīnā, kļūstot par pirmo "Renault" modeli, kas tiks ražots šajā valstī.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
VWfans 3.februāris 2015 16:58
0 2 Atbildēt

Man pilnīgi pietiekams liekas mazākais modelis Captur.

cross-over`s 3.februāris 2015 17:33
1 1 Atbildēt

Tev taisnība, tā domā arī daudzi citi (Captur esot šobrīd populārākais Eiropā), taču dzelzs jākaļ, kamēr karsta - krosoveru (šobrīd) nevar būt par daudz

GB12 4.februāris 2015 16:51
0 1 Atbildēt

Nu, tas, ka ir mazāks Juke, nenozīmē, ka nevajag lielāku Qashqai (tas no brāļa Nissan pozīcijām). Katram auto savs pircējs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti