Valsts policija: 2017.gads ceļu satiksmes drošības ziņā bijis veiksmīgākais kopš neatkarības atjaunošanas

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.aprīlis 2018 10:58

Pērn ceļu satiksmes drošības ziņā Latvija sasniegusi labākos rādītājus kopš neatkarības atjaunošanas, žurnālistiem šodien pavēstīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Pērn ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 136 cilvēki, kas ir zemākais rādītājs pēdējo desmitgažu laikā. Kā norādīja Mistre, drošība uz Latvijas ceļiem pēdējos gados arvien uzlabojas, taču darāmā joprojām esot daudz.

Konferencē par ceļu satiksmes drošības situāciju un aktualitātēm piedalījās arī Eiropas ceļu policijas tīkla "Tispol" pārstāve Ruta Purdija. Viņa pastāstīja, ka gada laikā Eiropas valstīs tiek pārbaudīti aptuveni divi miljoni autovadītāju un liela daļa problēmu joprojām esot nemainīgas, piemēram, braukšana dzērumā un ātruma pārsniegšana.

Tāpat viņa norādīja, ka laika posms no 2014.gada līdz 2017.gadam visā Eiropā ceļu satiksmes drošības ziņā esot bijis ļoti slikts. "2016.gadā uz ceļiem bojā gāja 25 684 cilvēki, kas ir vidēji 70 iedzīvotāju dienā. Lai gan šis skaits ir uz pusi mazāks nekā pirms 10 gadiem, statistika joprojām ir satraucoša. Turklāt vēl aptuveni 135 000 cilvēku satiksmes negadījumos gūst tik smagus ievainojumus, kas nereti atstāj sekas uz visu mūžu," sacīja "Tispol" pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka negadījumu skaits uz ceļiem 2015. un 2016.gadā ir samazinājies vidēji par vienu līdz diviem procentiem, kas ir nepietiekams uzlabojums.

"Tispol" dibināts 1992.gadā un tajā darbojas 28 Eiropas valstis. Viens no jaunākajiem organizācijas projektiem ir projekts "Edward", kura mērķis ir vismaz vienu dienu gadā ceļu satiksmes drošības līmeni pacelt tik augstā līmenī, ka bojā neietu neviens cilvēks.

Pērn akcija norisinājās 21.septembrī. Tajā piedalījās 32 valstis un kopumā šajā dienā notika 43 letālas avārijas 70 vietā. Šogad projekts notiks 19.septembrī Madridē un, kā norādīja "Tispol" pārstāve, 2019.gadā viņi labprāt redzētu dalībvalstu vidū arī Latviju.

Kā vēstīts, šodien Rīgas Motormuzejā norisinās Valsts policijas sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju un Eiropas ceļu policijas tīklu rīkotā starptautiskā konference "Ceļu satiksmes drošība, aktualitātes un izaicinājumi".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti