Uzlabotā klasika Nokia 5.1 ienāk Latvijā

 

Foto: Publicitātes attēls

11.septembris 2018 12:42

HMD Global, Nokia tālruņu mājvieta, šodien paziņojusi par Nokia 5.1 tālruņa pārdošanas sākšanu pie mobilo sakaru operatoriem un lielākajos elektronikas preču veikalos par vidējo mazumtirdzniecības cenu - 239€.

Raksturīgais alumīnija dizains ir ticis uzlabots, lai sniegtu visaugstāko kvalitāti, stilu un sajūtu, vienlaikus saglabājot stingrību un uzticamību, ko sagaida no Nokia viedtālruņa. Pateicoties augstākas izšķirtspējas displejam, ar 40% ātrāku procesoru un uzlabotām kamerām, Nokia 5.1 nodrošina saviem faniem vienmērīgāku un aizraujošāku lietošanas pieredzi.

Izcils darinājums

Ievērojot iepriekšējās paaudzes klasiskā dizaina principus, jaunais Nokia 5.1 tālrunis ir neuzbāzīgs, kompakts un elegants. Tā konstruktīvo noturību nodrošina vienlaidu korpuss no 6000. sērijas alumīnija, kas apstrādāts 33 pakāpju procesā, ietverot mašīnapstrādi, anodēšanu un pulēšanu, lai nodrošinātu izsmalcinātu apdari un patīkamu sajūtu, turot tālruni rokā. Tas pieejams īpatnēji klasiskā tērauda zilā krāsā ar satīna finišu.

Jaunajam Nokia 5.1 ir par 0,3 collām lielāks displejs un par 2mm plānāks korpuss, un to raksturo precizitāte vissīkākajām detaļām, piemēram, ekrāna noapaļoto malu pieskaņošana tālruņa stūriem, lai nodrošinātu patīkamu lietošanas pieredzi. Nokia 5.1 ir augstas izšķirtspējas 5,5 collu Full HD+ ekrāns ar malu attiecību 18:9, kas iemīļotā satura skatīšanos – interneta izmantošanu, iemīļoto seriālu skatīšanos, attēlu pārsūtīšanu vai spēļu spēlēšanu – padara par patīkamu pieredzi.

Vēl labāks izpildījums

Nokia 5.1 darbina 2,0 GHz MediaTek Helio P18 astoņkodolu procesors, kas darbojas viendabīgāk, par 40% ātrāk un ir daudz jaudīgāks nekā iepriekšējās paaudzes tālrunis, ļaujot bez pūlēm radīt, rediģēt un darboties vairāku uzdevumu režīmā.

Ar tālruņa uzlaboto 16MP aizmugurējo videokameru, fāžu noteikšanas automātiskās fokusēšanas funkciju un platleņķa frontālo kameru, var iegūt daudz detalizētākus attēlus. Nokia 5.1 pirkstu nospiedumu sensors ir pārvietots tālruņa aizmugurē, lai varētu to atslēgt ar rādītājpirkstu, atstāt naudas maku mājās un droši veikt maksājumus ar Google Pay starpniecību, izmantojot tuva darbības lauka sakaru tehnoloģiju (NFC)[1].

Roberts Sivierski (Robert Siewierski), HMD vadītājs Polijā, Ukrainā un Baltijas valstīs: “Daudziem cilvēkiem viedtālrunis ir pirmā lieta, uz ko paskatīties pamostoties un pēdējā lieta, uz ko paskatīties, aizmiegot. Nav svarīgi, cik daudz laika tiek pavadīts ar to, mēs ticam, ka ikviens ir pelnījis uzticamu ierīci ar lielisku izskatu un vienmērīgu izpildījumu. Nokia 5 ir bijis viens no mūsu populārākajiem tālruņiem konkrētā cenu kategorijā Latvijā un mēs domājam, ka veiktie uzlabojumi būs atslēga uz mūsu fanu sirdīm.”

Tīrs, drošs un atjaunots Android One

Nokia 5.1 ir ienākusi Android One ģimenē, kur tā pievienojas visaptverošam Nokia viedtālruņu klāstam, ko nodrošina Google izstrādātā pieredze – atjautīga, droša un vienkārši pārsteidzoša. Nokia viedtālruņi ar Android One operētājsistēmu uzreiz nodrošina lielāku atmiņu un ilgāku akumulatoru darbības laiku, kā arī jaunākos mākslīgā intelekta (AI) sniegtās inovācijas, ko izstrādājis Google, lai palīdzētu neatpalikt no straujā dzīves ritma. Nokia 5.1 saņems ikmēneša drošības pārbaudes pirmo trīs gadu laikā un operētājsistēmas (OS) atjauninājumus divus gadus, kā tas ir garantēts Android One programmā. Tādējādi jaunais Nokia 5.1 ir viens no drošākajiem tālruņiem, kas vienmēr tiek nodrošināts ar jaunākajiem Google pakalpojumiem, piemēram, Google Assistant un Google Photos (bezmaksas neierobežota augstas kvalitātes fotoattēlu krātuve).

Izvēloties tālruni ar Android Oreo, tālruņa lietotājs varēs baudīt dažādus jaunus rīkus, piemēram, Google Assistant, Google Lens, Picture-in-Picture vairāku darbību veikšanai vienā laikā, Android Instant Apps, jaunu aplikāciju ielādei un palaišanai ar minimāliem traucējumiem, 60 jaunas emocijikonas un akumulatora maksimizēšanas spējas, piemēram, ierobežojot fona lietojumprogrammu izmantošanu. Nokia 5.1 ir gatavs Android P operētājsistēmai.

Jaunais Nokia 5.1 tālrunis būs pieejams tērauda zilā krāsā ar 3GB/32GB atmiņu, un tas būs pieejams no 2018.gada 11. septembra par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu 239 €.


[1] NFC  pieejams noteiktos tirgos

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti