Latvijā norisināsies elektromobiļu maratons; tā dalībnieki pirmoreiz varēs brīvi pārvietoties no vienas pilsētas uz otru 3

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 30.augusts 2018 11:15

Šodien Jūrmalā tiek dots starts 2018. gada elektromobiļu maratonam, kura šī gada devīze “Uzlādes tīkls savieno pilsētas”. Šis gads elektromobiļu īpašniekiem kļuvis īpaši zīmīgs, jo Latvijā kopš jūlija sākuma darbu uzsācis “Ceļu satiksmes drošības direkcijas” (CSDD) izveidotais elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls, kas elektromobiļu maratona dalībniekiem nodrošinās brīvas pārvietošanās iespējas no vienas pilsētas uz otru.

Līdz šim Latvijas elektroauto entuziasti savu elektrisko spēkratu lādēšanai izmantoja parastu elektrības rozeti, kas nebija ērti, jo šāda uzlāde prasīja daudz laika. Savukārt tagad šī problēma ir atrisināta, jo CSDD ir izveidojusi nacionālā līmeņa uzlādes staciju tīkla pirmo kārtu. Tās ietvaros 70 elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas ir izvietotas uz valsts galvenajiem autoceļiem un lielākajās apdzīvotās vietās, nodrošinot maratona dalībniekiem ērtu pārvietošanos un elektromobiļu uzlādi visā Latvijas teritorijā. Līdz 2021.gadam uz Latvijas ceļiem kopumā paredzēts uzstādīt līdz 150 ātrās uzlādes stacijām.

Statistikas dati liecina, ka Latvijā elektromobiļi sāk iegūt arvien lielāku popularitāti – ik gadu reģistrēto elektromobiļu skaits vidēji pieaug par 30%. Ārvalstu pieredze rāda, ka elektromobiļu ātrās uzlādes staciju izbūve veicina arī tūrisma nozares attīstību. Latvijas ātrās uzlādes staciju tīklu jau paspējuši novērtēt arī citu valstu autovadītāji, piemēram, viesi no Vācijas atzina, ka “uzlāde Latvijā darbojas lieliski un īpašs pārsteigums bijis par to, ka uzlādes stacijas ir 20 minūšu brauciena attālumā viena no otras, turklāt tās ir labiekārtotas un ir pieejami vairāki uzlādes standarti”.

Elektromobiļu maratons notiks no 30.augusta līdz 1.septembrim maršrutā Jūrmala – Ventspils – Liepāja – Bauska – Jēkabpils – Daugavpils – Stāmeriena – Valmiera.  Šajās  pieturvietās maratona dalībniekus un visus pārējos interesentus sagaidīs dažādas aktivitātes, t.sk. iepazīšanās ar jauniem elektromobiļiem, kā arī uzlādes veidu demonstrācija pie uzlādes stacijām.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.augusts 2018 11:36
8 2 Atbildēt

Pasākums taisīts vasarā, lai tie nožēlojamie izbrauktu visu maršrutu.

Jo ziemā puse paliktu uz ceļa, vai kā šis, attēlā redzamais hibrīds, brauktu ar benzīna motoru un bez apsildes un aizsvīdušiem stikliem ( jo kad darbojas ģenerators, nekas cits nedarbojas).

viencexperc 30.augusts 2018 11:47
3 3 Atbildēt

Es nesaku, Latvijā nav normālu elektroauto.

Kādas 3 teslas ir, 11 ampēras, 2 volti. Par reno ZOE nezinu. Un ķīniešu arī diez vai ir.

Bet tie visi pārējie ar "100km" distanci ir tikai parodijas

istaisA 30.augusts 2018 12:18
3 1 Atbildēt

Tu, resnais stulbeni! Iespraud gurķi sev un savam bumerim!

Ziemā pečka vajadzīga tikai mīkstajiem! Īsti veči tā darbojas automašīnā, ka var sasildīt visus apkārtējos arī!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti