Cīņa par Kandavas kartodromu - par darbības atjaunošanu savākti 5500 paraksti 3

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 13.novembris 2018 18:45

Par Kandavas kartodroma darbības atjaunošanu pilsētā un apkārtnē savākti 5500 paraksti, aģentūru LETA informēja Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP).

Parakstu vākšanas kampaņa novadā ir noslēgusies, gūstot apmēram 5500 iedzīvotāju atbalstu. Turklāt par kartinga darba atjaunošanu parakstījušies arī tuvējās Priežu ielas iedzīvotāji.

Priede stāstīja, ka pēc svētkiem tiks sagatavoti dokumenti, lai parakstus varētu iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī, iespējams, Veselības ministrijai. Tāpat parasti tiks izmantoti tiesvedībās pret trases darbību, kuru ir vismaz četras.

Domes priekšsēdētāja stāstīja, ka trases darba apturēšana kartodroma īpašniekiem nes zaudējumus, turklāt SIA "Kartodroms" nevarēs saņemt Eiropas Savienības atbalstu rekonstrukcijas projektam, kas jau ir īstenots, jo, trasei nedarbojoties, nav iespējams sasniegt projektā izvirzītos mērķus.

Savukārt parakstu vākšana sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" turpinās. Līdz otrdienas pēcpusdienai aicinājumu atjaunot kartodroma darbu parakstījuši 620 cilvēki.

Jau vēstīts, ka Kandavas novada pašvaldības iestādēs un arī citviet novadā sākta parakstu vākšana par vietējā kartodroma darbības atjaunošanu. Pēc vairākām tiesvedībām kartodroma darbība augusta beigās ar domes lēmumu ir atjaunota, taču domes lēmums pārsūdzēts. Kamēr lietā notiek iztiesāšana, kartodroma darbība ir apturēta. Lai arī sporta un izklaides bāzes īpašniece SIA "Kartodroms" tiesu lūgusi atļauju tiesāšanās laikā darbu turpināt, Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā nolemts, ka kartodroma darbība nav atjaunojama.

Tikmēr novadā sākta iedzīvotāju parakstu vākšanas kampaņa. Atklātas vēstules autori uzskata, ka ilggadējās tiesāšanās pret kartodromu "nepārprotami vērstas uz Kandavas kartodroma iznīcināšanu".

"Kandavas kartodroms ir pilsētai un novadam ārkārtīgi nozīmīgs objekts, kam ir liela loma Kandavas unikālā vēstures stāsta un nākotnes veidošanā," norādīts vēstulē, kurā uzsvērta objekta nozīme sporta talantu attīstībā, tūrisma un izklaides iespēju vairošanā un ekonomikas veicināšanā. Vēstules autori pauž, ka pretenziju un tiesvedību apjoms ir pārsniedzis veselā saprāta un konstruktīvas pieejas robežas un rada tiesisku haosu, turklāt tas pielīdzināms kaitniecībai.

Iepriekš, atļaujot kartodroma darbību, domē skaidroja, ka deputātiem nav tiesiska pamata likt šķēršļus uzņēmējdarbībai, kas atbilst visiem normatīviem. Vairākkārt domes sēdē uzsvērts, ka trokšņu līmenis trasē atbilst pieļaujamajam līmenim.

Vēlāk līdzīga parakstu vākšanas kampaņa sākta arī sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv".

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 15.novembris 2018 10:05
9 0 Atbildēt

Ja kādam nepatīk troksnis, var nopirkt pamestu lauku māju laukos. Vai pašam uzbūvēt zaru būdu mežā.

Laucinieki pārbrauc uz pilsētu un grib tur sataisīt to pašu, kā tur, no kurienes aizbēga. Kāpēc tad dzīvojat pilsētā, ja patīk klusums?

Kartodroms maksāja naudu valsts budžetā? Nodrošināja darbu cilvēkiem? Nodrošināja cilvēkiem nodarbošanos?

Tad tos pamuļķus - klusuma mīļotājus - deportēt uz mežu. Lai attīsta laukus. Jo tie tiekot atstāti novārtā.

anonimikis 13.novembris 2018 21:06
2 3 Atbildēt

Laiks pāriet uz elektokartingiem. Nebūs tādu problēmu ar troksni.

Reiņa dēls 13.novembris 2018 22:33
1 1 Atbildēt

Tad vēl kāj un roku minamajiem aparātiem ar sertificētiem inerces ratiem un saules paneļiem ... vienas vienīgas neveselīga dzīvesveida piekopējas dēļ - tik patriotiska Kandava ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti