Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 16

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

LTV Ziņu dienests | 6.maijs 2024 10:57

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā.

Citās valstīs jau ilgstoši šo problēmu risina ar maksājumiem jeb kompensācijām iedzīvotājiem, blakus kuru īpašumiem vēja turbīnas tiek celtas. Nu, šķiet, ka arī Latvija drīzumā beidzot šādu praksi sāks īstenot, par to vienojoties pašvaldībām un uzņēmējiem.

 

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 6.maijs 2024 11:35
2 2 Atbildēt

Lēnāk brauksi, tālāk tiksi. Tie propelleri ir jau nevajadzīgi iedzīvotājiem. wons JanJan BMW re kur uzpeldēja ka.ka.

BMW 7.maijs 2024 8:30
3 0 Atbildēt

Ko tu tur murgo!? Pie Grobiņas tie propelleri jau gadiem un neviens nav ne nomirsi, ne arī kādam tie traucē! Daudzi speciāli brauc pie viņiem bildēties, jo smuki esot!

ZZZZ 7.maijs 2024 10:45
0 1 Atbildēt

Ja iedzersi bencīnu, tici man, BMW tik nedaudz pamurgosi par! Kur es teicu ka tur nomirsi uz reiz? Te citi apgalvo, ka pat el tačka ir kaitīgaS izstarojumi utt😜 Bet nu ilgi neskaties tajĀ propellerī nez kā tas var beigTies? Kas tik nevar ar atklāties pēc pāris gadiem...Citi brauc uz Alpiem dezoksiribonukleīnskābes sakārtot, tikmēr BMW līdzīgie propellerī skatīsies viss un apkārt😍

Original Nja 7.maijs 2024 11:08
4 2 Atbildēt

Grobiņas propelleri ir ~80m augsti. Šobrīd plānotie, īpaši tie, kas plānoti LVM teritorijā, ir projektēti 200-300m (!!!) augsti. Tur ir milzīga starpība.

Tātad, ja, piemēram, Baldones apkārtnē tos mežos ieliks, no Rīgas HES, ja ne pašas Rīgas, tos varēs redzēt, tāpat, kā no Riekstukalna var redzēt TV torni (368m). Šis liekas ok tikai tiem, kas dzīvo Rīgā un izbrauc no tās tikai lai instagramam storijus uztaisītu.

BMW 7.maijs 2024 12:34
1 1 Atbildēt

Nopēr sev follija cepurūti, un vēl ķiveri, un brauc dzīvot uz Gobzemi, citādi vēl prātā sajuksi no 5g un propelleru uzbrukumiem.

Pie Dānijas krastiem visa jūra ar tādiem un neviens nesūdzas.

Sergejs 7.maijs 2024 13:12
2 2 Atbildēt

Zivis jau nemāk sūdzības rakstīt, bet ir arī pētijumi ka propelleru radītās skaņas jūras iemītniekiem traucē. Tāpat kā to radītā zemās frekvences (infraskaņa) skaņa var interesanti uz cilvēku iedarboties.

Sergejs 7.maijs 2024 13:39
1 0 Atbildēt

windexchange.energy.gov/projects/sound

Tipa skaņas piesārņojums ir, zināmā mērā, kaitīgs tipa īpaši nav bet ar to cīnās. Cik daudzi no šiem pētniekiem dzīvo blakus tiem vēja parkiem neviens nezin.

 par ietekmi uz dabu var atrast gana daudz pētijumu kur saita adresē ir burti "gov", kas piešķir zināmu ticamības %.

 P.S. Kurš par pētijumu maksā tas arī saņem sev vajadzīgo slēdzienu, šis arī jāņem vērā.

BONTAKS 6.maijs 2024 16:59
4 8 Atbildēt

Sveiki,,tas ir nepareizi  Tie ģeneratori  IR KAITĪGI  CILVĒKIEM UN DZĪVNIEKIEM..Un vēl  to elektrību ko saražo  iepludina nodod LATVENERGO  VAI ARĪ NORD POL   Un tad viņi pārdot saņem naudu  Latvijas iedzīvotajiem kā tādiem  nekas lētāk nav  Tad ir vajadzīga cita pieeja cits risinājums  Bet galvenais viņi ir KAITĪGI DZĪVĀM BŪTNĒM

BMW 7.maijs 2024 12:38
1 0 Atbildēt

Kas pamato tavus apgalvojumus par kaitīgumu? Kaitīgi ir skatīties stulbus video Tik-tokā, kur visādi glupi cilvēki izplata muļķības par propelleriem.

0pis 6.maijs 2024 18:28
4 0 Atbildēt

Nav laika skatīties video. Vismaz elektrība bez maksas ir vietējiem iedzīvotājiem, kopā ar pārvadi?

Ezis UK 6.maijs 2024 20:09
9 5 Atbildēt

" Inventori" gan no Lietuvas,Dānijas,Igaunijas un Xiemeļzemēm brauc " būvēt"! Tikai viens jautājums,ko tas dos Latvijas iedzīvotājam parastam? Patvaldībās,ministērijās gan jau ir " ieinteresēts,ja pusgadu klusē mēles d*** iebāzuši un tad limitēti " runā" ar iedzivotājiem.Kurš kompensēs īpašuma vērtības kritumu,jo pats aiz trokšņa gulēt nevarēsi un māju nevienam nevajag? Tie kuri " lemj" un " nosaka" aizmirst ka Latvijas zeme pieder iedzīvotājiem,varbūt vajag iedzīvotājiem tā skaļāk to biedriem no " kabata pirmā vietā" visu man " es pirmais" ka tas ir tā un ne otrādi.

Krotow 6.maijs 2024 22:45
4 0 Atbildēt

Varbūt vispirms atgriezies Latvijā un tad komentē?

Freijers 6.maijs 2024 20:24
12 3 Atbildēt

Nekur nav runa par kādu summu, ko plānots kompensēt propelleriem apkārt dzīvojošajiem, vien pašvaldībām...

Original Nja 7.maijs 2024 11:00
12 1 Atbildēt

Tur jau tas joks - iedzīvotāji saņems apaļu neko, tikai pliku solījumu par lētāku elektrību, kas nemaz nav iespējams, jo LV visu enerģiju pārdod NordPool un tad pērk atpakaļ no NordPool, nevis patērē cik pašiem vajag un pārdod pāri palikušo. Tapēc jau visi arī cīnās pret šo.

darklight 7.maijs 2024 13:11
13 2 Atbildēt

Tie propelleri ir tāda pati avantūra un krāpšana kā savulaik mazie hesi. Investori nopelnīs, bet pārējie dabū tikai sadirstu dabu, un finansiālais ieguvums valstij realitātē ir ar mīnus zīmi.

Sergejs 7.maijs 2024 14:52
0 0 Atbildēt

"Indiāņu problēmas šerifu neinteresē"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 1

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 6

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti