lūk, vecās, tranzīta dziesmas remikss.
Pēc 24 gadiem arī pati autore nolēma izpildīt savu dziesmu. Skan daudz dvēseliskāk un dziļāk, nekā pierastā Agileras versija (kura man nekad nav patikusi).
Dziesmai dzimšanas diena. Tad nu arī man darbā pusi dienas šī blice skanēja.
Sen tik labu koncertu nebiju skatíjis. Ceru péc páris nedéļám skatít dzívajá
Nezināju, ka tev bleķis patīk, biju sapratis, ka esi vairāk klasiskā smagā metāla piekritējs. Bet, ja par šo tēmu, tad martā bija iespēja baudīt lieliskos ukraiņu 1914 tepat Melnajā Piektdienā. Bija afigenna kruta.
Latvijá lidzigá stilá spélé Huskvarn un viņu solistam pat ir iedziedátas strélnieku dziesmas
Atļaušos oponēt, ka Huskvarn ir pilnīgi cits stils 😎 Tas, ko tu augstāk ieliki, un 1914 ir blekmetāls (Mayhem, Immortal, Burzum…), savukārt Huskvarn ir trešeri (Metallica, Slayer…).
Atļaušos oponēt, ka Huskvarn ir pilnīgi cits stils 😎 Tas, ko tu augstāk ieliki, un 1914 ir blekmetāls (Mayhem, Immortal, Burzum…), savukārt Huskvarn ir trešeri (Metallica, Slayer…).
Melodiskais metáls, ká In flames
In Flames ir melodiskais Death 😎 Vismaz agrīnais.
In Flames ir melodiskais Death 😎 Vismaz agrīnais.
Redz, váciski es nerunáju, bet man ir saprotams par ko viņi dzied. Viņiem ir ielikts táds algoritms šová, ka var atnákt no ielas pilnīgs garámgájéjs un noklausīties to koncertu.
Ar 1914 ir pilnīgi pretéji - viņu uzstášanás ir tik pasmaga, ka várdus tu nesaklausi, šova nekáda. Ja cilvéks pirms tam nav paskatījies kádus klipus, tad viņš nesaprot mesidžu ko tá grupa grib pavéstit. Kaut gan viņi šogad ir uzaicináti uz Hellfest, kas protams, ir jau sasniegums. Bet diezgan droši varu prognozét, ka viņu uzstášanás būs uz kádas mazás skatuves un nebūs vakará. Viņiem nav šova, tá bus atrádišanás starp daudzám citám lidzigám grupám.
Nu jā, tas tā varētu būt. Bet es jau te vienkārši par žanrisko piederību runāju. Ir jau tā, ka grupas, kas it kā spēlē vienā stilā, skan diezgan atšķirīgi. Tie paši Metallica un Slayer - abas spēlē it kā precīzi vienā stilā, bet Metallica skan korporatīvajās ballītēs, kamēr Slayer netrenētām ausīm mēdz likties kaut kas vājprātīgs un neklausāms. Vai Rammstein un Ministry. Abi spēlē industriālo metālu, bet vieni ir gandrīz popzvaigžņu statusā, kamēr otrus var paciest tikai īsti smagās mūzikas mīļotāji 😎
Ieliks ka klasiku:
Iespējams, visu laiku labākā Prāta Vētras dziesma. Jaunās skaņās. Kopā ar Fiņķi. Manuprāt, ļoti izdevies kopdarbs.
Pamēģināju… Nespēju pat līdz pusei sevi piespiest noklausīties. Kaupera gaudošana jau tāpat neiet pie sirds, bet šis ēēēēē… ir galīgi neklausāms.
Es šogad norulleju 2900 km uz Nova Rock, Austrijà.
Agràk man Sepultura likàs baigi smagà grupa, bet tur viņiem bija 40 gadu túre, cik saprotu pēc tam viņi vairs neuzstàsies, un bija baigi labà programma( dziesmu sets). Atzinīgi ievērtēju Sepultura, tāds savdabigs- atmosferisks smagais metāls ar indiàņu skaņàm.
Kanonenfieber labs, bet uzstàjas 15.00, kas ir liels mīnuss. Tur vajadzēja vakarā un pilnu koncertu.
Tikai nesaki, ka tu tikai tagad Sepultura atklāji! 😲 Bet vispār, ja kas, ĪSTĀ Sepultura tikko bija Rīgā kā Cavalera Conspiracy. Es gan neaizgāju, nesanāca. Bet jā - arī tiem džekiem, kas pašlaik saucas Sepultura, nav ne vainas.
Nu viņš pats( solists) teica - mēs tagad nospelesim old days Sepulturu. Tāpēc es atzimeju, ka pamata koncertprogramma/ uzstašanas nebija viena zàģéšans un pat man iepatikàs.![]()
Neesmu baigais radu raksti pétitajs, bet visi dalībnieki turpina spēlēt Sepultura. Aizgajuši ir bràļi Cavaleras, kas taisa savu projektu un lkm arī spēle Sepultura dziesmas.
Sepultura būs Tallinà, bet nu tas festa sastāvs tāds pašvaks izskatàs
en.concerts-metal.com/concert_-_Tallinn_Rock_Festival_2026-238450.html
Papa Roach jauna dziesma. Cik saprotu no kkáda Netflix seriàla. Bija god's vērot šovasar viņu uzstàšanos
Ja jau tad jau - kaut kas no manas nedaudz vieglakās gaumes un vēstījuma.
Atradu tiešraidi no Summer breeze festivàla
22.50 In Flames
Iesaku
Oi, nu šis bija tiešām megajaudīgi, paldies par ieteikumu! 😎 Lai arī In Flames vairs nav TAS In Flames, džeki ir līmenī un strādā no sirds.
Jap, Flames bija lielisks! Es uz viņiem biju 2 gadus atpakaļ Kartahena( Rock Imperium) un viņi nebija galvenie vakara màkslinieki. Atiecígi šeit šovs bija daudz kràšņàks, tumšàka laikà un lielākas skatuves.
Šodien arī būs( jāpieliek viena stunda)
16h05 OUR PROMISE*
16h45 From Fall to Spring*
17h25 Northlane*
18h10 Kim Dracula*
19h10 Trollfest*
19h55 Imminence*
20h55 Fit for an Autopsy*
21h55 Eisbrecher*
23h25 Amorphis
00h35 Blackbraid*
01h35 dArtagnan*
02h35 Saor
Es tik ísti nezinu vai šeit kàda grupa ir samērojama ar Flames. Ta kā esmu parvàciskojies deļ Kanonenfieber, tad lkm jaudīgākie būs Eisbrecher
https://www.youtube.com/live/hSMzJDzVx6E?is=4QYoMOCaiGyCVq25
Amorphis noteikti ir līdzīgā līmenī ar In Flames. Ja nebūšu aizmidzis, paskatīšos.
Ok, paldies, mana fonotēkà tā grupa nebija nokļuvusi, bet tiešàm lidzigi In Flames. Bišku uz operas pusi velk, jàpaklausàs
Eisbrecher man ne visai - tāda fona mūzika bez īpašas pievienotās vērtības. Skatījos čatā, ka viņus viens otrs salīdzināja ar Rammstein - nu stils jau tas pats, bet mūzikā nekādas dižās līdzības. Man viņi vairāk atgādināja KMFDM, tomēr KMFDM vismaz ir jautri, bet šeit arī nekādas jautrības nebija. Garlaicīgi, ja neskaita tīri labo Falco koveru beigās.
Amorphis - bez komentāriem! Baudīju no sākuma līdz beigām. Interesanti, ka sākumā ģitāras bija nogrieztas pavisam klusu, galveno instrumentālo akcentu liekot uz taustiņiem. Un tad otrajā daļā, sākot skanēt arvien senākiem gabaliem, gičas kļuva arvien skaļākas.
Drusku iečekoju arī Blackbride. Daudz trokšņa, maz jēgas 😎 Aizgāju gulēt.
Šodien( +1 ST)
15h45 Future Palace*
16h30 Brothers Of Metal*
17h15 Unprocessed*
18h00 The Ghost Inside*
19h00 Deicide*
20h00 Lamb Of God*
21h20 Arch Enemy*
22h50 Der Weg einer Freiheit*
23h50 Versengold*
01h00 Skindred
https://www.youtube.com/live/54LSl0Bh0bI?is=AjU99Jee7RiXAe5R
Kas šodien jàskatàs, Darksaid?
Es jau atziméju - esmu pàrvàciskojies un man viss smagais patīk vàcu valodà ![]()
Deicide un Lamb of God, protams, ir klasiķi, bet nu tas tāds ekstrēmi smagais gals. Arch Enemy ir (bija) man ļoti mīļa grupa, bet nesen nomainījās soliste, un kaut kā es to jauno nespēju pieņemt. Bet nu noteikti vajag paskatīties, mūzika jau lieliska. Man tikai pašam nez vai sanāks, uz teātri jāiet, lai gan uz Arch Enemy varētu būt jau atpakaļ.
Jap, tagad klausos Arch Enemy - riktīgi labs muzons, jútama liela enerģija. Bišku jau man nepatīk, ka vàrdi gandrīz nav saklausàmi, bet tas ir labàk nekà kad jaunàs grupas tur mikse - spiedz kà meitenes un tad ieslēdz šito smago galu. Piem Bad Omens
Soliste ir OK
Īsti nevar saprast, kas šis ir par WTF. Bet realitātes noliedzējiem būs ko pacepties.
Nē, nu kā prikols interesants, bet man tomēr daudz labāk patīk video, kur reāli cilvēki veido koverus konkrētu grupu stilā. Nemīlu es AI, un maksimāli cenšos no tāda satura izvairīties.
Tev tak neviens neprasīs, ko tu mīli… Tas ne tuvu nav vairs prikols, bet jau masveida produkts - šim konkrētajam autoram vien ir jau 33 “Rammstein” klipi. Cik tad bija sen, kad vēl tepat viens plakanzemis MI noliedzējs argumentēja, ka MI pat pirkstus saskaitīt nemāk. Un skat… Nu jau ne bildē, bet video viss ir kārtībā un bilde dabiskāka kā Fantomasa specefektos.
Šodien izskatàs, ka ir savàkts jaudīgākais sastāvs. Pusi censoņu jau es zinu, Heloween jau kādus 40 gadus ![]()
16h40 Kadavar*
17h25 Orbit Culture*
18h25 Thundermother*
19h10 Alestorm*
20h30 Soulfly*
21h30 Helloween*
23h30 Paleface Swiss*
00h30 Thy Art Is Murder*
https://www.youtube.com/live/RFCAGFJbTig?is=nobBOwd_obHPomYt
Man vakardienas atklājums Der Weg einer Freiheit. Pat nezināju agrāk tādu grupu, bet bija baigi labie. Arch Enemy bija OK, tikai puskoncertu skaņa strīmam bija pilnīgā pakaļā. Otrajā pusē vai nu uzlabojās, vai vienkārši pieradu, bet šķita labāk. Jaunā soliste pēc balss ir ļoti līdzīga pirmajai Arch Enemy solistei - Angelai Gosovai, tādēļ daudziem patīk. Man atkal Alissa White-Glutz periods daudz mīļāks, bez tam Alise ir viena no skaistākajām sievietēm, kāda jebkad kāpusi uz skatuves, attiecīgi tagadējā botoksa seja ne tuvu nestāv 😎 Rekur klips ar Alisi:
Nu tas jau tāds subjektīvs vértéjums. Ja jau tu esi tik liels fanàts, tad jau varēju izstāstīt kur un kāpēc tà Alise pazuda?
Bet vacieši jà - tur ir vél daudz labu grupu par kuràm mes neesam dzirdejuši.
Nu par Alisi īsais stāsts ir tāds, ka viņa, diemžēl, nosprieda, ka ir lielāka zvaigzne par pārējo grupu. Tagad darbojas vienlaicīgi kādos piecos projektos, bet visi ir tādi mazliet… hmm… diskutabli.
Žēl, ka šodien jāpaliek bez Orbit Culture, bet jāstrādā pie mašīnas - novēršu uz ziemu rūsas bojājumus - stiklaudums un epoksīds ir mani draugi 😁
A Kanonenfieber Tu zinàji gadu atpakaļ, es né. Redzēju viņu logo festivàlos, bet tà ari ne reizi nebiju klausījies. Tà man tagad TOP1 vàcu grupa.
Nezināju, nē. Pirmo reizi izdzirdēju, kad tu te ieliki.
Tev tak neviens neprasīs, ko tu mīli… Tas ne tuvu nav vairs prikols, bet jau masveida produkts - šim konkrētajam autoram vien ir jau 33 “Rammstein” klipi. Cik tad bija sen, kad vēl tepat viens plakanzemis MI noliedzējs argumentēja, ka MI pat pirkstus saskaitīt nemāk. Un skat… Nu jau ne bildē, bet video viss ir kārtībā un bilde dabiskāka kā Fantomasa specefektos.
Nu šis vispār pēc Rammstein neizklausās. Ne tuvu. Bilde laba, jā. Bet vispār, kā jau teicu, mani šāds kontents absolūti neinteresē, attiecīgi neviens algoritms man pat neko tamlīdzīgu nepiedāvā, līdz ar to grūti spriest, cik daudz šādas pseidomūzikas pasaulē eksistē. Straumēšanas platformas jau arī ar šo cīnās - Tutruba liek obligātu marķējumu, ka tas ir AI saturs, Spotify un Bandcamp arī tur ir kaut kādi īpašie noteikumi, kuri, ja netiek ievēroti, tad kontents tiek dzēsts.
Nav jau runa par to, cik tuvu izklausās, ne par to stāsts. Bet par dzīvošanu plakanā zemē un izlikšanos, ka realitāte nepastāv. Kad nebūs cita, nāksies interesi atrast. Un sevis mānīšana, ka straumēšanas platformas ar to cīnās, nepalīdzēs. Strumēšanas platformām ĻOTI patīk ar dārgām autortiesību izmaksām neapgrūtināts saturs. Spotify zināmi pasūta un reklamē MI saturu, nevis “cīnās”. Un tieši šie piemēri, kur saturs nav pat anonīms, bet nekaunīgi izmanto konkrētu identitāti būtu tie, kas liek aizdomāties.
Parunājos ar pašu MI par šāda satura autortiesībām un ir diezgan skaidrs, ka birokrātija nespēj tikt līdzi MI attīstības ātrumam. Autortiesības neaizsargā tādas lietas, kā, piemēram, balss tembru vai stilu - cilvēku pasaulē tas nekad nav bijis aktuāli.
Kanye Vests uzstàsies Píterà, stadions izpàrdots
Valdība apņēmusies pieņemt lēmumus, lai neatkārtotos augustā piedzīvotās vētras problēmas (+ VIDEO)
4
Liepājā pēc policista dzērumā izraisītas avārijas zemākā amatā pārceļ struktūrvienības priekšnieku
2