Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 13

 
LTV Ziņu dienests | 7.maijs 2024 11:36

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi.

Viņš ir pieredzējis instruktors un tas ir nospēlējis lielu lomu tajā, ka viss beidzies labi un bez bojāgājušajiem, norāda eksperts. Nosēšanos tur veica tāpēc, ka tika atklātas problēmas lidmašīnas dzinējam un līdz lidlaukam atpakaļ nokļūt vairs nebija iespējams.

 
Visi komentāri
 
0pis 7.maijs 2024 11:53
1 1 Atbildēt

ja esi pieredzējis vadītājs, vari braukt pa kreiso joslo un apdzīt pa labo, jo vajadzība negaida - ir lietas ko nevar atlikt.

0pis 7.maijs 2024 12:21
2 0 Atbildēt

Protams, esmu priecīgs ka pilots dzīvs un vispār nebija upuru. Bet tāds jautājums - ja būtu cietis kāds lamzaks, kas gadītos ceļā lidmašīnai? Vai nepieredzējis vadītājs, kas nejēdz bremzēt ekstrēmi? Ja satiksme būtu blīvāka un "kāds"  nesajēgtu atlaist gāzes pedāli lai pilotam rodas vieta kur piezemēt lideni? Vai kāds ieraugot atbrīvojušos robu, mauktu tajā iekšā neskatoties debesīs?

Var teikt - akadēmiska interese par alternatīvajiem notikumu attīstības scenārijiem. Ko sakka eksprti. Un experdes.

Jebal 7.maijs 2024 12:24
3 1 Atbildēt

Pieredzējušām pidarpilotam bija žēl salauzt kādu riteni savam aviohlamam. Tāpēc šis sēdās nevis uz lauka, bet pisa zemē uz šosejas ar dzīvu satiksmi.

0pis 7.maijs 2024 12:52
3 3 Atbildēt

Tik vieglam dampim jebkurš nelīdzenums būtu kā tavam auto pusmetrīgs valnis - palektos un sāktu kūleņot. Ceru, tu to saproti. Vienīgais līdzenais pleķis ir šoseja, ja blakus nav lidlauka vai līdz tam nevar nokļūt.

Jebal 7.maijs 2024 17:32
3 3 Atbildēt

Jā, jā, jā. Tu no tiem, kas mauks autobusa pieturā ar cilvēkiem, ja jāizvēlas starp to, barjeru vai smagā auto aizmuguri.

kaartiibai jaabuut 7.maijs 2024 15:01
4 0 Atbildēt

Vajadzeeja aktiivaak spaarnus veezeet, buutu izvilcis liidz lidlaukam! 😊

Sawron 7.maijs 2024 15:28
3 1 Atbildēt

Nez vai šamam atnāks sods no fotoradara? Un jā, tas apstāklis, ka lidaparāts ar spārnu aizķēra zīmi, liek noprast, ka zīmes ir izvietotas pārāk bieži...

iciks 7.maijs 2024 22:12
2 0 Atbildēt

Pieturēšos pie viedokļa - vajadzēja sēsties nost kādā pļavā un vienalga, cik tam dampim tas ērti vai neērti. Nav problēmu, ka viņi lauž kaklus - pašu risks.

Šis ceļš ir ļoti noslogots un tīrā laime, ka šitā sanāca. Varēja arī nesanākt, attiecīgi nekādā ziņā nevaru atbalstīt šitādu gājienu.

Ābols 8.maijs 2024 10:38
0 3 Atbildēt

Sēžot ļočenē, kas tikko pacelusies ar pilnu bāku degvielas, arī pieturēsies pie šī sava viedokļa, sēsties pļavas nelīdzenumā? 😉 Mazakais pampaks, ļočene sasveras, aiziet vertuškā un ugunsbumba!

Visā visumā acīmredzot pareizais lēmums bija sesties uz šosejas jo neviens necieta. (vienīgi zīmes vietā varēja būt kāds FR 😂)

 Bet par visvisādām konspirāciju varbūtībām, kā būtu ja būtu var tikai sausi teorētiski fantazēt...

Kanibaals 8.maijs 2024 14:35
0 0 Atbildēt

Maucu pie sarkanā...neviens jau necieš.

iciks 9.maijs 2024 10:41
0 0 Atbildēt

Kas no manis teiktā nebija skaidrs? Gribi lidināties un nesanāk nosēsties? Nu sēsties nost ar savu degvielas bāku, lauz kaklu un svilsti nost. Apdraudi sevi, nevis citus.

650 8.maijs 2024 1:26
0 0 Atbildēt

Vajadzētu tomēr to nodarījumu izvērtēt objektīvi un "vainīgajam" piespriest Amnestiju.Visā pasaulē ārkārtas gadījumos nolaižas gan uz šosejām, gan ūdenī, gan sazin vēl kur, par ko veiksmīgie piloti tiek pat godināti.Ne kurš katrs pēc ceļazīmes aizķeršanas savāktu pat saslīdējušu ielas auto. 

Nesenā vēsture liecina, ka LV teritorijā ir gājuši bojā vairāki itin pieredzējuši vieglo lidmašīnu piloti. Cēsīs, Turaidā, Jelgavā, Bauskā, Liepājā, utt. Pie kam, krietna daļa tieši ārkārtas nosēšanās mēģinājumā uz lauka... 

Un vakar Lietuvā nogāzās gaisa balons ar 7 cilvēkiem..

Kanibaals 8.maijs 2024 14:34
1 0 Atbildēt

Pilots-idiots.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 3

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti