Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

 

Foto: Mitsubishi

iAuto | 29.aprīlis 2024 5:29

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX.

Mitsubishi ASX jaunākās paaudzes modelis ieradās salīdzinoši nesen – 2022.gadā, taču sekojot Renault Captur paraugam, arī japāņu krosovers sapucēts tālākai dzīvei. Lai gan tehniski tas joprojām būs Captur, iegūstot tādus pašus virsbūves paneļus, Mitsubishi fani savējo atpazīs pēc oriģināla priekšpuses noformējuma ar šauro augšējo radiatora resti, kas ietver firmas logotipu. Motora pārsegs taga līdzenāks, pamainīts lukturu dizains, bet apakšējā reste pieaugusi izmēros un ieguvusi trapecveida formu. Aizmugurē atšķirību no Renault dvīņa tikpat kā nav, tādēļ jāpievērš uzmanība bagāžas durvīm un drukātajiem burtiem ar uzrakstu CAPTUR (Renault) un MITSUBISHI (Mitsubishi).

Salonā atšķirības no Captur ir saistītas tikai ar emblēmu: ASX iebūvēts tāds pats jaunais vertikāli orientēts skārienekrāns ar 10,25 collu diagonāli centrā, 10 collu mērinstrumentu panelis, bet multivides iekārta atbalsta Google pakalpojumus, balss asistentu, Apple CarPlay un Android Auto. No francūžiem aizgūts arī pārbīdāmais aizmugures sēdeklis, kas 332 litru bagāžas telpu \lauj palielināt par 69 litriem, ja to pārbīda uz priekšu.

Atjauninātās vadītāja palīgsistēmas tagad ietver sadursmes brīdinājumu ar avārijas bremzēšanu, tostarp gājēju un velosipēdistu noteikšanu, aktīvo joslas ieturēšanas palīgu, automātisko kruīza kontroli ar ātruma ierobežotāju, tālās gaismas asistentu, joslas novirzīšanas brīdinājuma sistēmu, bet aizmugurējie parkošanās sensori un atpakaļgaitas kamera tagad ir visu modeļu standartaprīkojumā.

Dārgākās komplektācijas var ietvert arī MI Pilot tehnoloģiju, kas apvieno aktīvās joslas sekošanas asistentu ar adaptīvo automātisko kruīza kontroli, braukšanu daļēji uzticot elektronikai. Pieejamas arī 360 grādu kameras un izkāpšanas sensori, turklāt pa kreisi no stūres iekārtota poga, kas ļauj konfigurēt brīdinājuma signālus un informāciju un izslēdz kaitinošos pīkstienus, pārsniedzot noteikto ātruma limitu.

Motori neatšķiras no Captur: 1,0 litru turbodzinējs ar 90 zirgspēku jaudu un 1,3 litru turbodzinējs ar 12 V hibrīdtehnoloģiju 140 vai 160 Zs versijās, kā arī pilnvērtīgs 143 Zs hibrīds ar 1,6 litru atmosfēriskā iekšdedzes dzinēja un elektromotora tandēmu.

Modernizētie Renault Captur un Mitsubishi ASX tiks ražoti Spānijas pilsētā Valjadolidā. Prognozētā cena – no aptuveni 25 000 eiro.

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 6

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 

Bentley pārtrauks V8 modeļu ražošanu; pasaulē varētu būt vairāk nekā 53 000 šādu Bentley (+ FOTO) 12

Britu luksuss automašīnu ražotājs pamazām atsakās no saviem leģendārajiem dzinējiem, kas ilgus gadus bija viens no svarīgākajiem elementiem Bentley automobiļu konstrukcijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti