TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Mazda MX-30 R-EV. Otra tāda elektroauto nav (+VIDEO) 2

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 7.maijs 2024 8:26

Mazda MX-30 ir elektrisks krosovers ar īpatnējām durvīm un inovatīvu dizainu. Sniedzamība nav liela, tāpēc Mazda nāca klajā ar jaunu ideju un aprīkoja mašīnu ar sniedzamības pagarinātāju. Tagad MX-30 tērē ne tikai elektrību, bet arī benzīnu un saucas R-EV.

Nomināli R-EV skaitās lādējamais hibrīds, jo labajā pusē atrodamas uzlādes ligzdas. Taču kreisajā pusē ir otrs vāciņš, kas ir vārti uz 50 litru lielu degvielas tvertni. Iekšdedzes dzinējs atrodas zem motorpārsega, taču nav savienots ar riteņiem.

Tehniski tas nozīmē, ka šī automašīna joprojām brauc ar elektrību, bet baterija ir uz pusi mazāka nekā elektriskajam MX-30. 17,8 kWh pret 35,5 kWh. Toties ir neliela degvielas tvertne, kas ļauj veikt līdz pat 600 km. Tā kā baterija ir tikpat liela kā vairumam aktuālo plug - in hibrīdu, elektriskā sniedzamība nav liela - ap 85 km. Unikālais MX-3- R-EV ir benzīna dzinēja tips - tas ir rotortipa vai t.s. Vankeļa dzinējs. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 7.maijs 2024 10:32
0 1 Atbildēt

Normund neatbildēji, kādu auto sievas kundze izvēlējās? Nu labi vismaz ar kādu to dzinēju tipu. Es tak saprotu interešu konflikts p. 

Varēji iebraukt kādā lielāka veikala P un izkāpt ne, pa šāda tipa durvīm p. Būtu interesants sižeta pavērsiens!

didzisk 7.maijs 2024 11:31
0 0 Atbildēt

Tās durvis sauc arī par pašnāvnieku durvīm en.wikipedia.org/wiki/Suicide_door

Un parasti tādas liek koncepta auto, lai labāk varētu salonu nobildēt. Mazda, sliņķi, produkcijas variantam nav normāli rasējumus pārzīmējuši.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Renault piesaka 300 Zs jaudīgo Rafale PHEV versiju (+ FOTO)

Uzlādējamais hibrīds ar 300 Zs jaudu kļūs par vienu no šī gada rudens jaunumiem un būs pieejams divās jaudas versijās. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 18

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti