Ražas novākšana sākusies - jāuzmanās no lielgabarīta lauksaimniecības tehnikas 16

 
Nozare.lv | 26.jūlijs 2023 8:36

Ražas novākšanas laikā Valsts policija (VP) aicina satiksmes dalībniekus rēķināties ar lielāku lauksaimniecības lielgabarīta tehnikas klātbūtni ceļu satiksmē.

Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka labības pārvadātāju skaits satiksmē šobrīd ir lielāks, nekā ierasti, kā arī vērš uzmanību ceļu satiksmes drošības prasībām, kas jāņem vērā ražas pārvadātājiem. Ražas novākšanas sezonā Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju rīkos autotransporta, kas pārvadā ražu, tehniskā stāvokļa pārbaudes, lai novērstu potenciālus apdraudējumus ceļu satiksmes dalībniekiem.

Lai graudu novākšanas laiks pašiem ražas pārvadātājiem norisinātos bez liekām raizēm, aicinām sekot līdzi sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim – pirms došanās ceļā pārbaudīt riepu, bremžu un stūres iekārtas stāvokli. Lai uzraudzītu to, vai šāda veida autotransports ir tehniskā kārtībā, Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju ražas novākšanas sezonā rīkos tehniskā stāvokļa pārbaudes. Šo pārbaužu laikā kravas pārvadātājus aicinām būt saprotošiem, jo pārbaužu mērķis ir novērst bīstamību, ko var radīt transportlīdzeklis, kas ir tehniski neatbilstošā stāvoklī.

Kravas pieņemšanas punktos un ceļa līkumos vai krustojumos bieži novērojams, ka graudi ir izbiruši uz ceļa braucamās daļas, kas rada bīstamību arī citiem satiksmes dalībniekiem, jo, uzbraucot uz izbirušās labības, transportlīdzeklis var saslīdēt un autovadītājs var netikt galā ar tā vadāmību. Tādēļ ļoti svarīgi ražas pārvadātājiem pārliecināties, vai krava nebirst no kravas nodalījuma un ir apsegta, ja tas ir nepieciešams. Tāpat būtiski pēc kravas izkraušanas ir iztīrīt kravas nodalījumu, lai braucot tas neput.

Tāpat kravas pārvadātājiem ir jāseko līdzi atļautajai transportlīdzekļa masai – nekādā gadījumā to nepārkraut vairāk par atļauto, jo pārkrauts transportlīdzeklis rada bīstamību, kā rezultātā transportlīdzekli var būt grūtāk vadīt un savlaicīgi apturēt, kā arī svars ietekmē riepu izturību.

Policija aicina arī pārējos satiksmes dalībniekus un apkārtējos iedzīvotājus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka kravas transportlīdzekļu, kombainu un traktoru skaits satiksmē šajā laikā būs lielāks, kā ierasti. Kā arī jāņem vērā to, ka kravas izkraušanas vietās varētu veidoties rindas, un pie atsevišķām ēkām būs palielināta šo transportlīdzekļu kustība, kas, iespējams, varētu īslaicīgi traucēt iedzīvotāju ikdienas mieru.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 26.jūlijs 2023 13:09
7 3 Atbildēt

Svēts autovadītēja pienākums ir braukt atbilstoši braukšanas apstākļiem. Nevis ar maksimālo atļauto. Ja zemniekam kombains jādabū uz lauka, tad šmurgulis auto gan piebremzēs, gan pabrauks aiz kombaina kilometru-divus.

Vernons 26.jūlijs 2023 12:19
4 2 Atbildēt

Lēni braucošam vēl ir pienākums uzvākto "asti" palaist garām! 

Vai uz savlaicīgiem brīdinājuma signāliem arī būs cerība?

Nu 26.jūlijs 2023 15:17
3 2 Atbildēt

nezinu gan.  Drīzāk kompleksains smurgulis būs kombainā vadītājs, kas neiebrauks kabatā un nepalaidīs asti garām ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 8

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 20

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti