Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 5

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/carnewschina/

iAuto | 7.maijs 2024 13:55

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos.

Xpeng G6 jau var pasūtīt Norvēģijā, Dānijā, Zviedrijā un Nīderlandē,  bet jau šī gada gaitā šīm valstīm pievienosies Apvienotā Karaliste, Vācija un Francija.

Xpeng ir 2014.gadā dibināts jaunuzņēmums ar strauju attīstību, kuras dēļ tas iesaukts par „ķīniešu Tesla”, turklāt modelis G6 ir veidots kā tiešais konkurents Tesla Model Y. Neraugoties uz visnotaļ atzīstamajiem noieta rādītājiem, ar Tesla, vismaz pašmāju tirgū, Xpeng īsti konkurēt nesanāk, tādēļ ķīnieši mēģinās Eiropā.

4,75 m garais G6 ir krosovers ar kupejveida virsbūvi, ko ražotājs Eiropā plāno piedāvāt trīs versijās. Sākuma līmeņa krosoveram paredzēts viens 190 kW (254 ZS) motors, kas piedzen aizmugures riteņus un 66 kWh LFP akumulators, kas nodrošina līdz 435 km sniedzamību pēc WLTP cikla.

Otrs G6 variants aprīkots arī aprīkots ar elektromotoru, kas stiprinās pie aizmugures ass. Šajā gadījumā tas attīsta 210 kW (282 Zs), bet tāldarbību līdz 570 km (WLTP) nodrošina 87,5 kWh NMC baterija.   

Visjaudīgākā G6 versija saņem divus e-motorus ar kopējo jaudu 350 kW (469 Zs) un to pašu 87,5 kWh bateriju, kas sola autonomiju līdz 550 km (WLTP).

Zināms, ka dažādos Eiropas tirgos Xpeg G6 cenas diezgan stipri atšķiras. Piemēram, Norvēģijā tā cena sākas no atzīmes 35 000 eiro, kamēr Zviedrijā prasa vismaz 45 600 eiro. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka Tesla Model Y cenas šajos tirgos ir līdzīgas.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Xo 7.maijs 2024 15:02
2 4 Atbildēt

Pamēģini kādu mēnesi Slaidiņu un Bingolotto neskatīties, lai atlaiž smadzeni nedaudz ...

0pis 7.maijs 2024 15:03
2 1 Atbildēt

Jau ierāvi šļukku par sava fīrera piekto termiņu, ka raksti šittādas gluppības?

0pis 7.maijs 2024 14:50
1 2 Atbildēt

Vai muļķīši, kas pērk šitos xpengus, apzinās ka tādā veidā viņi atbalsta arī putinismu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 5

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti