Jonass izcīna piekto vietu Francijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 20.maijs 2024 10:12

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien pasaules motokrosa čempionāta septītajā posmā - Francijas "Grand Prix" - izcīnīja piekto vietu prestižākās MXGP klases sacensībās.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass sestdien kvalifikācijas braucienā avarēja un izstājās, tiekot klasificēts 29.pozīcijā, bet svētdien braucienos viņš bija piektais un trešais. 

Svētdien pirmajā braucienā pēc pirmā apļa latvietis bija devītais, turpinājumā apdzina itāli Matiju Gvadanjīni un nīderlandieti Džefriju Herlingsu, bet līdz finišam pakāpās par vēl divām pozīcijām. Uzvaru izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais finišēja spānis Horhe Prado, bet trešais - francūzis Romēns Fevrs.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta bija ceturtais, un pielijušajā, dubļainajā trasē, kas viņam ir īpaši parocīga, Latvijas motosportists apdzina šveicieti Žeremī Sīveru. Ilgstoši līderpozīcijā bija mājinieks Fevrs, taču pēdējā aplī Herlingss viņu apdzina, nīderlandietim svinot uzvaru.

Ceturtais otrajā braucienā bija Sīvers, taču pēc tam šveicietis par dzeltenā karoga neievērošanu zaudēja divas pozīcijas, tādējādi radot izmaiņas arī posma ieskaitē un Jonass no ceturtās pozīcijas atkāpās uz piekto.

Līdz ar to par posma uzvarētāju kļuva Gajsers ar 43 punktiem, otro vietu ar 42 punktiem ieņemot Fevram. Tālāk ar 40, 38 un 36 punktiem bija attiecīgi Herlingss, Prado un Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 348 punktiem ir Gajsers, kurš par pieciem punktiem apsteidz Prado. Jonass ar 253 punktiem saglabā piekto pozīciju.

8. un 9.jūnijā Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais posms.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē motociklu Aprilia Tuareg 660 ar 659 cm3 un 80 Zs par 12 400 EUR (+ VIDEO)

iAuto vērtē sporta/tūrisma motocikla Aprilia Tuareg 660 labās un sliktās īpašības. Lasīt vairāk

 

Amerikāņi izpēta lētāko BYD elektroautomobili un secina, ka ASV atpaliek 11

Speciālisti no ASV Caresoft Global izpētījuši Ķīnas uzņēmuma BYD ražoto elektriskās piedziņas modeli Seagull un nonākuši pie ASV un rietumu autoindustrijai neiepriecinošiem secinājumiem. Lasīt vairāk

 

Treniņa laikā Pērnavā gājis bojā Latvijas motosportists Apinis

Pērnavā sestdien treniņbrauciena laikā gājis bojā Latvijas motosportists Juris Apinis, informē Igaunijas Motosporta federācija. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas no Rīgas robežas līdz Garkalnei uzlabos satiksmes drošību un slēgs divas apgriešanās vietas 19

Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas robežas līdz Garkalnei (12.41.–22.00. km), ietverot ceļa mezglus ar Rīgas apvedceļu (A4), Tallinas šoseju (A1) un autoceļu Garkalne–Alauksts (P3), sākas satiksmes organizācijas izmaiņu būvdarbi. To rezultātā uzlabosies satiksmes drošība vienā no noslogotākajiem valsts galveno ceļu posmiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti