Puto motoreļla

KaBoom Reģ.: 08.08.2017

Sveiki.

Man auto ir volvo s40 2001.gada 2.0turbo benzīns/gāze.

Iegādājos auto un pamanīju, ka eļļā ir dzeltenīgas putas gan zem vāciņa, gan ap šupi. Zūd arī dzesēšanas šķidrums, bet servisa darbinieks konsultēja un teica, ka ja būtu galvas blīve, tad jauda pazustu un motors ilgi nevilktu. Pamanīju, ka zem blakussēdētāja kājas paklājiņa ir slapjums. Aizdoma, ka kaut kur pečkas truba caura. Bet runājot par eļļu, jautājums, kas varētu būt pie vainas? Līmenis nemainās un eļļa pie dzesēšanas šķidruma nav klāt.

 
murx Reģ.: 15.04.2016
4 0 Atbildēt

Ja brauc ar auto ļoti īsus attālumus - normāla parādība. Īpaši padilušiem motoriem. Pēc 100km nepārtraukta ceļa vajadzētu pazust. Ja nesamazinās - eļļā tiek klāt ūdens. No kurienes - tas jau ir cits jautājums. Ja nav problēmas ar dzesēšanu, tad var arī no izplūdes gāzēm.

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Man paziņa izteica variantu, ka varētu būt ielieta ķīmija motorā, ko lejot, kad šāles sadilušas.

Dzesē normāli, bet pie ilgstošas braukāšanas lēni pa pilsētu sāk dzīt tvaikus ārā no dzesēšanas šķidruma trauka. Un šķidrums pazūd, kad no rīta pārbaudu, tad nošņāc un var redzēt kā pazūd līdz tukšam trakam.

Ja pieņem variantu, kad galvas blīve beigta. Motors vispār man ietu tik ilgi? Braucu jau kādus 2 mēnešus dienu dienā.

juriz Reģ.: 09.06.2001
0 0 Atbildēt

Sāc ar to pečkas radiatoru, iespējams, tur vaina pie dzesēšanas sķidruma zušanas.

Tas slapjums gan var arī būt no tā, ka kāda lietus ūdens noteka ciet, piem. lūkai, ja tāda ir. var arī būt no motortelpas, zem priekšēja stikla mēdz būt nodalījums (nezinu kā lai to nosauc), kur arī var uzkrāties ūdens.

murx Reģ.: 15.04.2016
0 0 Atbildēt

Pirmkārt, noteikti jāpārbauda radiatora ventilatora darbība. Ar visiem termometriem pie caurulēm, u.t.t.. Tvaikiem pie normālas ekspluatācijas nevajadzētu būt. Vienīgais, ja kāds šķidrums ir uzšļakstīts no ārpuses (braukšana pa peļķēm, uzlejot aizlija garām, u.t.t.).

Ja nošņāc no rīta tad, kad motors vēl nav darbināts, tā jau ir laba ziņa. Tas nozīmē, ka sistēma vairāk vai mazāk ir hermētiska.

Ja tomēr ir aizdomas par galvas blīvi, vienkāršākais, kā to pārbaudīt ir šādi: aukstam motoram nolaid sistēmā spiedienu atverot dzesēšanas šķidruma vāciņu. Iedarbini un iedod kārtīgi "mizā". Pēc tam noslāpē (galvenais, lai motors neuzsilst), un atkal atver vāciņu. Ja sistēmā ir parādījies spiediens (pēc 5-10 sekunžu darbības), tad galvas blīve ir bojāta. Ja nav, tad nav. Niecīgākas noplūdes var pārbaudīt ar speciālu aizbāzni, kas uzrāda izplūdes gāzu klātesamību. Ar zināmām iemaņām to var izdarīt arī ar parasto izplūdes gāzu analizatoru, tikai tad ir tāds jānopērk , vai arī jāmeklē palīdzība servisā.

No piedevām tādas putas nav, jo tās tiek bāzētas uz eļļas, savukārt putas rada ūdens un eļļas savienojums.

Turbomotoriem parasti izmanto tērauda galvas blīves, tādēļ ilglaicīga sīka noplūde ir iespējama.

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Ventilators šancē.

Paldies par idejām. Vismaz tagad aptuveni zinu ar ko jāsāk un uz kuru pusi velk.

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 1 Atbildēt

Gribēju vēl pavaicāt. Tas nekas, ja aukstam motoram dos virsū gāzi? Svečvadus nevar nošaut nost?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

IMHO tam auto pienācis dabiskais gals. Vajag uzsist gaisā caur SS.LV ak tā, SS.COM un pirkt nākošo "tikko no Zviedrijas".

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
2 0 Atbildēt

Nu šoreiz nepiekritīšu. Vienmēr viss ir labojams, protams, ja ir vēlme to darīt. Takā man tāda ir, tad centīšos vest visu uz labo pusi mamazām. Jāatgūst viss iepriekšējā īpašnieka nolaistais. Bēdīgi, kad cilvēki necenšas rūpēties par auto.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Svečvadus nevar nošaut nost?

WUT? tev tas motors tāpat čupā, sliktāk nepaliks. Pie tam aukstam motoram tukšgaitā nav slodzes tā kā nekam nebūtu jānotiek, jā eļļa auksta, bet ne jau ikdienā gāzēsi aukstu.

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Paldies visiem par idejām un konsultācijām. Vaina atrasta. Galvas blīve beigta. Mašīnīte ies pie ārstiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Drošvien odometrā 100tk nobraukums

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Kļūdies. 310tk un nav tīts. Īsti nesapratu tavu komentāru, tas bija somāts sarkasms vai sajauci ciparus?!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

sarkasms protams. Lai veicas sataisīt.

KaBoom Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Tā arī domāju.

Paldies. Rīt jau vedu pie meistara.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti