Iekļaušanās ātrumā

Freijers Reģ.: 06.09.2018

Pēdējās dienas (faktiski ne tikai) ievēroju tendenci - beidzas baltā zīme, bet priekšā braucošie nespēj/negrib paātrināties līdz pat atļautajiem 90, kāds vēl gabalu uz 60 velkas, citam bail vairāk par 75 braukt. Konkrēti par vietu aiz Sauriešiem un Vālodzēm, bet manīts arī citur... Kas tas ir - necieņa pret citu laiku, neprasme vadīt auto vai vienkāršs stulbums, jeb arī zombijtelefonists ?

Būtu tā kā laiks arī šādiem pievērst uzmanību, kas nespēj laicīgi iekļauties plūsmā, ja reiz savulaik braukšanas eksāmenos par to laukā meta.

 
1 2 3 4 5
TKTGLM Reģ.: 31.12.2018
2 3 Atbildēt

CP inspektors Māris pamodās sliktā noskaņā. Vakarā jādodas kontrolēt tirliņus, kuri atgriežas no laukiem. Mašīnu saloni smirdēs pēc šmigas, bet pie stūrēm būs sasēdinātas sievietes, kuras stājoties pavisam viegli var uzstūrēt virsū. Un vēl vējš pagalma sētai sasķīebis posmu. Šajā mirklī dvorterjers Reksis izdomā dabūt kādu kumosu no brokastu galda, bet dabū belzienu un izlikšanu aiz durvīm. Pa taciņu aiz sētas slāj kaimiņu Muris, kas palaidis garām faktu par pabojāto sētu. Kad Reksis ir jau garām sētai, Muris izbīlī aizmirst par spēju kāpt kokos un cauri mežiņam metas uz šosejas pusi...

Pa šosejas pirmo joslu uz 50, atļauto 70 vietā brauc Ieva. Te pēkšņi auto priekšā 2 zvēri! Dzīvnieciņi jāglābji un rokas nedomājot griež stūri pa kreisi un ... bum, tur pa blakus joslu ar 70 garām brauca Pēteris. Abi auto ielido sadalošajā betona joslā un paliek kā nepārvarāms šķērslis. Pēc mirkļa viņos iebrauc izmisīgi bremzējošs Kārlis .... Pēc pāris stundām Māra kolēģi viņam protokolā ierakstīs, neievēroja drošu distanci...

P.S. Visi personāži un notikumi izdomāti.

P.P.S. Laimīgu Jauno Gadu!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
3 0 Atbildēt

Nekas personisks. Vakar nakts plkst 2. Braucu pa galveno ceļu, apdzīvota vieta. Tuvojos krustojumam ar mazvarīgāku ceļu.Vieta zināma parasti 50km/h, bet šoreiz pēc pasākuma braucu ar ģimeni un 30 ne vairāk! Lieki teikt pilnīgi tukšs ceļš labi apgaismots, bet krisā pusē praktiski līdz krustam ar to nesvarīgo ceļu betona 3m augsta sēta. Respektīvi akls pasākums abiem piebraucējiem. Un tad pa to 2 ceļu no sētas aizsega izlido 3.mazda un šķērso galveno ceļu pilnā cukā...Man šoks jo,JA būtu lielāks ātrums tad garantēti satiktos divi D Kā tai anekdotē par tuksnesi

DeAngelo Reģ.: 29.03.2016
2 0 Atbildēt

Tu esi viens no adekvātajiem cilvēkiem forumā Ne reizi vien pat ar ļoti labām riepām ir nācies braukt piesardzīgi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Viss pareizi.Tas vidēji/sastopamais LV autobraucējs (masveida Lohs pēc būtības,šādi "audzināts" jau vairākās beidzamajās paaudzēs,un nekļūdīgi jau pa gabalu atpazīstams jebkurās "ārzemēs",jau ar Lietuvu sākot) tiek mērķtiecīgi barots ar fufeli- ka administratīvie pasākumi ir visam kaln- un galv- un pimp- galā.Tāpēc, ka administratīvo pasākumu administrētājpersonām tas ir vienīgais ceļš, lai attaisnotu savu suudadarbību un bezgalīgi lai paplašinātu savu aizkadra atbalstītāju un no sevis atkarīgo personu loku.Tas pProcess jau ir aizjaajis tiktāl, ka nav vairs reālu paņēmienu un veidu, kā to apturēt vai uz citu pusi pagriezt.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Ir pavisam reāls paņēmiens, kā to visu sakārtot - ieviest bezpilota automašīnas.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Viss ir pilnīgi pPareizi.Priekškam kko vispār, kāds tam nafig ir pamatojums.Ko tur pie tās keramikas spiest, ka tulinj ozolnieki, pilnīgi pietiek ar 65-66.Ozolnioekos, tur ir 36 pārejas un ūdensslēpotāji 25/8 ielu masveidā šķērso.Un FR pie/aiz tilta.Pietiek ar 48-49.Pec tam pie Cenām 70 zīme karājas, ta ko tur pa to starpu raustīties, 69 kāreiz, pa 2km neko nevinnēsi,visi turPat reiz būsim...Pēc tam vispār nav jēga, pārbrauktuve 800m,ja nu Vilciens un pēc tam vel tas sveta-fors.Tur vajag nesteidzīgi startēt,tā lai kādi pāris tie steidzīgie lohi uz katru to ciklu ilgāk pastāv un noapmierinās.Pēc tam teju lidz Dalbei viena rinda un 70 karājas, tur pietiek ar 55-56, nav ko iesākt nervosēt,nefig pPlūsmu raustīt.Pēc Dalbes, tur pirmā josla grubuļaina,pa otro un pa nomali visādi Bandiiti mauc,labāk tā max 81,83, ilgāk dzīvosi.Pie Olaines vajg 1-2km iepriekš samazināt- jo, tur ja uz 76 trāpa, tad ieslēdzas Sarkanā Lupata.Labāk ar garantiju, tā apm 67-68 pēc sPidometra. Zin kā, lai mīnus trīs un taa.Pec tam, tūlinj jau būs krustojums ar 50 pie otra olaines gala, tātad paātrināties te nav vērts principā.Tad tur viskautkas ujomajo, jaunolainē radara zona, tur labāk jau laikus/pirms/pēc ieturēt 49, lai nav Jāmaksā.Pēc tam sekos visādas sarēžģītas virāžas,un pēc 3km atkal fotoradars- to kusaku labāk ieveikt uz 82-83, atkarībā no vēja virziena.Pie paša FR pats pa sevi saprotams,78-79 būs tieši laikā,jo mazums kas..Tālāk vispār jo trakāk- pēc 3km atkal tas mandemciems, tur labāk jau 2km iepriekš uzlikt Kruīzu uz 69.Jā.ui,pietiek,jāiskāpj Pamiist.

Vnk žetons...tāda arī ir divplākšņu loģika un beigās šai penterei jau ir nevis 2-3, bet gan 10-15+ min nočakarētas, sev , bet galvenais arī citiem.

Nebraukt (nevis mājās sēdēt) vienmēr ir arguments.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jā,tēma ir vietā un Priecīgu Jaunogadu;).Vienīg ko piebilst, ka mums kā iekļaušanās uzkūdītājiem vajadzētu tagad nodalīt, kur un kad ir vietā šī te ironija un kur ir, ka tiešām par veselu ādu jādomā.Katram.Kā Šodien.Es, piem, sēžu siltā kantorī un nesteidzos braukt- bet jau 3x sniegu tīrīju.Bet ir cilvēki, kam jābrauc tad, kad viņiem vajag, nevis kad viņi to gribētu vai varētu izvēlēties.Tā ir tāda krietni "citāda" dimensija.Pašlaik ir tas, ka fūre vai autobuss spēj pabraukt ātrāk par lielāko daļu vieglo.Jautājums, ko darīt tai "daļai",kuri var pabraukt jebkur un jebkad.Varbūt šodien drusku vairāk to toleranci,un arī pret tiem, kuri domāja, ka viņi "var", bet bez citu palīdzības tomēr kaut kas iznāca citādi.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 2 Atbildēt

Ziema ir laba lieta, atri visi krutie pa grāvjiem vien

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Tfu...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

Nūūū, bez šī ir vēl otrs variants - otra kruto grupa, kurai tādā situācijā ir pilnas bikses un kaut kāds mazs cipars pulkstenī... Vakardien man bija foršs brauciens uz liepāju pa A11 - spēcīgs pretvējš, putenis, viegls sals, tumsa - atļautais 70 [vasarā jaunu virskārtu uzlēja], gāju uz 80, pa ceļam 17 km distancē nokodu kādas 5 mašīnas - 4 vēl piedodami, tās brauca uz ~70, nu pieņemsim ka izdomāja ievērot CSN - bet viena brauca uz 60. Bet kas tā bija par mašīnu, vecs opelis? Nē, vecs opelis brauca uz 70 - uz 60 vilkās svaigs MB SUV, kaut kāds GLE vai GLC - ja ir tik šausmīgi bail braukt, varbūt nevajag?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Tur vajadzētu izprast, ka mēdz būt specifiski apstākļi, kuros ar 255 vai pat 275 platuma riepām, kādas ir lielai daļai tamlīdzīgu auto, diezko ātri pabraukt nevarēs pat neviens nopelniem bagātais -ass.Un reti kurš tāda auto īpašnieks ir nu gluži tāds lohs, ka tieši pie pirmās iepējas gribētu viņu sadauzīt vai sabojāt.Nerunājot nemaz par sliktos apstākļos mazāk pieredzējušu braucēju (-i,-a,-ja,-na...) - arī tādi mēdz būt starp tiem relatīvi krutajiem. Tieši svaiga sniega kārta un sekojošā pļura ir tās lielākās briesmas.Tā ir nesamērojama atšķirība no senāk masveidā ierastajiem 195/205 platumiem un paradumiem.Kur nu vēl, ja runa par kaut kādu golfu ar 175.

Kā arī- lēni var braukt "ar cieņu pret citiem", bet var to darīt arī pa ceļa vidu vai pa kreiso malējo joslu- tāteikt, ar "mesidžu priekš citiem".Ka "es" tev "pateikšu" kas tu esi un ko tev būs darīt... Nekoleģialitāte un ļauna vēlējumi otram ir sen kļuvuši par mūsu ikdienu- kā darbos, tā arī domās un rakstos.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nu paga paga - es negribu ticēt ka neeksistē šaurākas riepas un šaurāki diski - "neizskatīsies tik stilīgi" nav arguments.

Manam golfam ir 185, kā ražotājs izrakstījis. Par savām mizām, yokohama naglenēm, sevišķi apmierināts neesmu, parastajos ziemas apstākļos - slapjš asfalts - tās uzvedas diezgan briesmīgi, bet nu vismaz parādoties sniegam un ledum situācija sliktāka nepaliek

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Viņas ir tādas kā ir- ne kurš katrs pajaunam tādam auto gādās liekus diskus un taisīs kādu kolhozu.Jaudīgiem auto nav paredzētas diži šaurākas- vienlga, ziema vai vasara.Nav jau runa ka nevar pabraukt vispār, vienkārši reālās situācijas skaidrojums.Cilvēks jūt, ka nav droši un vnk brauc lēnāk.Tas ir kas cits, nekā delfos izlasīt ka šodien slidens un braukt pašam nesaprotot uz kurieni un kas uz ceļa notiek.Vienkārši velkoties principā un pēc pārliecības.

Jebkura riepa jau ap/virs 235 ir klaji nepiemērota šādiem apstākļiem- bet 225 riepas šodien/vakar ir pat daudziem auto tava golfa izmērā.Ja kāds iedotu pirms gadiem kaut 10-15 kādam tādam normālam vieglā auto braucējam 225 platuma ziemas riepu, vinjš vnk padomātu, ka tas devējs ir vnk nenormāls.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tam platumam nav nekāda sakara ar jaudu, tas ir tikai stila dēļ - jaunam A6 bleķa diski nav pieejami tikai stila/pieprasījuma trūkuma dēļ [C6 laikam bija pēdējais modelis, kam bija pieejami bleķinieki] , bet "daudziem auto mana golfa izmērā" noteikti bleķinieku opcija pastāv.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Platumam nav nekāda sakara ar jaudu

dragsteriem aizmugurē milzīgās tupeles arī liek tikai stila dēļ , F1 arī galvenais ir stils

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Cik bieži tie dragsteri brauc pa latvijas ziemu, un cik bieži F1 bolīdi pa sniegu? Nerunājot nemaz par to ka tie ir jaudīgi divriteņi...

Te tev, protams, atkal radās iespēja atkal izraut kādu manu frāzi, kas ārpus konteksta izklausās komiski, un to tā arī pasniegt. Tātad - paņemam, teiksim, A200 20v - mašīnu kas līdz simtam uzceļ kādās sešās sekundēs, un komplektējās ar riepām, platumā no 195 līdz 215 [pēdējais cipars minējums] - tātad, kāpēc kaut kādam vidējam X6 šādam sniegumam vajag stipri platākas riepas? Vēl vairāk - kā šādi audī bez tik platām riepām spēj nolikt uz asfalta stipri lielākas jaudas? Varbūt tomēr platums nav izšķirošais?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Audi 200 Turbo Quattro 20V 162kW NEKAD nav oriģināli "komplektējies ar 195 riepām" .Viņam ir(bija) 215/60ZR15 ripu oem izmērs, kurš tajā laikā bija "liels" un tika pielietots TIKAI JAUDĪGĀKAJIEM (retiem asevišķiem,īpašiem) c3 turbo modeļiem.Simtu viņš sasniedza pēc pases (sedans) 6,8sek,kas šodien nav nekas īpašs, bet 200-sasniegšanā ar visu savu toreizējo fantastiku un 22-litru patēriņu viņš papļjūta tagadējiem tādiem "daudzmaz" normāliem auto kkur ap 15sek.Ir bijis ikdienas lietošanā gan tas ,gan ir šitas variants. Un NEVIENS c3 quattro nav principā oem komplektējies ar 195 riepām.Tas, ka "kāds" jātnieks viņu ir šādi komplektējis, lai paliek viņa paša ziņā, bet vēsturi nevajag kropļot.

Tas arī ir vēsturisks fakts- ka agrāk bija citi riepu izmēri- citas/primitīvākas piekares un citi braukšanas principi.Kā arī tievāku ziemasriepu lietošana ir pagātne- jo pa šo laiku visur (citur....) ir attīstījušies ceļi un pārvietošanās ātrumi un paradumi.Neviens galvā iespiestais šodien uz tāda samērā jaudīga un izmērā liela auto neliks 215 platumu vai nepiemērotu augstprofila riepu.Tāpat arī- ja pat šodien vēl aktuālā a6c7 oem izmērs ir 225/55R17, tad dabā viņu jaudīgākajām versijām fig kur tādu izmēru ieraudzīsi- ja vien kāds kārtējais apjājējs nav nospēris vai pārdevis īstos diskus un tml.Ja paskatīties uz tieši tāda pat izskata c7 modifikāciju S6 ar 450zs, ta tam jau ir standarta oem izmērs 255/40R19.Tur nemaz tāds R17 nelien virsū uz tā bremžu mehānisma.Pamēģini tādam uzstīvēt kaut kādus rumbulas cīsiņus un līkumā nejauši mizā uzdot,redzēs kas būs.Tas ir tikai tagadējiem 1,2triturbo jau tā pierasts pedāli nospiest grīdā un tad kko tur ieklausīties, tipa būs/nebūs.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Tu, iespējams, neesi pamanījis, bet ražotājs mēdz paredzēt dažādus ripuļu izmērus, tajā skaitā dažādām sezonām - nevajag jau uzreiz domāt kā vissezoneņu tofikā dažs labs - teiksim, manam golfam ražotājs vasarai ir paredzējis trīs mizu izmērus uz trīs izmēru diskiem [diametrs/platums], bet ziemai - vienu. A200 lietotāja instrukciju redzējis neesmu, bet katalogā tam figurē 7J platuma diski, un 7,5J platuma diski; diez vai uz tiem lika vienāda platuma mizas - nu jā, 10v nāca 6J

Nu ja citur ir attīstījušies ceļi, tas nozīmē ka lai ar visādiem jaunajiem pseidodžipiem brauc TUR - ja jau šaurākas riepas tādai mašīnai nevar uzlikt, tad lai TE brauc ar mk3 golfu vai B4 audī, bet to MB GLE pa ziemu patur garāžā braukšanai vasarā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Pletkj, kaut Augstākie Spēki mani atpestītu no šīs "sarunas". Kad diez Tu vienureiz iemācīsies savureiz kaut druscinj pafitrēt ko īsti tu runā. Nee, ok, lai būtu, nekāda sakara nekam ne ar ko. Tas i Pizgetz vienkārši, uzliec izmēģināšanai 315tos no x5M, nākošreiz vareesi sipt caur pPampāļiem, tur reku tagd asfalts...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 0 Atbildēt

Vai tik te atkal nebūs kārtējie lohi? Cilvēks zina kāds laiks ir ziemā Latvijā, ka ceļus netīra katru pusstundu, bet tomēr brauc (mēģina braukt) ar neatbilstoši platām riepām. Un neapzinās vēl pats, ka ir lohs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Tu vabūt man to adresēji? Man ir šobrīd oem paredzētās 235 platuma ziemas riepas uz oem oriģinālajiem diskiem.Jo tiešām ir ziema.Es varētu pastāstīt, ar ko tas reāli atšķiras gan no 195 gan no 255, bet man nav vēlēšanās ar kuru katru lohu to visu pārrunāt un pēc tam pašam mēģināt taisnoties un papildus vēl pierādīt to kārtējo "patiesas sirsnības" uzplūdā izteikto.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Liela daļa ražotāju, kas uzstāda standartā 235+ riepas vieglajiem auto, visai maz krata kā ar tām braukt pa sniega pļuru. Valstīs, kam tāds apriepojums paredzēts, tāda dabas stihija novērojama reti.

Piemēram, lielākajai daļa Porsche 911 lietotāju pietiek prāta un naudas pa ziemu braukt ar ko pieticīgāku...

Ja jau tik grūti braukt ar tām standarta riepām - tai kaut kā nevajadzētu būt pārējo satiksmes dalībnieku problēmai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Oho... Sēņotāju kvēlais aizstāvis pēkšņi apmet kažoku uz otru pusi, tiklīdz vajag apriet kādu, kas izraisījis skaudību. Kur paliek tavs apgalvojums, ka katrs var vilkties tik lēni, cik ienāk prātā un tas nav nekāds pārkāpums, bet jāsamierinās ir ātrāk braukt gribētājiem?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Uzliec tam savam mega lūznim nestandarta - šaurākas riepas! Ar tādām arī DRUKST BRAUKT! Un brauc tik pat droši un vadāmi kā citi! Nebūs jāsūkstās ka ar standarta veltņiem pa pļuru esi kā pīle uz ledus!

Es kaut kā nēesmu manījis īstos ziemas rallijos braucam ar vasaras rallija platuma riepām, lai vai ko ražotājs ir rekimendējis! Vispār tur brauc ar riepām tālu no ražotāja ieteikumiem konkrētajiem modelim un ne jau, lai pasliktinātu vadāmību...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Jau gaidiju kad kāds pieminēs ralliju, tu esi redzējis rallija riepu?

Un patiesi, kā tad ir, tu tak vienmēr saki ka braukt lēnāk ir atļauts, par ko šoreiz cepiens?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

P.S. Mierīgi cilvēks drīkst braukt lēnāk. Jo neviens nav ar stūri rokās piedzimis kā daži te sevi uzskata.

Ikvienam parastajam cilvēkam dzīvē ir brīdis, kad tas pirmo reizi piesēžas pie stūres, kad pirmo reizi ibrauc ziemā, pirmo reizi uzpeld lietus pilnā risē, nākas braukt naktī lietū un sliktā redzamībā...

Kā arī ne viesiem izdodas iemācīties braukt droši un pārliecināti ar pirmajiem kilometriem un ir nepieciešams dažāds laiks pierast pie savādākiem ceļa apstākļiem vai savādākas satiksmes intensitātes. Kādam tas neizdodas nekad, bet tikai retais saprot - pat, ja vadītāja apliecība ir kabatā - auto braukšana nav priekš viņa un izlemj tomēr nestūrēt pats.

Ikvienam var gadīies arī tehniska problēma vai specifiska krava.

Bet, ja auto vadāmību apgrūtina paša auto īpašnieka apzināti veiktie "uzlabojumi" un tāpēc tas kļūst bīstams pārējiem, tad kā lai to nosauc?

P.P.S. Jā esmu - gan vasaras sliku, gan pussliku, gan lietus riepu un dažādu ražotāju sporta ziemas naglenes ar kurām pa koplietošanas ceļiem nemaz nedrīkst braukt, kā arī ir jēga braukt TIKAI pa ledu un kuras, neskatoties uz savu šaurumu nopdrošina labāku vadāmību un iespēju braukt pat ātrāk kā tur pat tajā pat vietā vasarā dajebkādas riepas spēj nodrošināt... Un? Ko ar šo jautājumu gribēji pateikt?

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Kas ir tie "apzināti veiktie uzlabojumi"? Braukšana ar standarta riepām, ar kurām, iespējams, tā mašīna izripoja no salona?

Nu būtībā pats atbildēji, ko gribēju pateikt, rallija riepa ir tik šaura tikai tāpēc, ka mašīnu tur pie ceļa praktiski tikai ar naglu palīdzību, ne gumijas, ielas mašīnu tur gumija, pat šipeni, tāpēc ir muļķīgi šaja sakarā salīdzināt ar ralliju.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Mašīnas, kas paredzētas maksimus slapjam Vācijas bānim ir aprierpots mazliet savādāk, auto, kam ceļš ar sniega pļuru biezā slānī var būt ikdiena dažus mēnešus gadā...

Piekritīsi taču?

p.s. un, ja eksistētu ziemas rallija disciplīna, kur aizliegtas radzes, esi pārliecināts, ka riepas būtu tik pat platas kā vasarenes?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

"Mierīgi cilvēks drīskt braukt lēnāk". Izlasi šo 3x un aizver savu skaudību. Tev, atšķirībā no manis, nav tiesību šiem cilvēkiem kaut ko pārmest.

Es joprojām uzskatu, ka sēņotājiem uz ceļa nav vietas un tā ir necieņa pret pārējiem, neatkarīgi no iemesliem. Neiespringšana apgūt braukšanas prasmes pirms piedalīšanās satiksmē ir pat sliktāka par nepiemērotu riepu izmantošanu īpašos apstākļos - tie pirmie, kurus aizstāvi traucē citiem VIENMĒR, kamēr otrie, kas tev nepatīk - tikai izņēmuma kārtā.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Cik sapratu - universālais sēņotāja noteikšanas algoritms - pilnīgi visi, kas negrib braukt vismaz tik pat ātri kā Tu ir sēņotāji? Es pareizi sapratu?

Un, ja nu pagadās kāds vēl ātrāks par Tevi, pats arī automātiski tādā gadījumā tiec kvalificēts par sēņotāju?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nemaini tēmu. Es te par tavu divkosību runāju, ne sēņotāja definīciju runāju. Sajūsminos, ka beidzot esi atradis kādu, kam tavā skatījumā vilkšanās tomēr nav attaisnojama un norādu uz to, ka tā nostāja "dīvainā" kārtā ir piemērojama "buržujiem" par vikšanos izņēmuma kārtā, nevis tiem, kam tāda uzvedība uz ceļa ir norma. Attiecīgi ir acīmredzami, kas tev sāp... Un tā nav nepatika pret satiksmes kavēšanu, bet gan prasta skaudība.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Ja kāds tēlo varoni un velkās ar juridiski atļautajiem 1,6 mm pirms 1. decembra, koka vasareņu izpildījumā, pa reālu sniegputeni, ar piebrauktu slapju sniegu/ledu uz brauktuves un kupenām, jo riepas ekonomijas nolūkā maina tikai tad, kad tas ir obligāti, nevis saprātīgi - tā ir problēma, jo tehniski nav iespējams normāli pabraukt. Nevis kādu citu apstākļu dēļ.

Ja lēnak brauc mamma ar pareizi aprīkotu, bērnu sēdeklītī piesprādzētu sīko ar laikapstākļiem apriepotu auto, jo ir piedzīvojusi pirmo ziemas puteni savā auto vadītājas krjerā - lai brauc.

Nevajag tos abus variantus jaukt vienā katlā. Mamma irspējams iemācīsies braukt, un vismaz bremzes strādās krietni efektīvāk, nekā ar tam, kas apzināti riskē un pakļauj bīstamībai citus satiksmes dalībniekus.

Bet Tev vispār visai bieži ir reālas problēmas saskatīt visai būtiskas atšķirības...

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Bet Tev ir problēmas noturēties pie vienas tēmas, no platuma jau esi aizlecis līdz protektora dziļumam, un konkrētais gadījums ir pēc 1. decembra.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Standarta bobikam, tieši tam pašam, tik vien kā nomainot tās standarta 315 platās riepas uz šaurākām, da kaut ar tieši tādu pat protektoru, cerības nobraukt no pļavas pieaug, nevis samazinās...

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Jo iegrimst dziļāk dubļos?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Nu aptuveni tā, ja tā gribi to nosaukt. Man rodas aizdomas, ka laikam nekad neesi bijis uz parastas reizi vaidažas reizes gadā gadtirgus stāvvietai pielāgotas pļavas. Tur slapjā laikā līdz dubļu zampai parasti ir gana tālu...

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu tad tā nav bijusi pielijusi pļava

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

manispēc, tu vari organizēt auto stāvvietu tam vispār nepiemērotās pļavās. Tikai pabrīdini pirms tam tos, kas tur mašīnas gribēs parkot...

core Reģ.: 03.01.2017
2 0 Atbildēt

Es kādā brīdī kaut ko teicu, ka kaut ko organizēju? Vai tavas tēmas noturēšanas problēmas saasinās?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu pats tak kaut ko murgo par saasināšanu.

Vēlreiz vienkārši un lēnām izlasi ko tev saka - parastā peilijušā, nevis dubļu jūrā pārvērstā, pļavā, jo tad tā tā vairs nav pļava, 315 mm riepas ir daudz sūdīgāka izvēle kaut vai pat par 255 mm riepām.

Vari padomāt pats kāpēc tā tas ir. Varbūt izdosies saprast.

Un tas pats par ziemu lai vai kāds nebūtu tas 315 mm riepu protektors, reālā pļurā visparastākais golfs ar 175 riepām būs reāli nenoķērams, lai vai 5riteņu piedziņa vai nsimts zirgaspēki.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu ja, tāpēc 2-2,5 tonnu smagam džipam uzliksim 175 riepas, jo tā ir labākā izvēle, viss būss droši, līkumos turēsies ideāli, bremzēs arī perfekti Kā teica msh platās riepas ir tikai stilam

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Oi, kāds mums gudrinieks - jo starp 315 un 175 nav neviena cita riepu izmēra. Alleluja!

Uzliec 305, 295, 285, 275. Šādus variantus tu tak nepiedāvāji...

Tas nav mazāks izmērs?

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Es nepiedāvāju nekādus variantus, es parasti cenšos pieturēties +/- pie ražotāja ieteiktajiem izmēriem, Tu visu laiku saki ka jāliek šaurākas, bet nepasaki cik šaurākas, kā šaurās visu laiku mini tik 175, kurai mūsdienu mašīnai vispār tādas vēl nāk?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Es teicu, ka drīkst likt šaurākas. Tu saproti galējības, normāli cilvēki ar to saprot vienu vai divus izmērus šaurāku par ražotāja noteikto centrāleiropas "ziemām". Tās ir ziemas, kur paredz notīrītu asfaltu, kur 5 cm sniega nereti nozīmē paralizētu satiksmi pilsētās un reālu satiksmes haosu!

Pilns internets ar riepu kalkulatoriem, kas palīdzēs aprēķināt, kādam jābūt riepas augstumam, lai uz tiem pašiem diskiem uzliktu vienu, divus izmērus šaurāku riepu, kas auto padarīs lietojamāku pa pļuru. Ja vien neesi naivi iedomājies nopirkt ūberzemprofilu. Starp citu, ja vien tas tev nav jaunatklājums, ziemas riepām lielākoties max ātruma indeksi, pie tās paša izmēra un/vai kravnesības ir būtiski zemāki. Tāpat pie mums nav īsti kur braukt un droši iztīt tos max ierobežotos 250 km/h... Kur nu vēl ziemā...

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Tātad 315 vietā uzliekot 305 vai 295 viss būs super? varēs gan golfu noķert, gan pielijušu pļavu pārbraukt?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Būs vai nebūs super - stiepts jēdziens, bet pa pļuru braukt viennozīmīgi būs labāk.

Bet, protams, drīksti man neticēt un pirkt savam auto "vienīgā pareizā" platuma riepas. Pat, ja bezpiedziņas auto sāks droši braukt ātrāk par tevi ziemas apstākļos - atceries - tev ir vispareizākā riepu izvēle, jo ražotājs tā noteica!

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Atkārtošu vēlreiz, pļura uz ceļiem ir pietiekoši reti, lai tas nebūtu galvenais kritērijs riepu izvēlē.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Ne tikai pļura, bet arī lietus, dubļi un citas lietas neuzlabo vadāmību palielinoties riepas platumam. Bet kā jau reiz rakstīju - liec ko ražotājs iesaka un neklausies manās muļķībās!

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Cik bieži tie dragsteri brauc pa latvijas ziemu, un cik bieži F1 bolīdi pa sniegu? Nerunājot nemaz par to ka tie ir jaudīgi divriteņi...

Te tev, protams, atkal radās iespēja atkal izraut kādu manu frāzi, kas ārpus konteksta izklausās komiski, un to tā arī pasniegt. Tātad - paņemam, teiksim, A200 20v - mašīnu kas līdz simtam uzceļ kādās sešās sekundēs, un komplektējās ar riepām, platumā no 195 līdz 215 [pēdējais cipars minējums] - tātad, kāpēc kaut kādam vidējam X6 šādam sniegumam vajag stipri platākas riepas? Vēl vairāk - kā šādi audī bez tik platām riepām spēj nolikt uz asfalta stipri lielākas jaudas? Varbūt tomēr platums nav izšķirošais?

Un ko tu ar to gribi pateikt? Vēl senāk mašīnām bija tādi paši riteņi kā zirgu ratiem, tad jau tavas 195 riepas arī ir tikai stilam?

Ko es izrauju no konteksta, tad ir vai nav platumam, ko ražotājs liek uz mašīnas, sakars ar jaudu?

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Palaidniex rakstīja: Mašīnas, kas paredzētas maksimus slapjam Vācijas bānim ir aprierpots mazliet savādāk, auto, kam ceļš ar sniega pļuru biezā slānī var būt ikdiena dažus mēnešus gadā...

Piekritīsi taču?

p.s. un, ja eksistētu ziemas rallija disciplīna, kur aizliegtas radzes, esi pārliecināts, ka riepas būtu tik pat platas kā vasarenes?

Tagad nesapratu, ko Tu gribēji pateikt. Ja mercedes ražo Vācijā, tad arī pie mums to tirgo ar Vācijas tirgum paredzētām riepām? Pilnīgas muļķības. Tad jau alfas pie mums var nopirkt tikai ar vasaras riepām.

Un sniega pļura mums ne tuvu nav dažus mēnešus gadā, pat ziemā pārsvarā sanāk braukt pa tīru, nosālītu piķi.

Visticamāk nē, bet arī ne tik šauras kā tagadējās naglenes, bet arī ielas mašīnām ražotājs paredz dažādus izmērus ziemā un vasarā, tik ja vasarā ir 255, tad ziemā noteikti nebūs 195.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Labi ka atzīsti, ka neko nesaproti.

Speciāli Latvijas mikroskopiskajām tirgum neviens neliks uz konveijera šaurākas riepas. Ziemas riepu platumu drīkst izvēlēties arī šaurāku, ja ar tik platām grūti brauk, drīkst lietot arī ar zemāku ātruma indeksu.

Jā, Vācijas dienvidu ziemām derīgās “ziemas” riepas var izrādīties pilnīgi nelietojamas sniegputenī uz šosejas. Sniega pļura uz ceļa mums var izveidoties jebkurā dienā ~ no oktobra līdz aprīlim ieskaitot.

Mašīnas mēdz braukt ne tikai pa nosālītu Brīvības ielu, bet arī pa netīrītām ielām un piesnigušiem, apledojušiem lauku ceļiem...

Arī pilnīgi identiska izmēra riepas uz viena un tā paša auto var izrādīties radikāli atšķirīgas veiktspējā...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Malacis... Sēdies, 5! Mūsdienās "uz konveijera" liek individuālas kompektācijas vienā eksemplārā, ne vien mazas sērijas. Komplektēšana ar šaurākām riepām dīlera standartmašīnām notiekti ir vienkāršāka, nekā pareizā salona apdares krāsas pasūtīšana. Mašīnas mēdz braukt tur, kur tās vada un īpašniekam ir visas tiesības uzskatīt, ka viņam neko nevajag netīrītās ielās, jo viņš maksā nodokļus par ielu tīrīšanu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu tad paskaidro tos 255 r19 ripuļus uz parastām, Latvijas tirgum domātām mašīnām. Individualizētais pasūtījums autosalonā plašpatēriņa noliktavai! Nu, nu...

Paskaidro nevis no viedokļa - smuki/gribu, bet veselā saprāta, izmaksu, vadāmības un brauktspējas. Vēl pastāsti par individualizēto putu balonu rezerves rata vietā Latvijas apstākļiem.

Visai pasen, kad kantoris iepirka vienus no pirmajiem Latvijā pārdotajiem kocmoca ģizaina Hondas Civic, tie defaultā nāca ar tiem laikiem jaunumu autotirgū - kompaktklasei no rūpnīcas uzliktiem 17” diskiem un zemprofila riepām. Lieki piebilst, ka toreiz ~ 2006. gadu mums ceļi bija krietni bēdīgākā stāvoklī. Patiesi īstā izvēle... Toreiz nopirkt 16” jaunus vieglmetāla diskus ar ziemas riepām bija ekonomiski pamatotāks un saprātīgāks lēmums kā pirkt atbilstoša izmēra R17 ziemenes. Visi trīs auto lietotāji atzinīgi novērtēja šo pēcpārdošanas individualizāciju!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ko paskaidrot? To, ka joprojām pieprasījums veido piedāvājumu un pieprasījumu veido smuki/gribu? Iespējams būsi pārsteigts arī, ja uzzināsi cik daudzi ir sajūsmā par to putu balonu, jo riteni nomainīt tāpat nespēj bez evakuatora saukšanas. Bet evakuatoram jau pofig, ir tev vai nav rezerves ritenis.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu, ja Tev laiks nav būtisks un vari gaidīt to evakuatoru, ir lieka nauda tā izsaukšanai - dari tā. Riepas parasti neglābjami nesaplīst 2 metru attālumā no riepu darbnīcas darba dienā. Kā arī evakuators neved uz vajdzīgo galamērķi...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tu tak esi pamuļķis. Kāds manam laikam sakars ar to, ka mūsdienās cilvēki ir tizli? Vieni fiziski - nespēj nomainīt riteni. Otri garīgi - nespēj apvert, ka pirmie eksistē.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tas ka cilvēki ir tizli vai stulbi nunekādi nemaina normāli domājošu cilvēku vajadzības. Cik zinu Moller auto arpīko savas mašīnas ar rezerves ratu ja ne 100%, tad nospiedošā vairākumā.

Domā tas āksts, kas neko nesajēdz no riepas maiņas, kaut ko sajēgs no putu balona un kompresora?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu un ka nemaina vajadzības? Pierasījumu rada un attiecīgi piedāvājumu maina. Kā arī, to, kas ir normāls. Atceries, ka "normāls" nozīmē normu - t.i. vairākuma viedokli. Nenormāli ir tie, kas paši griba mainīt riteņus.

Un nē - nedomāju. Zinu. Tik liels tizlums, lai nespētu izmantot kompresoru/baloniņu vēl nav Latvijā ieviesies. Rietumos gan jau ir sastopams. Un jautājums var nebūt pat par tizlumu - evakuators maksā lētāk, nekā sabojāts manikīrs, mainot riteni.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tas manikirs ir dārgāks tikai tad, ja riepa saplīst tieši pie servisa un evakuators nogādā galamērķī, kaut tā uzdevums ir nogādāt auto uz servisu. Evakuators tāpat nav gluži bezmaksas izklaide... 15 minūtēs nomainīts rats var nozīmēt pagūt uz operu, lidmašīnu, nokļūt galapunktā tajā pat dienā, nevis neaizbraukt līdz laukiem. Un dārgs manikīrs parasti ir tikai sievietēm... Ja nu kas...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tev nav ne jausmas, cik maksā manikīrs un cik evakuators, tu joprojām domā, ka sievietes pie stūres ir retums un pagūšana uz operu dubļainā smokingā ir lēta. Ai... piemirsu, laikam esi no tiem, kas uz operu velkas džinsos un džemperī un vārdu "etiķete"spēj sasaistīt tikai ar alus pudeli. Situācijas, kurās to ratu mainīt ir vērts pašam, visnotaļ objektīvi samazinās.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu, pastāsti tad man neziņam, cik maksās evakuators, piemāram, no Mārupes līdz Ādažiem un cik maksās manikīrs?

Tad pastāsti cik izmaksās evakuators no Madonas līdz Rīgai, un kā tas palīdzēs nokļūt uz tikšanos Rēzeknē un Daugavpilī ar +/- ciešamu kavējumu.

Pārspīlējumi, protams ir lieliska māksla. Bet var arī ratu nomainīt īpaši nenosušķējoties. Ja tā neproti, ko lai tev pasaka?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Cik daudz ir to braucēju no Madonas līdz Rīgai? Cik madonieši pērk jaunus auto? Dīleri interesē varākuma viedoklis, ne atsevišķa indivīda problēmas. Vairākums māmiņu, kas brauc ar jauniem auto, bērnus pa ceļam uz darbu ved robežās, kurās evakuators maksā 20Eur un Taxify atbrauc pāris minūšu laikā. Viņas ir mērķauditorija jauna auto komplektācijai, ne darbarūķis no Madonas.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Neticēsi arī Madonā, Preiļos, Kandavā un Jaunjelgavā pērk jaunus auto. Sievietes ar manikīru mēdz aizbraukt no lielpilsētas uz laukiem pie saviem vai sava vīra vecākiem. Tur tas var gaidī savu taxify un evakuatoru, jo tāpat ātrāk par evakuatora ierašanos taxify būs bezjēdzīgs.

Un tās mašīnas tāpat mēdz lietot ilgāk par 2-3 gadi arī to pirmais īpašnieks.

Manispēc, Tu vari atteikties no vispār jebkāda aprīkojuma caurdurtas riepas gadījumā. Man tomēr dzīvē ir bijuši gadījumiu, kad tieši rezerves ritenis ir bijis pareizā lieta bagažniekā nevis evakuatrora telefona numurs, Jā un vienā no gadījumiem palīdzēja laikā nokļūt uz teātri. Pie kam tur ierados tīrs un ne džinsos. Bet drīksti, protams, neticēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tu tiešām esi pamuļķis. Es tev skaidroju, kā veidojas piedāvājums, bet tu mēģini to visu piedēvēt man. Tu, iespējams neticēsi, bet jauno auto iegādes īpatsvars Rīgā ir absolūti dominējošs - elementāra iedzīvotāju skaita un maksātspējas dēļ. Man savukārt mašīnā ir pilnizmēra rezerves ritenis, bet arī es saukšu evakuatoru, ja vien tas būs saprātīgi iespējams - nekādu prieku no Jeep riteņu maiņas gūt nav iespējams.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un? Kā tieši man un tev glups pieprasījums palīdzēs turpināt kustību izvēlētā virzienā?

Pie kam jauna auto cenā jūtamu izmaiņu - putas vs ritenis - nebūs.

Normāli dīleri to saprot un aprīko auto saprātīgi, neskatoties uz Tavu argumentāciju

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Ko nu lai saka - piekrītu Palaidniekam, ka rezerves rats ir gauži noderīga lieta, jo esi neatkarīgs no citiem un ja neesi gluži tizls, ja ne ietaupīsi naudu, tad plānus noteikti neizbojāsi. Pašam caurs rats ir bijis 3x mūžā un ja 2x vēl tā, tad 3ajā reizē nomaiņa prasīja kādu nieku laika un pēc tam es varēju īstenot plānus kā domāts. Citādi - nekurienes vidū 7dienas dienā meklē evakuatoru, gaidi u.t.t. Brīvdiena izbojāta.

Taču var piekrist arī Bradypus, ka cilvēkiem ar tām iemaņām un vēlmi rīkoties ir kā ir. Nesen zināms cilvēks dabūja parunāties ar kadru, kas strādā kaut kādā apdrošinātāju kantorī ar gadījumiem, kad Kasko ietvaros izsauc pielaist auto, nomainīt ratu u.tml. Kādus gadījumus tik nestāstīja. Spilgtākais - zvana, ka uz Jūrmalenes autiņam riepa caura. Šis saka, ka gribētāju netrūkst, būs kādu laiku jāgaida, varbūt visai ilgi. Tas nekas. Pēc 3-4 h viņš tur aizbrauc. Biezā džipā sēž 4 spēcīgi kuiļi un laimīgi gaida. Rezerves rats ir, instrumenti ir, bet viņiem ērtāk ir šīs stundas veģetēt...

Starp citu, vēl gluži nesen pazīstams cilvēks, visai nepraktisks un arī ar mazu vēlmi būt praktiskam, uz tās pašas Jūrmalenes palika ar izdegušu spuldzi. Vāze uzrādīja, ka priekšā ir policija un viņš nolēma izmantot brīnišķīgo apdrošināšanas iespēju un izsaukt glābējrūķīti, lai tad tas spuldzi nomaina. Rūķītis gan atbrauca, bet pagāja arī gana daudz laika. Nu cilvēks ir iegādājies spuldzes, tur tās auto, ir apguvis to nomaiņu un par glābējrūķīšiem vairs nedomā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispār jau te nebija diskusija par to, vai rezerves rats ir noderīga lieta, bet gan par to, kādēļ tirgo auto bez tā. Manā skatījumā tas ir absolūti nepieciešams, ne vien noderīgs. Bet tas, atšķirībā no Palaidniex, netraucē man saprast to, ka apkārtējā pasaule domā savādāk un mani braukšanas paradumi nav normāli, nevis visu vērtēt tikai no sava subjektīvā skatījuma.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Patīk tēlot muļķi? Kāds Latvijas mikroskopiskais tirgus? Ar ko Latvijas ziema atšķiras no Lietuvas, Igaunijas, lielas daļas Krievijas, Skandināvijas, Polijas? Un tas ir tikai mūsu kontinentā, arī amerikā ir mūsu platuma grādi, ar līdzīgām ziemām.

Un prasu vēlreiz, vai mercedes Latvijā tirgo ar centrāleiropas ziemenēm? to ka tās atšķiras domāju ka zin jebkurš.

Jā, un varbūt tieši tāpēc tas mercedes vadītājs brauca prātīgi, jo ikdienā parvietojas pa Rīgu, bet pa svētkiem bija aizbraucis pie radiem laukos, tad ko viņam vajadzēja darīt šajā situācijā?

Jā, protatams, ka var atšķirties, tāpat kā viena modeļa riepa dažādos izmēros, bet ko Tu ar to gribēji pateikt?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

No rūpnīcas tie visi atnāk ar vasarenēm...

Ziemenes parasti ir auto salonu papildus rūpals...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Un nonākam pie tā ko es jau pašā sākumā teicu, vai Tu domā domenikss ir uzlicis mūsu klimatam neatbilstošas riepas?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Domenikss ir tirgotājs. Tas tirgo ko prasa, nevis ko cilvēkam patiesi vajag.

Un tas, ko cilvēkiem vajag, mēdz visai būtiski atšķirties no tā ko tie grib un patiesībā var atļauties ...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Un visiem mercedes pircējiem vajag centrāleiropas ziemeni, un domenikss tādas arī visiem ir salicis?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tiem, kuri to uzprasa - domenikss, domāju, piedāvās arī citus diskus un jebkuras atbilstošas riepas, kas ir ar šaurāku protektoru. 99% pircēju jau nemaz neprasa.

Un prāvas daļas CLA īpašnieku pārsteigums ir tas, ka viss viņu sapnis par RWD mašīnu ir izrādījies tikai sapnis...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Runa bija par GLE vai GLC, kāpēc Tu tagad jauc iekšā CLA?

ko domenikss uzliks ja ražotājs nav paredzējis šaurākus diskus, no A klases pārskrūvēs?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Kurā vietā tā runa pēkšņi no Domenikss pārstāvētā Mercedess vispārināuma pārgāja tieši uz konkrētiem modeļiem - GLE vai GLC? Tos modeļus tieši tu te bāc kā konkrēti aprunātos. Un kas vainas CLA? CLA nav Mersedess? Domenikss tos netigo?

Da manis pēc liec ko gribi! Da kaut 375 ziemenes uz tās A klases! Jo, cik sapratu MB ir vai nu GLE, GLC vai A klase, pa vidu nav nekā. Nu tā kā pilnīgi - nekā!

Re kur platriepu salidojums uz parastas pļavas:

www.youtube.com/watch?v=vhxJ4VJ_Z9A

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Palasi no sākuma ar ko šī saruna sākās.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu - ar ko tad tā sākās?

Varu nocitēt savu citātu:

-------------

Liela daļa ražotāju, kas uzstāda standartā 235+ riepas vieglajiem auto, visai maz krata kā ar tām braukt pa sniega pļuru. Valstīs, kam tāds apriepojums paredzēts, tāda dabas stihija novērojama reti.

Piemēram, lielākajai daļa Porsche 911 lietotāju pietiek prāta un naudas pa ziemu braukt ar ko pieticīgāku...

Ja jau tik grūti braukt ar tām standarta riepām - tai kaut kā nevajadzētu būt pārējo satiksmes dalībnieku problēmai.

-------------------

Vēl par apriepojumu izteicās 650 - aprunājot tādu "bobiku" kā audi 200 quattro.

Labāk palika?

P.S. Un kur tie GLA, GLC?

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Palasi vēl augstāk, tur kur sākas saruna par riepām.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Un kāds msh citātam sakars ar mani, pat ja tas tos pieminēj? Prasi tak viņam par tiem GLE un GLC! Ko Tu man tos sien klāt?

Jo vienalga nevaru atrast tā 315 mm riepu platuma sakaru tieši ar tiem GLE un GLC.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Es tiešām nevaru iebraukt- vai tiešām katrs sirsnīgi izteikts vai no savas pieredzes izvilkts REĀLS secinājums ir pa visu vari jācenšas apdirst?Un izteicēju par katru cenu padarīt par lohu?

Es uzdevu jaut titullapā- kaut kādi "testeri" kur tur nupat brauca ar to MeganeRS. Massssa visvisādu ciparu sarakstīts-kā jau priekš Lohiem, bet NAV piem ne reālais patēriņš, ne uzvedība sniegā, ne riepu izmērs, ne secinājumi.Fufelis, un pie kam pa 29k eur.Varu derēt, ka tur kāreiz tieši tie 235 tam štruntam tā arī ir, turklāt vel drošvien kaut kāda 40 vai 35 profila.Taisni tāpat kā tai Skodaioktāvijai- tam suudam ir pat 235/35/19 VEIKALĀ oem izmērs.Latvijas veikalā, it kā LV apstākļiem.Lohi, nekas vairāk,meesls, pa kurieni ar tādu "droši" braukt? Priekšpiedziņas auto....reku Honda cicik- tam suudam arī ir 225,ne tur jauda ne tur kas iet, neko,bet jā,veikalā tikko nopirktu esu redzeejis- 225/45/17, kā ziemā tā vasarā.Izmērā kā tas pats Golfs, 1:1..

Visi džipveidīgie- tur vienalga kas, xc,x5/6,q7/8,ML, tojota, nisāns,subārstribeka,tuaregs,dajebkas- visiem ir minimums 235 un pa lielākai daļai pat 255 oem no veikala.Daudziem kam r20, ir pat 275. Tikai pašiem jaunajiem ir nākuši pie prāta- nu ok, par cik jaudas un naudas nav, nu ta tagad ir 225/19 šur tur.Tam reku X5jam ir pat izplatīts tāds 315 vasaras izmērs- parunā ar cilvēkiem, ta 255 ir mazākais ko tur vispār var ziemā uzspīlēt,turklāt no malas uzreiz redzams, ka kaut kas ir kolhozots.Bet būtībā kas tas ir- vai slikts auto??Pamēģini vel viņu noķer, ja tur normāls kekss pie barankas, pa jebkurieni.Ja ir xdrive- nedrīkst dažādus diametrus, ir jābūt kādai sajēgai.Pat parastam 5-er bmw ir standarts, oem, 245 priekšā un 275 pakaļā- KO tur uzliksi, skaties ka vel tas 235 lai tehniski uzlien. Vai ikkatrs tagad diskus pērk liekus? Nafig kam to vajag- vai visiem ir Noliktava kur tos suudus glabāt (man ir, es zinu,cik vietas aizņem..).

Kur te rallijs- kāda nahr atkal demagoģija- paskat varbūt Montekarlo rallijā ar kādām riepām mauc.Masveidā citreiz pat speci un asi kā kļūdās un kā ir mainīgos reālas IELAS apstākļos, kur pliks asfalts ar ledu un sniega sanesumiem un pļuru negaidīti mijas.Nevis kā kkur tur dziļā gulbenes mežā,kur visiem skaļi rūc, bet daļai pat kalnā nevelk..Ko, tur tajā monāko ar tiem naglu zāģiem vai ar 175 platuma gumiju kāds brauc ar tām mazajām/viegajām/jaudīgajām mašīnām, vai kaa?? Vai visur tur vnk velk pofigā, vai tomēr atsevišķās vietās diezgan tā "raustās", neskatoties ka tur visi ir profi un čempioni?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Viss labi un pareizi, bet vajag lasīt uzmanīgi - es nerunāju par MontCarlo loterijas kalnu ralliju, kur stundas laikā var būtiski izmainīties SLĒGTA KALNU SERPENTĪNA posms - var izkust sniegs un slikti derēs vai sniegu var mākonis piebērt klāt... es domāju īstas ziemas rallijos - Zviedrijā vai IRC

Tad, par tām riepām - ar 315 riepām var netikt nost no pielijušas pļavas, kas atvēlēta gadatirgus parkingam...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

No pielijušas pļavas kā reiz ar 315 riepām ir lielāka cerība tikt nost.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Nu, nu...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tiešām gribi teikt ka dubļos labāk ir šaurāka riepa kā plata?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nav nav, ir jautājums kur un priekš kam.Priekš tam ir protektora zīmējums un dziļums.Un ja purvā maukt ar pusnolaistu, tak izbraucot uz ceļa tomēr vajadzētu piepumpeet..

Reku zīmīgs citāts no tā MegāneRS testa: (pareizāk nevis no paša testa apraksta, bet kā papildu atbilde uz darbaļaužu iesūtītajiem papild-jautājumiem):

(c)....Testa auto bija Continental WinterContact TS 860 S SSR 245/35 uz R19....(c) Šis ir kas? Sarkanajam Golfam 185,abet tam pašam golfam tikai dzeltenā krāsā uzreiz jau 245..Un tas ir,ņemot vērā, ka tas 245 pat no 225 uz pļuras atšķiras vnk Dramatiski...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Parādīsi to 315 standarta zemprofila riepu x-bobikam ar dubļu protektoru? Ar kuru ikdienā braukāt pa asfaltu?

Te nu beigās nonākam pie tā, ka šosejas UHP zemprofila riepa atstāj bobiku uz gadatirgus pļavas, kamēr visi nabagauto ar parastākiem ratiem mierīgi brauc, jo to riepas nevis tupa slīd pa slapjo zāli, bet nedaudz iespiežas arī gruntī... i visa starpība

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Nabagauto ar 185 un priekšpiedziņu izbrauc tur kur X ar 315 un pilnpiedziņu neizbrauc? Tev viss labi?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Drīksti, protams, neticēt, bet ļoti bieži tieši tā tas arī ir...

Starp citu - tad, kad jābrauc dziļāk mežā izvilkt nomedīto alnīti - tad, ja ir izvēle, man zināmie mednieki labprātāk to dara ar parastu Ņivu, nevis ar dajebkuru smagāku medību kolektīvā pieejamo dižbobiku...

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Tu sāc izkausīties pēc msh

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Esi redzējis tos 315 apriepotos braucam pa slapju pļavu? Vai tikai tā te iedomājies?

Re kur feins video:

www.youtube.com/watch?v=f8-NNEK1kGo

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Cik platas riepas bija x6, cik platas roveram? golfs ar 175 uzbrauktu tajā kalnā? Ko šis video pierāda? un ja Tu topgear uztver nopietni...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

visai iespējams ka uzbrauktu, drīksti padomāt pie šī rēbusa un pamēģināt saprast kāpēc.

Un, kas vainas topgear pārspīlējumiem? Gribi teikt ka tiem nav taisnība par X6 lietojamību bezceļā? Bezceļam būs pilnīgi savādāki auto. Tie nepretendēs uz Nirburgringas rekordiem.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Cik platas riepas bija x6, cik platas roveram? Ko šis video pierāda?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pareizi - tiem ka nesaprot un neredz to kas video skaidri redzams - tas nemaina neko! Aizmirsti! Tev ir taisnība!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ja tas x6 ar visiem 4 spolē un rovers uzbrauc- gan jau riepās būs tomēr daļa patiesības.Ja ne platumā, tad protektorā un idejā jau noteikti.Jo x6-jam ir tas platums dēļ asfalta stabilitātes ir izdomāts, bet rovers no sevis pretendē, ka gan drusku mežā gan operā pa kāpnēm iebraukt.Viena piedziņa ka "jāpiedomā", otra savukart priekš parastā patērētāja- vnk aizmiedz vidējo aci un uzbrauc.Bet uz asfalta pa līkumiem manuprāt x6 no viņa aizbrauktu prom.

Tas golfs ar to 185 diez vai te uzbrauktu, bet pie lielāka ātruma uz negludas un sniegotas virsmas viņš to x6 gan apkāstu.Man tā liekas.Un ja lohs būtu uz tā x6, viņš vienubrīd pēkšņi uzpeldētu un aizslīdētu auzās.Viens, ka pa trasi ar 100m platumu plaši izpendrīties, otrs ka uz reāla ceļa ierakstīties.Sānslīde ar 315 uz pļuras nu toč nav diezko kontrolējama un prognozējama.Principā, lohs kurš to 315 tam vispār ieprojektēja- tas ir vnk nesamērīgs vipendrons.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tam Xam jau arī tik visjaudīgākaja versijā tas 315 ir, un tik aizmugurē, nav jau nemaz tik daudz tās mašīnas kam tāds nāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Loģiski- ka var netikt.Man ir gadijies "netikt" ar 175, kad pie māla karjera biju apstājieskko tur "noskalot".Loģiski- ja Monāko mainās apstākļi- ar ko tas atšķiras no mums?Tapc jau interesanti- viņš vasarā +7 izbrauc no Nīcas, bet reku pie saldus sen jau ir dziļa ziema un šausmīga stihija.Es reāli salīdzinu, IR apstākļi, kad to golfu ar labiem 175 nenoķersi ne ar džipu ne ar pilnpiedziņu ne ar pieredzi ne kādu tur meistarību- vnk nevar pabraukt un viss.Tiklīdz būs ciets pamats vai kaut vai gluds ledus- bilde momentā būs citāda.Jautājums tikai kur un kad un vai katrs sevi un šīs savas dažādās iespējas un trūkumus tiešām saprot.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 0 Atbildēt

Kas mums sanāk? Ja lēnāk brauc kāds "parasts" auto, kur tam to atļauj valstī spēkā esošie noteikumi, tad tas ir lohs, nelietis un paskuda? Jo nedomā par citiem.

Ja lēnāk brauc kāds platriepis, tad viņam tā drīkst un pofig, ka kādam traucē? Jo ražotājs tādas riepas paredzējis, ar kurām nevar pabraukt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Nudien vārdus no mutes izņēmi. Kaut kā mazliet dīvaini un liekulīgi sanāk. Ja kāds ar kaut golfu brauc - opi, lasies, netraucē citiem braukt. Bremze. Ja brauc ar X6 - a neko nepadarīs, viņš brauc piesardzīgi, jo viņam ir ļoti platas riepas un savādāk nevar.

Un tad kādā skaistākā dienā šis pats X6 nikni apdzen to golfu jau pa tīrāku asfaltu - ko velkas, bremze...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Tā kā manai jaunajai Honda-Jazz pat par piemaksu nebija pieejams rezerves ritenis, tad tādu speciāli piemeklēju un iegādājos riepu servisā. Stulbi būtu, ja ar kolēģiem braucot uz Viļņu komandējumā, paliktu atkarīgs no evakuatora kaut kur 20 km no Panevežys bāņa malā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Apbrīnojami neprogresīvs esi. Rezerves rats tak aizņem vietu un vēl pašam jāmaina. Vai tad nevar izsaukt servisu, kas atbrauks, izdarīs un pašam nenieka nav jādara?

Bet ja bez jokiem - prātīga rīcība.

braucu Reģ.: 27.08.2018
1 0 Atbildēt

Eu džeki, kad jūs salīdzinat x5 ar kaut kādu golfu, atcerieties, ka x5 būs kādu pusotru reizi smagāks - tāpēc x5 platākas riepas nenozīmē, ka viņam uzreiz riepām pret ceļu ir mazāks spiediens uz kvadrātcentimetru kā golfam.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Kamēr tas ir sauss asfalts - viss ir labi un pat lieliski. Sūdi sākās, kad no platāka rata apakšas jādabū lielākā apjomā un garākā protektora labirintu sistēmā ievērojami lielāks ūdens, pļuras, sniega daudzums. Un šajā situācijā akva-, pļur, un snieganēšana iestājas ievērojami ātrāk un viss vairs nav tik lineāri salīdzināms.

Bet nu, ko es te muldu - jāliek tās platās un miers, ja jau ražotājs tā ieteicis. Marketologi zina kā apiet fizikas likumus! ;)

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

Tik pat labi pļura var būt tāda, ka līdz zemei netiek ne platā, ne šaurā riepa - kura tad būs labāka? Kāpēc dubļos nolaiž riepām gaisu, un kāpēc Islandē sniega džipiem liek resnus balonus?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pats izdomāsi atbildi vai pateikt priekšā?

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

Tik pat labi pļura var būt tāda, ka līdz zemei netiek ne platā, ne šaurā riepa - kura tad būs labāka?

Šo vari man "pateikt priekšā"

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Došu mājienu - Kāds tam sakars ar piedalīšanos koplietošanas satiksmē pa ceļiem?

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

Labi, nerunāsim par purviem, tur neviens nebrauc, parunāsim par braukšanu pa ledu, kas ir vēl biežāk sastopams nekā pļura. Nu tad pa ledu labāk šaurākas vai platākas riepas?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Radžotas!

Bet nu, pirms mainīt tēmu - pastāsti par riepas spēju pretoties akvaplanēšanai atkrībā no tās platuma...

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

A platās riepas nevar būt radžotas - kuras labāk turēsies uz ceļa, šauras radžotas vai platas radžotas?

Tehniski tev, protams, ir taisnība. Šaurākai riepai ir labāka noturība pret akvaplanēšanu.

Platākas riepas būs labākas uz asfalta, slapja asfalta, ledus, grants, purvā un pat vieglas līdz vidējas pļuras/sniedziņa (atkarībā no auto masas).

OK, ja tu ziemā brauc tikai pa pļuru un auto sver 1200kg, tad pērc šauras riepas.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tad ka platāks riepas būs labākas uz asfalta ir visai stiepjams jēdziens. Taisnvirzienā atšķirības teju nebūs - abu riepu saskares laukums būs identisks, mikroskopiski (nebūtiski) procenti pat būs par labu šaurajām dēļ izmaiņām aerodinamikā. Platās vinnēs līkumos, jo saglabāsies lielāks saskares laukums dēļ dinamisko slodžu ietekmi uz riepu ģeometriju parādoties sānis vērstiem spēkiem.

Ziemā pa pilsētu ar novāktu sniegu, un nelielu slapjumu - platās būs labākas. Uz tīra ledus dižas atšķirības vienādam prorektoram nebūs.

grubuļains piebraukts ledus, pļura un ne pārāk labi tīrīti ceļi - mazliet šaurākas, kā arī ieteicams pat mazāka diametra disks, lai iegūtu augstāku riepas profilu.

Lēnam ātrumam pa bezceļa sniega kupenām uz sniega labāk noturēs platākas, bet uz priekšu ļaus tikt tikai ļoti agresīvs protektors.

Pilsētā radzes teju pat ir sliktāk kā bez tām, laukos - nepieciešamība.

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

>Tad ka platāks riepas būs labākas uz asfalta ir visai stiepjams jēdziens. Taisnvirzienā atšķirības teju nebūs - abu riepu saskares laukums būs identisks

Tāpēc dragsteriem ir tādas riepas aizmugurē - lai labāk līkumos turas? s3.racingjunk.com/ui/1/50/44477501-515-Top-Dragster.jpg

Pavisam īsi - platāka riepa nozīmē labāku saķeri visos apstākļos izņemot tos, kur šaurāka riepa var labāk izspiesties cauri mīkstajai virskārtai līdz stabilākam pamatam. Un pat tad ir jārunā arī par auto ātrumu un svaru, nevis tikai "šaurāka riepa mazāk planē."

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tas tā būtu, ja vie riepa būtu nedeformējamas formas cilindrs uz ideāli gludas virsmas. Ja Tu saproti, ko nozīmē tā formula, ko pieminēja 650, tad sapratīsi, ka vienam un tam pašam auto reālais saskares laukums parastai ielas riepai mainīt tikai tās platumu paliks nemainīgs. Platākā izskatīsies pilnāka saskares platums kā jau riepai, bet garums mazāks. Šaurākai riepai platums šaurāks, bet svars to spiedīs vairāk un garenvirzienā būs vairāk / riepa izskatīsies tukšāka. Svars jau būs nemainīgs un spiediens uz virsmu arī potenciālā berzē summā paliks nemainīga...

Palasi kādu reizi kādus izvērstākos darbus par riepām, dimaniskajām slodzēm un citiem brīnumiem.

braucu Reģ.: 27.08.2018
0 0 Atbildēt

Saskares laukums nemainās, bet platāka riepa nozīmē, ka to var taisīt mīkstāku, lipīgāku un nezaudēt uz izturības/ilgmūžības rēķina. Vispār, nezinu gan, vai viena un tā paša modeļa riepām to dara - zinu ka protektors var mainīties atkarībā no platuma, bet sastāvs?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pie vienāda ārējā riepas diametra mainās tikai protektora platums un tā augstums izteikts procentos pret platumu. Tuvos platumos ne protektora zīmējums ne gumijas sastāvs nemainās. Radikāli mainot platumu mazliet mainās protektora zīmējums jo nav jāizvāc tik daudz ūdens, jo mainās izvadāmā ūdens daudzums un izvades ātrums! Pat, ja tam pašam svaram ar riepu spiedienu tajās izmainīsi saskares laukumu - tas kopējo saķeri neizmainīs, jo būs lielāks saķeres laukums bet ar mazāku svaru uz katru cm2. Tas drīzāk atstās ietekmi uz riepas ilgmūžību - nodilumu un kordu nestapēju...

Šaurākai riepai, starp citu, ir arī mazāka rites pretestība.

Salīdzināt sliku, F1 vai dreksteru riepas uzbūvi un gumijas sastāvu ar ielas riepu ir - visai stulbi! Argumenti par mazāku dilšanu parastai satiksmei paredzētai riepai - nebūsim naivi.

P.s. Tīri tā pārdomām - platai riepai nākas vairāk izjust to, ko kompensē diferenciālis dzenošajai asij pagriezienos. Līdz ar to, tas nodilums, kas ir mazāks taisnvirzienā, ar uzviju tiks kompensēts līkumos...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Cik skaļi ir ieteicams vai pieļaujams klausīties mūziku? Kurā brīdī skaņa kļūst par troksni? Kā pareizāk spēlēt hokeju uz 1cm bieza ledus- ar slidām vai slēpēm kājās?Varbūt labāk tajā dienā vnk neiet ārā? Vai ielas mašīnai ir svarīgāk spēja noenogrimt purvā pie 5km/h,jeb tomēr ierakstīties ceļa līkumā pie 50km/h? Kāpēc janvārī cilvēkam vispirms jautā, vai viņam ir ziemas vai vasaras riepas, un tikai pēc tam apspriež to parametrus?? Kas ir šis: F=µN=µmg ?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Te jau atkal pārfrāzējam. Runa bija vnk par izskaidrojumu, kapc savureiz tas krutais platais auto brauc lēnāk.Es to saprotu ka lēnāk no kāda tur ātrcienītāja viedokļa. Ja viņš jau uzvedas kā opis vai ja traucē, tātad lohs.Nerunājot ka tīšām spec pa trešo rindu vai vēl kko savai pPersonai par godu. Uz tās pašas j šosejas šādu sociālā statusa lokhu ir daudz. Pie kam, krietna daļa sieviešu dzimuma.

Skaidrs, ka džips smagāks un ka laukums ne tik kritisks kā vieglajam. Kā arī džipus mēdz lietot pieredzējuši braucēji ar purva, meža un pofiga iemaņām.Ja tas platums ir kritikas robežās,būs ok. Ja saprot uz ko būtu jāausās. Mēs redzam simtiem tos krievu video, kur tieši resns džips vai pikaps tiek samests uz pļuras vai ledus.Jautājums jāceļ dēļ savstarpējās sapratnes.

Piekdien ap 5pm kaunašosejas līkumā pie zaļās kaunasētas auzās iekšmalā mētājās pajauns auto. Jautājums ko tas tur darīja. Kā arī īpašs sveciens viena dzeltenā busa važonim, kura trešās rindas "apetīte" tieši pēc šī skata samazinājās uzreiz par 69%.

Un vēl būtu jārunā par joslumaiņas ētiku šajās šļūdoņa dienās. Vai tomēr šķiest viņam to stiklu ciet, vai tomēr pasaudzēt. Un par pieklājīgi drošu izmainīšanos ar pretimbraucēju triju sniegā iebrauktu sliežu gadījumā. Tikai lohi pofigā mauc tā lepni pa "savām" divām, kad redz ka pretimbraucējs paņēmis pa labi. Šādu reakciju redzot, tā vien gribas pēkšņi no savas pārmēra "pieklājības" atteikties, tad savureiz ir interesanti pavērot.Jo iebrauktās sliedes ne katrreiz "nosaka" kādam likumīgi piekritīgās tiesības uz savu pusi no brauktuves.

MrSmith Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Veicu eksperimentu un pamērīju sev viegli pieejamās riepas:

265/60/18 - ziemas riepas (GoodYear) - riepas kontakta platums ar ceļu ap 21-22cm

255/60/18 - vasaras riepas (Continental) - ap 21 cm

255/60/18 - kaut kāds vecs Grabberis - ap 22cm + vairāk, ja nedaudz ierokas

225/45/17 vasaras - ap 20 cm

245/40/17 vasaras - ap 22 cm (reāli platākas kā 255 vasaras vai 265 ziemas)

Ko es ar to vēlos teikt - ieteikums izvēlēties šaurāku profilu ne vienmēr rezultēsies reāli šaurākā profilā dabā un laikam bez mērīšanas nekādi mēğinot atrast tos dažus milimetrus

Man personīgi šķiet, ka dziļākam un svaigākam (vairāk mm) būs lielāka nozīme kā tam nelielajam ieguvumam izvēloties šaurāku riepu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Izklausās baigi maz. Tukša riepa uz grīdas, bez auto svara slodzes nebūs pareizai piemērs atskaites mērījumiem...

Paripini uz priekšu to 265 un 225 platu riepu. Salīdzini cik viegli notiek ripošana pa sniega putru. Rites pretestība ne tikai prasīs vairāk degvielas, bet arī nodrošinās lielāku pretestību izspiesties riepai līdz ceļa segumam. Jo biezāka putra, jo izteiktāks efekts...

Un tad ir mājas apstākļos neiespējamais tests - salīdzināt 1-2 cm dziļā peļķē virsmas saskares laukumu pieaugot ātrumam... jo no platākas riepas, jo vairāk no apakšas ir jādabū ārā ūdens un jānodrošina tam lielāks izkļuvis ātrums. Līdz ar to var sanākt ka pat drusku padilusi šaurāka riepa nodrošinās labāku kontaktu ar ceļa segumu nekā krietni platākā, kaut pilnīgi jauna...

MrSmith Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

Visas riepas bija piepumpētas un to jau var redzēt, kāds ir lietotas riepas kontakta ar ceļu platums.

Par rites pretestību piekrītu, bet jāņem vērā, ka parasti platākas riepas ir smagākiem auto, attiecīgi masas kg uz izspiežamo putras cm vai ūdens apjomu varētu arī būtiski neatšķirties. Attiecīgi - jā, varbūt var uzlikt 1-2 izmērus šaurākas riepas un tam teorētiski jăbūt labāk, bet tad tikai jāizmēra, cik riepa reāli plata.

Runājot par akvaplanēšanu - www.researchgate.net/publication/265000766_Analyzing_Effect_of_Tire_Groove_Patterns_on_Hydroplaning_Speed/download - te ir viens interesants pētījums.

Gan jau kaut kādas analoğijas ir ar sniega putru.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Trešo Ņūtonamlikumu neviens vēl nav atcēlis.

Pamēģini pret vēju noturēt dažāda platuma plāksnes,

Atvērtu vai aizvērtu lietussargu

Svarā jau nekādas atšķirības nebūs - mēs jau runājam par dažādu riepu platumu vienam un tam pašam auto...

Par to cik platākas var būt riepas, lai U.S. sausa vai mitra seguma saglabātu to pašu berzi, vēl salīdzinoši vienkārši rēķināt, bet ar ūdeni un sniega pļuru aprēķini paliks krietni sarežģītāki, un ne par labu platumam...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ok, te Palaidniex pacenties 2d nepaguris skaidrot, laikam ka šī blakustēma šobrīd infovērtībā pārspēj visus tos lohiem adresētos speciāltupareklāmrakstus.

Vēl ir, ka vieglo riepām pie vienāda platumcipara zemprofila kantainajam 40/45/55 augstumam būs drusku platāka tā pēda, nekā šaurajai augstprofila riepai 60 vai 65. Tipiski tas ir pat acīm saredzams, kad saliek kopā divas r16 piem 205/55 un 205/60.

Turklāt,dažādu ražotāju katrs konkrētais modelis mierīgi var pat par 1cm atšķirties cits no cita , pat ja visi cipari 1:1. Tipiski brīnumains "šaurās" šnites pārstāvis bija tāds GY ice+ un tagad drusku mazākā mērā ice2, bet platuma cienītājs parasti ir Michelin, izņemot alpin5, kurš jau velk uz to šauro GY modi. Tas laikam ir "reāla" atbilde vienādo ziemvasaras izmēru un pundurgolfklases ziemas 235 platuma inženierģēnijiem. Ir arī reku tāda ļoti laba pusziemas riepa pilotalpinPA4, kura piem 255 platumā ir teju pusotru cm platāka par tā paša platumcipara labu vasareni, vizuāli biedējošs paskats. Turklāt,tam modelim ne tik ka atkarībā no platuma pieauguma ir raksts ar lieku garenrievu,kā jau te vakar tika teikts, bet ir pat speciāls MB un Prošē homoloģēts modelis ar pilnīgi citu zīmējumu (simetrisks, atšķirībā parastā asimetriskā). "Rezultāts" tam ir vienu otru vasaru pārspējoša uzvedība uz asfalta, bet 20m šļakatas iebraucot pļurā, puslitrs liekas degvielas un nonstopā netīrs auto..

Ā, un vēl ir, kā jau augstāk tika sacīts, ka gudri rēķinot spiedienus un svarus, jāņem vērā ir arī tās šķaidāmās pļuras konsistence.Uz tīra smuka saturīga un blietēties spējīga sniega vai cieta kukuržņaina ledus daudzmaz smuki brauc dajebkas, bet pretīgā bezsaturīgā sāls zampa slīd pati pa sevi, kā pa ziepēm. Tas pats, ja pliks ledus zem nepiesalušas sniegakārtiņas, vai ja ar visām 4 super riepām bremzējot uzbraukt uz plēves gabala- slīdēs nevis riepa pa plēvi, bet gan plēve pa sniegu, tālu un taisni un ilgi..

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Nu gan panesās diskusija. Manuprāt - kāda starpība, kas lēni brauc - džips vai 3ās jaunības auto, pēdējie gan to dara biežāk pēc manis novērojumiem (sevišķi nosēdušies passāti b3 un b4, džipam savukārt 80% garantija, ja velkas telefonu spaida) brauc aiz vai apdzen un viss, galvenais jau braukt, lai citam netraucē.

Par džipiem gan humors, ka gadās Rīgā vieni no lielākajiem rāpotājiem pār sliedēm, bet nu tie visādi tiguāni un tāda tipa braucamie. X džipus vispār pēdējā laikā retāk gadās redzēt.

Borgore Reģ.: 28.10.2017
5 0 Atbildēt

Ir arī īpašā "vienā ātrumā" klase - atļautais 90, bet brauks uz 70, iebraucot pilsētā ātrumu nemainīs uz 50, bet turpinās ripos uz 70. Rezultātā uz šosejas bojā noskaņojumu, bet pilsētā aizlido līdz šosejai, kur atkal turpina bojāt satiksmi. Šīs kategorijas šoferus nekad laikam neizprast..

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Pabraucat pa Ukrainu. Tur daži brauc visu laiku uz 50 daži uz 150 Pirmie ekonomē uz degvielas otriem viss ir pa lēto

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Neko jau beigās ļurinot neieekonomē, tik savu un citu laiku nočakarē.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Teju puse braucēju joprojām braucot runā vai spaida. Un lielākajai pusei no viņiem tā lietošana kaut kādā mērā to braukšanu traucē.Ja godīgi, tad praktiski jebkuru tas ietekmē. Visas akcijas kā jau vienmēr izrādījās absolūts fufelis, neviens ne vairs noķerts ne sodīts, nedēļu papļurkstēja, darbības redzamību nosimulēja un sen jau visi visu aizmirsa. Nau vērc. Āksti.

Tie kas tur uz 70 visur brauc,un ieripojot apdzīvotā vietā tāpat turpina, ,tak viņi visu mūžu ir bijuši. Tie būtu vnk izolējami no sabiedrības.Jo nefiltrē vispār neko. Iemesls neskaidrs- no ekonomijas līdz pat absolūtai neorientācijai kur atrodas un ko dara. Līdzīgi kā tie, kam vienmēr cepure galvā.

Jautājums vēl, ko īsti popularizējam un attaisnojam. Ja avīze Diena kādreiz lepni publicēja kaut kāda tehnisko iemaņu ekokretīna atstāstu par ekobraukšanu posmā Rīga-Cēsis, kur viņš stāstīja, kā visu ceļu lidz 70 ieskrējies un līdz 49 ripinājies- es varu iedomāties, kā tas ietekmēja to apkārtni un cik nervozu situāciju tas izveidoja. Bet lohi lasīja un siekalojās, jo, trīsarpus litros iebraukt vai jebkā citādi uz citu rēķina padzīvot, tas mums ir katra loha viskvēlākais sapnis.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Popularizēts tiek diemžēl tizlums un tiesisks nihilisms ar visiem, radariem, ablavām u.c. akcijām. Tā vietā, lai godīgi pateiktu, ka svarīgs ir tikai tas, kā braukt droši un ļaut to darīt arī citam..viss pārējais ir lirika, savukārt varas pusē ir pirmāmkārtām infrastruktūras jautājumi un kādi kontroles pasākumi ir tikai pēc tam, ja vispār ir vajadzīgi...citādi, atkal kā ar bēdīgi slaveno salinieka remontu, kur mūlāpi ir kādu ~km atstājuši dzeltenu nepārtrauktu līniju starp joslām - kā neviens vēl nav uzkodis točku, brīnums.

Tad nu brauksim paši jaunā gadā un ļausim to darīt arī citiem !

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, mēģināsim katrs ko varam, bet pa lielam šis taču ir īstens kosmiski-latviskais fenomens.Kā "braukt droši", par to jau sen jau kur tas laiks, kā neviens tas "spējīgais" nav no sevis neko publiski izdvesis.

To tikai visādi šlangi un dīkdieņi savā starpā pārspriež, viņiem nefig ko darīt citu.Kāpēc piem kādam tur īstenajam Varas pārstāvim mācīt tev droši braukt, kad viņam izsalkusi radinieku un kaimiņu svīta strādā plakātu producēšanas, fufeļrakstu drukāšanas vai fotomākslas jomā? Reku tagd pat,pa fiksam simts jauni stabi jāierok,vadi jāvelk, kam ir laika muldēt.Pats interesantākais, ka tā mistiskā brūnā līnija uz salutilta nav saglabājusies tieši tur, kur viņai joprojām būtu jābūt.Kā arī es joprojām brīnos, kā gan Bauskas virziena tīkotāji "zin", kurā brīdī viņiem ir beidzamais laiks ieņemt labo rindu.

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
5 1 Atbildēt

Liels, liels lūgums, mēģini izteikties īsākos tekstos. Gudrs jau esi, bet kaut kāds sakars ar lohiem Tev tomēr ir...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Ej tak tu d ;) :000

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
3 0 Atbildēt

Vēl neesi sapratis, man ar lasīšanu problēmas, a Tu uzreiz tā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Atvaino par sarkasmu- tas nebij īsti ļaunprātīgi, es vnk centos kā ir, kad "īsi".Man gari sanāk it kā pats no sevis, jo parasti gribās pie iespējas vairāk pateikt, ja reiz tā saruna iegājusi.

Casio Reģ.: 24.12.2015
3 1 Atbildēt

Uz salutilta nebiju bijis pusotru gadu, izbraucu normāli, bet tā arī nesapratu, kas tur ar tām joslām un remontbedrēm. Itkā balta līnija, ja apstājas, izkāpj no auto un tupi palūr asfaltā 5 minūtes var ieraudzīt arī kaut kādas dzeltenas līniju paliekas starp to sāls pļuru. Venstspils šoseja bija diezgan bēdīgā stāvokli visas dienas garumā, pāris dienas atpakaļ (Tad kad tas zilais zagtais BMW šrots nošķīlās, tieši braucu garām). Tukuma aplis - Jelgava neatsķīrās no nekad netīrītas lauku grantenes. Ledus, pļura. Cik labi, ka Pirelli šipenieces uzliku. Ko es redzēju - apvidnieki (parketnieki) brauca kā braukdami, dažas miskastes, tai skaitā BMW bija tie kas uz 70 vilkās priekšā nevienam neesot. Aiz Jūrmalas Kapļa Rīgas virzienā, tur parasti tādi izceļas ar savām vasarenēm - pilsētnieki. Bet tas, ka visas dienas garumā nav notīrīti 10-20 cm augsti sanesumi starp risēm manuprāt nav pieņemami.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 0 Atbildēt

Vēl papildināšu ar atsevišķu sugu....tie, kuriem no saviem sūnu ciemiem ir tik svarīgas darīšanas, ka vienmēr jāizlec ir kādam uz šosejas braucošam priekšā t.i. uz galvenā ceļa. Ja Tu, nevarēsi izbraukt uz šosejas, tā, lai man nav jāsamazina ātrums vai jāmaina trajektorija, nelien joptvai !!! Šodien atkal viens līkumu šūmahers un pēcāk pļūrinātājs izpildījās...johaidī, ziema tak ir, nevajag otram līst priekšā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"lai man nav jāsamazina ātrums vai jāmaina trajektorija" ir stiepjams jēdziens. Es bieži vien "izlienu priekšā" tādiem trajektorijas mainītājiem, kas, mani ieraugot, slaidi pārkārtojas pretējā joslā, kādu laiku pa to pabrauc un tad atgriežas savā joslā, mani tā arī nepanākot.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Nu redzi, tad tu esi viens no 4 vai 5, kas arī izlec/izbrauc un iekļaujās, pārējie ļurina un beigās nobremzē tos, kas brauc pa galveno t.i. rupji nedod ceļu - ko starp citu arī nekontrolē nemaz un nekur.

Protams vasarā pie brīva ceļa, lielākoties ir povers uz tādiem (būšu riebīgs un minēšu, ka viena daļa to ir svētie ātruma ievērotāji), paeju garām un viss.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Izbēgt no jezgas var tikai 2 veidos- kad izbraucējs cenšas nelīst katrreiz un vienmēr, un kad garāmbraucējs ir gatavs piebremzēt, potenciālo briesmu objektu redzēdams tuvojamies pa sānceļu.Tas arī ir tāds lohu paradums, kad viens otrs sānceļa ass bremzē beidzamajā momentā, tādējādi lieki biedēdams to garāmbraucēju (bus/nebūs..).

Ja reiz ir, ka dzīva kustība un nevar tiešām paspēt- nu tak lai izbrauc demonstratīvi pieklājīgi pa maliņu un lai rāda labo pagriezienu, kamēr daudzmaz ieskrienas.Nevis ka ieskrienas pa ceļa vidu pofigā un kilometra garumā.

Vēl ir, ka izgriezējs uz labo pusi parasti čeko savu joslu un kādreiz var neiedomāties tikko izgriezies sev purnā pēkšņi sagaidīt kādu apdzinēju- problēma var būt milzīga, ja nav šī personiskā algoritma jebkuru ieskriešanos veikt pēc iespējas "pa maliņu".

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Tehniski vajadzētu aizliegt apdzīšanu krustojumā, kā tas ir lielākajā daļā Eiropas. Sākumā jau nekas nemainītos, bet pirmās tiesas, kurās par avārijas vaininieku atzīs apdzinēju, ar laiku sāks mainīt attieksmi. Tehniski, ja apdzīšana notiek krustojumā un tas notiek bez ekscesiem - lai jau notiek, bet ja ir avārija, tad, lielākoties, apdzinēja, kurš nav pilnvērtīgi novērtējis situāciju un kaut ko pats nav pamanījis vai kādam bijis neredzams...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 0 Atbildēt

Ir jau pietiekoši daudz dažādu sanceļu, meža ceļu, piebraucamo ceļu utt., kas nav krustojumi, bet no tiem tāpat izbrauc dažādi braucēji.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Krustojumā apdzīt sen jau ir aizliegts!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tur var arī gadīties,ka tas apdzinējs mazāk pie vainas- ja piem vinš dzen fūri,vai ja viņam motora nav, vai vel sazin kas, kad garāku ceļagabalu vajadzīgs pretējā joslā pavadīt.Pa to garo brīdi tas dunduks var piepeši izbraukt,no nekurienes vnk uznirt.Tak neba visus sānceļus perspektīvā izčekosi,krustojumu tiem arī nepiešūsi.Piem,laukā sānceļu var redzēt, mežā figu.Pat ja viss redzams- lielākā daļa tak "cer", ka viņš (šoreiz,noteikti..) neleks ārā.Vai ta man no visa jāraustās,uttt.

Normāls cilvēks taisās izbraukt,redz ka fūre nāk, viņš tak nemauks tai gar purnu pa kreisi.Vai nu pagaidīs, vai pačekos 2x, moška tās aizsegā kādi brīnumi un savstarpējais stāvoklis tā pirmā acuuzmetiena momentā ir sagadījies, ka tieši tobrīd kaut ko noslēpj skatam utt.Parasti visāda figņa rodas,ja tomēr kādas vairākas mašīnas ir redzeslokā un tad tas izbraucējs blisinās uz visām pusēm,pats nesaprazdams uz ko īsti un vienlaikus cerēdams "uzspēt".Kā krievs teica- skatīties nenozīmē redzēt.

Es šitā reiz neaizmirstami lepni sipu ar vaz-u.Pa mežu.Gaišā dienas laikā.Ne tur dikti ātri,neko, vnk vidējā pofigā.Pa to plato autostrādi Līgatne-Nītaure.Asfalta "segums".Ok.Un te pēkšņi kā briedis kalnagalā tieši iz meža man virsū izbrauc kaut kas dzeltens.Zaz-s968.Es tur knapi kaut ko kaut kā, bet tas P vnk aizbrauc.Noķeru, izstiepies logu atrullēju, skatos, jā,tur viens kā jau no meža- i pufaika,i brūnais ausainais pižiks galvā,šnobels sarkans,redzokļi izvalbīti,vecums nenosakāms.Prasu,tu, s uka, b, p, kas tā pa lietu.A viņš man skaidrā krievu val pasaka "pašol nah..". Nu es neko, aizrullēju to savu logu un aizbraucu.Nah man to vajg,tipa. ;p

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un kā ar mūžīgo strīdu brauc viens, kas grib pa kreisi krustā uz mazāk svarīgu ceļu, par kuru liecina pat zīme 150 m pirms. Aiz tā kas lielāks, bet tad nervozs lidonis.

krusts pēc gandrīz taisna labā līkuma. Fūrā aiz nogriezties gribētāja atlaidis pedāli, lai iztiktu bez straujas bremzēšanas un pēcākas ieskriešanās. Aiz muguras īsā, tātad reāli aklā distancē - ņeķerpila, kurš īsti neredz nogriezties gribētāju ar jau sen ieslēgtu pagrieziena rādītāju. (CSN par tā apdzīt aizliegumu, km jau ieslegts kreisais pagrieziena signāls). Un, neredzot situāciju, pat nepiedomājot, kāpēc fūra palēninās ielūr spogulī, tik tagad ieteš pagreiziena rādītāju un lec garām. Tā kā tas notiek ātri, ņeķerpilam tak super auto ar liek motoru, kuru pa burzmu pirms nogriezties uz brīdi nemitīgi nelūdrot spoguļos savlaicīgi tomēr nepamana nogriezties gribētājs. Un arī jau griež. Vai nu tam apdzinējs sānos vai slaidā lokā krūmos, gar nogriezēja purnu.

Eirpoā vainīgs apdzinējs. Pie mums nogriezties gribētājs.

Strīds par to, kurš pirmais parādījis pagriezienu bezcerīgs un nepierādams... jo ja apdzinējs apdzen uz aklo (lec nezināmā (nepārskatāmā) vietā ūdenī uz aklo). Tā, starp citu notiek gana bieži, ka daudzi īsti neredz ko un cik auto grasās apdzīt...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šis ir reāli Smags gadījums.Kaut vai atceramies uz ādažu šosejas toreiz rangeroveru un kreiso pagr veicošo traktoru...

Kas te var līdzēt - nogriezties tīkotāja savlaicīga rīcība un Pareiza (max saprotama, redzama..) pozīcija,ieskaitot šeit kādreiz minēto "atteikšanos" no riska, to kreiso nogriezienu izveicot caur apzinātu nobraukšanu labajā malā un aizmugurē braucošās kompānijas palaišanu sev garām.Fūrista rīcība, redzot briesmas (paņemt pa labi, lai redzams, ieslēgt kreiso pagriezienu, lai tas garāmmaucējs saprot un nelien...). Pats svarīgākais- pirms (!) apdzīt lielgabarītu vai kaut ko skatu aizsedzošu vai principā jebko- būtu labi "zināt", kas viņam brauc pa priekšu.Tas ir lielākajā daļā skaidri saprotams.Ar vienu noteikumu- ka zināt uz ko skatīties, un ka "skatīties" nepārtraukti un visu laiku nonstopā.Nevis ka pierast šaudīt savu uzmanību starp ceļu un dažādām blakusnodarbēm.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Par avāriju baltezerā laikam nezini dažus būtiskus faktus.

Intensīva satiksme, rewāli gara rinda, visi kustās cik nu plūsma iet, traktors bija teju iebraucis pretējās kustības joslā, jo šķērsot ceļu ar viņa dinamiku - varēja gaidīt stundām. RR sēdošais "goņščegs", bet visādi citādi labais cilvēks brauca nepiesprādzējies un veda nepiesprādzētus pasažierus (sprādzēšanās, ekspertu slēdzienā, būtu glābusi dzīvības) lieliski saprata, kas uz ceļa notiek, izdomāja intensīvas satiksmes apstākļos iet uz apdzīšanu izmantojot savas "supermašīnas" jaudas pārākumu pār nabagmašīnām un pat redzēja traktoru, bet cerēja pagūt palekt tam garām. Tas bija reālas bezkaunības un visatļautības kalngals, ne saprātīgs manevrs. Tieši šī iemesla dēļ atbildība par apdzīšanu krustojumos pienāktos ņeķerpiam...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ko nu mēs tur tagad vecu sāpi tirzāsim.Jo garāka rinda, jo vairāk viņā pārsteigumu.Diez vai viņš tīšām gribēja.Vnk "kā ierasts".Ar laiku aizmirstas tas "kā var būt".Tu sāc apkārtējo pasauli vērtēt no "sava" viedokļa.Tāpat tak savureiz gandrīz katrs pabrīnās- nu no kurienes te šitas tāds viens uzradās,nu kā tā var būt.Jo esi jau sen aizmirsis par to piedomāt.

Nākošais jautājums- kas īsti būtu 1kārt jāpatur prātā tieši tam "pieredzējušajam" un "pārliecinātajam". Veiksme nav bezgalīga,tapc nav ko viņu bez vajadzības pie katra staba staipīt.Un ne bez iemesla ir radies tas viedoklis, ka visnegaidītākie pavērsieni uzglūn tieši "savā" pārzināmajā un ierastajā apkārtnē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

'Tehniskais aizliedzējs... Ar galvu padomā. Tāds aizliegums Latvijā būtu praktiski līdzvērtīgs vispārējam apdzīšanas aizliegumam. Par daudz mums ir krustojumu - LVC jau sen par šo runā un cenšas nedot atļaujas jaunu pieslēgumu izveidošanai saviem ceļiem.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pilnīgi pietiks, ja uzliks atbildību par avāriju uz apdzinēja pleciem. Viss. Neesi drošs - neapdzen!

Satiksme nav par ātrāku tikšanu uz priekšu, bet par drošību uz ceļa.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Plika atbildības "uzlikšana" te diezin vai līdzēs.Jo "uzlikt" to pats zini ko var vienmēr un visam.Ja patiešām sagadījās neiedomājamais vai ja viņš cilvēcīgi "šoreiz" kļūdījās- tas ir viens.Bet cits ir, kad ar loha izpratni tēlot betmenu un pie kam darīt to pašsaprotami un ilgstoši un katrreiz.Viņam visupirms pašam priekš sevis ir tas jāapjēdz - ko viņš dara lieki un ko nepareizi.Kauna un mēra sajūtai un sirdsapziņai būtu jābūt.Kā to panākt- protams, ka prasmīgi veidojot "sabiedrisko domu".Kad apmācība un "īstās" zināšanas mums tikai priekš izredzētajiem un par naudu, abet dažādus tur lohutēmu un privātkomentāru autorus pašsaprotami pasludināt par "pats tāds",lai nelien kur nevajag.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Pirms izgriezt uz galvenā ceļa ir jāparliecinās par drošību t.i. vai kādam neizleksi priekšā , respektīvi jādod ceļš, atbilstoši CSN. Un nav ko piesaukt apgonus - ir pašam uz abām !!! pusēm jāpaskatās pirms manevra. Nenoliegšu arī man traucē tas, ka var būt apgons, par ko jāparliecinās pirms izbraukt, bet nu tas ir jāizdara...nevis pofigā jālec visiem priekšā un jāļurina, kā tas ir pie visu kalumu pāļiem un pampāļiem pieņemts.

650 piesauktais maliņas variants derētu, diemžēl praksē ko tādu labi ja esmu reizi pieredzējis, jo tur jau arī skillu vajag iepretīm tupai ceļa nedošanai.

Par nogriešanos runājot...man savulaik mācījā tā, ka jāieņem pareizs stāvoklis uz ceļa laicīgi - ja pa kreisi tad kreisais malējais, ja pa labi, labais malējais, utt. cik daudzi to neprot, sakrājot rindas aiz sevīm arī diemžēl ir atsevišķas diskusijas vērts jautājums...un vēl par signāliem - pareizi jau būtu vispirms manevra signāls un tad bremzēšana, praksē diemžēl 30% + gadījumu ir otrādāk un tad tu vari zīlēt, brauks vai nebrauks, pa labi vai pa kreisi, moš vispār apstāsies.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Es par to pasu! 100% Tev taisniba!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tā ieskriešanās pa malu ir loģiska pašizdoma.Nekur tādu ieteikumu neesmu oficiāli redzējis.Līdzīgi kā apzināta pagrieziena rādīšana varbūtēji riskantas apdzīšanas laikā.Ja zini ,ka paspēsi- ieslēdz Labo.Lai pretimbraucējs "zin", ka nerausi kreisās puses grāvī.Pašlaik bailes un raustīšanos daudzi izrāda jau reāli puskilometra attālumā.

Atgiržoties pie augstāk- ja dzen un ja neredzi/nezini, kas tuvākajam apdzenamajam darās priekšā- tevi var iztraucēt arī ja kāds tur griež pa labi.Ar visu savlaicību.

JO- kā mums vidējais Lohs griež "pa labi"- ar visu to ieslēgtu Labo viņš viskritiskākajā brīdī pēkšņi paņem metru pa kreisi.Lai "labāk" ierakstītos tur tajā caurumā.Jo viņš ir to "mācījies" kolhozā un pie labākajiem pzdorallija speciem tel ekrānā.Nekur nekad nevienā vietā neviens tas nopelniem diplomētais drošibas/meistarības maksasfaķīrmācības āksts par šo nav uzskatījis par vajadzīgu ar ierindas lohiem parunāt.

Šis ir unikāla "sapņuiespēja" izteikties un izlasīt - brīnumainā kārtā nevainīgi aizsākusies tēma ir bijusi spējīga noturēties saraksta Augšgalā vairāk kā nedēļu...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Zelta vārdi: "ja dzen un ja neredzi/nezini, kas tuvākajam apdzenamajam darās priekšā"

Mums puse apdzinēju īsti nedomā vairāk kā vienu mašīnu uz priekšu. Ne tiem ir laiks un vēlme saprast kas notiek viņam priekšā, viņa apdzenamajam priekšā un vēl pēc kāda laika. Redz un saprot ne tālāk kā par tuvāko bamperi. Diemžēl.

Ir jau arī tādi, kuri paši sev laupa iespēju zināt, kas notiek aiz fūras, kurai tie seko. Simtiem tādu.

Tad ir tādi, kas lec astē kādam ātrākam - cerībā uz sponsoru. Pašam tā bes sponsora braukt - bail. Ātra braukšana vilcieniņā ir gana izplatīa, kaut gan pirmajam ir daudz labāk redzams, kas no tiek priekšā, aizmugurējie par vēlu mēdz saprast, ka jau priekšā braucējs gājis uz riskantu apdzīšanu un lekšana pakaļ bija stulbākais lēmums. Bet daudzus tas neattur kāpšanā uz šī grābekļa vēl un vēl... Jo daudzi satiksmi uztver kā auto "sacīkstes" un daži kā "karu". Kaut gan uzvarēt koplietošanās sacensībās nevar, jo nav ko uzvarēt, var tikai zaudēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ui, pa shito mēs varētu diskutēt lidz bezsajēgai;)))

Kad piem tur tas treknais maskavas huligāns cita starpā iesaka "sajust" un "ieklausīties plūsmā",mēs viņu venalga gānām.Kaut gan šis viņa ieteikums reāli un vismaz reizes 600 pārspēj kārtējā nopelniem bagātā pildspalvas virpinātāja "skaidrojošos ieteikumus" tepat mūsu vietējā teleekrānā.

1kārt- kas ir tas sponsors.Vai viņš sajēdz, ka viņam kā jau Barvedim tobrīd tomēr ir piekritīga kāda papildu atbildība?

2kārt- kas ir sponsorējamie, kā viņi uzvedas.Vai viņi ciena to savu sponsoru? Ietur no viņa cienīgus metrus vismaz tā ap80/90,vai, gluži otrādi- tīšām uzbāzīgi lien viņam vienlaikus pa abiem galiem galvā un dsā?

3kārt- kā viņi sadala "lomas" savā tajā vilcienā.Tak te iznāk, ka katram reālais tieši viņa individuālais "sponsors" ir tieši pirmais viņam priekšā esošais ;p ;)))

4kārt- (10kārt pierādījies)- ka labāk sevi "pārstāvēt" tomēr individuāli.Vai uzmanīgi "izvērtēt" tos gadījumus, kad mēģinam kādam uzticēties.

5kārt- pārsteigums ir piem kā cilvēki savstarpēji cienīgi līdzīgās situācijās attiecas kaut kur "tur".Kā viņi to "māk".Kas viņiem to "iemācījis".Un ar kādām domām un kādā dvēseles stāvoklī mēs paši tobrīd esam, kad liekas, ka arī mums "tur" tas viss tīri labi "sanāk".

Es sen sacīju, ka mums kliedzoši pietrūkst savstarpējās cieņas tieši starp tiem, kas uzskata ka tieši viņi pieder pie tiem ,kuri "var".Divi daudzmaz līdzīgi censoņi pa lielam var viens otru pārspēt tikai kurš lielāku pārkāpumu gatavs ir tobrīd pieļaut.Tam nav limita.Savstarpēja cieņa ir vienīgais ierobežojošais faktors.Jebkurš daudzmaz pieredzējis taču jūt, ar kādu zemtekstu kāds viņu apdzen vai aiz vai pirms viņa brauc.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Atgriežoties pie "aizmirstās tēmas" - cepurnost tā džeka priekšā, kurš nupat zvanīja uz radioSWH un skaidrā LV valodā pārliecinoši izteica "novēlējumus" stihijas varā nokļuvušajiem.

Ka nevajagot akurāt "orientēties" un "piemēru ņemt" no tiem t.s. "vājākajiem" satiksmes dalībniekiem.Ka bezjēdzīgi liela distance gluži otrādi rada nevis "drošību", bet gan nervozitāti un (neizbēgamu!) kāda "stiprākā" dalībnieka ielīšanu tajā dziļdomīgi atstātajā šķirbā vai caurumā.Ka pie krustojuma vajag nevis dricelēt savas nanoierīces, bet gan domāt par savlaicīgu paātrināšanos,tā lai uz zaļo ciklu izbrauktu 4,3456 mašīnas, nevis pusotra.

Izslēgt nafig nost šodien visu dajebko uzmanību notrulinošo un reāli skatīties uz apkārtējo pasauli, nevis kā ierasts savā nodabā tikai savu degunu un dibenu rubināt.

Un pie Morālas Atbildības visus tos profi-lohus un debiil demagogus, kuri te gadiem ilgi piekladzināja sabiedrisko domu ar nievājošu attieksmi pret radžoto riepu lietotājiem.Gudri pljuutot tikai par piemaskavas aizrajona grunts ceļiem un visu to pārējo.Iespējams, kāds "mazāk pārliecinošais" šodientiktu pasargāts un kāds tagad (labprāt!) būtu gan klausījies to graboņu 3mēn garumā, gan vel būtu ar mieru 6x piemaksāt, kaut tikai ....

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Krustojumā apdzīt sen jau ir aizliegts!

...regulējamā.

1 2 3 4 5
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti