Iekļaušanās ātrumā

Freijers Reģ.: 06.09.2018

Pēdējās dienas (faktiski ne tikai) ievēroju tendenci - beidzas baltā zīme, bet priekšā braucošie nespēj/negrib paātrināties līdz pat atļautajiem 90, kāds vēl gabalu uz 60 velkas, citam bail vairāk par 75 braukt. Konkrēti par vietu aiz Sauriešiem un Vālodzēm, bet manīts arī citur... Kas tas ir - necieņa pret citu laiku, neprasme vadīt auto vai vienkāršs stulbums, jeb arī zombijtelefonists ?

Būtu tā kā laiks arī šādiem pievērst uzmanību, kas nespēj laicīgi iekļauties plūsmā, ja reiz savulaik braukšanas eksāmenos par to laukā meta.

 
1 2 3 4 5
Vernons Reģ.: 18.02.2014
4 3 Atbildēt

Vispār Ceļu satiksmes Noteikumi sastāv no viena vienīga "Ceļu satiksmes Likuma"19, panta 3, punkta, kur katram ir jārīkojas TĀ, lai neradītu citiem bīstamu situāciju, CSN nav spējīgi definēt arī "KĀ". Bet čakarēt vienam otru uz ceļa mums laikam sagādā baudu. 100 foto radari nav risinājums kustības drošībai, bet "Vīnes Konvencijas par ceļu satiksmi" 17. pants ir kaitīgs mūsu sabiedrībnai:"

"17.pants Ātruma samazināšana

1. Neviens transportlīdzekļa vadītājs nedrīkst strauji bremzēt, ja vien tas nav nepieciešams drošības iemeslu dēļ.

2. Katram vadītājam, kas vēlas ievērojami samazināt ātrumu, izņemot gadījumus, kad ātruma samazināšana ir nepieciešama satiksmes drošības nodrošināšanai, vispirms jāpārliecinās, ka viņš to var izdarīt, neradot briesmas vai nevajadzīgas neērtības citiem vadītājiem. Ja vien viņš nav pārliecinājies, ka aiz viņa neseko neviens transportlīdzeklis vai ka jebkurš sekojošs transportlīdzeklis atrodas tālu aizmugurē, jādod skaidrs un savlaicīgs brīdinājums par savu nolūku, izdarot atbilstošu signālu ar roku. Tomēr šis noteikums neattiecas uz gadījumiem, kad brīdinājumu par ātruma samazināšanu dod transportlīdzekļa bremzēšanas signāllukturi, kas norādīti šīs Konvencijas 5.pielikuma 31.punktā."

Mēs neprotam un negribam cienīt viens otru. To mēs nevēlamies darīt!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

druknais1 rakstīja: Lai man nokalst pirksts ar kuru es te klabinu, ja Tu ne reizi neesi runājis pa telefonu braucot.

Pati runāšana jau nekam netraucē bet serfošana telefonā jau rada problēmas.Vienreiz man te pa priekšu brauc auto kurš muļļājās,te bremzē,te lēni uzsāk kustību,piegriezās un apdzinu,skatos vista(sieviete) pie stūres dragā ar pirkstu pa telefonu,internetā nolēma paserfot.Vot tas jau ir pisec.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 0 Atbildēt

Man cits novērojums. Mašīnai video pa perimetru, sensori, aprīkojums, bet braucējs tik dumjš ka nespēj pievienot savu trubu pie brīvroku sistēmas? Dāmas pļurkst kā pa atvērtu pūdernīcu, veči ar plecu spiež pie auss.. un stūrē kā nu sānāk...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Dāmas ir lasījušas instrukciju, skaļruņa režīms tur tiek saukts par brīvroku režīmu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Vienīgais reālais attaisnojums brīvroku nelietošanai varētu būt, ka jāveic konfidenciāla saruna, ja salonā ir vēl citas personas. Feisbuka pārlūkošanai brauciena laikā attaisnojuma nav, tur der tikai secinājums uz burta P. Jo jebkura atraušanās no ceļa situācijas ir riskanta, pat stāvēšanas laikā. Šāda uzmanības raustīšana nekam neder. Vajag intereses pēc pavērot, vai ar to visu savu manevru laikā nodarbojas tie tur tautas nīstie bandīti apdzinēji un rindālīdēji un ātrākas pārvietošanās popularizētāji. Domāju ka "atbilde" būtu diezgan skaidra.

Te par apžilbināšanu kāds ko teica- tapt apžilbinātam un orientāciju zaudējušam diemžēl ir savas nepietiekamās sagatavotības rādītājs. Jāizrāda ir interese un 1kārt ir jāsagatavojas teorētiski un morāli. Jābūt kursā, kur ir mans trūkums un kā un no kura gala lai cenšos to labot. Bez liekas driršanas.

Gaismu lietošanai ir jābūt aktīvai. Lai pretimbraucējs saprot, vai tev tālie un ko tu no viņa gribi. Šis ir dažādu lohu un pāvu izgudrojums, ka kāds tur kko pa kilometru ātrāk izslēdz. Nav nekas cits jāzina- ja pretimbraucējs pārslēdzās, tev ir jādara tāpat. Ja viņš guļ, slēdz savus atpakaļ un meklē sev orientācijas punktus. Mācies izjūtu, nav jāblenž viņam virsū. Ja nemāk pieklājību, kādam nāksies to mācīt. Kā arī, spožu vai nesankcionētu lampu lietotājiem ir jāizrāda sapratne un ētika pret citiem, izslēdzot savlaicīgi. Ja ir jau runa, ka ap apžilbina acīmredzami nenoregulēti tuvie- tālos purnā bez domāšanas.Jo 99% ka tas NAV tas "nabadziņš", kam tu ar šo nodarīsi kādu skādi. Visdrīzāk, ka vnk kārtējais slīpēti apzinātais p/mpis, kurš parazitē uz pārējo pazemošanas rēķina.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Konfidenciālām sarunām var iepirkt zilzobja austiņu vai apstāties un tad pļurkstēt. Bet baigi jau nu konfidenciāla saruna, ja dzird ko runā šoferis. Pasaki, ka atzvanīšanu, noparko auto izkāp un atzvani!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Tu godīgsakot tiešām gribēji pa Tēmu te kaut ko pabazarēt, jeb kārtējoreiz vnk sava intelekta pārākumu pār manu muldēšanau šeit izdemonstrēt?

Katram ir sava izpratne par privātumu., izskatīt var arī no otras puses- ka zvanītājam nav jāzin, kur tajā brīdi braucu un ko vedu un kuram no salonā tobrīd esošajiem kaut kas iezvanīsies vai kurš manā skaļrunī skaļi zobu noraus tās manas konfidsarunas laikā.

Turklāt, ko runāt par austiņas iegādi, kad lielākā daļa vnk jau tā tehniski nejēdz neko, un taj savā salonā lielākoties vispār atrodas vieni paši.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
4 0 Atbildēt

Skatos, kā vienmēr vienkārši gribi tupa lekties. Vēlreiz atkārtoju - Tavas sarunas konfidencialitāte nav attaisnojums, lai turpinātu stūrēt auto nelietojot brīvroku sistēmu. Viss!

Nevari garantēt ka nepiezvanīs konfidenciāls sarunbiedrs vai esi saēdies zirņus - izslēdz savu telefonu un ieslēdz atpakaļ kad esi novērsis “konfidencialitātes” traucēkļus! Tekstu par austiņu, arī savā, atvainojos, aptaurētībā palaidi garām. Skaļo pirdienu, visticamāk, dzirdēs jebkurā no trim variantiem.

Pēc visa pārejā, lietotās valodas un tupjībām izskaties pēc prasta interneta varoņa/jefiņa. Piedod, bet palasot tavus mega garos komentārus un dažus jēdzīgos argumentus noslīcinātus, kā pats saki lauķu caurejā neliek savādāk domāt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Ej tak tu d;))) Tu vispār palasi KO es gribēju sacīt un vai MAN ir kāda personiskas problēmas ar šo.Es tavam prātam vienkārši bildi uzzīmēju, lai R saprastu cilvēku dažādos motīvus tai vai citai rīcībai. Pletj, dirsēejdeģenerātu kantoris.Tu iedod te pa visu savu drišanas laiku vismaz kādam kādu Loha padomu, un tad raujies uz personīgām pārrunām.Nulle absotūta, lohs kvadrātā.Pletj, nav kas tevi pie vietas noliek, skatos te jau kopš pirmssākumiem esi uzņēmies to "garīgā tēva" lomu>kāda suuda tu vispār lien sarunā, ja tev konkrēti nav ko pateikt?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
5 0 Atbildēt

Ļoti kulturāls komentārs!

Nudien!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Tu, profesionālais kašķa meklētāj, vispār nebūtu pelnījis lai ar tevi te kāds kaut ko vispār runā.Pienesums,izpratne vai derīga informācija vai kāds ieteikums no tevis te ir apaļa nulle, vienīgi nebeidzama kasī'šanās nezcik gadu garumā.Tu ta ka tāds maitu ērglis vienmēr atlido iedrirst uz turieni, kur clvēki varētu normālu sarunu parunāt.Un parasti apgriežot pilnīgi kājām gaisā to, ko kāds gribēja pateikt.Tev drīzāk vieta būtu kaut kādā pensionētu ākstu biroja darbinieku forumā, nevis šeit.Nākamreiz piestartēsi konkrēti pie manis ar kaut ko "personīgu",iespējams vēl ne tik "pieklājīgu" atbildi sadzirdēsi.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Izskatās, ka ar baldrijāņiem nebūtu līdzēts, drīzāk nodzertos, nekā gūtu pietiekamu nomierinošu efektu.

Jāpiekrīt citiem, ka ar tik viegli aizkaitināmu raksturu, sprādzienveidīgu reakciju uz visu un citu "nolikšanu", pie stūres neveajadzētu sēsties...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es taču Tev jau pārisreiz iepriekš liku noprast- ka meesls ir meesls visur.Tajā skaitā jebkurā forumā.Tev konkrēti šeit ir šī "loma" numur #1.Sirsnīgi Apsveicu.Jo tādu mēslu šeit stūmis un tikdaudz reiz kāda cita rakstīto kājām gaisā griezis un speciāli kašķi meklējis manuprāt šeit nav itin neviens cits.Ja man jautā, es varu paskaidrot jebkuram vai pat līdz loha līmenim nolaisties un viņa ādā iejusties,bet,ja reiz gadās vienkārši meesls,tas ir īpašais gadījums un ar viņu jārunā ir konkrēti viņa valodā.

ps- atvainojos tēmas autoram par sadirsto sarunu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Apbrīnoju tavu spēju reizēm būt tik paškritiskam, novērtēt sevi, savus tekstus un novērtēju atziņu, ka neviens cits, izņemot Tevi pašu, šo un citus topikus nav spējīgstik ļoti sad(*&St!

Tu visur runā tik literārā valodā? Vai tikai internetā šāda varonība slēpj kādus, iespējams mazvērtības kompleksu?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es jau 3x sacīju-Tu nākamoreiz labāk vispār nelien sarunā, ja tev nav ko pateikt un ja vienīgas līšanas mērķis ir šāda te ebannutaja kasīšanās.Atstāj sev titullapu, kur mēslu stumt un šīs vietnes reputāciju par izsmieklu padarīt.Iemācies sarunas atšķirību starp dažādu epitetu piedēvēšanu kādām trešajām vārdānenosauktām personām,vai mēsla stumšanu jau attiecībā uz kādu konkrētu personu.Šajā topikā teju veselu diennakti nekādas dzīvības nebija un ne tev ne kādam citam nekas te i nafig neinteresēja,kamēr konkrēti Tu ar savu vērīgo "aci" nepamanīji šeit manu klātbūtni.Es, trijos naktī no tāla ceļa ieradies un 3simts lohus pa ceļam novērojis, vienkārši iegāju forumā paskatīt kas jauns.Kamēr vakariņas pārgremoju, vnk uzrakstīju dažas domas, manuprāt ka nevienu konkrēti neaizskarot.Bet Tu otrā dienā pamanījies to visu apgriezt kājām gaisā savā iecienītajā pers(o)nālajā manierē.Es, pletj,te nekomentēju ne politiku ne dzimumdzīvi un nenodarbojos ar demagoģiju un vienmēr esmu aicinājis cilvēcības likumus ievērot.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Tak visiem ir vienalga ko tu trijos naktī esi darījis. JKāds tam sakars? Neba nu vienīgais kurš māk nobraukt garāku gabalu un pamanīt uz ceļa nejēdzības. Es tev sagāzu virsū rupjības un lamas?

Pārstāj rakstīt klajas rupjības un jēlības, un iedomāties noteikt kas un ko drīkst vai nedrīkst rakstīt un komentēt. Ja neesi pamanījis, te ir publisks forums un pieklājība rakstos nebūt nebūtu prasīts par daudz! Un neba nu tu būsi tas, kas kādam citam noteiciks - kurš un ko te drīkst rakstīt!

Pārlasi savus tekstus un sapratīsi, ka izņemot lamas un morālo caureju tavos tekstos "gudru domu" nemaz tik daudz vairs nav. Un kāds te sakars ar polituku un tavu dzimumdzīvi? Tipa auto tēmu apspriešana ir tavas individuālas tiesības? Uzvelcies uz līdzenas vietas, lamājies, bez iemesla. Nervus noteikti ieteiktui pārbaudī. Ne man vienam tā šķiet!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu konkrēti aizvainojumus šeit citās tēmās esi sagāzis daudz vairāk par mani,kā arī konkrēti, izsmalcināti un regulāri esi mēģinājis apdrist konkrētas personas.Tagad arī- tu nemaz nedzirdi to ,ko Tev vēlos pateikt.Tu mal tikai savu.Ja manas jēlības ir domātas galvenokārt trešajām nenosauktaām personām, tad tavas (apzināti) ir vērstas jau pret konkrētām personām.Pateiktā materiāla sagrozīšana ar kājām gaisā ir pilnīga necieņas izpausme- lielāka, nekā drirst/pasūtīšana "sarunas" gaitā.Tas, ko konkrēti es redzu vai kur es braucu,tā nav tava darīšana.Tev tur (varbūt) trešā vai desmitā daļa būtu saprotama. Katrā gadījumā Tu neesi un nebūsi tas, kur es redzētu pamatu vispār par braukšanu vai dzīvi kā tādu padiskutēt.Lai gan, te IR tomēr sarunas cienīgas personas.Kaut vai šis tēmas autors- kuram te arī kāds mēģina kaut ko "piekarināt".Es jau to sacīju, ka konkrēti pēc Tavas driršanas izliekas, ka Tev nemaz nav konkrēta sakara ar braukšanu.Kaut kādā tur apollo "forumā" būtu īstāka vieta, kur šādas izpausmes demonstrēt.Nav ko katrreiz piesipsties, kad kāds savureiz šeit šajā panīkušajā vietnē kaut ko ieraksta.Nervus lai katrs savus pārbauda,jo, saskaroties ar lohiem un atklātā tekstā ar meeslveida personībām, nekad nezini, kas kuram savureiz paspruks.Turklāt, tam ne vienmēr ir sakarība ar personas uzvedību uz ceļa.Nevajag speciāli kašķa meklēšanai raustīt vispārējo kontekstu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Es atvainojos, ko konkrētajā topikā es esmu pateicis nepareizi, nepamatoti vai ne par tēmu?

Tā ar faktiem, lai nav tukša muldēšana un lamāšanās?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu taču tepat zemāk, (8:12, 11.12.2018) esi uzrakstījis to, ko nu vispār galīgi nevajadzētu rakstīt.Otro tur rinkopu konkrēti.Viens loģiski izriet no otra un otrs no trešā un utt.Viss būtu savstarpēji it kā noskaidrots.Vajadzētu šai apakštēmai beidzot uzlikt Punktu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tā bija pelnīta atbilde uz Tavu nepamatoto šļuru un lamāšanos vairāku postu garumā. Tā kā konkrēto VIENĪGO piemēru biji pelnījis, nevis tas nebija par tēmu!

Ne es viens Tev prasīju vai tad visiem jānopērk “pareiza” piekare un “pareizi” lukturi.

Tā kā teju 90% Latvijā reģistrēto, skati ekošo un satiksmē piedalošos auto ar halogēniem nebūtu aprīkoti ar parastiem luktura regulatoriem. Uzbraucienu tiem var izpildīt tiki tajās rindkopās aprakstīti tipi. Pilna Vācijā ar turkiem, kam ir “pareizais” M3, bet dzīvo krmperī. Arī mums daudzdzīvokļu rajonos netrūkst “pareizo” auto īpašnieku ar neremontētiem vienīšiem, “parizajM” auto uzliktu gāzi utt.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
5 0 Atbildēt

Ja brauc gara auto rinda uz 80 ( iemeslu neapskatīsim) un pēkšņi viens grib skriet ātrāk, tad kuram ir problēmas ar iekļaušanos?

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
2 0 Atbildēt

650 rakstīja: Davaj, klāj vaļā, cik tev, 80 jau ir?

ps- tur tos p/darus kas tajā suuda kalnā tur nespēj pat uz 70 uzbraukt, vajadzētu tajā brīdī sakontaktēt viedokļu apmaiņai ar kādu smagā transporta vadītāju.Lai pletj pie tā airōdiuma noparkojas un kājām aiziet izpētīt- kas tur aiz tā Līkuma ir.Varbūt ka nuinahfig, labāk ir pieņemt pPareizo lēmumu un "apgriezties braukšanai pretējā virzienā"

Es ar viegli uzbudināmiem nediskutēju.

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
1 0 Atbildēt

650 rakstīja: Nē ,vecīt, es praktiski NE reizi neesmu braucot runājis pa telefonu tādā līmenī, lai tas traucētu man apkārt esošos.

Bet pirksts tomēr nav nokaltis!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 8 Atbildēt

Tu ar eji d vēl viens "adekvātais"klauns, kasīklis kubā.Nelien sarunā,netēlo viszinošo pāvu, ja reāli nav ko teikt.Ja tev par tavu 45g pajūga vadītāja stāžu nav cita ko izdvest, vnk nožēlojami..Savāac savu draugu palaidniexu un aizbrauc pie Redaktora, lai man galvu nskrūvē.Jums, drirsēji, tikai sarkano lupatu izkaart- kad pa visu nedeelju te navarējāt neko noderīgu izprist no sevis un tad pēkšni gaisā uzsprāgāt,davai vel paturpināsim ;P

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
3 0 Atbildēt

Gintermuižā internets ievilkts un 650-ais var savus tekstus bīdīt. Bet nu pasaki godīgi, esi taču uzvilcies?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu tur esi bijis tajā Muižā?? Es tev varētu par viņu daudzko reāli interesantu pastāstīt- bet ne gluži no tā viedokļa, kuru tu domā.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

"apžilbina acīmredzami nenoregulēti tuvie- tālos purnā bez domāšanas" - un 99% gadījumu saņem atpakaļ tālos, kas tikpat anāli noregulēti kā tie žilbinošie tuvie, un vari kauč dirsu plēst un meklēt tos fenomenālos "orientācijas punktus", bet tas pretimbraucējs ka bija lohs, tā lohs aizbrauks. Tāpēc labāk pat neko lieki nemirkšķināt, vieglāk ir vienkārši atlaist gāzes pedāli un nepist sev nervus. Ja par to mani nolamās kā nepietiekami sagatavotu - pohuj, labāk tā, nekā papildināt statistiku, kad vidēji 2-3 kājāmgājējus nobrauc katru nedēļu. Lai jau plaukst kustība #pisīsimlēnos

650 Reģ.: 25.01.2017
0 8 Atbildēt

Ja tev po-uj, tad NĀKAMREIZ nelien sarunā un neraudi šeit.Un iemācies reālu pieklājību, kar Tev (LOHAM) kāds uzupurējas un cilvēcīgu padomu trijos naktī iedod.Tu izlasi vispār kas te rakstīts un pamēģini saprast, ko vispār Tev grib pateikt.Tāpēc jau mums ir pilnas ielas Lohu, ka nav kas cilvēcīgi pasaka.Paprasi tiem tur divien augstākminētajiem Gudrajiem, lai viņi Tev konkrēti iesaka un palasi kādu grāmatu vai noskaties vispārizglītojošu materiālu un pastāsti citiem. Kājām gājējus nobrauc TiEŠI TĀ IEMESLA DĒļ, KA masveida LOHI BRAUC PA CEĻU UN NEZIN NEDZ UZ KO SKATĪTIES, NEDZ NO KĀ UZMANĪTIES, NEDZ KĀ SAVSTARPĒJI PAREIZI RĪKOTIES.Fenomenālos punktus tu sev vari rubināt uz poda sēžot, man ar tevi runāt nav par ko.Turpiniet vien savus Loha piedzīvojumus cits citam stāstīt.Mēsls forums, kāds bija pirms 10g tāds ne par ko labāks nav kļuvis.Izrakstiet jel mani no šejienes, jo ātrāk jo labāk.Na-uj ar lohiem runāt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 1 Atbildēt

Šitas gan ir uzskrūvējies Tādam nedrīkst uz ceļa rādīties, ne ar, ne bez trubas rokā, aizej, iedzer baldirjāņus, vecīt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Tu arī gribi par kaut ko "parunāt" ?? Vai vēl viens tāds pats bara varonis bez sava viedokļa?To Tu savā mājā vari noteikt, kuram/kur rādīties.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 0 Atbildēt

Bet tu, tātad, sev rezervē tiesības noteikt kas ko drīkst un nedrīkst?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kā reiz 99% nedabū pretī neko, jo tiem hrenonistiem tie ir mūžīgie tālie un neko tur pamirkšķināt vairs nevar.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Arī tad, ja redzi, ka tikko pārslēdzās uz žilbinošiem tuvajiem?

Vairāk mulsina cits fakts - kā var vispār lukturipaš izregulēties? Vienīgais variants pēc avārijas un līkrokainirm remontiem, kas beidzas bez lukturu saregulēšanas kaučmpret sienu...

Protams ir daļa, kuri neprot atrast lukturu regulācijas pogu, kad grabažnieks piekrauts...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 5 Atbildēt

Lukturu augstuma regulācijas poga (iespējams) ka ir tai pagājušajā gadusimtā izgatavotajai miskastei, ar kuru Tu (acīmredzot) pats brauc...

Un normāls cilvēks saregulēs lukturus gan pret sienu,gan bez sienas, gan arī vēl papildus pārbaudīs kas notiek, kad viņam tajā hlamā aizmugurē iesēžas pasažieri.Vai ja bagažniekā nejauši ieliekas kāda kaste ar tukšām pudelēm.Tas gan tomēr ir tikai tajā gadījumā, kad cilvēks zin ko viņš runā un ja vismaz aptuveni saprot ko dara.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Laikam nezini, ka tādas ir arī tikko ražošanā palaistām mašīnām... zinātājs un jaunu mašīnu lietotājs atradies...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 5 Atbildēt

Tas ir nevis ka jaunām mašīnām, bet gan kapeikjājēju komplektācijām bez normāliem lukturiem un bez normālas piekares. Temats priekš kārtējiem pzdaboliem, kuriem katru domu ar trim liekiem teikumiem smagi jāpaskaidro un kuri nemaz nenojauš, ka tomēr mēdz būt citādāk nekā viņi spēj iedomāties. . .Kad rimi maisu bagažniekā ieliek un uzreiz purns gaisā paceļas, tā nav "jauna" ' mašīna, tas ir vnk suuds. . Labāk pastāsti te cilvēkiem, kā pareizi noregulēt gaismas tajā gadījumā, kad nav pieejams servisa stends. Kādā secībā un kā to darīt. Pastāsti vēl arī ko "būtu jāievēro" dažādiem +90% spuldžu cienītājiem. Tā lai te kāds ienācējs beidzot ko derīgu varētu pasmelties, izņemot dažādus dīvāna e-nānistu viedokļus.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ko tad Tu piedāvā, visus kapeikjājējus, kas nedavelk līdz tavai labklājības pakāpei, eitanazēt, vai vismaz kastrēt, lai nevairojas suga?

Uz ceļa mums jāsadzīvo visiem, arī opim ar 80. gada moskviču. kam vispār nav lukturu regulēšanas kloķa.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ja ieliekot "rimi maisu grabažniekā" mašīnai purns paceļas, tā varbūt ir sūds, bet ja tā vietā pakaļa nolaižas - tas ir tikai normāli - ja tavai mašīnai tā nav, tā gan ir sūds - pie noteikuma ka tev tur nav gaisa spilveni vai arī veca egle ar hidropneimatiku...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

tam sečsimts ciktur, jau nav nojēgas par to, ka tas viņa vecais lūznis ar "pareizajiem lukturiem" un "pareizo" piekari ir tikai tādiem, kam, izņemot to veco lūzni, nekā cita nav. Nebrīnīšos, ka visu savu "nabadzību" izdevis par to lamatu, lai, nedod Dievs, neizskatīos pēc "kapeikfiS#@ja". Tā gribās lekt pakaļ tiem, kas normāli pērk kādu mašīnu grib, tikai jaunu...

Nebrīnīšos, ka īrē gultas vietu kādā hostelī vai dzīvo pie mammas. Atšķirībā no pārējiem "idiotiem", kam pilnībā pietiek ar auto bez liekiem vipendroniem. Nekur nedz tālāk, nedz ātrāk taču ar vipendroniem nevar nokļūt.

Tik vien kā sajūta ka ir starp tiem 10%, kam "hrenoni" un "pareizā" piekare...

Iespējams, ka mani secinājumi ir kļūdaini, bet tā lekšanās un "literārā daiļrunība" katrā topikā pamatoti liek par ko šādu aizdomāties...

arba Reģ.: 16.12.2002
5 0 Atbildēt

Manam 2017 gada auto arī ir regulācijas poga, visdīvainākais, ka viņam ir ksenoni !

Un tas nozīmē , ka tā ir miskastes ?

Ir ļoti daudz auto, kurās ir automātiska regulācija, bet tie auto ir miskastes jau jauni !

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tas aptuveni to arī nozīmē.Es vnk izteicos "par tēmu". Piekare un mašīna var būt katram pēc nopelniem, bet visos gadījumos briesmīgi ir "nezināt" kā viņai noregulēt gaismas.Un slikti ir katrā tēmā izcelt un slavināt to, kas nu kuram ir, bet vispārcilvēciskos principus atstāt ceturtajā plānā.Kā arī,pavisam draņķīgi ir ikkatrā vispārcilvēciskā tēmā ievīt šīs dažādās īpašumtiesību nianses.Te sākotnēji runa nebija par pogu- bet, ja jau obligāti to atkāpi no tēmas vajag izraisīt, tad nu sanāk "kā parasti".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Elementāri, palaidniek - vecums nenāk viens - es, teiksim, kādu gadu atpakaļ kādu laiku ar labo lukturi žilbināju pretībraucošos, jo bija salūzis viens luktura stiprinājums. Šobrīd tam lukturim arī viens ir salūzis, bet es pagaidām neko nedaru, jo tur sliktākajā gadījumā lukturis var pagrozīties pa vertikālo asi; tam nevienu nebūtu jāžilbina.

Tad vēl ir variants ka mašīnai vienkārši nav korektori, vai arī tie nedarbojas. Un vispār - es nezinu cik izplatītas ir zināšanas par to, kā jālieto korektori - es tikai pāris gadus atpakaļ uzzināju kā tad ir domāts to ripuli grozīt...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pagrozīt ripuli un pavērot ko dara gaismas - slabo?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu un kā tu noteiksi ka tev lukturi stāv pareizi, un nevis pa augstu vai zemu?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Ja redzi kur uz asfalta beidzās stars tad tas vismaz nav par augstu, ja tuvo gaismu stara augšējā robeža nekad neatdurās asfaltā - visai nopietnas aizdomas, ka lukturis ir par augstu un citus braucējus žilbina!

Precīzāks info šeit:

likumi.lv/ta/id/292396

4.1.2.1. tabula

Tur ir gan klūļa iszkats, gan stara kritums % (centimetros uz metru) atkarībā no mašīnai uzstādīto lukturu augstuma no zemes.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nu labi - tu esi pašaizliedzīgs un tevi tikai interesē vai nav par augstu. A kā ar to "par zemu" punktu?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Tak tur ierakstīts - atkarībā no luktura augstuma ir noteikts minimālais kritums procentos. Cik procenti, tik cm uz metru. Izrēķini un paskaties cik būtu jābūt un cik ir? Elementāra matemātika un mērījums!

Ja gaismas ir par tuvu, tad pretīm braucējus tās droši netraucēs. Pats vien neredzēsi pietiekami tālu, lai droši brauktu ar kādu no atļautajiem ātrumiem...

Kaut kā šī nesaprašanos neiet kopā ar spēju pārlikt motoru golfam

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Var diezgan droši pielietot praktisku metodi, kas neliek neko rēķināt - ir jāredz, kur beidzas izgaismotais laukums un jācenšas lai tas ir iespējami tālu. Ar šādu metodi būs apgaismots maksimums, ko vari pārredzēt un vienlaikus būsi drošs, ka neapgaismo mākoņus, par tad ja stars būs nedaudz augstāks par normatīviem. Tikai jāatceras tas - ko msh acīmredzot nezin, jo nav satraucies per horizontālo regulējumu - arī sāniski novirzīts lukturis var žilbināt, tādēļ ka stara grāvmalas puse (RHD un LHD lukturu optika atšķiras, arī močiem!) netiek "piezemēta" un to nedrīkt pagriezt pa kreisi no ass līnijas!

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Bingo!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Palaidniek, tu kaut ko nesaprati - kā pateikt vai lukturi nav par tuvu BRAUCOT?

Ar mērīšanu es nenodarbojos - labi, nodarbojos - ja kaut kas darīts ar vienu lukturi, garāžā ar mērlenti pamēru stara malas augstumu otram lukturim un tā noregulēju.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tu te balto ar kārbas pārnesumu un differenciāļa pārnesumu cipariem, bet uzdod šitik stulbu jautājumu? Nopietni?

Tak Tev ir gan skates formula gan patiešām lielisks Bradypus komentārs!

Jābūt maksimāli tālu stara augšmalai vēl trāpot līdzenā asfaltā. Precīzāk - Luktura augstums, lai iegūtu krituma % un matemātika cik metros tam būtu jābeidzas. Pāris metri šur vai tur neko nemainīs. Jo tuvāks stars, jo mazāk pats redzi, jo lēnāk varēsi droši pabraukt tumsā!

Izgaismojuma tālums braukšanas virzienā tieši ietekmēs paša redzamību un paša drošo ātrumu. Ražotāji nosaka ka tālākais diapazons ir ap 80-100 metriem, skatē pieļaujamais tālākais 160-200 metri. Tagad parēķini pats, ja gribās +/- droši braukt, tad kādas 3 sekundes uz priekšu gribēsi taču redzēt. Pie ātruma 90 km/h ir 25 m/s. 3 sekundes - 75 metri. Ja tuvie lukturi atduras asfaltā pēc 80 metriem un ir gana gaiši tad tas nozīmē max 90 km/h. Ar ātrumu 120 km/h, lai brauktu 100 metri būtu jāapspīd. Ja brauc 50 km/h kādi 45 m asfalta ir jāspēj izgaismot. Bet vai būs prātīgi braukt 90, ja ir izgaismoti tikai 45 metri ceļa? Kā Tev pašam šķiet?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu nevari garažā vai pie sienas garantēti neko "pamērīt" bez aparāta, izņemot, ja tu "iepriekš" zini, kā ir jābūt vai cik cm bija iepriekš kādam tavam "etalonam".

Vispirms ir jāregulē uz ceļa, kā jau te teica- staram jābūt pietiekoši tālu, bet viņa tālakajam galam tomēr saredzami ir jākrīt uz brauktuves.To vislabāk ir darīt vai nu uz gaiša asfalta, vai (vis-labāk) uz gaiša zemesceļa,kur pie viena var pārbaudīt, ko viņš spīd pa krūmiem/malām.Bet noteikti uz reāla ceļa, ne kaut kur apstādījumos.Tālāk jau piebrauc līdzenā vietā pie sienas un pieregulē "uz milimetru" abus augstumus lai vienādi.Ar domu, ka vienādojot labāk būtu augstāko pagriezt drusku zemāk.

Jo jaudīgākas spuldzes, jo lielāka atbildība- labāk centimetru par zemu, nekā otrādi.Nomainot parastu spuldzi pret kkādu tur +50%, noteikti ir vēlams pārbaudīt vēlreiz,jo dažkārt peizāžs nedaudz mainās.Itin sevišķi, ja iepriekš licies ka "maz gaismas" un ka tagad nu tik nu būs utt..Visām spuldzēm īpašība kopēja- uz asfalta tās var pietiekoši nespīdēt apsūbējušu reflektoru, matētu stiklu vai miglainu lēcu dēļ, bet citiem acīs viņas spīd jebkurā gadījumā.

Ja rokas niez grozīt stara virziena regulācijas skrūvi pa labi/pa kreisi, tur pēc tam noteikti ir jāpārbauda tālo gaismu uz reāla ceļa.Vai, labāk ja grozīt ar ieslēgtiem tālajiem un tad rezultātu pārbaudīt ar tuvajiem.Bet atkal uz gaiši/atstarojoša, nevis uz melna/jauna asfalta, kur neko diži nesapratīsi.Ja virziens būs izregulēts nepareizi, tālumā redzēsi slikti un tuvie spīdēs ne tur kur vajag.Taj skaitā, labo lukturi nedrīkst griezt par daudz uz grāvi un kreiso par daudz uz viduslīnijas pusi.Pie sienas bilde būs redzama- ja liekas par platu vai par šauru, skaidrs ka kaut kas nav labi.Ja ir aizdomas,var paļurkāties pāris metrus tuvāk/tālāk no sienas un paskatīties kas notiek.

Tieši tas pats ar migliniekiem- dažiem loxiem liekas, ka viņi nu nekādi nevar būt par augstu, bet reāli daļa no viņu gaismas ļauj tumsā saredzēt mājas sienu vismaz 2-3šā stāva augstumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Ja tevi žilbina jau attiecīgās mašīnas tuvie, tālie diez vai diži vairāk tev ko nodarīs. Hrenonistiem šitas ir sevišķi izteikts, tādiem droši var dot tālos sejā, jo tāds labākajā gadījumā pie saviem diviem metināmajiem aparātiem klāt var pieraut vēl divas sveces.

ak Reģ.: 13.01.2003
1 0 Atbildēt

Es lietoju bluetooth austiņu. Daudz ērtāk, nekā iebūvētās sistēmas, var nepārtraucot sarunu ieiet veikalā, iepirkties, paliek brīvas rokas, un atnākot atpakaļ turpināt braukt. Ļoti ērti. Arī skaņas kvalitāte ir super. Dažreiz garāmgājēji skatās, ko es tur runāju , bet tās ir viņu problēmas.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
3 1 Atbildēt

lynx85 rakstīja: Freijers pirmajā postā jautā "kāds vēl gabalu uz 60 velkas, citam bail vairāk par 75 braukt... Kas tas ir?..."

Tad nu es pastāstu, kā ES biju "kāds, kas velkas", un KĀDI bija mani iemesli. Un varu saderēt, ka man 200m aiz muguras, ja kāds būtu braucis, varētu tajā brīdī mierīgi plēst ar max atļauto un vēl, jo viņu vēl nežilbinātu pretimbraucējs un viņš redz arī visu manās gaismās. Un domātu, huļi tas lohs tā velkas? Kas tas ir? Necieņa pret citiem braucējiem?

Var jau visādi būt, slidens ceļs, utt. vai tavs gadījums...tomēr man šķiet un tajās vietās tas tiek novērots - gaišā vasaras dienas laikā..ka cilvēki īsti nefiltrē apdzīvotās vietas beigas un/vai domā, ka dirsinoties uzņemot ātrumu ietaupīs pili dīzeļa/benzīna, jo cita izskaidrojuma nav. Posts tapa, jo uzkrītoši sausā vakarā šādi gadījumi atkārtojās atkal un atkal.

Žēl, bet reti ir gadījumi, kad izdodas braukt patīkamā kompānijā - ātrums, distance, pietāte, utt.

Ceļi pamazām nonāk agresīvu sēņotāju pārziņā.

P.S. arī es esmu no tiem, kas vēlas, lai tālos pārslēdz savlaicīgi t.i. jau pirms līkuma beigām, ja redzi, ka kāds nāk pretīm.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es nezinu kur jūs, kas šādi sakāt, dzīvojat un kur braucat. Nē nu labi - es paretam esmu šādu dabas parādību novērojis, bet nu pa lielam pēc vienas tēmas - kāda pensionāru kaste, kāda toyota, honda vai tamlīdzīgs sūds, ar kādu pusotras tonnas pašmasu un max 1.8 atmosfērisku nemotoriņu, no apdzīvotas vietas beigām līdz 90 kmph ieskrienas kilometra distancē, jo lai to izdarītu ātrāk, jādara kā mums te viens - jāgriež pilns pulkstenis "jo pie 5 štukām ieslēgsies vteks un sāks kaut cik iet", bet vienkārši ieminot pedāli grīdā gaita neizmainās bet tā vietā nodreb degvielas rādītājs, atskan sirēna, sāk mirgot sarkana bākuguns un spidometrā iedegas uzraksts "MILZĪGI CO2 IZMEŠI! NEKAVĒJOTIES ATLAIDIET PEDĀLI".

Bet parasti es novēroju pretēju dabas parādību. Šorīt, ļoti agri no rīta, atkal - iebraucu savā dzimtajā ciemā, man no muguras pietuvojies garais, augstais LT35, kravinieks - man braucot pēc CSN, šis mani kādus 100 metrus pirms apdzīvotas vietas beigām sāka kost nost - un man par zināmu izbrīnu, lai arī knapi, bet mani pat nokoda - kas liecina ka vai nu tajā busā ir niknāks bīdelis par 110 zs 2.5 TDI [esmu ar tādu bik pabraukājis], vai arī braucējs ļoti nikni zāģēja to motoru.

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Tad tāds ir tas jaudīgais golfs, kož pat LTeškas nost, bet nu mani tas nepārsteidz.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Great power comes with great responsibility (c) Uncle Ben.

Man tas motors ir patīkamai braukšanai, un nevis tāpēc, lai ar to visiem pēc kārtas pincīti staipītu - ja būtu pēdējais variants, tad tikko mainot motoru, būtu nevis ielikts cits 2.0 8v, bet gan 1.8T vai VR6. Tātad - ja es braucu pa apdzīvotu vietu līdz pat zīmei ar 55, un tikai momentā, kad mans pakaļas buferis pabrauc garām zīmei, ieminu pedāli grīdā, tad mēdz atrasties diezgan daudz urīngalvu kam jūra līdz ceļiem, bet atļautais ātrums = 90 kmph jau tad, kad baltā, nostrīpotā zīme saskatāma kaut kur tālumā, un kas mani kož nost - bet tā kā es paātrinos, jo laiks paātrināties, nevis man būtu kāds jācenšas nelaist garām - tad tas notiek ceturtajā robā, paātrinājumam sākoties pie 1,5 - 1,6k - tā ka reizēm kāds no tiem urīngalvam pat mani pamanās apdzīt. Jā, pārmetoties uz trešo robu, kāda vojāžera vai busa braucējam es uzreiz neesmu pa zobam, un otrajā varētu skrieties ar kādiem vieglajiem - bet nah tas ir vajadzīgs? Tak lai jau skrien barokļi - reizēm gadās kādu skrējēju kādus kilometrus tālāk redzēt jau stājušos intīmās attiecībās ar cepistu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Acīmredzot radi iespaidu, ka turpināsi "patīkami braukt" arī tālāko ceļu, ja reiz par primāro izskati pakaļējā bampera atrašanās vietu attiecībā pret konkrētu stabu, nevis faktisko drošību apdzīvotā vietā. Un tevi apdzen nevis "urīngalvas", bet gan cilvēki, kam nav laika turpināt ceļu aiz "patīkama braucēja" - ļoti bieži tieši šāds formāls pārkāpums pirms apdzīvotas vietas beigām ir drošākais apdzīšanas variants, īpaši, ja jāapdzen ar LT vai ko tamlīdzīgu. Bet tava izpratne, ka tādu vēl jāmēģina nelaist, ir noziedzīga, nevis patīkama braukšana.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Paga - es kādu nelaižu? Jā, kopš manā golfā ir 2.0 motors, divarpus gadus, kādas 2-3 reizes kopā ir bijušas, bet parasti nē - es vienkārši mierīgi paātrinos pēc apdzīvotas vietas beigām. Ja kāds apdzen citus vietā, kur ir sagaidāms ka tie citi paātrināsies, ko tas nozīmē? Tas nozīmē ka viņš ir ļoti pārliecināts par savu spēju apdzīt; acīmredzot viņš sēž pietiekami jaudīgā mašīnā. Vai MAN, kurš mierīgi brauc savās gaitās, ir spoguļos jāizvērtē katrš rupjais CSN pārkāpējs, lai izvērtētu viņa spējas mani apdzīt? Kā es esmu vainīgs pie tā, ka vietā, kur es prognozējami paātrinos, kāds, kurš pārvērtējis savas spējas, mani apdzen? Tu sāc izklausīties pēc vernona; priekša braucošais negarantēja subjektam kurš rupji pārkāpa CSN, apdzīšanu. Un jā, tālāko ceļu es arī turpināšu braukt patīkami - kā cauri apdzīvotai vietai uz ~55, tā tālāko ceļu uz ~95, nospiežot virzienrādītāju kloķa galā esošo podziņu SET.

P.N. Es agrāk biju līdzīgāks tādiem tur indivīdiem, kam jūra līdz ceļiem - ar pārdrošiem apdzīšanas manevriem gan nenodarbojos, bet sāku paātrināties pirms zīmes - līdz piecus gadus atpakaļ tiku no tā izārstēts.

Tāpēc arī nesaprotu tos indivīdus, kam patīk šādi riskēt - cik diez var izmaksāt šāds apdzīšanas manevrs?

P.P.N. Kāpēc mani tā busa apdzīšanas manevrs pārsteidza? Jo vienreiz līdzīgā situācijā viens XC90 D5 izpildījās sliktāk nekā tas LT35...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Tāds manevrs nemaksā necik. Zīmes redzamības attālumā ātruma mērīšana CP ir aizliegta. Protams - muļķus ķer, bet atkāpjas, tiklīdz saprot, ka protokols vadītājam ies komplektā ar disciplinārlietu pašam. Bet pirms kādu sauc par rupju pārkāpēju, padomā, kas tev ir devis tiesības klasificēt pārkāpumus, savējos uzskatot par maznozīmīgiem, bet citu - par rupjiem. Un nevajag stāstīt glupības par savu prognozējamo paātrināšanos ar CC - ļoti labi zinu, kā strādā CC - ar to paātrinoties, apdzinējam manevru neizbojāsi. Cita lieta - ja principiāli met zemākā robā un min grīdā, lai pierādītu, ka tevi apdzīt nedrīkst. Iepriekš diezgan detalizēti aprakstīji savu agresīvo rīcību.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 2 Atbildēt

Labais tonis tomēr paredz vērot spoguļus un bērt mērenāk, ja reiz kāds iet garām/taisās to darīt. dzīt pirms apdz vietas beigām reizēm ir izdevīgi, jo apdzenamais vēl nav ieskrējies - tas vairāk uz smagajiem attiecas - attiecīgi arī ātrums mazāks un nepieciešamā distance arī. Tas viss komplektā ļauj izvairīties no citas riebīgas parādības uz LV ceļiem - vagonā braukšanas, kas ir ne tikai nebaudāma, bet arī bīstama (protams ir patīkami izņēmumi ar 100 - 110 km/h vidējo un 50+ metru distancēm, bet tādi reti gadās. Diemžēl radarizācija un vēl jo vairāk gaidāmā "vid" ātruma kontrole visticamāk tikai vairos vagonniekus.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Šī nav mana situācija - šitādas situācijas man pamatā gadās uz ceļiem, kur apdzīt var ērti un bez problēmām, un vilcieniņi nav pazīstami.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

"Zīmes redzamības attālumā ātruma mērīšana CP ir aizliegta" - uz kuras planētas tu dzīvo? Manu 5 gadus veco bildīti redzi? Trijkājis atradās max 200 m pirms zīmes - nu labi, var jau būt ka cepistiem aizliegts ar fēnu mērīt...

Man patīk kā tu interpretē manu tekstu pa savam, lai pierādītu sev vēlamo Tātad, atkārtošu vēlreiz - jā, divarpus gadu laikā kādas divas vai trīs reizes esmu tādā situācijā pārmeties zemāk uz trešo - kas vienalga būtu normāls robs kurā paātrināties tajā situācijā - bet visas citas reizes tas ir garas kārbas ceturtais robs. Tātad jā, es rīkojos ļoti agresīvi - vietā, kur CSN to atļauj, paātrinājos, negarantējot subjektam, kurš savas psihes nestabilitātes dēļ mani apdzina - kurš tik ļoti steidzās, ka es tālos varēju ieslēgt tikai pēc 9 kilometriem, ar domu "ja viņam traucē, lai brauc ātrāk", un kurš ķēra izdevību apdzīt, jo līdz nākamajai mašīnai bija tikai 5 kilometri, nevis normālie 10-15... Un parasti šitie klauni, kuriem pēc tavām domām man būtu jāgarantē apdzīšana, izpildās apmēram šitā pat - tā viņu "steiga" ir tāda, ka braucot otrā virzienā mēs parasti rodamies pie viena luksafora, augstākais ar pāris mašīnām pa vidu. Tā nav steiga, tā ir tikai vēlme parādīt savu vienlīdzīgākumu.

Abet par to tavu filosofiju par kruīzu - vai tiešām tam tavam grand čeroki kruīzs ir pilnīgs sūds? Kas tad notiek tavam čeroki nospiežot "resume" - sūdomāts minūti slēgājas un tad ar vieglu droseles atvērienu mašīna sāk atvērties? Es tevi apbēdināšu - man golfā ir 40 gadus vecas vācu tehnoloģijas - pēc "resume" nospiešanas kruīzs izdara to pašu, ko es izdarītu, ierauj pedāli grīdā - ieplūdē spiediens ir kā minimums 90 kpa tajā brīdī.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ak dies kas par ērgli:

Tātad jā, es rīkojos ļoti agresīvi - vietā, kur CSN to atļauj, paātrinājos, negarantējot subjektam, kurš savas psihes nestabilitātes dēļ mani apdzina

..jo līdz nākamajai mašīnai bija tikai 5 kilometri, nevis normālie 10-15...

Bet šis nav nekāds jaunums - Audi 80 un veci Golpi ir stabili bardaka taisītāji uz ceļiem. Ar muļļāšanos, nekorektu uzvedību, neizpratni par ass līnijas jēgu un ietecamo pozīciju, hūti/pižiku (atkarībā no sezonas) un niknu sarkani nodzertu ģīmi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Uz šīs pašas planētas, kurā eksistē arī citi normatīvie akti, neskaitot CSN. Ja neesi vēl pamanījis, policistiem ļoti nepatīk, ka kāds zina, ka likumi attiecas arī uz viņiem - jo viņi tos pārkāpj nepārtraukti - līdz ar to tas, ko esi novērojis dabā nekādi neliecina par šī procesa likumību.

Un par kruīzu tu turpini stumt vēl lielāku sūdu. Manam "čeroki", kā pareizi uzminēji, ir automāts - patiešām varu nospiest "resume" un auto sāks paātrināties, pēc vajadzības pārslēdzot ātrumus - un tas notiek diezgan mierīgi - atšķirībā no pedāļa grīdā, kas aktivizē t.s. "kickdown" un iegriež motoru līdz sarkanajai atzīmei. Tu, savukārt, brauc ar savu manuāli un mēģini kādam iestāstīt, ka kruīzs tavā vietā veic to ātrumu pārslēgšanu, ko aprastīji... Esmu braucis gana ar manuāļiem un labi zinu, ka kruīzu tiem neviens neslēdz, pirms nav sasniegts tas pārnesums, ar kuru plānots braukt tālāk - var arī 5. pārnesumā mierīgi nospiest "resume" un auto paātrināsies visnotaļ nesteidzīgi - pie zemiem apgriezieniem nekāds paātrinajums neveidosies arī ar pedāli grīdā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ar švakiem manuāļiem tātad esi braucis, tb manuāļiem kam švaki motori pieskrūvēti, vai garas kārbas. Manas dīzeļa kārbas ceturtais robs ir tikai kripatu īsāks nekā tās kārbas, kam būtu jābūt pieskrūvētai manam motoram, piektais - jā, tieši tā, pirms nomainīju kārbu, piektajā tika ielikts uzbraucot uz šosejas, un no tā izņemts no šosejas nobraucot - nu jā, tagad es pārslēdzos, jo tomēr gribu to paātrinājumu, kāds agrāk bija piektajā.

Vārdu sakot, kā mēs tikko noskaidrojām, problēma ir kārbā - ja es ar benzīnnieka kārbu paātrinātos piektajā, viss kārtībā, jo "paātrinājums neveidojas" - ar dīzeļa kārbu pārslēdzoties uz apmēram tādu pat garuma pārnesumu, un paātrinoties, es, kā izrādās, uzvedos nepieklājīgi. Laikam nākotnē būs kārbas jāmaina atpakaļ - gan mašīna paliks bik jestrāka, gan pat tie, kas apgalvo ka man jāgarantē aizmugurē braucošajiem, atzīs ka es rīkojos pareizi...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šis (beidzamie komenti) ir tipisks piemērs Būtiskai atšķirībai starp to, kad cilvēks emociju uzplūdā te uzstāda problēmu vai izsaka viedokli, vai, no otras puses, kad kāds vnk stumj suudu un reklamē konkrēti savu Personu.

Mums tas jēdziens gan "labais tonis", gan "pirms kādu sauc par..." ir sen jau galīgā dsā aizmirsies.

Prognozējamais,pletj, uzrāviens, pilnīgi aka tāds neatgriezeniski neatceļams salūts vai nesējraķetes starts.To vajag gan pamanīties, ka "neievērot" ka kāds brauc tev garām, bet visu tā itin detalizēti un lieliski "atcerēties" ,kad vajag kādam atstāstīt.Tipa kā "es", vai kā "man" uttt.

Vajag gan tomēr prātā paturēt, ka Loham ne jau vienmēr brauc garām tikai tāpēc, ka viņš par 3km/sek lēnāk kustas ,vai tikai par to ,ka viņš noteikumus ievēro.Drīzāk jau tāpēc, ka viņš ir jau pa gabalu saskatāms un cilvēki cenšas pēc iespējas mazāku laiku viņa tuvumā uzturēties.Jo vnk jūt, ka te labi nebūs, nuinafig..

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jap. Pazīmes:

lēna, nedroša pārvietošanās, pārmērīga uzmanība ass līnijai, bremžu, gāzes neadekvāta raustīšana, nenormālas distances no priekšā braucošā, auto Audi 80 vai vecs Golps, galvā cepure.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Da labi, pēdējā laikā 80ki mazumā iet uz ceļiem (pašam viens tāds ir) - vecums tomēr, veci golfi bija retums vēl pirms gadiem 5iem.

Tizluma pazīme drīzāk ir stūrē iekrampējies kaklu uz priekšu izlējis un stiklā ieurbies ērkulis...ir arī tādi manīti - kā likums zem atļautā...bet nu kas tad man, katrs jau brauc kā grib/var/māk, galvenais ir otram netraucēt un to vajadzētu ētiski autoskolās apskaidrot.

P.S. Ja nav vilcienos jābrauc, apsveicu, Pierīgā diemžēl tā ir ikdiena.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Fūūūū... Es jau nobijos ka man varētu piekabināt loha birku, bet tad atnāca eidis, un uzrakstīja loha definīciju, kas diametrāla pretēja man, un tikai sagadīšanās pēc sakrīt punkts "vecs golfs". Paldies tev draugs

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ja tas uz mani - jā, tieši tā, loham, tb man, vienmēr brauc garām, jo tas ievēro CSN - visiem lēnajiem es ar saviem ~95 pats eju garām, bet man iet garām jūtami mazāks daudzums, steidzīgie un "steidzīgie". Ko tad diez es tādu vēl varētu izdarīt, braucot pa taisnu šoseju? Nu jā, vēl pirms baltās zīmes nobremzēju ar motoru, nevis nometu pa nažiem. Nu jā, vēl pa gabalu vienīgi ir pamanāms ka es lietoju kruīzu, dēļ nemainīgā ātruma - kruīzs ir ekskluzīva vecu mašīnu ekstra; jaunākām tačkām tādas parasti nav [lielākā daļa "steidzīgo"], tātad, pa gabalu no tāda kā es.

P.N. Kāpēc man jāievēro kāds, kurš ir pārliecināts par savu spēju mani apdzīt, un viņš speciāli, bez avārijas situācijas priekšā, jālaiž? Kur tad es pats aizbraukšu, ja sākšu visus šitos mērkaķus laist garām? Ko tad ja man varbūt aiz muguras pie zīmes ir piecas mašīnas - varbūt man visas jāpalaiž garām, masu efektam?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ai, izbeidz.Davai bez personālijām, un ja lohi ,tad aprakstam viņus kā trešās personas.Tev vnk ir jāfiltrē konkrētā situācija, neko vairāk.Nav neko jāmēra steidzīgie/nesteidzīgie.Nav jālien pārratumos.Kā tas ir- tu deklamē, ka brauc tā kā tu brauc,un ka tev būt po-uj uz citiem, bet tajpatlaikā tu tomēr itin sīki uzskaiti kaut kādus gadījumus, kad citi "nepiekrīt" tam "tavam"..Jāatceras pati loha definīcija.Persona, kura pēc savas cilvēciskās būtības ir vilinošs mērķis kādam citam/izmanīgākam un viltīgākam.Ļico, Obmanutoje Huļiganom, tāteikt.

jjjj Reģ.: 13.04.2018
3 0 Atbildēt

650: "Vajag gan tomēr prātā paturēt, ka Loham ne jau vienmēr brauc garām tikai tāpēc, ka viņš par 3km/sek lēnāk kustas ,vai tikai par to ,ka viņš noteikumus ievēro"

Bet kāda ir Loha definīcija? Kas ir Lohs? Vai gadījumā nav tā, ka tas ir kaut kāds iepriekš ieprogrammēts stereotips krutā braucēja smadzenēs un kam vairumā gadījumu nav nekāda sakara ar to, kā tā otra mašīna brauc pa ceļu?

Esmu ievērojis līdz smieklīgumam specifisku uztveri citu autobraucēju smadzenītēs, kā viņi uztver citus satiksmes dalībniekus. Man ir bieži gadījies vienā un tajā pašā laikā pa Rīgu un Pierīgu braukt vienu un to pašu maršrutu ar dažādām mašīnām. Visos gadījumos braucu vienādi ātri, vai vienādi lēnu, vienādi agresīvi vai neagresīvi, bet VIENĀDI!. Tad, kad braucu ar it kā "normāla veča" vidusmēra statistisko mašīnu, viss ir mierīgi, prognozējami, krutais bembis aiz muguras mierīgi brauc "vilcieniņā" un viss ir ok. Bet atliek man pārsēsties uz tipisku sieviešu mašīnīti, kura aplīmēta ar puķītēm (un kurai motors ir apmēram tik pat spēcīgs), tā sākas !!!!!!!! Gandrīz katrs, jebkurā gadījumā grib palīst garām, katrs, pie mazākās izdevības cenšas taurēt, ..... Tātad, lohs vai nelohs - ne vienmēr tas ir saistīts ar to, kā tas otrs brauc, bet bieži vien ar pavisam ko citu .....

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

kamer tu rakstīji, tā definīcija jau tepat ir;)))

Tas ir tas, par ko te runāju un kur nevienvienreiz nākusi kritika- ka IR mašinas, ar kurām visi vai nu vēlas "pakonkurēt", vai arī vienkārši izvēlas tās par mērķi apdrišanai...Tu paņem vakarā pabrauc, kur stāstīju- da katrs otrais kko grib.Apdrisīsi skaidri un nepārprotami viņu vienā krustojumā pa puskilometru, vinjš tev pec tam pusstundu spogulī karāsies, lai visiem spēkiem aiznākamajā krustojumā atkal visu to pašu atkārtotu...

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Lohs drīzāk ir uzvedība, ne auto modelis. M&Žo nav ekvivalents lohs&nelohs dalījumam, kaut biežāk joslā neļauj iekļauties autovadītāji Žo, bet NE VIENMĒR.

Parasti loha komplekts: ass līnija, distance un cepure

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

;P o, jaa, Cepure galvā, tas ir vnk pzc "vizītkarte" , labāk jau tālāk no tāda grēka;) komplektā vel ja aizsvīduši logi un sarūsējuši lukturi, no kuriem viens koku galotnes "skanē"

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Katram sava taisnība, un ja godīgi liekot roku uz sirdsapziņas, arī noskaņojums ietekmē braukšanas kultūru attiecīgā brīdī. Bet šoreiz gribēju atgādināt par ko citu. Tiem kas grib tos lēnos un fūres apdzīt, nu ievērojiet taču distanci. Daudzi pielīp aizmugurē un izmisīgi dīdās lai saskatītu vai ir brīvs vai nē. Tad spaida tos pedāļus un pretvēja ietekmē knapi var paātrināties. Tā vietā labāk būtu ieturēt nelielu distanci un izmantotu ieskrējiena inerci apdzīšanas manevra veikšanai, arī stikls saglabātos ilgāk tīrs un redzamība ir labāka jo skata leņķis ir platāks. . Nedaudz informāciju nodod arī auto novietojums joslā. Ja turamies cieši pie ass līnijas iespējams manevrs, bet tuvāk pie brauktuves labās malas, es saprotu, kā vienmērīgu kustību.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šeit kur bij runa par apžilbināšanu.Un par sašutumu izsaucošo "ieteikumu" sev atskaites punktus pameklēt, pirms nokļūt šādā situācijā, kad pašam draud kontroles zaudēšana.

Iedomājieties situāciju- ieej gaišā priekšnamā vai trepjutelpā, pēkšņi nodziest gaisma.Ja (zinot to, ka viņa visdrīzāk tiešām nodzisīs..), pirms tam būsi paskatījies uz sev interesējosšo durvju rokturi vai atslēgas caurumu un noorientējies tajā telpā, tad to cohumu tur atradīsi pat pie nodzisušas gaismas un ar aizvērtām acīm.Bet, ja pofig teorija vai ja vispār nebūsi zinājis, uz ko būtu jāpaskatās, kamēr var,- stāvēsi kā lohs un bakstīsi tumsu...Tieši tāpat ar orientāciju uz brauktuves- padomā par to jau laicīgi.Jau pirms paša tā apžilbināsanas fakta,tad būs mazāk pārsteigumu.Kad pieradīsi automātā to izdarīt pirms katra pretimbraucēja- apžilbināšanas problēma pazudīs kā tāda.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Esi piedalījies reālā ekstremālās braukšanas terniņā ziemā, Igaunijā? Kur tajā tumsā uzbrauc virsū kartona gājēja maketam samainoties ar pretīmbraucošo. Un to izdara arī ļoti pieredzējuši rallisti, sportisti un cilvēku iar milzīgu auto vadīšanas pieredzi. Pilnīgi visiem viņiem bija sava teorija par to, kāpēc viņu izmantotie paņēmieni ir pareizi un nekļūdīgi un ka tie ir absolūtā drošībā samainoties ar pretīmbraucēju... Tāds rezultāts bija teju 90-95% to, kas nepieļāva iespēju, ka viņi būtu tie, kas kādu neapzinīgu gājēju nonestu. Tajā tumsā var bū gan gājēji, gan meža zvēri, gan citi šķēršļi.

Var jau būt, ka esi nomērķējis to "durvju rokturi", bet brīdī, kad gaismas nolūkotā virzienā ir par maz - nevari bū drošs par izmaiņām uz ceļa un par kustīgiem, agrāk nepamanītiem šķēršļiem. Tik vienkārši!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Labprāt piedalītos. Dzīvē gadījies ir pretējais - pamanīt to, ko līdzbraucēji uzskatīja par nepamanāmu. Nekādi nesaprotu tos, kas spēj gaismu nosaukt par tumsu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nee, neesmu piedalījies.Es vnk Grāmatu esmu lasījis.Man ir vairākk "nejauši gadījies" tepat Dzimtenes teritorijā ziemas laikā pabraukt vienkārši pa ceļu pa 12-13kkm mēnesī.Ar vieglo auto.Tur jau ir tas joks, ka cilvēkiem trūkst praktiska ieteikuma izdzīvošanai.Varoņus un izcilniekus mēs katrs pazīstam vismaz vairākus.Bet ir nezcik lietu un nianšu, no kurām mēģināt ar reakciju izvairīties ir sen jau par vēlu.Vajadzīgs ir kaut kāds uzvedības modelis.Katram savs.Rokturis ir tikai kā piemērs orientācijai telpā, nekas vairāk.Tumsu vajadzētu mēģināt izprast, bet (diemžēl) poligonā to nemāca.Protams, jebkāds treniņš ir noderīgs.Tai skaitā (un ne mazāk !),izpratne par savu fizisko un fizioloģisko stāvokli dotajā brīdī,esot uz ceļa.

arba Reģ.: 16.12.2002
2 0 Atbildēt

Cilvēki ir dažādi !

lieli mazi, blandi, tumši !

Gudri, stulbi, lohi, kretīni, bandīti !

tā vienkārši ir !

Lohu, idiotu, kretīnu skaits ir nedaudz atšķirīgs, to iespaido izglītība, ģenētika, tradīcijas, alkohols u.t.t.

Latvijā lohu/idiotu skaits ir liels, jo pēdējos 100 gados vairāk kārtīgi ir cietusi tautas labākā daļa.

Lohu/idiotu skaits palielinās, jo sabiedrībā palielinas cilvēk tiesību aizsardzība, lohus /idiotus vairs nevar sist, saukt par lohiem, ierobežot !

tā kā izbraucot ielās rēķinieties, ka tur izbrauc arī xx % lohu/idiotu !

Pie tam idiotu skaits ir lielāks , ievērojami lielāks, nekā mēs domājam !

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 0 Atbildēt

Nu tad lai nebūtu tukša diršana no manas puses, par tām apžilbināšanām: kā daru es, pareizi vai nepareizi, to jau lai citi vērtē.

Apžilbināšana nav nekas, kas uzbrūk nemanot - to diskomfortu, kad tās pretējās lampas kož, var jau saprast pa gabalu, un attiecīgi rīkoties. Speciāli neko nemeklēju, kur nu īpaši skatīties, būtībā nav nekas savādāks, kā izmainoties ar normālu braucēju - skatos sava labās puses luktura izgaismotajā starā. Neskatos virsū pretājām gaismām, ļoti minimāli čekoju kreiso nomali. Skatos, ko pretējais izgaismo manas puses nomalē. Sniegotā laikā, kad nomales baltas, ātrumu var arī nesamazināt, melnajā laikā, jau iepriekš prognozējot, cik sūdīgs pretimbraucējs, atlaižu gāzes pedāli, mainoties kāja virs bremžu pedāļa. Ja gaisma dikti kož acīs, kreiso pieveru ciet, kad izmainās, ver vaļā un vari saprast uzreiz visu. Šādi daru arī tad, kad kāds mudaks ar tālajām griež virsū no šķērsieliņas - kamēr pabrauc garām, tās puses aci piever ciet. Ātrumu izvēlos atkarībā no redzamības, ja pretimbraucējs nepagaismo manu nomali un jāpaļaujas tikai uz savām tuvajām, saprotams, ka būs lēnāk nekā tad, ja tomēr tiek izspīdināta grāvmala arī no pretējās puses.

Par mirkšķināšanām - ja nāk pretī un vienkārši spiež acīs un neesmu redzējis ka pārslēgtos, protams ka "uzmetinu" pretī - ~2s pieturu tālo gaismu slēdzi, tad deg ABI H4diegi + H1. Ja cilvēks aizmirsis pārslēgties, viss kārtībā. Ja šams uzspiež pretī vēl ko niknāku, nu tad jāsaka, šoreiz diemžēl neko - aklajos crashtestos, kurš ilgāk izturēs, nepiedalos. Ja redzu ka pārslēdzās uz tuvajām, bet tās tuvās spiež, nu tad atkal nekā, uzspiest pretī varu tikai retu reizi, pārsvarā pilsētā, kur ielas izgaismotas. Var jau būt ka aizdomājās, kamdēļ tad viņam mirkšķina, bet personīgie novērojumi rāda ka tomēr met atpakaļ tālos. Mesidžs neaiziet.

Apmēram tā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Acis vērt ciet nav pareizi.Ja nav citas izejas, un ,ja dotajā brīdī pašam liekas, ka tā ir izeja- tad jā.Sevi nosargāt ir tas primārais.Bet ir arī sevi jāapzinās un ir jāmeklē "pareizāki" paņēmieni nākotnē.

Ir jāpēta un visu laiku jātur prātā ceļa konfigurācija. Iegaumējot kādu fragmentu,to var veikt autopilotā.Vai var dot garantiju, ka "tieši tajā" izmainīšanās momentā būs kādi šķēršli- nē, nevar.Neviens to nevar.Bet var censties.Ar iepriekšējām/pareizām darbībām.Ar aktīvu un saprotamu tālo lietošanu.Ar pretim- un priekšā- braucēju uzvedības vērošanu un izpratni.

Ir tāds "spec-padoms", ka skatīties "uz malu" un "ne lukturos".Padoms šis nav pilns, tas prasa nopietnus komentārus.Tu nekādi nevari iztikt bez pretimbraucošo lukturu vērošanas.Kaut vai tas pats bēdīgi slavenais trīsrindu Tallinas Starptautiskais Suudaceļš.Vai tas pats rīgas jeb j-malas apvedceļš.Nevērojot ar "trešo aci" pretimnākošo lukturu plūsmu, nonākam riskantā situācijā.Jo simtreiz riskantākā, kad pretim pēkšņi gadās "izlīdējs" vai vienluktura lohs.Kura dēļ varam viegli kļūdīties attāluma noteikšanā pie apdzīšanas.

Šis viss ir daudzkārt mēģināts pārrunāt, diemžēl, bez īpašas atsaucības.Man cilvēciski gribētos, kaut tāds kaut vai viens topiks būtu pastāvīgi uzmanības centrā un kaut cilvēks varētu te ienākt un kaut ko derīgu pasmelt.Diemžēl, pagaidām tas neizdodas.Katram daudzmaz zinošam braucējam būtu pienākums savureiz dot Padomu.Vesels ja esi atbraucis- pastāsti, kā tas izdevās.Jo, kādam citam noteikti to vajag...

Es te vienureiz pirms gadiem desmit mēģināju gari runāt savā lohus/ienīstošajā stilā, bet protams ka tas viss ir kkur pazudis.Bija reiz te mums tāds gadījuma strīds ar un par Varoņiem un Autoritātēm Skat zemāk, mans komentārs tur iesākās ar "265551 viesis",protams, ne bez emocijām, bet pārlasīju un principā noderētu copy/paste, varbūt kādam tomēr noder.Jo par naudu to nopirkt nevar un citas izejas nav- tomēr vajadzētu tamlīdzīgu sarunu paturpināt:

www.iauto.lv/lasitaju-pieredze/raksti/10637-lasitajs-par-drosas-brauksanas-skolas-patieso-dabu-atbilde

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 1 Atbildēt

Lai kāds kut ko gribētu lasīt, iesākumam derētu izmest no saviem tekstiem “nabagmašīnu” augstprātīgu noniecināšanu un savu literārās valodas lietošanu.

Nemitīgu augstprātīgu lamu jūru neviens no malas netaisās lasīt. Kontādu palasot, rodas nepārprotams viedoklis par šādi rakstoši indivīdu un tas nav nudien pozitīvs. Kā arī par interneta resursu kā tādu.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Nu davai, ja jau garajos tekstos - tad kāpēc nav pareizi vērt ciet vienu aci, no kuras tāpat tajās 2-3 sekundēs jēgas nebūs nekādas? Ieguvumus es personīgi esmu spējis pamanīt - mazāk nospīdināta un uzreiz labāk izšķir pelēko kontrastus, vārdu sakot, tumsā labāk redz. Bet vai tad tas nav tieši tas, ko mums vajag?

Piemēra pēc, vasarā, no spilgtas saules iebraucot tumšā tunelī, ir ļoti līdzīgs efekts - kamēr acis pierod un adaptējās, paiet kāds brīdis. Te tas pats. Jo lai nu kā es skatītos grāvī, tās gaismas taču tāpat spīd man tieši sejā - lasi - žilbina.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Acs pēc būtības ir foto objektīvs. Ja negriezīsi (neskatīsies) tieši virsū, apžilbt nav iespējams. Pamatā problēma ir refleksā skatīties uz pēkšņi parādijušos gaismas avotu.

Bet tā, ja skatiens (objektīvs) netiek pagriezts spilgta avota virzienā, nekas nespēs tevi apžilbināt. Saule tak nežilbina, ja neskaties virsū

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Vasarā bija atgadījums - remontēju pagalmā auto. Instrumenti garāžā, bez logiem. Katru reizi kad ārā, saulē biju laiciņu pastrādājis un iegāju garāžā pēc štrumentiem, pirmās 2s neredzēju neko - jo tas "fotoobjektīvs" bija adaptējies pilnīgi citai videi, nekā tā, kurā nonācu.

Intereses pēc: en.wikipedia.org/wiki/Eyepatch

Citēju tiem, kam slinkums lasīt: "Aircraft pilots used an eye patch, or close one eye to preserve night vision when there was disparity in the light intensity within or outside their aircraft, such as when flying at night over brightly lit cities, so that one eye could look out, and the other would be adjusted for the dim lighting of the cockpit to read unlit instruments and maps.[16]"

Bet protams, tie jau nav nekādi argumenti...

seller Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

ja skatiens (objektīvs) netiek pagriezts spilgta avota virzienā, nekas nespēs tevi apžilbināt.

------------------------------------------------------------------------

Tā ir, tāpēc man vēl mācīja, un to vienmēr daru, - ja nāk pretī un nepārslēdzas (žilbina), tad obligāti jāskatās uz savas ceļa puses apmali (labo) - kādus 10-5 m pirms sava auto, jo tur var būt, kaut kas, kas nav pamanīts tieši pretimbraucēja spēcīgās gaismas dēļ.

Šai variantā: 1.kā jau rakstīts - acis nežilbst jo neskaties uz pretimbraucošā lukturiem;

2. vari pamanīt kādu šķērsli, gājēju, ko nekad nepamanītu skatoties uz žilbinošajiem pretimbraucēja lukturiem (tā ir bijis pāris reizes, pa vairāk nekā 30 g, bet tomēr).

Ja pamanu, ka pretimbraucējs tomēr jau stipri pietuvojies tomēr nepārslēdzas, vai arī viņa "tuvie" žilbina nost, slēdzu tālos, un daru, kā aprakstīts iepriekš

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Un ko tu redzi tajos 10-15 metros? Skaties labāk ko tavas puses nomalē izgaismo pretimbraucējs un paturi prātā kas notiek tavu gaismu galā, tā vismaz būs info par telpu, kurā tu nonāksi tad, kad būs jāizmainās un tos priekšējos 10-15m tu tāpat redzēsi ar perifēriju.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Hm... Eidis ir šausmīgs teorētiķis - nav ne lietojis fočētāju saules tuvumā, ne pats staigājis apkārt pa saulrietu vai saullēktu - vai arī vienkārši ir akls - vai arī japāņiem ir īpašas acis. Ko nozīmē "neskatīsies tieši virsū"? Vienīgais veids kā tu varēsi panākt lai pretī braucošais tevi nežilbinātu, bet tu tajā pašā laikā redzētu ceļu - uzliekot uz acīm brilles, uztaisītas no divām 20 cm garām caurulītēm. Tevis piesauktais fočētāja objektīvs ņem platāku leņķi, nekā tev liekas + no vēl lielāka sānu leņķa nākoša gaisma tajā vienalga nonāk, kā gaismas piesārņojums - tāpēc arī teleobjektīviem ir izvelkami saulessargi. Cilvēka acs no tā teleobjektīva atšķiras tikai ar to, ka tā ir mazāk pasargāta no šādiem sānu stariem. "Saule tak nežilbina, ja neskaties virsū" - tiešām? Tagad, kad saule riet ap četriem, es darbā uz to laiku skaidrās dienās kādas 20 minūtes dabūnu nēsāt naģeni - jo strādājot es stāvu ar seju pret rietumiem, un tajā virzienā ir logi, un spožā, rietošā saule normāli žilbina, lai arī pildot manus darba pienākumus, man ir jāskatās uz priekšmetiem mana vidukļa augstumā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Lai vai cik gaišas ir tās tālās gaismas, kas žilbina ir vērts aizdomāties par piemēru ar tuneli. Jā, protams, Latvijā tuneļu nav un saule nav tik spilgta kā dienvidos. Bet tad, kad būsi kādreiz pabraucis Itālijas saulē un tuneļos, sapratīsi, ka tā "žilbināšana" ir tikai tipiska latvieša īdēšana, ka viss ir slikti. Itāļi, piemēram, brauc daudz karstasinīgāk un gaismas/tumsas kontrasts saulainā dienā un tuneļos ir daudz lielāks, nekā tā žilbināšana, par ko te daži sūdzas. Jā, protams, nenoregulēti lutkturi un tālo neizslēgšana ir diskomforts citiem un daŗit tā ir slikti, bet nevajag no tā radīt katastrofu. Esam jau nonākuši otrā gelējībā - pusei "apžilbināto" liekas, ka tālos jāslēdz ārā jau 1.5km, nevis CSN minēto 150m attālumā. Tie 150m nav pagrābti no zila gaisa - par ātru izslēdzot tālos, faktiski ABI autovadītāji peliek tumsā, jo ceļu starp viņiem neizgaismo NEVIENS! Tik ātri, kā pie mums, tālos ārā nemēdz slēgt nekur citur.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jap. Nevienam lukturim nav pat miljardā daļa no saules jaudas. Tāpēc tālie>tuvie situāciju nekādi nevar salīdzināt ar saule> tunelis.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vispār jau apgaismojumu mēra nevis vatos, bet gan lūmenos vai kandelās. Normāli tālie savu pleķi diez vai apgaismos diži tumšāk kā saule.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Bet tālie ir maz izkliedēti un attiecīgi ja tiēsi tajos neskatās, fonam nav gandrīz nekādas gaismas.

Ja tā salīdzināt, tad salīdzini - ieskatīties tālajos un ieskatīties Saulē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurš minēja vatus, izņemot tevi? Bet nu ja reiz iesāki... Nāksies tavu ilūziju sagraut. Saules gaismas jauda ir ~98 000 lux (lūmeni uz kvadrātmetru) uz perpendikurāru plakni jūras līmenī. Tālās gaismas lukturis vidēji ir 1200 lūmeni, kas ļauj ar tādu pat spilgtumu izgaismot... 0,012 kvadrātmetrus - t.i. apmēram tik, cik liels ir pats lukturis, kas savukārt nozīmē 0m attālumu no mašīnas. Ja pieņem, ka nokļūsti tam lukturim tik tuvu, ka tā stars varētu izgaismot ~10 kvadrātmetrus (tuvāk bez frontālas sadursmes neizdosies), tad gaismas spilgtums, ko redzi, būs ~1000 reizes mazāks kā saulei...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Saulē ir kas cits, tas ir krāsu redze. Naktī acs ir pielāgojusies nakts redzei un jūtība ir pilnīgi cita, viegli apžilbināt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jau sanāca pavisam šķidri... Jā, protams, acs pielāgojas kopējai gaismas intensitātei, bet ne jau līdz krāsu redzes zudumam - vai tiešām braucot naktī zīmes redzi melnbaltas un nespēj saprast, kādēļ dizaineri salona interjerā izmanto dažādu krāsu nakts apgaismojumu? Ja tā tiešām ir, tad tā noteikti ir tava individuāla problēma, ko derētu apspriest ar acu ārstu, nevis šeit. Tomēr, braucot tunelī, kas tika minēts kā piemēs, ir tieši tie paši nakts braukšanas apstākļi, kuru beigās strauji nonāc tieši pilnas intensitātes saulē. Un pat, ja ignorē tuneļu piemēru, jo tādu taču Latvijā nav, saules radītā gaisma, izbraucot, piemēram, no meža ēnas, rada daudz lielāku un pēkšņu (kas ir būtisks faktors apžilbināšanai) gaismas kontrastu, nekā spēj tālās gaismas pat tajā gadījumā, ja pretimbraucējs pēkšņi "iznirst" aiz kalna jau tuvā distancē. Lielākajā daļā gadījumu pretimbraucēja gaismas intensitāte pieaug pakāpeniski, braucējiem satuvinoties un šajā laikā vienam otru redzot. Jā - tas ir diskomforts, bet tā nav apžilbināšana!

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Jā, nu tēmu piedirsām, tas fakts. Bet nu tad tā pa fikso, jā/nē variants - vai mans algoritms vai tad ir tik slikts?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

"ja skatiens (objektīvs) netiek pagriezts spilgta avota virzienā, nekas nespēs tevi apžilbināt."

protams, no saules aizgriežoties kaut 45 grādus nost, nekas nežilbinās. A kādās mērvienībās būs pretimbraucēja gaismas un mūs interesējošā ceļa nomale? 2-3, varbūt 5 grādi? IMHO piemērs neveiksmīgs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Ja esi tik tizls, ka nespēj tikt galā ar pretimbraucošo gaismām, tad lūdzu NEKAD nesēdies pie stūres saulainā laikā - var sanākt braukt tieši pret sauli, nevis "45 grādus nost".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu tikko nosauci iemeslu, kāpēc es vēl nekad neesmu braucis no dižās pilsētas liepājas virzienā vakarā - jo daudz foršāk ir no rīta nolocīt salona spoguli un pētīt pretībraucošo spoži apgaismotos saulessargus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Foršāk, varbūt, ir lidot ar lidmašīnu... Kāds sakars šai piebildei ar tēmu? Palielīties, ka tava dīkdienība ļauj nebraukt tad, kad nav forši?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Dīkdienība, hahahaha Varbūt tomēr - dzīvošana pareizā vietā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pag - tu tikko minēji, ka izvēlies laiku braukšanai uz "dižo pilsētu", pielāgojoties saules stāvoklim, nevis tad, kad vajadzība liek. Tas īsti neiet kopā ar "dzīvošanu pareizā vietā". Tikai dīkdienim vajadzības var būt tik nemainīgas, ka vienmēr sakrīt ar saules virzienu. Man, piemēram, gadās vajadzība dienas ietvaros aizbraukt gan uz tavu "lielisko pilsētu", gan Daugavpili. Un viens no braucieniem neizbēgami ir pret rīta un vakara sauli. Savukārt tava dzīvošana "pareizā vietā" vietā šajā izpratnē ir pavisam apšaubāma - lai no rīta un vakarā brauktu ar sauli aizmugurē, tev tas ir jādara... ar kuģi

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atkal nemākam lasīt? Uz dižo pilsētu es vienmēr braucu vakarā - praktiski vienmēr piektdienas vakarā, pēc darba. Atpakaļvirzienam man ir izvēle, jo tas notiek brīvdienā. Pilnai laimei šādi braucot vienīgās satiksmes problēmas ir grūtības apdzīt fūres virzienā uz dižo pilsētu, jo pretī nāk vilcieniņi - kamēr es braucu pa pustukšu joslu.

Kopš kura laika strādāt darbā kura pienākumos neietilpst mašīnas vadīšana ir "dīkdienība"?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Dīkdienība ir nespēt pat saprast, ka dzīvē arī ārpus darba var būt pienākumi un dzīve nepeld pašplūsmā, kurā var atļauties dienu veltīt tikai tam, lai pagaidītu, kamēr saule pagriežas ērtā virzienā.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Protams, izrauj vēl kautko no konteksta. Es pastāstīju KĀ es tieku galā ar pretimbraucošo gaismām, nevis īdēju ka NETIEKU.

Bet nu katrs par citiem spriež pēc savas samaitātības pakāpes... Visu mēs iepazīstam salīdzinot.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Kad beidzas apdzīvota vieta, ir jāmin grīdā. Jāgarantē aizmugurē braucošajam brīvs ceļš ieskrējienam.

Ja kāds neķerpila ir izdomājis tajā brīdī apdzīt, tad viņam jāspēj iekļauties ātrumā. Citādi viņš būs, kā saka 650, lohs.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

;d Šis jau ir harmoniskā saskaņā ar to LOX definīciju kā tādu.Jo tas vienmēr domā, ka viņš visiem un vienmēr ļoti "interesē".Kā te pareizi teica- ka viņu skaits ir pārāk liels, lai vairs pievērstu katram no viņiem individuāli smalku uzmanību.

core Reģ.: 03.01.2017
2 0 Atbildēt

msh rakstīja: Vispār jau apgaismojumu mēra nevis vatos, bet gan lūmenos vai kandelās. Normāli tālie savu pleķi diez vai apgaismos diži tumšāk kā saule.

Nu kas tev par dzīves traumu? Kāpēc vienmēr gribas tēlot pārgudreli? Pats nesen rakstīji, ka pretīmbraucēji saņemot acīs tavus 200ciktur vatus ātri pārslēdzās uz tuvajiem, tagad redz mēra lumenos. golfam ir kaut kādi ekskluzīvi lukturi no kuriem starojas vati ārā?

Kur kāds vispār rakstīja ka mēra vatos? vienkārši gribēji paspīdēt ar gudrību?

P.S. par sauli un tālajiem vispār labs

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bet kas tev tā par dzīves traumu - meklēt manus postus un tos izraut no konteksta un sagrozīt lai mēģinātu par mani paņirgt? Kur kāds rakstīja ka mēra vatos? Nekur - kāds postā, uz kuru es atbildēju [bet tu jau citus postus nelasi, jo tos neraksta msh ] rakstīja ka saule ir cik tur reizes jaudīgāka par lukturiem - tātad, kādās vienībās mēra lukturu JAUDU? Zirgspēkos? Nu var jau - tātad, cik zirgspēki ir tavas mašīnas lukturiem?

core Reģ.: 03.01.2017
2 0 Atbildēt

Meklēt? Tie nav jāmeklē,tie ir visur, jo tāpat kā pajolis eksperts, tu arī katrā tēmā lien ar savu gudrību, pie kājas, vietā vai nevietā. Ja jūs nedzīvotu pilnīgi pretējās Latvijas nekurienēs, tad varētu domāt, ka esat brāļi.

Ko tieši es esmu sagrozijis? Lai par tevi paņirgtu neko nevajag sagrozīt, tāpat ir ņirdzīgi.

Bet tu kā parasti neatbildēji uz jautājumu, kā tad tava golfa lukturi citiem acīs var dot 200w?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Nekad neesi redzējis auto, kam uz tālajiem iedegas otrs lukturu pāris?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ir - viņš šobrīd piekasās pie "lukturi izstaro vatus".

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Esmu redzējis, vienam no maniem auto arī tā ir.

Es nepiekasos pie "lukturi izstaro vatus", es piekasos pie tā ka tu tēlo pārgudreli, bieži vien arī par lietām par kurām tev īsti nav sajēgas. Jā, pa lielam jau tev ir taisnība par gaismas mērvienībām, tik es nesaprotu kādā sakarā tu to te iepļūtīji vispār, secinu, ka gribēji parādīt vismaz kaut kādā veidā savu gudrību. Un piekasos pie tā, ja jau tev tik ļoti parādīt savu gudrību pār citiem, tad neraksti arī savos komentāros par to, ka citi sejā dabūn vatus.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Šis ir apbrīnojami. Apmizanti.Ahuēni. Ka cilvēki spēj atšķirt hujatus no zajebandeliem un kilonanometros noteikt ieteicamo pārslēgšanās attālumu. Tas vid/stat loxs ar to pižiku galvā nesaprot kur viņš brauc un kapc un kam un kad vispār viņš reiz piedzimis,bet 150m viņam acumērs strādās kā bankā. Jā.

Kas ir 150 metri un kāpēc to apšaubāmo Csn textu neviens Lox nav lidz pat šodienai izmainījis? Da tapc, ka vnk ir lietas, ko nevar izmērīt.Tikko pateiksi ka jāsip uz 90, naski saskries pidakonsīlijs un tev dedzīgi appelēs, ka nav obligāti, ka tas ir vnk ierobežojums, nevis pavēle. Abet kad 150m, o,to gan jā. Kaut gan ideja bija pateikt ka NE tuvāk par 150 ir jāpārslēdz. Kas neaizliedz pārslēgt agrāk.

Kas ir 150m- tas ir trīs stabi!!! Lai pamēģina visi šodien pat. Es būšu pirmais, kas tādam mēģinātājam acis izdedzinās. Tas vēl ir to laiku atrauga, kad tikko nupat halogēnspuldzes parādījās.

Krievu GosT vel šodien nosaka, ka tuvajiem ir jābūt ne mazāk kā 50m. Bet tālajiem hvz, tas ir no optikas un stara fokusācijas atkarīgs. Parastam auto ar labiem oem jauniem lukturiem tas būs ap 200/300m, ar superšodienas tehnoloģiju varbūt 600m. Bet ar kārtīgu tirgū nopirktu 37,5 cipara papildnieku redzēsi visus 800m, ja ne vairāk. Krievu žurnāls avtorevju (savulaik vislabākais no jelkad redzētajiem) veica regulārus gaismutestus jauniem auto. Ar visiem foto. Ar stāvoša cilvēka maketiem. Diemžēl, pat arhīvs šodien pieejams tikai abonentiem, tā būtu derīgi te ievietot. Labs vid rezultāts pirms gadiem 5/6 bija ap 80m tuvie (xenona) un ap 180-200 tālie. Rekords bij kkādai skodai, kam tālie vilka 360m, to es toč atceros.Bet tie nebij prastie loxlukturi. Tad kā tur nafig 150m attālumā no tāda kko tur pārslēgt....???

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu gan iebrauci auzās. Tie 150m NAV radušies no zila gaisa vai tālo gaismu spilgtuma. Šī attāluma būtība ir 2x tuvo gaismu attālums - t.i. tālos ir jāizslēdz tad, kad starp pretim braucošajiem paliek tāds attālums, ko katrs no savas puses spēj izgaismot ar tuvajiem, neatstājot pa vidu "melno caurumu". Jā - nekas neaizliedz izslēgt agrāk, izņemot saprātu un izpratni par iepriekš mineto - NEKUR, izņemot Latviju, neesmu redzējis tādu uzstājību izslēgt tālos reizēm jau kilometra attālumā, faktiski panākot situāciju, ka pa vidu izveidojas liela tumsa, kur neizgaismo NEVIENS!

Vēlreiz visiem "apžilbinātajiem" - pretimbraucēja gaismās var saredzēt nepieciešamo, kaut arī tās ir prasa zināmu prasmi neskatīties virsū gaismām, bet redzēt ēnas, t.sk. grāvmalās, ne tikai uz brauktuves. Savukārt tumsā NEVAR redzēt ne ar kādu prasmi, lai gan acīs, protams, nekas nespīd un ir lielā komfortablā sajūta! Bet tikmēr... Tajā tumsā pa vidu uz ceļa cēli iziet alnis... Nē - viņi neskrien kā stirnas, bet cēli ieņem savu nāvējošo vietu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Low_beam_light_pattern_for_right-hand_traffic.svg

Lūk tev piemērs - mūsdienu standarts tuvajām gaismām nosaka pilnu ceļa izgaismojumu 60m attālumā un vēl kādu gabaliņu nepilnīgi. Cik ir 2x60m?! 120! Pieskaitam to astīti un 150 izgaismoti metri sanāk, bet nekas vairāk...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 1 Atbildēt

Retā reize, kad bardypusam nepiekrītu...150m, tad jau var principā ārā neslēgt tālos, jo tie pēdējie 150m jau vairs neko nedod, apžilbināts jau ir tāpat. Citi līkumus/pakalnā augšup cītīgi tur "savus 150" ka otram reāli ģīmī ar visām lampām. Reāli izslēdzamais attālums ir vismaz 2x lielāks...jo LV 2 un tālāk šķiras ceļos nav ne malas baltās nomales, par kādiem tur stabiņiem nerunājot un šāda tālo lietošana pretīmbraucējiem pamatīgi traucē.

Traucē starp citu arī pakaļā sēdētāji tumšajā laikā, pie pirmās izdevības, lai nav spogulis jāloka, tādus laižu garām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Noteikti slēdzu ārā tālos ātrāk, nekā 150m attālumā. Cik tieši, - atkarīgs no situācijas, bet situācija kopumā ar nesapratni, kādēļ to nevajag darīt pārāk ātri, ir vēl bēdīgāka par nenoregulēto lukturu sērgu. Par ātru šeit to dara, ĻOTI par ātru, un sagaida to arī no citiem, kas saprot, kāds risks tajā slēpjas. Jā - pie tevis minētajiem 300m sitācija nav traģiska - nepagaismoti paliek ~100m uz sekundi, kurā nekas īsti uz ceļa izmainīties nevar - pat stirnas tik ātri neskrien. Bet apmēram sekunde paiet katru 100 tumšo metru nodzēšanai - ja abi gaismas ir izslēguši kilometra attālumā, rezultāts ir satikšanās punktā, kurš ir bijis neapgaismots un nevienam neredzams līdz pat 10 un vairāk sekundēm! Pamēģini kādreiz ar hronometru aiziet no ceļmalas soliņa līdz ceļa vidum. Paspēsi 10 sekundēs? Domāju, ka jā - pat pālī.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vecīt, nu ko tu āksties.Nu tak tevi te neviens neuzskata par kaut kādu garāmgējēju.Bet kapc pa katru cenu jāstrīdas.Kādās nafig auzās- es tev saku ka skodai izmērīja 360m un jautaju- VAAI pie Tu gribētu no šāda pretimbraucēja sagaidīt savus 150m ???

Tu pats te teiici- ka esot ieraudzījis TO, ko neredzēja tavi pasažieri.Tas ir ok un tas izsaka vairāk, nekā apelēšana pie metriem. Jo, NAV metramēra izmērāmu "nerakstito likumu".Likums "izslēdz savus, tikko to izdarīja pretimbraucējs" ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem vispār labvēlīgas psiholoģiskās situācijas radīšanā ap sevi.Saskaņā un ar sevi harmonijā esošs braucējs saredzēs pat neredzamo, bet nervozs, uzvilcies un atriebīgs iebrauks suudā.Vai viņā iekāps, atbraucis pie saviem vārtiem, kā "balvu" par "saturīgi" pavadīto vakaru.Šo var par sava veida sportu pagriezt- ja esi iemanījies pārslēgties teju vienlaikus ar pretimbraucēju.Ja nav konfliktu šajā ziņā- tātad tavas uzvedības algoritms ir pareizs un lielākai daļai pretimbraucēju pieņemams.Ja gadās izņēmumi- vajag tos objektīvi novērtēt.

NEvar pretendēt, ka braucot vienmēr būs viss fragments līdz pretimbraucējam pienācīgi izgaismots.Tas nav un nekad tā nebūs.Tas ir tendencioza demagoģija.Citādi satiksme apstātos.NEvar vienmēr izmērīt centimetrus un dot metriskas norādes.Ir cilvēcības likumi, ir Pareiza uzvedība, ir māka saskatīt un ir pieredze un ir pārliecība par savu pareizu uzvedību. Jo "vērot" nav tas pats ,kas "saskatīt" vai "sajust".Vērot mums gandrīz katrs lohs māk.

Pārlieku aizraujoties ar tālo lietošanu tuvumā, vakara gaitā rodas stress un nogurums, no nevajadzīgi spožas gaismas acis ilgtermiņā nogurst un attiecīgi mazāk spēj saskatīt to apgabalu, kur beidzas lukturu stars un sākas tumsa.Jo TAS ir tas reāli svarīgākais, nevis tur kaut kāds spožs pleķis degungalā.Viens ir vakarā aizbraukt 40km līdz mājām, bet cits ir izbraukt stopsignālu jūklī un sastrēgumu jezgā sešos vakarā un braukt ārpasaulē visu vakaru vai pat nakti.Tad darbojas citi likumi un paradumi.

Pavērojiet tālbraucējus- ja izslēgsi savus tālos, 98% tev momentā atbildēs ar to pašu.Taisnā garā gabalā ir atkarīgs no "savstarpējas vienošanās".Ja viens it kā ātri izslēdz- var drusku iepauzēt ,bet nav ētiski pārāk vilkt garumā ar atbildi.Sens cits nerakstītais likums- ja pārāk ātri izslēgts- var uz sekundi ieslēgt, lai paskatītos "kas jauns".Parasti ja ieslēdz šādi uz sekundi, pretimbraucējs sapratīs un ļaus tev to izdarīt.Attiecīgi, vel pēc sekundes to pašu izdarīs arī viņš- ļauj viņam.Lūk izeja- sapratne un pārliecība ,ka tavs pretimbraucējs nav Lohs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Pārlieka aizraušanās ar tālo izslēgšanu ir krievu rulete, kuru esi gatavs spēlēt, lai iegūtu lielāku komfortu. Jā - lielākajā daļā gadījumu būs mazāka slodze acīm un tumšajā ceļa posmā nekas nebūs mainījies. Līdz reizei... Tas pats, kas ar gājējiem, kuri uzstāj uz savu priekšroku, neskatoties - lielākā daļa autovadītāju palaiž, bet var gadīties Vernons... Pēc analoģijas tev arī vajadzētu ieteikt gājējiem lieki nepiepūlēties, lai mazāks stress un acis nenogurst - iespēja satikt Vernonu taču ir maza. Vai tā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Izskatās, mazliet tā kā ne par ātrumu sākām te komentēt Ok, ja reiz par gaismām. Nav dzīvē nekādu 150m ar tālajiem. Bullshit Piefiksēju no agra rīta vienu patiesību, VW ieslēgti tālās gaismas /auto/ Dynamic light assist režīmā. Nereti pretī braucēji signalizē pilnīgi nepamatoti (stipri tālāk par 1km), bet, ja pretimbraucējs uzmirkšķina - mani tālie uzreiz pāriet uz tuvajiem. Varbūt arī, ka teju 1km attālumā. Citādi (ja pretimbraucējam ir ok ar nerviem un redzi), tie uz tuvajām gaismām pārslēdzas aptuveni 300m+ attālumā. Kārtējo reizi pārliecinājos, diezgan vienalga ūberkrutās ekstras pret vieniem vienīgiem ūbergudriem LED lukturiem

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Jā, to te jau agrāk jautāju tehnoloģiju cienītājiem.Jo šis te jau godīgākais izklāsts atšķiras no vispārpieņemtā "oii,vaii, cik viss forši", ko mēs te no visiem galiem dzirdam.Tas izgudrojums ir gadus 10 vecs, domāju ka tavs auto no 3g vecāka atšķiras par 16% vienīgi ja ar paša sensora jūtību un segmentu tehnoloģiju lukturos (kamēr tie jauni...). Manam auto piem bez šī ir arī atsevišķas sānugaismas, kuras pašas no sevis nostrādā saistībā ar gps-u un googli- lūk tas gan darbojas perfekti, bet tālo asistents diemžēl ir tāds samērā diskutējams, ar uzticamību apmēram 2/3.

Es stipri apšaubu, ka kādam tas tālo štrunts ir spējīgs korekti strādāt piem kalnu un līkumu valstībā starp robežu un Suwalkiem un/vai tas vispār spēj reaģēt uz fūru augšējiem gabarītiem, kad ētika prasa izslēgt tālos, tikko tādi punkti aiz uzkalniņa parādās- jo starp viņiem taču dzīvs cilvēks sēž.Kamēr taps redzami lukturi, jau būs viņa acīm kaitējums nodarīts.Viņš pa vakaru simtiem pretimbraucēju satiek- no kuriem katrs otrais izrādās lohs.Šis faktors laikam vispār nekur nekad nav bijis pieminēts.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Visa nelaime ir VAG grupas gaismās,ne tikai es to esmu secinājis bet arī citi šās grupas lietotāji,ar franču tuvajām gaismām jums kā līdz Munameģim.Varat tagad dirst pa desmit mēmamajiem bet man taisnība.Jau otrs franču auto bet tuvās tik ideālas kad pat tālās nav vajadzīgas ar visiem jūsu pribambasiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Peugeot arī bija ļoti labi bi-Led lukturi, tomēr VW ir vēl labāki

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Diemžēl.Audi vienmēr bijis visādu skaļi tehnoloģisku suudu pirmizgudrotājs, bet pienācīgi gaišs vienmēr tur ir tikai pirmajam pusotram īpašniekam.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Lūk raksts, ka lielākoties arī jauno mašīnu gasmas ir fufelis.Turklāt, "par bāzes cenu" nākušajos lukturos viņas vsdrīzāk ka ir vienkārši štruntīgas.Tikvien, cik uz pašu lukturu jaunuma rēķina,Mūsu demagogi par to noklusē. Tam pašam pasātam vai jebkam citam neba tur par velti tās brīnumgaismas ir komplektācijā.

autoreview.ru/news/ispytaniya-far-tol-ko-dve-mashiny-zarabotali-vysshuyu-ocenku

Lūk vēl kā piemērs, oficiāla organizācija komentē testēto, reku kundai/kona, ar dārgiem led-iem ir ok, bet ar bāzes lukturiem (par to tur Fanu apjūsmoto cenu/no) tas pats auto ir prasts meesls...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas nu ir novērots, ka pat jauni auto ar saviem lēcu vai LED lukturiem žilbina. Domāju būs nākošā dīzeļgeita kad atklāsies, ka ražotāji liek ECE marķējumu lai gan lukturi neatbilst prasībām.

Standarti ir šie kuriem būtu jāatbilst:

Today the retrofit of halogen with LED has no ECE certification. ECE Certifications that exist today are only for lamp (halogen, xenon, LED) where the optic has been developed according to it:

ECE R37 for halogen

ECE R99 for Xenon

ECE R128 for LED

That means that for each vehicle on the road, a full test needs to be performed to be certified (e.g. Osram with Golf VII LED optics). This ECE certification is R48.

www.philips.co.za/c-m-au/automotive-led/faq

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jauni visdrīzāk jau dēļ lietotāja dalbaēbisma, bet dažādu ķeneru pašrocīgi saliktie led/drl žilbina noteikti. Tiem vispār tumsā nebūtu jādeg, jo optiskā ierāmējuma tiem nav, nevirzīta gaisma spīd pa visurieni.

Tur tas teiciens par retrofit paredz to, ka nav EC uz dažādiem "uzlabojumiem"- ka NEdrīkst halogēnam paredzētajā lukturī bāzt radikāli cita principa spuldzi. Bet latvijas lohiem tak kaut kāda tur jaunzēlandes filipsa ieteikums ir pie d, vai ne? Apjāt TA ir vieglāk kā vid/pirkstu apmiist, kurš gan to neprot.

Tas pats viltīgais pihlipss aizkadrā vainojams pie tā, ka ar viņu iekārtām savulaik ķīnieši un citi tā rajona šauracainieši saražoja un visu pasauli piepludināja ar retrofit-a xenon spuldzēm. H1,h3,beigās pat h4 un jebkurš h, ņem tik un bāz kur un kā gribās.Kaut vai ar 15kK zaļas vai 30kK melnas gaismas toni,viss ir iekš stock,izvēle milzīga. Turklāt nelabvēļi melš, ka pihlipss pa kluso tirgoja vairumā par pusvelti arīdzan īstas paša sevis saražotas un teh kontrolē izbrāķētas oficiālas d2s spuldzes., kuras manīgi darboņi vēlāk sabāza katrs sava dizaina kārbiņās un lohiem pārdeva kā oficiālu filipsa produktu, tik drusku lētāk. Tas nekas, ka līkas un ar fokusa nobīdi un ar vizuāli atšķirīgu gaismas toni.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tūlīt atskries eidis bļaudams "tā nevar būt, tā ir tikai vāciešiem, kāpēc viņi nomelno hondu?!"

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

dzīvē tikai vienu auto esmu redzējis-lietojis, kuram tuvās gaismas bija voooov !

iekāpu viņā vakarā viļņā un braucu uz rīgu.

Iestājoties tumsai, sapratu pilnīgs vooo !

bija sajūta, ka lukturi ir pilnīgi nenoregulēti un rāda stipri par augstu vai vispār nesaprotami, kas tas ir, likās, ka tās ir tālās, bet ieslēdzot tālās, tās bija kā vilciena prožektori !

Beznzīntankā pie sienas izskatījās tīri labi

Bija bail braukt, ka nežilbinu visus , kas pretī brauc

Bet neviens pretīmbraucošais nemirkšķināja, tātad viss bija labi

tagad zin, ka arī tuvās gaismas var būt tādas, kas izgaismo izcili !

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

Un kur te palikusi iekļaušanās ātrumā?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Pāris sūda kulstītāju dēļ šī diskusija ir palikusi par nelasāmu un nebaudāmu visiem pārējiem neiesaistītajiem lietotājiem.

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

Konkrētāk lūdzu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lai visi iesaistītie atvainojas topika Autoram par labas domas apzinātu sačakarēšanu.Es jau to izdarīju.Svētdienas vakarā palasīt "nau ko".DDM.

1 2 3 4 5
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti