Kārtot: Augošā secībā
1 2
raimondsm 25.04.2024 10:35

Salona ventilatora pretestība, kura vispār ir jāmaina, ir inženieru piekāpšanās kompromiss efektīvajiem menedžeriem/izmaksu mazinātājiem. Jo tā nu ir detaļa, kuru ar nedaudz lielāku materiālu izlietojumu, var uztaisīt ar tādu rezervi, ka tā nav jāmaina.

raimondsm 24.04.2024 7:49

lvportals.lv/dienaskartiba/362657-aicinam-verot-tiesraidi-vakcinacijas-ieguvumi-visparejai-imunizacijai-50-gadi-2024

www.facebook.com/VeselibasMinistrija

www.facebook.com/bernuslimnica

www.facebook.com/SPKCentrs

Šonedēļ, 24.- 30. aprīlī tiek atzīmēta Pasaules Imunizācijas nedēļa un svinēti 50 gadi, kad Pasaules veselības organizācija (PVO) uzsāka vispārējo cilvēku imunizācijas kustību 1974. gadā. Šo gadu laikā vakcinācija pasargājusi un izglābusi vairākus miljonus cilvēku paaudžu paaudzēs no nāvējošām slimībām un uzlabojusi dzīvildzi un dzīves kvalitāti kopumā.

Vispārējā imunizācijas programma tika uzsākta 1974. gadā ar mērķi nodrošināt dzīvību glābjošas vakcīnas bērniem visā pasaulē. Mūsdienās katrā valstī ir Nacionālā imunizācijas programma – vakcinācijas kalendārs – un vakcinācija visā pasaulē tiek atzīta par drošāko un efektīvāko līdzekli sabiedrības veselības uzlabošanā visos vecuma posmos.

Trešdien, 24. aprīlī plkst. 10:00 SPKC aicina vērot tiešraidi, kurā eksperti diskutēs par vakcinācijas ieguvumiem laika gaitā.

Tiešraides dalībnieki:

    Prof. Dace Zavadska, infektoloģe, BKUS Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja,

    Prof. Ludmila Vīksna, profesore, RAKUS Infektoloģijas galvenā speciāliste,

    Dr.Ainis Dzalbs – Latvijas lauku ģimenes ārstu asociācijas viceprezidents, ģimenes ārsts,

    Jurijs Perevoščikovs, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors

Tiešraidei varēs sekot līdz SPKC, Veselības ministrijas un Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) sociālo tīklu kontos Facebook.

Pirms plānotās tiešraides aicinām iesūtīt jautājumus uz prese@spkc.gov.lv vai SPKC Facebook čatā pirms diskusijas.

raimondsm 21.04.2024 7:52

Bija sižets par Vāciju, kur pilsētplānotāji plāno pilsētas infrastruktūrā baseiveida padziļinājumus (parka daļas ne lietus laikā) un augsnes laukumus betonētas un asfaltētas vides vietā. Daļu ūdens aizvada ar sūkņiem, daļa sasūcas augsnē. Un to viņi dara tagad, pēc plūdiem.

Tādām tuksneša betonētajām un asfaltētajām pilsētām laikam vispār nav koncepta, ka augsnei jāspēj uzsūkt kādu noteiktu daudzumu ūdens,

raimondsm 19.04.2024 18:47

Tas stils nāk no ārzemju forumiem. Vienam tādam, kurš netic tam, ka kosmonauti bijuši uz Mēness, netic tam, ka uz Saules ir ūdeņradis un kodolreakcijas ( kā  viņi izsakās, exploding gases), kosmisko attālumu un masu aprēķiniem, jo to tak nevarot zināt,  un vēl dažiem zinātnes faktiem, uz manu norādi uz paris faktiem un jautājumu par Rezerforda atoma modeli, nodrukāja depešu, kurā apsūdzēja mani demokrātu atbalstīšanā, pieminēja vakcīnas (jab viņa žargonā), kaut kādas vietējās politiķu spēlēs, un vispār savērpa veselu stāstu, cik ļauns es esot.

Jāteic gan, ka plakano Zemi šis neatzina, esot apaļa tā Zeme tomēr, par čemtreiliem īsti neatceros, bet laikam nebija vis, vai tieši šis bija neasaprašanā, kā izimērītt gaismas ātrumu, nezinu. Ta kā viņiem katram ir savs sviestu komplektsk, katrā ziņā retorika par oponenta noziedzīgumu diezgan precīzi tāda pati.

Jā, vakcīnu lietas, jab and democrats, pilnīgi noteikti viņam bija topā.

raimondsm 19.04.2024 16:18
raimondsm 19.04.2024 15:59

Nu, viņi nevar vienkārši normāli atbildēt, jo tad sanāk, ka patērētājam ARĪ ir kaut kādas darbības jāievēro. To nevar.

Tas taču ir elementāri - saķēri infekciju, zini par to, neaplaid citus.

raimondsm 19.04.2024 15:52

Nu, plazmīdu DNS. To taču var noteikt, vai ir vai nav.

raimondsm 19.04.2024 6:53

Kārtīgi gaisa-pilienu infekcijas simptomi sākuma stadijā, temperatūra kādi 37.2°C - 37.5°C.

Ko darīsi?

raimondsm 19.04.2024 6:44
raimondsm 18.04.2024 19:20
raimondsm 18.04.2024 16:37

Nu, labi, un e-veselība.

Bija reāls variants pārņemt no igauņiem.

Nē, taisīja paši.

Slikti darbojās.

Pārtaisīja.

Uzturēja.

Saņēma algu, pirka auto, brauca. Lūk, arī sakars ar ekoloģiju, Ja vēl pieskaita laika patēriņu, dīkstāvi, nefunkcionējoišu e-recfepti.

raimondsm 18.04.2024 14:22

Nu, uzraksti pats.

Varianti - viegls sagurums, nīgrums, kaut kas nav.

Tā vidēji - kaut kas pasāp, neliels klepus, temperatūīra normāla.

Kārtīgi gaisa-pilienu infekcijas simptomi sākuma stadijā, temperatūra kādi 37.2°C - 37.5°C.

Ko darīsi?

raimondsm 18.04.2024 14:17

Nu, paņemsim tādu pavisam vienkāršu piemēru no ekonomikas - interneta veikali. Tepat Latvijā viņu ir desmitiem, simtiem, varbūt tūkstošiem. Tur ir visādi biznesa modeļi, viss uz vietas reti kam ir, jāgaida no lielajām noliktavām kādu laiku arī. Pašas lapas pēc ērtībām un funkcionalitātes arī dažādas. Ir tādas, kur viss ir skaidrs, intuitīvi saprotams, ērts, viegli var pāriet no preču kataloga uz iepirkumu grozu, ērti mainīt pasūtījumu, ikonas vietās, viss labi. Ir tādas, kur nav nemaz tik labi. Neērti uztaisīta lapa, nevar ātri pāriet uz citu funkciju utt.

Kāds taču taisa tās lapas arī! Kāpēc pamatfunkcionalitāte nav vienota visiem?

raimondsm 18.04.2024 9:52

Kāpēc jebkura ideja ir jāpārspīlē līdz bezjēdzībai? Tas taču ir labi, domāt par braukššanas, sastrēdgumu un piesārņojuma ierobežošanu.

Mazpilsētā neizmanto auto 2-3-5 reizes nedēļā, jo ir ļoti laba veloceliņu infrastruktūra.

Nebrauc uz Rīgu ar auto 2-3 reizes nedēļā, jo ir auto stavvieta pie stacijas un sabtranss pilsēta par brīvu, uzrādot aplicinājumu par auto stāvvietu.

Un tā tālāk. Skaisti.

raimondsm 18.04.2024 9:44

NU, un ko tagad uz šo atbildēt? Pateikšu, ka zālēm ir blaknes. Vakcīnām arī ir blaknes.

Tomēr tas nav iemesls ignorēt elementārus ieteikumus infekciju epidēmijas laikā.

raimondsm 18.04.2024 7:12

Tava pasaule ir Bergcentriska. Viss, kas par veselību, attiecas uz Bergu?

raimondsm 17.04.2024 17:41

WALA rakstīja: Cik stulbam ir jābūt lai šādu  priekšlikumu vispār atļautos izteikt ... Vācijā. Ok teiksim ja to darītu, mazās valstpilsētas, kā Monako vai Lihtenšteina ...

Nu, ja, vācietis un auto. Vispār jau jebkurā valstī ir zināma daļa cilvēku, kas principā atsakās pat domāt par ideju reizi nedēļā NEBRAUKT ar savu auto.

raimondsm 17.04.2024 13:51

Tā zaļināšana un visa tā diskusija būtu jēdzīgāka, ja tiktu apspriesti vienkārši, saprotami, rēķināmi jautājumi.

Kāpēc ražotājiem nav lēto elektroauto modeļi ar maināmu akumulatoru un prastu uzbūvi?

Vai vispār tiek skatīts koncepts nebraukt, braukt mazāk?

Visādi lokāli, vienkārši risinami jautājumi, piemēram, labāki logi ar pārklājumu dienvidu un ziemeļu valstīs siltuma nelaišanai/saglabāšanai.

Nodirsēju monitorings, sa...to domuformu labošana.

Tizlo argumentu produkcijas monitorings, tūlītēja atbilde, skaidrojumi.

STEM priekšmetu programmas, mācību materiāli, imitācijas un tizlo domu formu monitporings.Ciklisko diskusiju pētījumi, domu attīstības monitorings.

raimondsm 15.04.2024 10:00

Jā, un nekādi Latvijai piemēroti projekti, ar pierādāmiem un rēķināmiem datiem, visticamāk, nebūs. Jo laukumu pārņēmuši oficiozi no vienas puses, kam sava dienas kārtība un uz personībām un kašķi noskaņotie bļaustaki-diskutētāji!

raimondsm 14.04.2024 21:23

Organella arī sniedz ieskatu okeāna ekosistēmās. Visiem organismiem ir nepieciešams slāpeklis bioloģiski izmantojamā veidā, un UCYN-A ir globāli svarīgs, jo tas spēj piesaistīt slāpekli no atmosfēras. Pētnieki to ir atraduši visur, sākot no tropiem līdz Ziemeļu Ledus okeānam, un tas fiksē ievērojamu daudzumu slāpekļa.

"Tas nav tikai vēl viens spēlētājs," sacīja Zērs.

Atklājumam ir arī potenciāls mainīt lauksaimniecību. Spēja sintezēt amonjaka mēslošanas līdzekļus no atmosfēras slāpekļa ļāva lauksaimniecībai un pasaules iedzīvotājiem 20. gadsimta sākumā attīstīties - Habera-Boša process nodrošina aptuveni 50% no pasaules pārtikas ražošanas. Tas arī rada milzīgu daudzumu oglekļa dioksīda: aptuveni 1,4% no globālajām emisijām rodas procesa rezultātā. Gadu desmitiem pētnieki ir mēģinājuši izdomāt veidu, kā lauksaimniecībā iekļaut dabisko slāpekļa fiksāciju.

"Šī sistēma ir jauna perspektīva slāpekļa fiksācijai, un tā varētu sniegt norādes par to, kā šādu organellu varētu pārveidot kultūraugus," sacīja Koals.

raimondsm 14.04.2024 14:28
raimondsm 12.04.2024 8:18

Vispār jau oglīte ir tāda detaļa, kuru var arī drusku pieslīpēt, ja vajag. Gan jau dažādos kantoros, ja nevar atrast precīzi tādu, kā vajag, tad gana līdzīgu gan.

raimondsm 11.04.2024 10:00

Veikli sajaukta patiesa informācija ar izdomājumiem.

Galvenās loģikas kļūdas.

3500 un 4 - šie skaitļi kopā rada iespaidu. Nekad visi ziņojumi nav pamatoti. Veselības problēmas ir gan nevakcinētiem, gan vakcinētiem. Pie tam slimotāju skaits ar komplikacijām pilnīgi noteikti ir mazāks vakcinēto grupā. Vēlīnās seku parādīas pārslimojušajiem ir cits jautājums. Tā ir briesmīga infekcija tieši ar to, ka vienā ģimenē, blakus dzīvojot, var slimot viegli un ļoti smagi un tie neslimojuši vai veigli slionjusie dabū sava dievišķuma un veselīguma apliecinājumu un eskalē situāciju.

Milzīgais sapirkto vakcīnu skaits tā laika situācijā - nu ko un kā tur var paskaidrot tautai? Nu, nevar cerēt6a, ka sapratīs un spēs atdalīt kļūdu, nenopērkot Pfizer vakcīnas savlaicīgi no kļūdas iepērkot par daudz pēc tam. PR un pārvaldes fiasko! Lōgīskii,!

"meloja par vakcīnas efektivitāti. Brīdī, kad ar covid saslima viens no 11 nevakcinētiem cilvēkiem un viens no 12 vakcinētiem cilvēkiem, valdība turpināja vakcīnu raksturot kā 95% efektīvu pret slimības izplatību. " Vispār jau dati no slimnīcām ir pilnīgi skaidri - vakcinētie slimoja vieglāk vai vispār neslimoja. Procentuāli un absolūtos skaitļos. Pie tam tieši laikā, kad niknie COVID paveidi deva vietu lipīgākajiem, bet maigākajiem paveidiem, varēja sanākt, ka 90 procenti cilvēku ar imunitāti iedod slimnīcām tikpat saslimušo, cik 10 procenti vai cik tur nevakcinēto/nepārslimojušo. Faktiski skiatlis, ka abas grupas dod apmēram vienādu saslimušo skaitu, norāda, ka vakcinētie saslimst 9 reizes mazāk!

"Pote veicināja saslimšanu" un kādā dienā 90 procentu populācija deva 12 saslimušos dienā, bet 10 procenti populācijas deva 11 saslimušos!

Kā ar nevakcinēšanos pret citām slimībām - Berga lekcijas un pārtikas piedevas?

raimondsm 10.04.2024 13:57

Tas ir reāls stāsts no ģimenes ārsta. Gan jau katram trešajam, piektajam praksē tāda ģimenīte ir.

raimondsm 10.04.2024 11:36

Izplati? Dr Berg sleep aid regular 90 capsules,  Dr Berg Sleep Aid Regular Formula, For Natural Support for Deep Sleeping Cycles

Dr Berg Sleep Aid Regular Formula, For Natural Support for Deep Sleeping Cycles ,

Dr Berg Sleep Aid Vegan Formula 60 Caps, For Natural Rest Support And Body Calm

------------------

Berga antireklāma vakcīnām www.drberg.com/blog/vaccine-induced-autoimmunity

Atnāk tāda māmule ar saviem 4 bērniem pierakstīties pieģimenes ārsta, nevienu nevakcinēs, "ķīmiju" nelietos un viss. Un ko darīt!

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti