Lasītāju pieredze par saviem auto

Toyota Tercel 1990 Novērtējums: 7
Toyota Tercel, ražots 1990. g. man ir nu jau 4- trus gadus (pavasarī būs pieci). Īsto noskrējienu es varu tikai minēt, jo pats jau esmu nobraucis apm. 120tkm, un uz spidometra ir 255tkm. Šis ir diezgan rets modelis Latvijā. Atšķirība no Corollas Liftbacka: aizmugures daļa (pikaps) un ir pilnpiedziņa. Ziemā ar vieglo virsbūvi, ir vienkārši prieks braugt, kur lielie grimst nost tur viņš iet pāri, stabils uz ceļa. Bremzējās (bez ABS) jau gan tā pat kā visi : ) Mazais 1,6L16V motors ar saviem 105 Zs nav liels, bet ir pietiekami jaudīgs. Ekstru nekādu nav, standarta lietas: pastiprinātājs un citi sīkumi.
Vairākkārt ir mainīti priekšējie amortizātori. Sākumā liku gāzes Sachs, nomainot divus komplektus divu gadu laikā sapratu, ka nebūs labi, ieliku gāzes Monroe ar kuriem braucu nu jau trešo gadu. Katalizators un lambda tika mainīti pirmajā gadā pēc nopirkšanas. Tad vēl ir mainīts spilvens zem kārbas, bukses aizmugures tiltā, gumijas virs pakaļējām atsperēm, “saiļņiki”, ģenerātors labots. Eļļas, sveces un citi sīkumi ir tāpat kā citiem auto. Ar pilnpiedziņu nekādu problēmu nav bijis, viss strādā. Lielākais mīnus ir virsbūves nonoturība pret koroziju, pūst arkas, sliekšņi. Grab salons.
Patēriņš ir apm. 9L pilsētā, 7 ārpus.
Nekā jau īpaša šajā mašīnā nav, tomēr viņa strādā kā pulkstenis, iet ziemā un vasarā. Nēesmu saudzīgs braucējs, tamdēļ priecē, ka šī mašīna ir ļoti izturīga un ziemā silta. Par cik man ir otra mašīna tad šī ir definēta par ziemas mašīnu, vasarā stāv garāžā, bet tas jau ir cits stāsts. Ar šo mašīnu esmu apbraukājis Zviedriju, Norvēģiju, un vairākkārt uz Slovākijā slēpot braucis. Droši vien, ka arī šogad braugšu, bet nedaudz tālāk – uz Austriju. Tad jau manīs! : )
Bedigais @ 6.janvāris 2003 0:00
Visi komentāri
 
JanisB P405 7.janvāris 2003 9:36
0 0 Atbildēt

Izklausas labi, bet kadas aptuveni detalu izmaksas un dabusanas iespejas? Lai ripo! ;-)

Bedigais 7.janvāris 2003 11:20
0 0 Atbildēt

JanisB: sachs gazes amji maksaja 28 Ls/gab, Monroe meistars atrada par 22Ls/gab. Gjeneratoram nodega tilts, tas bija kautkur ap 20Ls, sailjnjiki 7ls/gab, gumijas virs pakaljatsperem 3-4 Ls. Nesen izgaju TA bez problemam, tikai esot jamaina priekshejaas putekljugumijas.

renchux 8.marts 2005 22:21
0 0 Atbildēt

ja vajag tercel detalas ~88 gada atsaucies

Jancix#24 30.marts 2005 21:41
0 0 Atbildēt

mans ar parvietojas ar shaadu auto(1991). ja nemaldos tad pilnais nosaukums ir Toyota Corolla-Tercel. auto nespeej vien beigt prieceet! jau 3g ieksh LV un visas reizes pa godiigam izgaajis apskati bez probleemaam! jaatziist, ka pashu dziits no Shveices, taadeelj labi izveeleets. ziemaa ljoti nepaarspeejams auto. vieniigais, sho 3g laikaa saacis ruuseet pa muusu fantastiski saaljajiem celjiem. saudzeets netiek, jo katru(!) nedeeljas nogali izvizinaas ap 50km pa zemes celjiem un ~150km pa shosejaam. karoch- braukts daudz jo daudz. izbraucis arii uz savu ieprieksheejo dziivesvietu- Shveici un atziits kaa labs celjojumauto... miinuss gan ir pateerinsh pilseetaa...

Senciic 9.jūnijs 2005 15:58
0 0 Atbildēt

Njap, shis ir labs un uzticams auto. Cenas tanii pashaa vaacijaa iipashi nekriitas, kautgan arii tur shis modelis ir retums. Visaadaa gadiijumaa nobraucos triis gadus ar sho mashiinu varu teikt tikai labus vaardus. Iznjemot koroziju :( taapeec arii tika nomainiits pret citu braucamo, bet par to jau citaa topikaa, bet taapat pie japaanjiem :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti