Lasītāju pieredze par saviem auto

Honda Civic 1990 Novērtējums: 6
Tātad Honda Civic 1.5 16V, hečbeks. Jau pāris mēnešus vairs neesmu ši smukā autiņa īpašnieks. Latvijā nobrauca gadu.
Gribēju Hondu un beigu beigās nopriku šo fruktu - ne lēti, bet ar 3. mēn. garantiju. Praktiski tuvu ideālam stāvoklim. Par garantiju nomainīja - vienu pusass ārējo galu, lambda zondi .... Aizmugurējās arkas apakšā bija rūsas pleķis, kas vēlak mazgājot autiņu pārvērtās par caurumu ... tas dīvaini, jo nekur citur nebija NEVIENA rūsas pleķīša! Citu nozīmīgu defektu nebija! Nu vēl varēja nomainīt sajūgu - bija padilis un ieslēdzot vibrēja, bet tā jau nav "letāla" vaina. Pie tam sajūga komplekta nomaiņa nebūtu no lētākajiem remontiem.
Remonti gada laikā - lielākais bija pr. bremžu disku nomaiņa, vairākas reizes tika novirpoti, bet tik un tā atkal sāka vibrēt. Nu neko vairāk nenācas labot ...
Uz pārdošanas brīdi dzinējs bija sācis rīt eļļu, bija jāmaina kādas 4 sailentbukses un klakšķis stūres zobstienī. Te jāsaka, ka kaut kādu klaboņu no ritošās nevarēja dzirdēt ... to atklāja tikai pārbaudot servisā.

Par mīnusiem:
- Manuprāt "- " Nr. 1 ir vadītāja vietas neērtums. Sēdekļi ir mazi un rumpi nesaturoši, instrumentu panelis novietots par zemu - jaāskatās kaut kur lejā, kreiso kāju īsti nav kur stabili novietot, sēdekli prasās nolaist zemāk, bet stūri tuvāk. Rezultāts ir tāds, ka ideālu sēdpozīciju man ieņemt nebija iespējams un pēc brauciena ap 80 km tu jūties kā no moku kambara izkāpis! Neresnam, 180 cm garam cilvēkam šajā mašīnā pie stūres nav ko meklēt. Pieņemu, ka smalkākas uzbūves personas jutiesies pietiekami komfortabli.
- Mīnuss Nr.2 - mazais dzinējs. Pietiekami dinamisks pilsētā, bet uz šosejas pietrūkst "grieziena". t. i., griež labi, bet apdzenot uz šosejas, labam cēlienam jāliek vienu vai pat divus pārnesumus zemāk, līdz ar ko līdz "sarkanajai" zonai aizgriežas viens un divi. Bet skaņa ir laba ;))
Info - šim dzinējam ir 2 sprauslu (DPFI) iešprice, kas esot mazāk uzticama un laba kā 4 sprauslu MPFI, ko uzstāda 1.6 dzinējiem. Man gan nekādu problēmu nebija.
- Nr. 3 - zems maita, īpaši klusinātāja bundulis. Uz lauku ceļiem un pļavām jābrauc prātīgi! Tamdēļ arī pagrūti varētu būt ielocīties iekš Civica.
- Nr. 4 - slikts virsbūves krāsojums, neizturīgs pret sīku akmentiņu triecieniem utml. Starp citu - virsbūve ir cinkota.
- Nr.5 - salons pilns ar lētu plastmasu, no kā var čīkstēt un grabēt.
- rezerves daļas varētu būt grūti dabūt dažreiz, nu par dārdzību īsti nezinu, piemēram, Opel Vectrai daļas ir tādā pašā līmenī vai pat dārgākas ...

Par plusiem:
- Ļoti patīkama un viegla vadāmība, ar stūres pastūzi vispār ir super! Priekš šitā mazā susura iet ļoti mīksti un stabili.
- teicama pārredzamība un viegli parkoties
- smuks auto! Kāpēc gan es to pārdevu! ;- D
- plašs salons! Priekšā ir plaši, bet aizmugurē 3 cilvēki iesēdīsies bez problēmām.
- nu tomēr jauki man šķiet Hondas dzinēji. Skaitās arī uzticami. Runājot par ekonomiskumu, jāsaka, ka lielas starpības starp 1.5 uz teiksim 2.0 degvielas patēriņā nava. Pilsētā varbūt, bet kopumā NĒ! Pie tam mazie tiek vairāk slogoti. Tāpēc es dotu priekšroku lielākajam dzinējam vai arī 1.6i DOHC VTEC ;- ).
Rezumējot - Jauks "Pilsētas auto" smalkas miesasbūves cilvēkiem.

Ceru, ka kādam šis rakstiņš palīdzēs izdarīt pareizo izvēli!
Ivarsi.


ivarsi @ 16.jūlijs 2003 0:00
Visi komentāri
 
Qued 17.jūlijs 2003 8:36
0 0 Atbildēt

Varbūt tā rūsējusī arka bija sista. Tā mēdz būt.

Newcastle 18.jūlijs 2003 1:22
0 0 Atbildēt

Kaa domaa, prieksh 1,94cm paaraak maza mashiina? Ar taadu augumu buus iespeejams seedeet vadiitaaja kreeslaa? Un cik, tomeer taads susurs eed?(cik pilseetaa, cik pa celju)

ivarsi 18.jūlijs 2003 9:42
0 0 Atbildēt

Ar to vietu vadītājam ir tā, ka iekāpt un sēdēt 1.94m šķiet, ka var mierīgi - galva griestos nedursies un sēdekli arī var atbīdīt diezgan tālu, arī elkoņi nekur durvīs nedursies, bet domāju, ka stūre varētu būt pazemu un patālu (zinu, ka citiem tā patīk braukt - izstieptām rokām un pusguļus... man nē) un tā kā visdrīzāk šitam modelim nebūs sēdekļu augstuma regulātors kājas arī varētu atsisties pret stūri( vispār kājam vietas ir maz, lai gan pedāļi ir novieti labi) un instr.panelis būs kaut kur "lejā".

ivarsi 18.jūlijs 2003 9:57
0 0 Atbildēt

Nu ēda mans smukais melanais susurs vidēji kādi 7.5 - 8 L/100 km. Tas nozīmē, ka pilsētā ap 9- 10 L, bet uz štrāses ap 6 L.

Newcastle 18.jūlijs 2003 13:36
0 0 Atbildēt

Un kaa ir ar uzraavienu? Pietiekoshi dinamiska ir? Un kaads ir max aatrums? Uz kaadiem 120 var braukt? Taa arii nesapratu par detaljaam, daargas vai nee? Un cik ir celju nodoklis uz shito zveeru?

Janis D. 23.jūlijs 2003 1:28
0 0 Atbildēt

Civicam un Accordam (it seviski to gadu, bet ari jaunakiem - lidz 1995) ir loti raksturigi, ka aizmugureja arka ruuse. Ta ir pati pirma ieta, ko perkot civicu vajadzetu apskatit. Es ari domaju tadu smuku accordu pirk un viss bija baigi labi - forsha krasa it ka, viss ieksha tirs, motors ari iet super, bet ieskatoties tuvak, vareja redzet, ka aizmugure tieshi ta vieta pie arkas bija parkrasota ar nedaudz savadaku krasu. Skatoties no arkas iekshpuses, vareja baigi labi redzet cik slikta situacija bija taa vieta. Ta nu to ari nepanjemu.

Bet velreiz - noteikti skatieties uz to rusu pie aizmugurejiem ritenjiem!!!!!

ivarsi 23.jūlijs 2003 14:43
0 0 Atbildēt

Pirms gada, kad pirku civicu painteresējos par bremžu un ritošās daļu cenām. Toreizējais secinājums bija, ka cenas ir dārgākas kā 2jam Golfam, aptuveni BMW3 (1986.g.) līmenī..
Vienīgā rez. daļu egāde gadalaikā - pr. bremžu diski - 15Ls/gb., salīdzinājumam Opel Vectrai (1993.g.) tā paša ražotāja maksā ap 18 Ls/gb.
Nodoklis - pac mazākais
Dinamika - lūdzu konkrēti mani iespaidi Civic 1.5i, 16V dinamika ir līdzīga kā BMW318i, švakāka kā Opel Vectra GT 2.0i, un ievērojami švakāka ka VW Golf 2 GTi. Nekāds pogu rāvējs vai iekabinātājs nava, bet tai pašā laikā ikdienas braukšanai dinamika ir laba, nekāds kuslais Civic ar 1.5 arī nav.
Uz 120 km/h iet vēsi, nemaz nejutīsi, īpaši ar labām riepām.

qwegw 8.augusts 2003 14:43
0 0 Atbildēt

Esmu braucis ar diviem civiciem- ar shprici un bez, motori mazie- 1.4 1.5 - man dinamika pietika - ja uz shoses vaig apdziit - ar 3. gangji liidz 150 izspiezh ;) bet skanja tad ir labaa ;)

Man pasham 184cm, par eertiibu nesuudzeejos. Detaljas un remonts daargs, it sevishkji, ja labo Hondas servisaa. Var gadiities, ka kaadu detalju ilgi jaagaida (2-4 ned).

roo 20.oktobris 2003 11:45
0 0 Atbildēt

Man te viena tante centas iestastit, ka hondaam un citiem japanjiem, lai kaut ko saremonteetu vajag speciaalas atsleegas un parasts latvietis to nemaz nevar izdariit.
kaa tur iiisti ir?

zaalic jr. 5.janvāris 2004 15:09
0 0 Atbildēt

Max aatrums, ko izdevies sasniegt ir 190 km/h. Kad kaapinaaju bultinju, biju shokaa- kaapj, kaapj... Taadu aatrumu negaidiiju.
Ar aatrrumu 120 km/h var rulleet briivi. Pat mana maate nebrauc leenaak, kad iedodu vinjai lietoshanaa.
Vienreiz no Ventspils uz Riigu atbraucu ar aatrumu 140, 150 km/h... Veelaak apreekjinaaju paterinju: 7,5 litri.
Viens baigs MIINUSSS ir (man kaa 21 gadu vecam brauceejam)- biezhi jaakontaktee ar CP darbiniekiem...

Potencialais pircejs 5.janvāris 2005 22:51
0 0 Atbildēt

Cik HP ir ir Hondai Civic 1.6 16v 92. gads?

Gincha 22.septembris 2005 3:12
0 0 Atbildēt

Prasu padomu par Civicu, nesen nopirku, jo teica ka esot samera ekonomisks, izradas ka ar 10uz simta tikai ta ta (1,6 16) braucu pie gudriem onkam, lai skatas mosk sprice cakara, sie saka ka sprice ir Ok, parsteidz atgazu limenis 8% melni dumi, izputejs ka no peckas izvilkts- apkvepis. Varbuut kads varetu pateikt kura virzina skatities?

DidzisF 9.janvāris 2008 15:43
0 0 Atbildēt

Auto viegli remontejams pasu spekiem. Nav neka sarezgita. Ta ka krievu auto. Atslegas der tas pasas parastas. Nav ka VOLVO vajag iepasas zvaigznites.

Man piederejusi 3 auto sa gada modela. Nevaru sudzeties. Nav nekas ipass bet par Golfu II notiekti labaks. Nu negrab tur nekas ja pats neesi salonu sabojajis.
Labs Pilsetas auto sievietem un jauniem cilvekiem, kuriem nav javada daudz draugu.JO aizmugure gan nav daudz vietas un ilstosi braukt 5 pieaugusiem cilvekiem, bus nogurdinosi, jo sedeklis loti zems. Rezultata neerta poza kajas pie deguna. Piekritu ka orginalie Hondas priekseji sedekli nav erti, kajas ir kaut kada nedabiska poza balsta uz papeza.
Man nacas nomainit dzineju tas izmaksaja 400 lVL + darbs 75 LVL. Bet tagad viss ir OK> Labs pilsetas auto ar patikami vieglu gaitu pilsetas ielas. Uz sosejas ari nevar sudzeties, Vienmer jau var veleties lielaku dimanamiku. Bet tad jau japerk PORSHE. .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti