Lasītāju pieredze par saviem auto

Opel Ascona 1,6 S 1986 Novērtējums: 6
Nu tad tā: mašīnīte tika iegādāta par 500$. Latvijā ekspluatēta 7 gadus ar jaunu sievieti pie stūres. Extru nekādu, izņemot automātisko ātrumkārbu, piedevām 3- pakāpju, trešajs pārnesums tiešais. Dinamika 0-100 18 sek. Normāli iet tikai uz 98 benzīnu, kas arī ir oriģināli paredzēts. Krāsa balta, biku aprūsējusi, kā parasti arkas, salons par lielu brīnumu, gandrīz ideālā stāvoklī. Remonti:
benzīna sūknis -25 ls, centrālais bremžu cilindrs 28 ls, eļļas maiņa kārbā 50 ls : (((, motorā - 16 ls, cirkulācijas sūknis 15 ls, pretkorozijas apstrāde 40 ls.
Detaļas tika saliktas jaunas un nu jau 3 mēnešus : )) nekas netiek taisīts , tikai braukts. degvielas patēriņs 10 litri pilsētā, 8 litri uz štrāses ~ 110 km/h. Dzinējs saglabājies ļoti labi, dinamika 0-50 ļoti ciešama, joprojām ir ļoti labā kārtībā, joprojām dzīvi un labā kārtībā pirms 7 gadiem uzliktie gāzes amartiņi. Salonā dranķiga skaņas izolācija.
Vārdu sakot : mašīna sevis pārvietošanai no A līdz B, kas notiek neraustot kloķus un spaidot tikai 2 pedāļus. Laba pirmā mašīna nepašpārliecinām iesācējam (kā mana draudzene: ))).
mincis @ 6.februāris 2004 0:00
Visi komentāri
 
raic 7.februāris 2004 13:42
0 0 Atbildēt

tie opel motori ar indeksu "S" vispaar no taa laika karburatorniekiem man patiik vislabaak.

llxx 7.februāris 2004 16:35
0 0 Atbildēt

vispaar par asconam ir dzirdeetas ljoti labas atsauksmes,sliktas tikai par ruuseeshanu.Manam pazinjam teevs avareeja ar asconu deelj taa, ka bija paarruuseejis lonzerons un, tas tad luuza ,kad shiis ar pilnu autinju pasazieriem mochiija uz 90-100km/h.:(((par laimi visi tika cauri ar sasitumiem,tas gan var gadiities ar jebkuru autinju,kursh ir vecaaks pa 10 gadiem un intensiivi ekspluateets uz muusu saalsceljiem.Bet vispaar ascona labs auto,tikai vajag to kopt ,tad kalpos ilgi,lai veicas!

modricimus 9.februāris 2004 22:25
0 0 Atbildēt

Kur tik mazs pateerinsh pilseetaa. un veel kas tas par suukni pa 25ls, man bumeram 10ls jauns itaalju!!!!!???????

mincis 10.februāris 2004 10:58
0 0 Atbildēt

Es nedomāju, ka 10 l pilsētā ir mazs patēriņš 1,6 l dzinējam, jo p;ec ražotāja datiem vidējais ir 8 l. sūknis bija domāts dzesēšanas šķidruma cirkulācijai, originālais.un...Ascona patiešām ir izdevies auto, vienīgi diemžēl novecojis un aizvien ātrak izzūdošs.

Akmencc 12.februāris 2004 0:12
0 0 Atbildēt

Savaadi, visi to askoninju parasti apsmej:) Es arii apsmeeju,liidz naacaas pabraukt ar to masiiniiti!
Nu ok, traapiijas arii laikam mazliet labaakaa staavoklii, tacu latvijaa jau braukta.
87gads un 2L motors. Un tas motor vienkaarsi bija SUPER!!! Esmu braucis ar MB 190 2L, Audi 100 2,3L un nu neviens neliidzinaas tam spridzeklim. Nezinu, varbuut tur bija kas uzkiileets ar to motoru, bet nu skrieties nebija bail praktiski ne ar vienu.
Nu tas viss veel taa. Bet taa masina sevi dabuuja pieraadiit paiistam Norveegijaa.
Nobraukaaju gadu tur (ikdienaa straadaju ar to masiinu). Naacaas braukt daudz un ne gluzi kaa pa latvijas leezenajiem paugurinjiem. Un atzisu,ka masiina tika izmantota bez apsoluutas zeelastiibas.(ar domu,ka to varees uzdaavinaat srotam,jo iegaadaata tika par 800$)
Un par vis lielaako izbriinu bija tas,ka braucot pa apsoluuti trakiem celiem un pie slodzes tas 2L motors "eeda" apm 7 L bezniina!!! Uz taisnaa cela braucot 130 km/h - 6,5!!!
Protams bija jau arii siikumi,kas luuza nost.
Elektriskais benziina suuknis sanaaca lielaaka investiicija-apm 40Ls lietots =( bet labi ka taa
Un peec taas brauksanas tehn apskatee vieniigaa vaina,kas tika atklaata, bija nenobalanseeta rokas bremze(nevienaadi bremzeeja)!!!
Ja man kaads agraak buutu sito staastiijis, es nemuuzam neticeetu...
bet nu briinumi gadaas...
tagad braucu ar audi 100- garlaiciiga masiina- smaga, leena..nu sviests, nekaa extreema...:)))))

Modricimus 12.februāris 2004 21:17
0 0 Atbildēt

Nu kur ta pie 130 var eest 6.5 litrus zupas???? Nu kaa taa var buut. Ko tad tas 2l motors uz gausu iet???
Vai nu visi opelji ir nezheeliigi ekonomiski, vai arii visi lielaas. man pazinjam ir 2l shprice opel vectra bet par taadiem cipariem no vinja neesmu dzirdeejis.
Automaats 3 pakaapju + karbuuzis = pilseetaa ne zemaak kaa 12-13l!!!!!!!!

akmencc 13.februāris 2004 18:25
0 0 Atbildēt

Man arii neticeejaas,ka tik maz degviela var iziet un bija mazliet paarsteigums,kad pirmo reizi peec 500 km nobrauciena pildiiju baaku un tur puse neiegaaja no taa, kam normaali spriezot nevajadzeetu ieiet.
Bet tam mototam tur laiakm bija kautkaadas "gudras " uzpariktes,jo cilveeks,kurs tagad turpina brauk ar to masiiniiti stastiija,ka kautkaadas sheeminjas tur nobrukusas esot bijusas nesen un tad gan visaadi briiinumi notikusies ar degvielas pateerinu.

Shearer 9.marts 2004 13:26
0 0 Atbildēt

Ascona ir suudiigs auto. Pasham taads bija vairaakus gadus- neiesaku. Ar taada pasha gadagaajuma audi nevar salidzinaat.

Pax 6.novembris 2004 21:57
0 0 Atbildēt

Principā par Ascona 1.6 neko sliktu teikt nevaru. Esmu ar tādu nobraucis septiņus ar pus gadus. Īsts darba zirgs, bet nu ja kādam gribas mašīnu ar ekstrām, tad Ascona tā nav. Salīdzinot ar Kadet un Record, rūsē stipri mazāk. Pa grunts seguma ceļiem ripo ļoti mīksti, turklāt uz asvalta izsistās bedres uztver paskaļi. Motoriem 1. beigu sākuma pazīme ir pastiprināts eļļas patēriņš, jo sadilst eļļas gredzeni. Pašam ir nācies pabraukt ar motoru, kurš tērē četri litri uz 500 (pieci simti) kilometriem, un nekādas vainas, lej un mauc, jo motoru pie labākās gribas nograbināt protams nav iespējams. Protams ja nu uz ščupa eļļu vairs neredz un sāk degt sarkanā lampiņa, tad nu ir jāpielej. Mainīt motoru no šrota-paši saprotat, kāds gan tas var būt ja tas ir ražot pārtraukts pēc 1986 g. (manā gadījumā). Eksplutācija nav dārga. Ņemot vērā ši auto tirgus cenas, ideāls auto brauktprasmju apgūšanai, jo šrotā spārns līdz 10ls, kapots 15Ls priekšas reste 5ls lukturi 15ls radiators ap20ls utt. ja ir problēmas ar tehnisko apskati atgāžu dēļ, vajag noņemt kartera ventilācijas trubiņu un kautkur blaku pietīt ar skoču, jo atgāzes uzreiz no3.2 nokrītas uz 0.4. Pec tam protams trubiņu vajag uzlikt atpakaļ.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti