Lasītāju pieredze par saviem auto

Mitsubishi cOLT 1998 Novērtējums: 8
Colts tika iepirkts š. g. februārī, ir nobraukti jau kādi ~ 8kkm, līdz ar to pirmie iespaidi, plusi un mīnusi : )
Auto patiešām neliels gan pēc ārējiem gan iekšējiem izmēriem, ne ta īsti kompaktklase, ne mazā klase, ja braukā 2- atā ir OK gan priekš pilsētas gan arī ārpus. Šis modelis manuprāt ir vizuāli daudz labāks izdevies kā iepriekšējais('92- '96). Motors 1.3i,12V 75HP. Nekāds skrējējs nav bet ikdienas braukāšanai uz/no darba pa Rīgu pietiek. Kaut kur dzirdēju frāzi: "nav mazu motoru, ir tikai pārāk mazi apgriezieni" - uz šo agregātu tas tiešām attiecas par 100%, turklāt zem slodzes parādās tāds sportiskāks rūcieniņš : ). Motorīc priecē ar labu ekonomiju, pa visu ekspluatācijas laiku rēķinot pēc čekiem sanāca 7,1 l/100km, pie tam noteikti vairāk kā puse noskrējiena ir pa Rīgas korķiem. Motors kā tāds vienkāršs, z- siksnas nomaiņa tika veikta paša spēkiem bez jebkādām problēmām, pati zobsiksna maxā tikpat cik golfam. Aprīkots ar veselām 2 L- zondēm un lērumu visādu datčiku u. c. pričendāļu, tomēr šķiet japāņu izpildījumā šīs "mantiņas" reti rada problēmas
Vispār laikam projektējot vairāk orientēts uz skaistā dzimuma auditoriju, jo viss spaidās, grozās un slēdzās ļoti viegli, turklāt spogulītis ir uz abiem saulessargiem : ), ritošā daļa ļoti cieta, vienkārša, bet klusa, šķiet ka arī LV ceļi tai ilgi neko nespēs kaitēt. Vadītāja vieta no redzeslauka viedokļa es teiktu tā ne visai, lielākiem cilvēkiem par 185 cm neiesaku, man ar saviem 187 cm kreisā "stoika" un jumta mala pārāk aizsedz skatu, tomēr sēdekļa un stūres(augstumā) regulēšanas iespējas ļauj justies ērti pie stūres. Aizmugurē vietas stipri mazāk, reāli tur var puslīdz ērti justies tikai bērni, jo vietas kājām ir maz un griesti ir zemi. Bagāžnieks mazs, precīzāk sakot īss un augsts, jo rezerves ritenis ir pilnizmēra. Arī pats auto līdz ar to īsāks, un var iemanevrēt visādās mazās kabatās, kur ar "normālu" auto būtu jābrauc garām. Extru gandrīz nekādu, tikai elektriskie logi, kas turklāt strādā patīkami ātri. Salons skaļš, skaņu izolācija ir lieta uz ko japāņiem diemžēl patīk ietaupīt, bet problēma ir risināma paša spēkiem, kaut vai ar tādiem "tradicionāliem" materiāliem kā pašlīpošā bitume lente u. c. Kopumā ņemot esmu apmierināts, ja vēl ņem vērā ka šādu salīdzinoši jaunu auto var iegūt pa diezgan nelieliem $..
Galvenie +si:

+ vizuāli pievilcīgs
+ tehniski vienkāršs un pietiekoši uzticams
+ laba cenas/kvalitātes attiecība
+ ērts no vadītāja viedokļa
+ ar 1.6 16V motorīti pieņemu ka patīkami žiperīgs
+ ekonomisks

Mīnusi:

- maz vietas aizmugurē un bagāžniekā
- diezgan s. ūdīga redzamība ja vadītājs augumā padevies
- zema un pārāk cieta balstiekārta
- pagaidām šķiet vēl ir problēmas ar atsevišķu neoriģinālo ejošo detaļu iegādi, jo modelis vēl salīdzinoši jauns

Tas īsumā viss
Archie @ 10.jūnijs 2005 0:00
Visi komentāri
 
SEMSS 11.jūnijs 2005 21:19
0 0 Atbildēt

"nav mazu motoru, ir tikai pārāk mazi apgriezieni"- tur tev taisniiba:) Logiski, ja cilvis, kursh liidz shim ir paarvietojies ar normaalu auto, paarseezhas shajaa shujmashiinaa, tad sajuutas ir neaprakstaamas:) Bet pie visa var pierast...

RobertsZ 13.jūnijs 2005 10:09
0 0 Atbildēt

Domāju, ka šāda mašīna paredzēta tikai sievietēm un tikai braukšanai pa pilsētu un sēdēšanai korķos .Jocīgi , ka japāņu automašīnā tikpat kā nav nekādu ekstru .Kāds ir auto kopējais noskrējiens ?Autors atzīmē pie plusiem,ka ''ērts no vadītāja viedokļa " ,- vai tas nav pretrunā ar paša aprakstu ?Un vēl, -vai 7 litri priekš šādas mašīnas ir labs ekonomijas rādītājs ?

Archie 13.jūnijs 2005 12:06
0 0 Atbildēt

RobertZ, ērts viņš ir tāpēc, ka viss ir pa rokai un viegli grozās/slēdzās/spaidās, beņķī mugura nesāp arī pēc dažu stundu braukšanas, mazo gabarītu dēļ viegli manevrējams - tas viss manuprāt padara mašīnu ērtu no vadītāja viedokļa :), ko vēl vajag? dibensildītāju?

wwww 13.jūnijs 2005 12:11
0 0 Atbildēt

Mē...

RobertsZ 13.jūnijs 2005 14:24
0 0 Atbildēt

Nē , Arčij , dibensildītāju noteikti nevajag, bez tā var iztikt , man vienīgi nav skaidrs kā savietojas Tavs 4. pluss un Tavs 2. mīnuss .Par pārējo viss O.K.

Archie 13.jūnijs 2005 15:04
0 0 Atbildēt

RobertZ, jā tā ir ar to pārskatāmību, bet tāpēc jau arī saku ka auto acīmredzot vairāk orientēts uz dāmām, jo cilvim ar augumu līdz kādiem 180cm šī problēma atkrīt pilnībā, es gan arī esmu pieradis un ir jau ok :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti