Autovadītāju ievērībai: sniegs apgrūtina braukšanu lielākajā daļā valsts teritorijas, jāplāno papildu laiks ceļā 3

 

Foto: iAuto.lv

LVC | 12.janvāris 2024 16:01

Šodien uz plkst. 12.00 sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai daļā Latgales un Vidzemes.

Meteorologi brīdina, ka dienas laikā snigšana turpināsies, vietām gaidāma stipra snigšana. Autovadītājiem jārēķinās, ka uz ceļiem veidojas sniega kārta, var būt arī sniega sanesumi, pasliktināsies redzamība tāpēc ceļam jāplāno papildu laiks, jāizvērtē ceļa seguma stāvokli un attiecīgi jāizvēlas braukšanas ātrums.

Sniegotos autoceļus tīra un slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ja autoceļa brauktuve nav attīrīta no sniega, sāli nekaisa. Jāņem vērā, ka ziemā uz ceļa brauktuves neliels sniega daudzums būs vienmēr – tas rodas satiksmes iespaidā, no autoceļa nomalēm, no autotransporta, kā arī pēc sniega tīrīšanas palikusī piebrauktā sniega kārta. Tas viss kopā arī veido nelielo sniega sajaukumu ar smilti/sāli, kamēr sāls iedarbojas.

Atgādinām, ka snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, arī pēc tam, kad veikti uzturēšanas darbi, un pilnībā ceļi no sniega tiek attīrīti pēc snigšanas beigām, prioritārā secībā. Pēc snigšanas ceļi tiek notīrīti trīs līdz 24 stundu laikā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 51 ziemas tehnikas vienība. Uz plkst. 12.00 apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Tallinas šoseja (A1) visā posmā;
Vidzemes šoseja (A2) posmā no Vangažiem līdz Virešiem;
Valmieras šoseja (A3) visā posmā;
Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā;
Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā;
Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Skrīveriem;
Bauskas šosejas (A7) visā posmā;
Jelgavas šosejas (A8) visā posmā;
Liepājas šosejas (A9) visā posmā;
Ventspils šosejas (A10) visā posmā;
Autoceļš Liepāja-Rucava (A11) visā posmā;
Rēzeknes šoseja (A12) posmā no Stolbovkas līdz Terehovai;
 

Uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir gandrīz visā valsts teritorijā, izņemot Aizkraukles, Rēzeknes, Madonas, Jēkabpils, Balvu un Alūksnes apkārtnes.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 12.janvāris 2024 16:14
9 0 Atbildēt

Šobrīd kāreiz Jāplāno būtu to, kā varētu no brauciena vispār (principā) atteikties.Vai vismaz pārcelt to uz kādu vēlāku (citu, piemērotāku) laiku.TO bija jāsāk "plānot" kāreiz VAKAR, nevis ka visu sausi saulaino dienu kladzināt/Par! gaisa temperatūru.

Kad 28tā decembera rakstā tika popularizēta (itin Loģiskā) "atteikšanās" ideja, tas uzjundīja nepieredzētu emociju uzplūdus un neviltoti klaju nosodījumu pilnīgi gandrīz no jebkura Loha. Ieskaitot tos, kuri īsti pat nesaparata, par ko tur īsti bij tā pamat runa (bazars).

iAuto lasītājs 12.janvāris 2024 20:12
3 0 Atbildēt

Kas tie tādi anonīmi "Atgādinām"?No konteksta rādās,tie atkal ir tie,kuri nespēj tīrīt,bet pamāca braukt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 6

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 7

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 

1000 Zs: Porsche gatavo vēl lielāku krosoveru par Cayenne

Nākamo trīs gadu laikā Porsche modeļu piedāvājums varētu papildināties ar jaunu krosoveru līnijas flagmani, kam sola vairāk par 1000 Zs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti