Biķerniekos notiks nepieredzēts somu un zviedru duelis autošosejā

 

Foto: BATCC

BATCC | 27.augusts 2023 8:50

Septembra beigās Baltijas autošosejas čempionāta noslēdzošā posma ietvaros norisināsies vēl nepieredzēts un aizraujošas sacensības – “King of the North”, kur pulcēsies labākie Somijas, Zviedrijas un Baltijas valstu “Legends” cars sacīkšu braucēji, lai trīs sacensību braucienu kopsummā noskaidrotu Ziemeļeiropas labāko pilotu šajā klasē.

“Doma un iestrādnes par šādu miniatūru reģiona labāko pilotu pulcēšanu vienā vietā vienā laikā ir jau vairākus gadus un ir liels prieks, ka šogad tas ir realizējies ar lielu atbalstu no Somijas un Zviedrijas pārstāvju puses un notiks Biķernieku trasē. Nav noslēpums, ka Somijā un Zviedrijā ir ļoti spēcīgi nacionālie čempionāti un nereti šo valstu piloti tiek uzskatīti par labākajiem “Legends” automašīnu pilotiem pasaulē. Nešaubos, ka uz starta redzēsim arī ļoti ātrus latviešu pilotus, kas izrādīs cienīgu konkurenci. Skatītājiem būs ļoti aizraujoši mači!” saka Baltijas autošosejas čempionāta rīkotājs Andis Meilands.

Piektdienā, 22. septembrī paredzēti treniņu un kvalifikāciju braucieni, bet sestdien notiks trīs sacensību braucieni, katrs astoņu apļu garumā.

Dalību sacensībām jau pieteikuši 18 sportisti no Zviedrijas un Somijas. Tajā skaitā arī Zviedrijas čempionāta pašreizējie līderi – Dennis Byqvist, Erik Blixt, Linus Bjorkman un Michel Gryvik, kā arī pašreizējais Somijas čempionāta līderis Marko Kilpia, ceturtās vietas turētājs Arto Ojaranta, bet sagaidāmi vēl vairāki spēcīgi piloti.

Legends cars automašīnu virsbūve vizuāli veidota pēc trīsdesmito gadu Chevrolet un Ford automašīnām, kas aprīkotas 100 km/h sasniedz četrās sekundēs. Svars 590 kg ar braucēju.

Sacensības būs arī Baltijas autošosejas čempionāta noslēdzošais posms “BMW 325 CUP”, salonautomašīnu, GT, ABC Race, V1600 un izturības sacensību klasēm.

Ieejas biļete pasākumā maksās 15 EUR, studentiem 50% atlaide. Pensionāriem, invalīdiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieskaitot ieeja bez maksas.  Biļetes pieejamas “Biļešu serviss” kasēs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē motociklu Triumph Scrambler 400X ar 39Zs un 400 CM3 par 6 690 eur (+ VIDEO)

iAutolv dalās ar pirmajiem iespaidiem par Triumpx Scrambler 400X – nedārgu motociklu, ko var vadīt jau ar A2 kategorijas tiesībām. Lasīt vairāk

 

Kompakts elektromobilis no Kia ar 600 kilometru sniedzamību (+ FOTO) 4

Dienvidkorejas autoražotājs Kia iepazīstinājis ar jauno Kia EV3 – kompaktu elektromobili, kas ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 600 km pēc WLTP. Lasīt vairāk

 

Karoga dēļ - Itālijas policija aiztur 134 Fiat Topolino 6

Itālijas policija konfiscējusi 134 Livorno ostā ievestos Fiat Topolino, jo niecīgais Itālijas karodziņš, kas redzams pie transportlīdzekļa durvju roktura, ir pārkāpums, ko var sodīt ar pamatīgu naudas sodu. Lasīt vairāk

 

Rēzekne, mopēds, 2,33 promiles - vadītājs bēg un tiek pie astoņiem administratīvajiem pārkāpuma procesiem (+ VIDEO) 6

Sestdien, 18. maijā, Rēzeknē Valsts policijas darbinieki, patrulējot ar dienesta automašīnu, pamanīja kādu mopēdu, kurš piedalījās ceļu satiksmē bez aizsargķiveres un valsts reģistrācijas numura zīmes. Likumsargi izteica vairākkārtēju prasību apturēt transportlīdzekli, taču mopēda vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti