Autobraucēji bija gatavi cīņai ar ziemas salu

 
9.marts 2010 8:22

SIA Neste Latvija pētījums par Latvijas autobraucēju rūpēm par savu automašīnu šī gada ziemā atklāj, ka laika apstākļiem atbilstošas degvielas iegāde ir viena no trim svarīgākajām lietām, par kurām autobraucēji šajā ziemā ir īpaši parūpējušies.

<250>85% aptaujāto laicīgi nomainīja ziemas riepas, 47% - regulāri papildināja ziemas logu tīrīšanas šķidrumu. Savukārt trešdaļa (30%) aptaujāto autobraucēju iegādājās laikapstākļiem atbilstošu degvielu.

Atbildot uz jautājumu, kā autobraucēji ziemas apstākļos rūpējas par savu auto, starp populārākajiem risinājumiem ir arī eļļas nomaiņa ziemas sezonas sākumā (25%), rūpes par durvju neiesalšanu (19%) un dzesēšanas sistēmu (17%). Tikai 9% aptaujāto atzinuši, ka par savu automašīnu ziemas sezonā nekā īpaši nav rūpējušies.

“Aptaujas rezultāti apliecina, ka autobraucēju priekšstats par to, kā vislabāk parūpēties par savu auto ziemā, ir mainījies. Ja agrāk tas saistījās, galvenokārt, ar obligāto ziemas riepu nomaiņu, tad tagad autobraucēji sākuši rūpīgāk praktizēt arī citus, vienlīdz svarīgus auto apkopes veidus,” komentē Kristians Hallunds, SIA Neste Latvija ģenerāldirektors.

Pievēršoties jautājumiem par degvielas uzpildi ziemā, 40% respondentu atzina, ka izvēlas veikt uzpildi tikai viena tīkla degvielas uzpildes stacijās (DUS), lai nesajauktu dažādu uzņēmumu produktus. Vienlīdz populāras bija atbildes – regulāra pilnas degvielas tvertnes uzturēšana, lai neveidojas ūdens kondensāts (17%), un auto uzpilde tikai ar ziemai paredzēto (arktisko) degvielu (17%). Desmitā daļa aptaujāto atzina, ka, sākoties ziemai, mainījuši arī degvielas filtru. Tikai 4% respondentu atzina, ka paši pievieno piedevas degvielai. Savukārt trešā daļa (33%) aptaujāto autobraucēju atbildēja, ka par degvielas uzpildi ziemā īpaši nerūpējas.

“Ļoti atzīstami vērtējam autobraucēju izpratni par prioritātēm degvielas uzpildē ziemas sezonā – dažādu produktu nemaisīšana, pilnas degvielas tvertnes uzturēšana un arktiskās degvielas uzpilde ir labas prakses piemēri, kā nodrošināties, lai auto ziemā nepieviltu. Tas, ka 33% respondentu atzina, ka īpaši nerūpējas par degvielas uzpildi ziemā, drīzāk norāda uz autobraucēju paļaušanos uz iecienītā degvielas tirgotāja piedāvātajiem produktiem, ikdienā nepiefiksējot ziemas degvielas uzpildi,” stāsta Andris Matisons, SIA Neste Latvija mazumtirdzniecības vadītājs.

Auto eksperts Normunds Avotiņš atklāj: “Visticamāk, ka izmaiņas attieksmē rosinājis šīs ziemas stiprais sals, kas radīja sarežģījumus ne tikai dīzeļautomobiļiem. Tik lielas vadītāju daļas uzticēšanās tikai vienam degvielas tirgotājam norāda uz joprojām visai atšķirīgo degvielas kvalitāti Latvijā un to, ka mazumtirgotājiem ir vērts ieguldīt līdzekļus augstas kvalitātes arktiskās degvielas importēšanai.”

Par pētījumu
Pētījuma mērķis bija uzzināt autobraucēju auto apkopes paradumus ziemā, kas šogad pārsteidza ar lielo salu un kā rezultātā izplatījās daudz un dažādi priekšstati par praksi šādu laika apstākļu gadījumā. SIA Neste Latvija pētījumā (OMD Snapshots) par rūpēm par auto ziemas sezonā tika aptaujāti 675 Latvijas iedzīvotāji, kas izmanto auto, vecumā no 18 līdz 59 gadiem visos Latvijas reģionos. Aptaujas laiks: 22.02.2010. – 01.03.2010.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti