«Jaguar XJ» ar dīzeli – «zaļākais» Lielbritānijas luksusa auto

 
22.marts 2007 8:40

Vides transporta asociācijas (Environmental Transport Association) 2007. gada automašīnu pircēja ceļvedis atzinis Jaguar XJ 2.7 ar dīzeļdzinēju par ‘zaļāko’ luksusa auto Lielbritānijā.

Balva, kuru Londonā pasniedza televīzijas moderatore Dženeta Elisa (Janet Ellis), kompānijai Jaguar tiek pasniegta par CO2 satura samazināšanu izmetēs un par tiekšanos mazināt degvielas patēriņu, izstrādājot modernus dīzeļdzinējus un pielietojot alumīniju automašīnu konstrukcijās.



Vides transporta asociācijas ceļvedī ir iekļauti 2500 jaunu auto vērtējumi, sniedzot pircējiem pārskatu par katras mašīnas īpašībām konkrētās kategorijās: jauda, oglekļa dioksīda daudzums izmetēs, degvielas patēriņš, trokšņa līmenis un drošība. Uz balvu pretendēja arī Jaguar XJ spēcīgākie konkurenti - Mercedes-Benz S320 un BMW 7 Series. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā Vides transporta asociācija par gada ’zaļāko’ luksusa auto atzina X-TYPE.

Jaguar Apvienotās Karalistes rīkotājdirektors Džefs Kazinss par iegūto balvu izsakās: "Mēs pilnībā apzināmies automašīnu nodarīto kaitējumu apkārtējai videi, tāpēc esam cieši apņēmušies turpināt izstrādāt tādus tehnoloģiskos risinājumus gan Jaguar spēkratu konstrukcijās, gan degvielas un infrastruktūras jomās, lai pēc iespējas mazāk tiktu skartas klimata izmaiņas. Iegūtā balva ir kā apliecinājums tam, ka esam uz pareizā ceļa."



Šī ir viena no jaunākajām balvām iegūto atzinību virknē Jaguar flagmanim, kas pērn pierādīja savas degvielas ekonomijas spējas, pārvarot 1000,2 jūdzes, izmantojot tikai vienu degvielas tvertni, tātad vidējais degvielas patēriņš bija 53,5 jūdzes uz galonu, bet CO2 izmetes - 139 g/km.

No alumīnija izgatavotais Jaguar XJ, kas ir modificēts 2008. gada sezonai, lepojas ar pilnīgi jaunu un oriģinālu dizainu, kā arī ar daudzām mūsdienīgām tehnoloģijām, ieskaitot trokšņa slāpēšanas tehnoloģiju "Vibramount". Šī „Avon” izstrādātā tehnoloģija tika nominēta Automotive News PACE (Premier Automotive Suppliers' Contributions to Excellence) balvai. "Vibramount" ir palīdzējis XJ ar dīzeļdzinēju iegūt pasaules slavu kā ar klusu gaitu apveltītam auto, jo efektīvi ir likvidētas vibrācijas un trokšņi, kas rodas motora daļu kustības rezultātā. Automašīna ir kļuvusi ne tikai vēl elegantāka, bet arī ieguvusi labākas gaitas un vadāmības īpašības.

Apvienotajā Karalistē Jaguar XJ lepojas ar iegūtu vairāk nekā 20% tirgus daļu lielo luksusa automobiļu segmentā, savukārt pārdošanas apjomi 2006. gadā bijuši par 25% lielāki, nekā iepriekšējā gadā. Tas nozīmē, ka XJ joprojām spēj pārsteigt un piesaistīt pircējus, kuriem izšķirošais ir traukšanās prieks. Arī konkursa „Biznesa auto” (Business Car Awards) ietvaros šis modelis nesen tika atzīts par gada auto luksusa mašīnu klasē.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti