F3 Euroseries Šlēgelmilhs cīnās ar tehnikas problēmām

 
2.jūlijs 2007 15:06

Šajā nedēļas nogalē Maņikūras (Magny-Cours) trasē Francijā norisinājās F3 Euroseries septītais un astotais posms. Šie posmi braucējiem izvērtās sevišķi spraigi, jo tie risinājās kopā ar Formula 1 – šādos apstākļos katrs no braucējiem sevi vēlējās parādīt no spilgtākās puses.

Šajos posmos ikviens braucējs centās sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus, un par to, ka šīs sacensības būs aizraujošas, liecināja jau kvalifikācijas braucieni. Kvalifikācijā, kas norisinājās piektdien, 29.jūnijā, Haralds Šlēgelmilhs izcīnīja 19.starta pozīciju, no līdera atpaliekot par 1,574 sekundēm. Sestdien, uzsākot 7.posma sacensības, jau startā Haralda formulai sākās problēmas ar sajūgu, kā dēļ viņš zaudēja vienu pozīciju. Tomēr, brauciena gaitā Haraldam izdevās apdzīt sešus konkurentus un finišēt 14.vietā. Par 7.posma uzvarētāju kļuva japāņu braucējs Kamui Kobajaši (Kamui Kobayashi), no kura Haralds atpalika par 37,698 sekundēm.

Diemžēl līdz 8.posmam, kas norisinājās jau svētdien, 1.jūlijā, agri no rīta turpat Maņikūras trasē, sestdien radušos sajūga problēmu novērst neizdevās, tāpēc ar konkurentiem salīdzinoši vājākā tehnika ļāva izcīnīt tikai 13.vietu. Jāatzīmē, ka šī brauciena beigās Haraldam izdevās noturēt aiz sevis 6.posma uzvarētāju, vācieti Niko Hulkenbergu (Nico Hulkenberg), kurš finišēja tūlīt aiz Haralda. Aiz sevis Haralds Šlēgelmilhs atstāja arī šīs sezonas līderi – šveicieti Sebastienu Buemi (Sebastien Buemi). Par 8.posma uzvarētāju, izcīnot savu pirmo uzvaru šajā sezonā, kļuva Lielbritānijas pārstāvis Džeimss Džeiks (James Jakes), no kura Haralds Šlēgelmilhs atpalika vien par 16,828 sekundēm.

Stabilitāte rezultātos un finiši visos līdz šim notikušajos astoņos braucienos pierāda, ka Haralds ir ātrs un konkurētspējīgs pilots vienā no prestižākajiem jauno talantu formulu seriāliem. Komandai HS Technik, kuru pārstāv Haralds, šis ir pirmais gads F3 Euroseries seriālā, un tas izpaužas pieredzes trūkumā, nespējot atrast pareizos regulējumus, riepas un citas detaļas, kas ir ļoti būtiskas laba rezultāta sasniegšanai.

Salīdzinājumam var minēt, ka savās pirmajās sezonās F3 Euroseries seriālā šodienas F-1 piloti arī nerādīja spīdošus rezultātus. Tā, piemēram, F-1 jaunais ģēnijs Lewis Hamiltons (Lewis Hamilton) 2004. gada sezonā finišēja 5.vietā, bet 2005.gada sezonā dominēja sērijā. Šīs sezonas BMW – Sauber pilots polis Roberts Kubica (Robert Kubica) 2003.gada sezonā finišēja 12. vietā, bet 2004.gadā - 7. vietā. Šodienas F-1 Spyker komandas pilots Adrians Sutils (Adrian Sutil) 2004.gada sezonā finišēja tikai 17. vietā, bet jau 2005. gadā ierindojās otrais - tūlīt aiz Hamiltona. Arī otrs 2007.gada BMW – Sauber pilots Niko Rosbergs (Nico Rosberg) savā pirmajā sezonā F3 Euroseries ierindojās 8.vietā, bet nākamajā pakāpās līdz 4. vietai sezonas kopvērtējumā. Savukārt, jaunā Krievijas formulas zvaigzne Sergejs Afanasjevs vēl ne vienā no šī gada posmiem nav spējis finišēt augstāk par Haraldu.

 F3 Euroseries 9. un 10.posms notiks pēc divām nedēļām – 13. – 15.jūlijs – Mugello trasē Itālijā.

LAF preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti